Melinda Gates kilépett a Bill and Melinda Gates Foundation-ből

 

Melinda ezt az Instagram profiljában jelentette be. Ezentúl az alapítvány neve: Gates Foundation lesz.

Hozzászólások

Atyaisten, hol vannak mar azok a regi szep idok, amikor sms -ben szakitott velunk az asszony....

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Már 3 éve elmondták hogy majd meglátják hogy megy együtt-külön.

Nézhetjük úgy, hogy ennyi idő kellett ahhoz hogy meg legyen a stabil pótlás az alapítvány vezetésében és Bill megfelelő összegért vásárolja ki (12.3 ~ 5Lőrinc).

Meg persze lett új téma, amivel unatkozás helyett lehet önállóan foglalkozni (női egyenjogúság).

Én elfogadom h. ennyi embert amennyit ma 2024-ben a hátán hord a föld, nem lehet hússal falatni sokáig. A szupergazdagok akkor mutathatnak példát a rabszolgáknak hogyan kellene fenntarthatóan élni ezen a sárkupacon.

Nem az h. trilliárdoskám felvásárolja a termőföldeket, aztán bizniszt csinál belőle h  a manipulálható tömegeket etesse valami gmo-s szarral. Ő meg otthon zabálja a sztéket amíg fel nem fordul 105 éves korában valamitől.

Én elfogadom h. ennyi embert amennyit ma 2024-ben a hátán hord a föld,

Ez egy bullshit ! benyaltad az elfogadást

EU - csökkenő népesség , Ázsia - szintén - egyedül Afrikában van növekvő népesség.

Kellet kórházakat telepíteni nekik meg orvosokat képezni. Most is 12-16 gyereket szül a nigger csak nem a fele vagy harmada marad meg hanem 80-90%-a éli túl és lesz ivarérett és szaporodik. Leggyorsabban szaporodó fajta lett. Mivel a földművelést nem végeznek valóban nem tudja eltartani őket a kontinens. Föld rákos területe lett azzal, hogy beavatkoztak segélyekkel és Afrika programokkal - ott szaporodnak túl.

For Whites Only meeting room!

Mivel a földművelést nem végeznek valóban nem tudja eltartani őket a kontinens.

Rajottek, hogy eleg egy email kampany a tobbi kontinensre ahol a sok hulye elhiszi a meset az oroksegrol, minek veszodjenek foldmuvelessel?

ott szaporodnak túl.

Senki sem akadalyozza a tobbi kontinensen az embereket, hogy 10+ gyerekes csaladokban eljenek, ugy emlekszem a magyar kormany erosen tamogatja is (kb. eredmeny nelkul).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Egy gyereket vállaltunk és nem tudom elhinni, hogy valaki önszántából többet is bevállal. Igaz, a karórát se tudom elhinni, meg hogy valaki otthonra zuhanyzót építsen kád helyett. Összegzem: akinek otthon egynél több gyereke van, az karórát hord és zuhanyzója van :))

nem akarom senki döntését megkérdőjelezni - minden eset más.

így csak általánosságban:

De, aki csak egy gyereket "vállalt" - az önző vagy rossz értékrendje van - vagy mélyszegénységből jön esetleg EÜ miatti korlát.

És ha valaki azt mondja, hogy felelős döntése miatt van egy gyerek - azzal nem értek egyet és azzal az egy virágszál gyerekkel is kibaszik..

For Whites Only meeting room!

Összegzem: akinek otthon egynél több gyereke van, az karórát hord és zuhanyzója van :))

csak hogy legyen sztatiszikai/mérési hiba is, amit figyelmen kívül lehet hagyni: 3 gyerek, 1 sarokkád, a karóra az passzol :))

ez az összegzés kb olyan mint "a brit tudosók kimutatták", ahol a kérdöíven megkérdezték sok más mellett, hogy rágózik-e, illetve hányas cipöt hord. Ebböl kijött hogy akinek 40-es lába van az többet rágózik mint a többi :))

Gazdaságilag elég nehéz viszont a 3 gyerek, azt a családtámogatásnál meg elfelejtik hogy egy 18 éves nem hagyja még el a közös otthont és rohan dolgozni, ez igazán az nagycsaládos adókedvezménynél üt be nagyon, mert a többi támogatás csak "jelzésértékü".

