Megint nem ébresztettek egyes iPhone-ok

Címkék

Az elmúlt 20 évben számos alkalommal megtörtént, hogy az ébresztésre beállított iPhone-ok nem jeleztek. Egyes iPhone-okon ez megint előfordult:

Az ügy nemrégiben kifejezetten nagy port kavart a különböző közösségi oldalakon és fórumokon, ahol a felhasználók eleinte azt sejtették, hogy álmukban valahogy kinyomhatták az ébresztőt, és ezért nem keltek fel – az esetek azonban kezdtek egyre gyakoribbak lenni, ami miatt nyilvánvalóvá vált, hogy nem egyedi helyzetekről, hanem egy központi problémáról van szó.

[...] a felhasználóknak feltűnt, hogy a probléma tulajdonképpen csak olyan iPhone-okat érint, amelyek Face ID-val és TrueDepth kamerarendszerrel rendelkeznek, ezért hamar egyértelművé vált, hogy vélhetően a készülékek ezen része lesz a ludas. Mint ismeretes, a Face ID-s iPhone-ok rendelkeznek egy olyan funkcióval, amelynek köszönhetően a telefon képes érzékelni, hogy éppen figyeli-e a kijelzőt. Amennyiben ez így van, a hangjelzéseket automatikusan lehalkítja vagy bizonyos esetekben le is némítja a mobil – hiszen úgy véli, azok fölöslegesek, úgyis látja őket.

Most úgy néz ki, hogy az elmaradó ébresztések is ebből a funkcióból fakadnak, az iPhone-ok vélhetően hamisan úgy érzékelik, hogy éppen a kijelzőt nézi, ezért nem szólalnak meg.

[...]

 

Részletek itt, magyarul itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 04., szo – 13:09

🙄 🤔 😆

Múltkor dicsértétek szarrá a FaceID-t! Mindig működik! Mindig pontos! Sose téved!

trey @ gépház

Baszkodják tele mindenféle teszteletlen gagyi funkcióval:

In January, Apple posted that Attention Aware allows an iPhone to “check whether you’re paying attention to your device and automatically take action.”

Közben meg olyan alapvető funkciókat basznak el, amik a mindennapokhoz kellenek. 👏‍

#babzsákfejlesztés #nemalapvető #dejóeacím #nincsbajvele #világlegjobabbja

trey @ gépház

Én most is dicsérem. A kép érdekes, de nálam messze nem így van elhelyezve a telefon, jellemzően még másik helyiségben is van. Ha a hálószobában lenne, akkor sem ez a helyzet, mert a polc magasabban van, mint én. És itt se a FaceID tévedett, ha jól látom (hacsak annyiban nem, hogy tudtommal érzékelnie kéne, hogy a tulajdonosnak nyitva van-e a szeme. Bár ha valaki nyitott szemmel alszik....)

nálam működik, ébresztett ma is. ahogy látom ebben a szálban is vannak páran akik szerint működik.

kérdeztem tőled múltkor is, miért olyan jó az ujjlenyomatolvasó ha haveromnak egyik telefonon se működik egyik se? izzad az ujja vagy fasz tudja, de 10-ből 2-3x old fel neki max. teljesen mindegy hogy android (úúúúúúúúúúúúú az androlyid a legjóbbbb 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 imádom ezt a bugmentes operációs rendszert 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 ) vagy iOS (🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 zruzfriuhriuehiuew az epül egy szar, bárcsak csődbe menne és több ezer ember az utcára kerülne megdögleni utálÓm ezt a céget 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮).

Esetleg érdemes lenne időben lefeküdni 🙃

Engem már az új számológép működése is kiborított, amiKor nem ment neki az 1+1*2 és magyarázni kellett, hogy ez így jó. Elb*szott egy világban élünk már jó ideje, de remélem még az én életemben felébred a világ. Ezek után az ébresztő már semmi.

Egyébként ez a mindent is túlfejlesztünk, meg adatokat gyűjtünk lufi remélem lassan kipukkan.

Jól látszik a kapitalizmus, akarom mondani az Apple hanyatlása.

Péntek reggel ezért késtem.

 

[troll] tök jó hogy van cikk róla, így tudom linkelni, hogy tényleg nemcsörgöt. Ha vmelyik random android flavor nem csörögne arról nem lenne cikk :D [/troll]

Nem, de lehetne.

Szerkesztve: 2024. 05. 04., szo – 19:10

en nem hasznalom a telefon ebreszto funkciojat. van macskam, 2 is, ugyh redundans!

