Linuxos állások a Red Hat-nél, Csehországban

Fórumok

Nemrég volt, hogy kérdezgettelek titeket a lehetséges fizetési igényekről, aztán olvasgattam a "mennyi az elvárásod" topicot, mert ami ott egyeseknek álom, az itt valóság lehet. Úgy döntöttem tehát, hogy az itteni HR-esekkel együttműködve felrakok ide nektek pár állást.

A Red Hat csehországi leányvállalata, a Red Hat Czech, s.r.o., munkatársakat keres az alábbi munkakörökbe:

Linux Test
Administrator

Software
Maintenance Engineer Linux kernel

Senior Systems
Administrator

A cégen belül több nyitott állás van, de ezek állnak talán a HUP célközönségéhez legközelebb. Mindegyiknek a követelményeit elolvashatjátok részletesen a linkeken. A tárgyalóképes angol természetesen elvárás. Nyelvtanfolyamok vannak a fejlődésre, de kezdetben is meg kell tudnod értetned magad szakmai szempontból.

Amit minden állás esetében kínálni tudunk:

  • versenyképes fizetés (olvassátok el a fenti linkelt topic végét)
  • 13. havi fizetés
  • teljesítmény utáni bónuszok
  • Red Hat részvények (RSU formájában)
  • 25 nap szabadság
  • 5 nap "betegszabadnap", amihez nem kell orvosi igazolás
  • étkezési jegyek
  • különböző Red Hat képesítések (RHCSA, RHCE, stb.) ingyenes elvégzése munkaidőn belül
  • ingyenes nyelvtanfolyamok (angol, cseh) munkaidőben
  • nyugodt, barátságos légkör, rugalmas munkaidő
  • a világ legnagyobb open source cégénél lehet dolgozni!

Ha jelentkezni szeretnétek, küldjetek egy CV-t nekem (adarazs at redhat.com), és akár tudok segíteni, hogy jobban illeszkedő állást találjunk, vagy válaszoljak a kérdésekre. Nemrég indult egy program a
cégen belül, ha valakit egy dolgozó személyesen ajánl, az némi előnnyel indul az állásinterjún, ezért lehet érdemes nekem küldeni.

Természetesen lehet CV-t küldeni közvetlenül a nagyon kedves HR-es kolléganőnek is, a tsiprova at redhat.com címre, vagy jelentkezni a linkelt honlapon. Valahol közben azért említsétek meg majd a HUP-ot.

Nem vagyok HR-es, a célom ezzel az, hogy segítsek azoknak, akik szeretnének valami igazán jó állást és hajlandóak kimozdulni hazánkból. Vonattal a Keletitől 4 óra alatt itt lehet lenni Brno-ban, onnan további negyed óra a Red Hat iroda, szóval nem vagyunk a világ végén.

Nagyjából 2 hónapja vagyok kint, még frissek az emlékek, de már sok mindent megtapasztam az itteni életből. Kérdéseket itt is fel lehet tenni természetesen és válaszolok amire tudok.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Nemrég indult egy program a cégen belül, ha valakit egy dolgozó személyesen ajánl, az némi előnnyel indul az állásinterjún, ezért lehet érdemes nekem küldeni.

Ezen most jót mosolyogtam. :DDDDD

Annál a multinál, ahol én dolgoztam, ott olyan programok voltak, hogy ha én ajánlottam be valakit egy pozícióra, és felvették, akkor kaptam utána bónuszt/fejpénzt vagy minek nevezzem. Ez win-win volt mindenkinek, a cég megspórolta a fejvadász pénzét (annál azért kevesebbet osztott ki így), cserébe kapott egy jó embert, aki kevésbé lutri emberileg (hiszen az ember nem ajánl be egy problémás emberkét munkatársnak), a dolgozó meg vastagabb lett. :)

Ez így volt itt is eddig is, csak most a "People and Brand" részleg (~marketing) szerveztek köré egy kis felhajtást, elnevezték Red Hat Ambassador programnak. Azt hiszem, ez senkinek nem volt titok, hogy ha az ember referál valakit, akkor azzal jól jár, én azt nem tudtam ezelőtt a program előtt, hogy a jelentkezőnek is származhat belőle előnye.

Azért adtam meg a HR-es hölgyemény címét is, hogy ha valaki ki akar hagyni a dologból, az megteheti.

