Senior Linux System Administrator in Vienna

Fórumok

Redact-Media GMBH ( http://www.redact-media.com/ ) is searching for a Senior LINUX SYSTEM ADMINISTRATOR.

Responsibilities

  • Responsible for the administration of global, high-volume server architecture
  • Administration and maintenance of the existing production environment (Linux cluster with over 30 servers)
  • Optimization of the server architecture and definition for new projects
  • Load balancing and performance optimizations
  • Proactive identification of problems before they affect the production environment
  • Monitoring and network security
  • Evaluation of new technologies

Requirements

  • Fluent English skills, German is of advantage
  • 5 or more years of experience as Linux server administrator for senior level position
  • In-depth knowledge of Linux basics as well as kernel subsystems, system calls, interprocess communication, process/resource management and file systems
  • In-depth knowledge of the Linux networking stack
  • In-depth knowledge in the administration of high volume production systems
  • In-depth knowledge of nginx including performance optimization for high volume web traffic
  • Knowledge of automatization using bash, perl, python or ruby
  • Knowledge of cgroup based virtualization with lxc
  • Knowledge of configuration management with puppet
  • Knowledge of load balancing with LVS
  • Knowledge of volume management with LVM
  • Knowledge of MySQL including replication and cluster management
  • Installation, configuration and error recovery of services like DNS, SMTP, SSH and DHCP
  • In-depth knowledge about TCP/IP, firewalls, load balancers and switches
  • Experience with NAS devices and RAID
  • Of benefit: experience with CDN providers, memcache, mercurial

Salary for Senior position:

€2200,- to €2600,- net per month (incl. 13th & 14th salary this is €32.000,-/€38.000,- net per year)

We also have a “Movement package” to help people move to Vienna, which includes the following:

  • One time payment of €2000 after signing the contract
  • Help in searching for a flat
  • Help in dealing with the authorities

Interested?

Send your resume to office@redact-media.com

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Attól eltekintve, hogy alulfizetett állásnak tartom, a következő kérdések merültek fel bennem:
1. Milyen OS?
2. Milyen cluster stack (már ha van)?

Szerk.: Amúgy korrekt álláshirdetés

Hát igen, a nemzetek közötti egyenlőség csak papíron és képmutatásban létezik, mondjuk úgy, hogy utópia. Mindig is az volt, mindig is az lesz.

Aki lélekben nem tud "Auslander" lenni, az ne menjen külföldre.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Attól függ hova. Anglia nem Ausztria. Természetesen előny ha vannak született angol barátaid, de egyébként is jóval nyíltabbak az osztrákoknál és általában a germán kultúránál. Egy angol kocsmában nyugodtan beszélgetésbe elegyedhetsz szinte bárkivel, még örülnek is neked ha nem untatod őket. Ausztriában nem is értenék mit akarsz, vagy lököttnek néznének, hogy velük akarsz beszélgetni auslanderként. Pedig például burgenlandban ők az auslanderek. :-)

Hogy erted azt a reszt, h ok az auslanderek?

Ausztriaval van egy keves tapasztalatom, pl. a nyaron felvettem par stoppos sracot, eleg lazak es kozvetlenek voltak.

Angliarol viszont lepten-nyomon azt hallom, h leneznek mindenkit, aki odatevedt.

Igazabol asszem egyik neppel sincs semmi rossz tapasztalatom. Feltehetoleg elrontok vmit.

tompos

Aki stoppos eleve lazabb.

A nemeteknel van ez, amit fentebb emlitett a kollega, de idovel oldodnak. (Foleg, ha latjak, hogy dolgozol.)

Az angolok. Tesom kint el 10 eve, hosszabb tavon diszkriminaljak a kulfoldieket. Pl allami szolgaltatohoz tobbszor palyazott ugyanarra a poziciora, de nem vettek fel, pedig megfelelt...sot, mikor telefonon rakerdezett, konkretan megmondtak, hogy csak angolt.

Ha olyan szolgáltatóról van szó akinél már első körben feltétel pl. egy biztonsági átvilágítás, ez teljesen hétköznapi jelenség és az angoloknál nem számít diszkriminációnak (erre kínosan ügyelnek, ezért töltetnek sok helyen a jelentkezővel külön adatlapot arról hogy transszexuális mozgássérült sintoista-e). Utána meg annyira nem bíznak az emberi tényezőben hogy ha a gép az átvilágításhoz 5-10 éves változatlan lakcímtörténetet követel és ezt nem tudják beleírni, megy a kukába az egész. Meglepődni felesleges, itt a gépek irányítják az ügyintézőket ezért a gépeket kell kiismerni. A látszat ellenére ez előny, bár kétségkívül bosszantó amikor az ember tudja hogy a következő 4.5 évben nem költözhet, mert 5 év múlva jelentkezne majd valahova ahol a gép kiakad ettől. Aztán ugyanígy lehet tényező pl. az állampolgárság is, meg érzékenyebb helyeken a külföldön töltött időtartamok.