A húsfogyasztást máshonnan közelítem meg: szerintem amennyi húst megeszünk, az nem egészséges.
Engem nem lehet azzal vádolni, hogy ne szeretném a sztéket. Ami mégis a növényi étrend felé billentett, hogy növényi táplálékot fogyasztva sokkal jobban vagyok. Jobb a sportteljesítményem, gyorsabban regenerálódok, nem vagyok fáradékony, jobb az általános közérzetem.

Hozzáteszem, hogy nem élek teljesen növényi étrenden, és főleg nem vallásosan közelítem meg a táplálkozást.
Néha fogyasztok húst. De hogy minden nap egyek, az nem hiányzik.
Ugyanakkor egy csomó jó dolgot felfedeztem; alapanyagokat és elkészítési módokat is.

Ami számomra nem szimpatikus, amikor valaki vallásos meggyőződéssel követ valamilyen étrendet. Egy vegánnak nem lesz baja, ha alkalomszerűen megeszik egy hambit vagy eszik a bográcsgulyásból, felesleges e miatt pl. társaságban különcködni. Ugyanúgy, egy húson mint főételen szocializálódott embernek sem árt meg, ha nem raknak elé minden nap húsételt.

Az őseink azokat a növényeket, gumókat ették, amit vándorlás közben találtak. Ha alkalmanként elkaptak egy-egy egeret, azt megpirították a tábortűznél, és elrágcsálták. Nagyjából ezt az arányt tekintem magam is irányadónak, illetve odafigyelek a testem jelzéseire.

Teljes mértékben egyet értek. Elődeink és mi is fiatalon sokkal kevesebb húst ettünk. Sajnos a nyugati kultúrával (meg talán a jóléttel) jött be ez a sok hús. Régebben felénk nem volt minden főétkezés húsos. Nem is olyan régen ment a "weekday vegetarian" elmélet nyugaton is. (Ami valójában visszafordulás a felmenőink normál étrendjéhez) Ha ezt a húskultúrát sikeresen a nyugat exportálná indiába meg kínába akkor mennyi marha kellene a kb 350 millió vegetáriánusnak??? (szerencsére valláshoz kötődő vegetáriánusok)

Abban egyetértenek még a fővonalas dietetikusok is, hogy testsúly kilogrammonként 1g fehérjét kellene naponta bevinni. Ha izmot is akarsz építeni, akkor inkább 2g-ot.

A minőségi fehérjét (minél több fajta aminosav legyen benne) nagyon nehéz csak növényekből, ráadásul változatosan bevinni.

A húsoknál és a zöldségeknél is a nagyipari termékek teli vannak mindenféle mérgekkel, így nehéz jól kiválasztani még azt is, ami elvileg egészséges.

Sajnos a munkahelyi menza nálunk is értékelhetetlen. Ingyen sem járnék oda.
Kb. a zsír, a só és a cukor nagy mennyiségű jelenléte a fontos. Ebben ki is merül az egész.

Akik valamilyen húsmentes étrendet követnek, szerintem sokszor pusztán azért is egészségesebbek, mert szélesebb a látókörük a táplálkozással kapcsolatban, tudatosabban foglalkoznak vele (egyáltalán tisztában van vele, hogy milyen tápanyagokat is kellene bevinni), kísérleteznek (megszokások és klisék követése helyett). És ez a tudatosság gyakran az életük más területein is megjelenik. Legalábbis eddig ez a megfigyelésem.

Akik valamilyen húsmentes étrendet követnek, ..., egyáltalán tisztában van vele, hogy milyen tápanyagokat is kellene bevinni

Számomra ez a kettő nagyjából kizárja egymást. Akik húsmentes étrendet követnek, azoknak fingjuk sincs, hogy milyen tápanyagokat kell bevinni és azokat honnan és milyen arányban viszik be. Különös tekintettel az aminosavakra.