Nagyon korrekt hirdetés, tetszett.

_____________________
echo crash > /dev/kmem

OFF

KAFEDIK

ON

Ezeket a hirdetéseket már láttam valahol, talán LinkedInen. Elgondolkodtam rajta, de aztán rájöttem, hogy nem perspektíva egy olyan ország, ahol a mai napig érvényben vannak de jure a Benes-dekrétumok. Ezért már a németek is beszóltak a cseheknek (mivel ők is elszenvedői voltak, nem csak a magyarok), de azok magasról tettek rá.

Elgondolkodtató.

Persze ez a Redhattől teljesen független dolog, mielőtt valaki nekiállna összefüggéseket keresni.

--
Java apps are nothing more than sophisticated XML-to-exception converters.

> 25 nap szabadság

ennyi jár a huszonöt évesnek is és az ötven évesnek is?

Gondolom ennyi a minimum, és ha törvényileg több jár, akkor onnnantól több. Ez csak a tippem, ha valakit tényleg érint, akkor szóljon és megkérdezem. Nekem ez még jó, mert ennél kevesebb járna nekem így huszonévesként.

Van egy idősebb magyar kolléga, akivel időnként találkozok, ő biztos meg tudja mondani. :)

Ugyan nem olvastam végig, de korrekt álláshirdetésnek tűnik. Bár Debian Developer-ként nekem kevésbé közeli.

Ez ne tartson vissza. Én világ életemben a Debian vonalon mozogtam, de nem volt nagy nehézség átszokni a Fedora/RHEL irányra.

Eléggé konvergálnak a Linux disztrók ahhoz, hogy ez ne okozzon gondot egy Debianos gurunak mostanában. :) A kezdés után nem sokkal meg úgyis betolnak egy Red Hat Certified System Administrator kurzusra legalább, és ott elmondják a különbségeket alaposan.

Ezen kívül meg a munkagépemen azt használok ami jól esik. Végül a Fedora mellett döntöttem, de ennyi erővel használhatnék bármi más disztrót is, ha nekem az kényelmes.

Unix vonalon kezdtem, később Linux-ok terén meg SuSE-val. Majd jó ideig RedHat-es voltam (szerver vonalon). Aztán elkapott a gépszíj, a Debian. Azóta nincs megállás. :) Telepítettem egy CentOS-t a múltkoriban, de nem élt sokáig. HW túl hangos volt és nem tudták olyan helyre tenni a szervert hogy ne zavarjon senkit sem.

En is a kerdeses muintezmenyben dolgozom...

Az en gepemen Debian Squeeze fut es csak virtualis gepben tartok RHEL-t.
Korlevelben kertek par honapja, hogy mindenki ugyeljen az altala hasznalt szoftverek tisztasagara. Egyebkent nincsenek razziak.

Mondjuk inkabb hogy van szabvanyositott desktop-kornyezet... Vannak netrol bootolhato RHEL / Fedora imagek es az IT support is a sajat termeket fog elotelepiteni neked.
De a jogszeruseg keretein belul szabad kezed van - nyilvan ugy hogy a feleloseg a tied: barmit is telepitesz nem gatolhat meg a munkad elvegzeseben.

ha meglenne a szaktudás, én szívesen dolgoznék nekik. jó hirdetés, UP neki!

Te vagy az idősebb kolléga? LOL.

> Viszont heti 1 nap WFH engedelyezett
> Marha sokan dolgoznak minden nap otthonrol

de ők nem ugyanazok minden nap :)

nem tudom mennyire off itt, de sztem nagyon érdekes kérdés az otthonról dolgozás. kevesebb ferőhely van a cégnél mint ahányan dolgoznak? ezzel arra lennék kiváncsi, hogy egy cég profitál-e abból, hogy nem jár be mindenki minden nap.

magyarországon nem annyira elterjedt ez mint nyugaton, talán nem hiszik el, hogy otthonról ugyanannyit dolgozol. pedig az elvégzett munkának így vagy úgy nyoma lesz, a munkavégzés helyétől függetlenül.

