Dune HD box miben jobb mint egy Android mobil type-c usb-vel, ha jobb egyáltalán?

Fórumok

Miben jobb egy Dune HD box mint egy fiókos Android mobil USB 3.x csatlakozóval? Eredeti áron drágább ugyan egy ilyen Android mobil, de már meg van véve, leszolgálta mobilos éveit. Kell hozzá egy usb-hub hdmi-vel, esetleg ethernettel, de az aprópénz. DVB a Dune HD-hoz is csak upgrade opció, nem is mindegyik modellhez, Android kompatibilis usb dvb mobilhoz is hozzáadható. Kodi mindent tud amit a Dune szoftvere, távirányító is van Kodi-hoz, akár nyomógombos is, nemcsak remote app. Viszont egy 4-5 éves egykor felső-kategóriás android mobilban erősebb vas van és nem csak médialejátszónak alkalmas. 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 04., szo – 15:34

en kb 15 eve vettem dunet, akkor a telefonok de meg a pc-k se nagyon birtak a bluray dekodolast, lejatszast. a mostani dunek meg mar 8k-t tudnak, hdr es minden joval, gondolom egy telefon azt se birna, meg az ujak se.

mezei tv-n lejatszani youtubot meg enkoros mkv-t folosleges nyilvan, de arra meg a telefon is, vegyel egy 20eFt-os tv okositot azt jovan.

a dune hd regen (is) a hi-end lejatszo volt, nagy felbontas, komoly hangkimenetek (optikan tolta ki a 7.1-et dtshd-be stb). komolyabb projektoros hazimozi rendszerekbe raktak, ugy is volt arazva.

Aha, egy termék, talán 2019-es? (igen android TV /9/)
https://www.mi.com/global/product/xiaomi-tv-box-s-2nd-gen/

(Dune HD is egy hibrid megoldás, ATV11-et futtat a legújabb az OS mellett, legolcsóbb model 2x annyi mint a felette lévő)

Szóval mit nem tud az Android? Vagy a régi telefonra céloztál?

A Netflix szandekosan korlatozza a minoseget (rosszul tomoritett 720p-re), ha nem az altaluk engedelyezett osszeallitast hasznalod (Rossmann csinalt rola videot). Gondolom ott meg nem jottek ra, hogy a Pirate Bay+VLC nem korlatoz semmit, es arban is versenykepes.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A netflix mióta feltétele a felbontásnak?! 

Ha a Day of Tentacle 720p-ben sem megy, akkor mi van? Semmi! 
A netflix teljes filmkínálatát le lehet tölteni torrentről, Magyarországról még legális is. Ha van mellette netflix előfizetésed is még erkölcssőszködés is okafogyott. Menni fog 4k-ban. Problem solved! 

Tegyük helyre:

- Louis igazat beszél, és a 720p nem korrekt. (még akkor is ha annak oka DRM jellegű) 
- Louis véleményét alulsisak kategóriába sorolja azzal az indokával, hogy őt a TV-jén keresztül figyeli meg :) (nem, ez nem jól felfogott biztonsági érzék, csak egyszerű konteo) 

Volt mar par bug olyan "okosTV"-ben, amit a gyarto mar nem tart karban. Tobbek kozt ezert is jobb a Raspberry+normal TV - mar ha van igenyed egyaltan ilyesmire. Szoval nem alusisak, foleg, hogy konkret hir is volt mar ilyesmirol.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Egy konkret hirt is emlit benne, hogy a wikileaks-es forras szerint ilyen smart szarokat tortek fel kormanyzati szervek. Ezek nem csak megfigyelesre jok, es nem csak az NSA tud rajuk bejutni, ha ilyen 5 eve frissitetlen szarok vannak netre fuzve. Persze ha nincs bennuk mikrofon, akkor lehallgatasra mar nem jo.

Az meg korabban volt hir, hogy az Amazon szarja kihivta valami csaladi veszekedesre a rendoroket, magatol. Abban is mikrofon van.

A TV-k eletciklusa jellemzoen boven meghaladja egy okostelefonet, szoval ha azzal megegyezik a tamogatasa, az keves lesz. Ha megoldod az okos funkciot mondjuk egy Raspberryvel (most feltetelezzuk, hogy szukseged van ra), akkor ez joval megno.

Az meg csak Hajbi hulyesege, hogy ilyen evek ota EOL szarokat akar neten tartani. Az XP-t netre kotni nem kell felnetek, jo lesz..

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2024. 05. 05., v – 17:34

Miben jobb? Hogy megveszed és működik. Van hozzá távirányító. Szép a termék. Nem kell barkácsolni. Ennek ára van.

Hozzá akarod kötni házimozi rendszerhez? HDMI ARC támogatás kell? Ezekben a boxokban van hardveres sok hangsávos dekódolás is. Nem mondtad, mi a célod, milyen környezetben fogod használni: tv, házimozi rendszer, hdr, stb.

Én a kettő között lévő megoldást javaslom: van sok száz féle, egészen jó 4-6 vagy több magos, Android alapú hardveres dekódolású lejátszó ami viszi akár a 8K felbontást is, de a 4K az biztosan oké vele, HDR üzemmódban is. Egészen jó árban. Olyat vegyél, amit több helyen is már teszteltek, pont azt a verziót.

Pro tip: olyat vegyél, ami CoreELEC kompatibilis, és akkor lesz 2 különböző lejátszód: egy az alap szoftverrel, egy pedig amikor pendriveról indul a CoreELEC. Ezekből már kevesebb van, innen válogatnék terméket, ami megfelelő a célnak: 

https://wiki.coreelec.org/coreelec:devsupported

Ha érdekes, ott van a Chromecast kompatibilitás is, nézd meg, kell-e neked az, amit ad.