A fősodrú dietetikusok  szerint is legalább napi 45g fehérjére van szükség, aminek legalább a fele állati eredetű kell legyen.

Dr. Boross László professzor egyenesen azt mondja, hogy a növények nem emberi táplálkozásra valók. ;-)

Mondjuk én ezt fenntartásokkal kezelem, bár biokémikus orvos professzor, aki nagyon jól ismeri ezen folyamatokat és Neki úgy tűnik, hogy régóta működik (70% zsír, 30% fehérje).

Számomra ez a kettő nagyjából kizárja egymást.

Nekem a személyes tapasztalatom az, hogy aki eljut odáig, hogy elhagyja az étrendjéből a húst, az legalább valamilyen szinten utánanéz, milyen tápanyagokat kellene bevinni. Nyilván van kivétel, és van különbség az emberek között.
Mindeközben egységsugarú versenyző csak eszi, amit szokott.

Nem akarok állást foglalni, mi az ideális, mivel nem vagyok szakember. Sőt, ahogy látom, ahány szakembert megkérdez az ember, annyifélét mond.
Valószínűleg ez is egy olyan probléma, amire nem csak egy jó megoldás van.

A hús elhagyhatóságára számomra az a bizonyíték, hogy sok ultrafutó teljesen vegán étrenden él.
Egyesek saját elmondásuk szerint azért kötnek ki a vegán étrend mellett, mert húst fogyasztva nem tudnának eleget edzeni.
Egyébként azt a magam példája kapcsán is meg tudom erősíteni, hogy ha húst fogyasztok, sokkal lassabban regenerálódok és kínlódok hosszabb futások után. Míg húsmentesen étkezve nincsen semmi bajom, fáradtnak se érzem magam.

A gyakorlatban arra törekszem, hogy azokban az időszakokban, amikor sokat edzek, kevesebb húst egyek, és lehetőleg a futásoktól időben minél távolabb. Számomra ez nem teher, és nem érzem úgy, hogy valamiről lemondanék. Sőt.
Viszont ha van mondjuk egy bográcsozás, akkor nem fogom játszani az eszem, hogy sajnos én egy falatot se ehetek belőle.

A hús elhagyhatóságára számomra az a bizonyíték, hogy sok ultrafutó teljesen vegán étrenden él.

Ultrafutóknál, bringásoknál egy idő után adaptálódik a szervezet és képessé válik arra, hogy a tejsavat a gyomor ketonná alakítsa és azon működik az energiaellátás. Ehhez viszont az kell, hogy folyamatosan biztosítsuk a szervezetnek a szénhidrátot.

Van egy-két olyan ultrafutó, akik viszont zsír alapon működnek. Ilyenkor nem olyan fontos folyamatosan táplálékkal bevinni az energiát, mivel a testben található zsírraktárakat is fel tudja használni.

Lásd pl. Szőnyi Ferencet, aki az egyik, ha nem a legnagyobb ultrafutó, extrém vasember.

Azért, mert egy módszer szokatlan, még lehet hatásos, magyarázza: a szalonna kitűnő fehérje- és energiaforrás, ráadásul remekül emészthető, így nem kell tartania attól, hogy a következő körben kiadja magából.

Ui.: Így lehet szénhidrát nélkül is órákon át energikusan pörögni

Az őseink azokat a növényeket, gumókat ették, amit vándorlás közben találtak.

Őseink alapvetően a mindenevőn belül inkább gyümölcs- és gyökérevők voltak, innen van a cukor kapcsán a szupernormális inger, illetve például az alkohol lebontó enzimek (evolóciós előny az erjedt gyümölcs), aztán ezen túl azt ették meg, amit el tudtak kapni (rovarok, csúszómászók és egyebek). Egérre és egyebekre a tűz feltalálása után szélesedett az étlap.