Cégenként nagyon változó. Nekem is szerencsére jelenlegi melóhelyemen megengedik hogy itthonról dolgozzak. Volt melóhelyemen 1-2 alkalommal tudtam csak megoldani mikor volt valami sztrájk pl :).
Nagyon sok helyen, illetve nagyon sok vezető nem tudja elfogadni munkának azt, ha valaki otthonról dolgozik, így azokon a helyeken nem tudod megoldani a WFH-t. Illetve persze vannak olyan emberek is, akik ha otthonról dolgoznak nem annyira produktívak.

nalunk a work from home bevett dolog, annyit vagy otthon amennyit szeretnel, nincs heti limit.

Mo.-n a legnagyobb problema pont az, hogy nem hiszik el, hogy dolgozol. ezer dolog lehet, ami miatt kenyelmesebb otthonrol dolgozni; persze lehet ezer gatlo tenyezo is, ezt mindenkinek egyenileg kell befolyasolni.

de ha csomagot varsz*, szerelo jon, akarmi, akkor hasznos, ha barmikor el tudsz ugrani. azokon a helyeken mondjuk ahol a WFH nem gond, ott a kotetlen munkaido sem (es nem ugy kell erteni, mint ahogy a felettem levo irja, hogy 8 ora bent + X ora naponta, hanem ugy, hogy te osztod be az idod _ahogy akarod_).

*: nalunk a bombafenyegetesek utan bevezettek, hogy nem is lehet csomagot fogadni a cegnel, vagy ha oda kuldeted megis, akkor ki fogjak bontani, es at fogjak nezni bomba-ugyileg. :)

Mintha a twitteren egy aranyos leanyzo hirdetne ezeket az allasokat, namarmost a felveteli elbeszelgetes vele lenne?:) Mert akkor jelentkezek!:)

De komoly kerdesem is lenne. RHCE mar megvan, szoval ez nem nagyon motival, viszont van meg jopar tanfolyam a RedHat tarsolyaban, azokra is vonatkozik az ingyenes munkaidon beluli lehetoseg?

Mennyi HomeOffice van? Lehet-e a melot elvegezni HomeOffice-ban?

Udv,
battila

Igen, Tylernek hívják azt a helyes HR-est és gyönyörű szép amerikai angolt beszél, mindent értettem amit mondott a telefonban, nagyon könnyű volt vele így az interjú. Főleg ahhoz képest, amikor aztán a cseh akcentusú Team Leader-emet kellett megérteni. :)

A jelenlegi szabályok szerint heti egy nap lehet otthonról dolgozni (WFH).

Mivel ez itt a régió egyik legnagyobb Red Hat központja, ezért többféle tanfolyam is van, és ha a managered áldását adja rá, és van szabad hely a tanfolyamokon, akkor el lehet rájuk menni. Van aki ilyen tanfolyamokkal dekorálja a munkaasztalát, és van akinek van 5-6 darab is. :)

Attila

Ez igen pozitiv. Egy RHCA megszerzese also hangon is 10 millo HUF(repules a tanfolyam helyszinere, hotel koltsegek, tanfolyam+vizsga dij) ha mind az 5 vizsga elsore sikerul. Ezt viszonylag keves magyar/magyarorszagon levo ceg szeretne/szokta kifizetni. Valoszinuleg ezert nem hemzsegnek itthon az RHCA-k(legalabbis tudtommal).
Nektek pedig lehtosegetek van erre hazon belul.

Ez ugye amerikai cég? :

" Ability to move and install computer systems and monitors, weighing approximately 50 pounds / 23 Kilograms"
:D

Up neki. :)

>>: sys-admin.hu :<<

Azt hiszem küldök neki én is egyet. :P

Hátha még ebben az életben összejön a kernelfejlesztő állás és nem kell a következőre várni lol.

--
GPLv3-as hozzászólás.

subscribe

Hehe, engem a LinkedIn-en talált meg egy Jiří Folta nevű toborzó srác "Red Hat Brno is looking for Linux support engineers" tárgyú levelével, még október elején.
Nem lenne rossz, ha az angol menne kommunikációs/társalgási szinten (momentán IT angol, read-only). Hoppá, az RHCSA/RCHE és a nyelvoktatás is benne van a csomagban. Ha egyedül lennék, gondolkodás nélkül bele vágnék, de "Te felelős vagy azért, akit megszelídítettél." ;)
Viszont, ahogy olvasom Python-ból is jó ha ott van az ember. (Linux Test Administrator-t néztem).
Mindenesetre nagyon korrekt ajánlat, ilyenről "Vikisztánban" már álmodni sem merünk, francba... :(

---
http://it2it.hu/valastyan.attila