Amikor a nyaralás alatt egy másik időzónába eső szigeten hajnali 3-kor kell kelni (se macska, se megszokott időben kelés, ráadásul elcsúszott időérzékelés pluszban), mert megy a repülő, akkor nem veszed ilyen egyszerűen.

Én akkor vettem az iPhone mellé egy ébreszteni tudó G-Shock-ot ...

Életüket kizárólag Budapest x kerületében élőknek, akik lábukat onnan ki se teszik, ez kevésbé probléma, belátom.

trey @ gépház

privat group :(

Hja, érdekel? Szóljak hogy vegyenek be?

miert arulja vajon? nem ebresztette fel es lekeste a gepet? :)

Gyári, bontatlan csomagolás, sosem használta. Befektetésnek vette szerintem. Azt hiszem, jól járt vele.

Listaár: 899 millió 214 529 Ft

Másodpiaci ár: ~ 3 milliárd forint

trey @ gépház

Ez az óra valószínűleg egy múzeumba vagy privát gyűjteményen keresztül kiállításokra kerül. Mivel a neve rajta van, mindenhol az meg fog jelenni. Ezeket nem szokták hordani, ezek "safe queen"-ek. Nem napi használati cikkek. Ez kb. az óragyártás Mona Lisa-ja.

trey @ gépház

hat de legalabb nem egy neylonzacsiba vazze

a molaizas plexi amugy nagyon gaz, volt szerencsem eloben is latni, nagyon sokat elvesz a latvanybol. persze a sok mindnefelet dobalo barmok miatt ertheto, de akkor mar inkabb allitsanak ki egy jol sikerult masolatot helyette, a szelfizo csocseleknek mind1 lenne.

Mondjuk én azt vártam volna, hogy "beállítom fallback-nek az Apple Watch-om", de megértem, hogy ha te is jobban bízol a humán erőforrásban :D Azért mediterrán és délebbi területeken ezekre ne nagyon bízz repülőre kiérést, mert érhet meglepetést. Elég szórakozott népségek ;) Nem a InterContinental Berlin :D

trey @ gépház

#worksforme

Apple Watch ébresztene, de mindig előtte magamtól megébredek. A titok hogy mindig ugyanakkor kell lefeküdni. Van gyerek, és néha tovább ébren maradunk, de akkor is felébredek.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Végre kiderült, hogy este a szellemek nézegetik a telefonokat, és a csúcstechnológia már ezeket is észreveszi?

Szerkesztve: 2024. 05. 05., v – 08:05

Végigolvastam a kommenteket:

  • 85% coping
  • 5% whataboutism
  • 4% offtopik/fun
  • 1% a problémáról beszélés

trey @ gépház

Nagyon jol tette, hogy elkesett, elvegre idorol-idore trenirozni kell a ceget, hogy szamitson a varatlanra. Aznap sok endorfint termelt sok embernel, amikor mindenkiben tudatosult, hogy a ceg tulelte egy alkalmazott keseset, ergo a ceges folyamatok kelloen rugalmasak.

Hol latsz te ebben problemat? :-)

Csak úgy mutatom, kidobhattad volna már az androidot is sokszor hasonló hiba miatt, pl:

How to fix the Android alarm clock bug so you wake up on time

Van hozzá szép Reddit thread is, csak egy pár idézet:

"This isn't the first time the clock app's alarm function stopped working. I lost a job several years ago because of this shit."

"Happened to me. Galaxy S10. I had installed the Google Clock app from the play store. Going back to the Samsung clock."

"I end up setting up an alarm on my iPhone in parallel, which then lead me to catch the Pixel on the spot for missing the alarm...repeatedly. I did clear storage/cache and reset several times but the issue is still there."

"Happens on my OnePlus with the default alarm app, I had to download the ad version of alarmy app on the play store and it never happened again"

 

Ez van, ha sokat bamulod, es beeg a keped a retinajaba.

iPhone vagy iPad kelti a család tagjait és eddig nem volt vele gondunk. Ébresztés kinyomáskor rafináltan fel is húzódnak a megfelelő redőnyök.

$ grep -c egy$ word.list
100

Szerintem ébresztenek azok, csak az Apple fanboyok ébrednek fel nehezen az álomvilágból. Meg igazából nem sokat zavar, gondolom a Store-ból lehet másik ébresztőappot felrakni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2024. 05. 13., h – 22:10

Van Android meg Iphone is a zsebemben. Mindkettő másképp szar.