Ennyit még lehet etetni, megfelelő agrártechnológia mellé társított iparosított állattenyésztéssel és vágással, hanem ahol igazad lesz, hogy a Föld tovább szaporodik túl, évről évre, még csak nem is lassul a folyamat, ez az, ami aggasztó, és nem csak húsnál, hanem az összes erőforrás elfogyhat miatta. Ráadásul nem is a fehér ember szaporodik, az fogy, már ott van, hogy kisebbségben lesz nem sokára.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Amúgy szerintem át lehetne állni valami hús nélküli étrendre. Csak valamiért azt nem veszik figyelembe, hogy itt van egy óriási nagy képzés beli hiány. Nekem vannak vegán barátaim, akik baromi jó kajákat csinálnak, csak ebben van nekik nem tudom hány év tanulás. És az is látszik, hogy jóval több összetevőből, több főzési lépésből állnak a kaják. És azok az ételek nem lesznek annyira finomak, ahol valaki csak lecseréli a húst valami másra és marad minden más ugyanaz. Kb újra kell tanulni az egészet. Szóval ehhez ha minőségi és finom ételeket a célok néhány generáció kellene és majd amikor a gyerekek ebben nőnek fel menne ez könnyedén nekik.

+1

Szerintem amikor kicserelik a rantott hust rantott sajtra, es utana sipolnak, hogy ez egeszsegtelen/unalmas/tapertek-szegeny/stb., az PEBKAC. Az irodaban ebedre rendszeresen valasztom a vega/vegan opciot, mert finom, es sokszor jobb alapanyagokbol van, mint a generikus menzakaja.

a vega/vegán kaját nem lehet "összecsapni", jobban kell figyelni rá, ahogy írták macerásabb is fözni, ha valaki tudja hogy kell, lehet finomakat fözni hús mentesen is, de bele kell tenni az energiát.

nincs olyan hogy elöveszem a fagyasztottat, oszt jóvan (pl rántott hús).

Otthon max az alap húsmentes dolgok készülnek, azok is max hétvégén.

Amiket mi eszünk azok a nem macerás verziók, mert nem a húst akarjuk helyettesíteni, meg nem is igazi vegán, mert nem az a cél hogy pl tojást, tejet stb ne használjunk.

ahogy írták macerásabb is fözni

Bizonyos nézőpontból macerásabbnak tűnik, igen. De meg lehet közelíteni úgy is, hogy sokkal diverzebb, izgalmasabb, örömtelibb.

Szerintem is rossz irány, amikor a húst helyettesíteni akarják. A szemléletet érdemes megváltoztatni, kibővíteni.
Szerintem nem az a jó cél, hogy az ember vegán legyen. Inkább egy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb, változatosabb étrendet érdemes kialakítani, ami inkább a test visszajelzésein, mintsem a megszokásokon alapul.

Erről az Agymenőkből a Penny jut eszembe, amikor kb. azt mondja:

Most jöttem rá, hogy miért az a neve, hogy ízfokozó

Az ilyen vegán húsok általában szójából vannak, annál meg kevés egészségtelenebb van. Persze az ízesítésük kiváló!

Én támogatom, hogy minél többen egyenek vegán ételeket, annál inkább jut minőségi hús a többieknek.

> annál inkább jut minőségi hús a többieknek

Anyám vegán mert nem bírja megemészteni a húsokat.

A gond az, hogy nem ismeri fel a minőségi húst és mindig megvette az olcsó Tesco-sat.

 

Amint befejezte a húsok fogyasztását (fenti olcsóhúsok), megszűntek a problémái.

Nyilván hentesnél kell venni, az drága, de legalább minőségi. Az olcsó húsnál a vegán kaja is egészségesebb.

Amúgy milyen érdekes, hogy ezeket a tengeri dolgokat kurrens ételnek tartjuk, a rovarokat meg undorítónak. Pedig felépítésükben nem sokban különböznek egymástól.
(Bár jómagam a tengeri herkentyűket se fogyasztom; sose szerettem még a halat se. Húgomék viszont rendszeresen esznek kagylót, rákot. Sokszor maguk fogják, szedik a tengerparton.)

Tajvanon eleinte nem értettem, miért van annyi döglött csótány a járdán. Aztán rájöttem, hogy ott ezt pirítva árulják papírtölcsérben, hasonlóan, mint nálunk a pattogatott kukoricát. Aztán nyilván leesik néhány.

12.000 a tücsökliszt kilója és nagyon egészséges! 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

Szerkesztve: 2024. 05. 16., cs – 12:42

Melinda végre kilépett a pénzmosodából. Amikor még Billnek nem voltak ismertek a viselt dolgai (pl. kurvákat kergetett, Epstein barátság és ki tudja még mi stb.) ennyire, akkor itt a HUP-on megemlítettem, hogy ezek az alapítványok kb. pénzmosásra/adóoptimalizálásra valók.

Emlékszem, hogy hogy felháborodott ezen a HUP fél népe :D :D :D

trey @ gépház

Amerikában intézményesített pénzmosodák a szupergazdagok "jótékonysági" alapítványai, adakozási rendezvényei stb.

Ki lopna a legjobban (még többet), ha nem az akinek szinte a világ összes pénze már rendelkezésére áll ehhez?

Hozzá kell tenni, hogy az amerikai adózási rendszer is olyan, hogy ösztönözze a civil szervezetek tevékenységének támogatását.
Hogy milyen mértékben csinálnak társadalmilag hasznos dolgokat, azt én megítélni nem tudom. Sőt, bevallom, nem is tartozik az érdeklődésem horizontjának első vonalába.

Személy szerint sem Bill-t, sem a Microsoft-ot nem kedvelem; fogalmazzunk úgy, hogy nekem más az értékrendem, mint amit ők a szakmában képviselnek.
Régebben Bill-nek több könyvét olvastam (főleg a koraiakat), ezekben általában kitért arra, mennyire fontos számára mások segítése, illetve az emberiség problémáinak megoldásába való invesztálás.
Hogy ez mennyire őszinte és mennyiben csak póz, azt megítélni szintén nem tudom.

Szerintem egy nagyon hihetően hazudó szociopata. Sok elmebeteg tömeggyilkos szentül meg van győződve halála napjáig h. jót cselekedtek.

A Netflix-es minisorozatban is próbálta görcsösen előadni magát, mekkora szent ember. Aztán jött az epstein ügy. Meg nyilván az összes többi húzás amit a cégén keresztül megjátszott ~30 évig, tönkretéve számtalan embert és céget. Azokról nagyvonalúan hallgatott ő is, a sorozat is.

Szerintem akinek ennyi penze van, abban akaratlanul is lesz valami messias-motivacio. Oke, megveszed az otszazadik sportautot, es, mi a kovetkezo? Az 501.? Minek? Ehelyett talalsz valami problemat, es rajta akarod hagyni a kezed nyomat, akar olrunek ennek masok, akar nem. Tokmindegy, hogy ez most az afrikai gyerekek egeszsege vagy a szolasszabadsag a twitteren, valahol le kell vezetni a felesleges energiat.

mennyire fontos számára mások segítése, illetve az emberiség problémáinak megoldásába való invesztálás.
Hogy ez mennyire őszinte és mennyiben csak póz, azt megítélni szintén nem tudom.

Ezt nyilatkozni gazdag demokrata körökben kb. elvárt ... filantrópság hangoztatása kötelező egy bizonyos körben, különben kinéznek. Hogy mennyire őszinte ez? :D

trey @ gépház

Nem tudom hogyan mosnak pénzt, az feltételezné, hogy nem jogszerű úton szerzett pénzt kéne tisztítani - olyan meg nincs nekik, szerintem max adót optimalizálnak. Ezt mondjuk kis országunk minden szipi-szupi gazdagja is megteszi a maga kisfocis módján. Nem kell őket szeretni, de dobott ez az alapítvány eddig globális egészségügyre (vakcina, who) 5 milliárd dolcsit, ami szép tőlük akárhogy nézem.

Az a jó ezekkel az alapítványokkal, hogy látszólag tud adni ide-oda sok milliárd dollárokat. Akkor mi van, ha az alapítvány  tulajdonosa megegyezik annak a szervezetnek a tulajdonosával is, ahová a pénz ténylegesen megy? Extra pontként még le is írja az adójából, h. papíron eladományozta azt a sok milliárdot. Na erről szól meglepően sokszor a szupergazdagok jótékonykodása, alapítvány indítása.