A diszkrimináció maga hosszabb történet.. az angolok az angolokat is diszkriminálják, és a társadalmi rétegekből eredő kifinomult kasztrendszerük nem valószínű hogy eltűnik a következő 100 évben. Angol-angol ismerős nemrég költözött olyan környékre ahol a szomszédai nem napi X óra dolgozgatásból élnek, hanem felmenőik vagyonának hozamából. Hiába angol-angol vezető beosztású, egyetlen máshogy ejtett szóból azonnal bekategorizálják a munkásosztályba és innentől már máshogy állnak hozzá. Hosszú tíz évei fognak rámenni mire befogadják (persze akkor is befogadott lesz, nem közülük való). Felhúzódni lehet rajta, de minek. Évszázadok hagyománya, mint a babos pirítós.

Remelem, alapos es kimerito korutban volt reszed a nemet nyelvteruleteken mielott ezt megfogalmaztad. A magam reszerol ha nem epp egy becsi kocsmarol van szo, itt Ausztriaban igen baratsagos es kommunikativ emberekkel talalkoztam, foleg a hegyekben a kulonbozo gasthausokban es ut kozben. Olyannyira, hogy a 70 eves kirandulo bacsival is siman osszetegezodunk, pedig itt aztan tenyleg mas a hozzaallas a tegezodeshez.

Egyebkent igen, tenyleg zarkozottabbak egy picit, de ez nem azzal fugg ossze, hogy Auslaender vagy, hanem azzal, hogy alapvetoen ilyen a nagy tobbseg beallitottsaga. (En anyanyelvi nemet vagyok es eleg jol beszelem az osztrak nyelvjarasokat is, igy az Auslaender nalam nem jatszik.)

Os az Deb/Ubuntu igenytol fuggoen.

Alulfizetettseget kifejtenetek? Meg csak 2 eve dolgozom Becsben de tapasztalatom szerint ez eleg jo fizetesnek szamit idekinn. Fontos hogy itt 14 havi ber van es nem 12, es a 13. es 14. havi mas adozas ala esik ezert tobbet kapsz ekzhez belole mint a sima beredbol. De ha valakinek mas tapasztalata van szoljon arra is kivancsi vagyok. Meg valami fontos nem azert keresunk Magayrorszagon mert itt olcso az ember, mert ez imho nem igaz mar. Keresunk mindenhol, aki hajnlando jonni es tenyleg tud tolem akar johet Ausztraliabol is. Ami miatt kulon celzott hirdetes jott idde, mert jo tapasztalatok vannak a magyar munkavallalokkal (a cegnel mar van tobb magyar kollega is minde fejleszto mind sysadmin reszen), es mert ugye magyar vagyok es van "helyismeretem".

Ami meg fontos hogy nem muszaj kinn elni, joparan Mosonmagyarovarrol jarunk be megosztott kocsival, de pl Sopron is kozel van a hatarhoz, Ausztriaban meg egesz jo az allami utazasi tamogatas, fizetestol fuggoen havi 100 euro felet kaphatsz pluszt a fizetesedhez amibol kijon az uazasi koltseg.

Ha van meg kerdes, eszrevetel valaszolok szivesen, irjatok.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

4+ eve vagyok kint es a tapasztalatom szerint ez a fizetes kozelebb van a juniorhoz, mint a seniorhoz. Bar hozza tartozik, hogy en Red Hat vonalon mozgok es altalaban nagyobb cegeknel.

Mindenesetre ez egy jo "elso kulfoldi munkahelynek" tunik.

Elso ranezesre azt gondolnam, hogy sokat lehet fejlodni, mivel kis cegrol van szo, erdekes problemakorrel. Bar Ausztriaban ez nem szokott problema lenni, de itt elojon a kerdes a tulorakrol es a kompenzalasarol...

Ertes, nem tudtam. En PHP vonalon mozgok es ott nyilvan kicsit mas a piac.
A tulorazasra annyit, hogy minden munkaorat logolunk es viszunk magunkkal. Szoval elszamolt, amit vagy kivehetsz szabikent vagy penzkent ha jol tudom, de pontosan nem tudom hogy mukodik mert en meg csak gyujtogettem.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Igen, Ausztriaban szakmankent van egy kollektiv szerzodes, ami az egesz szakmara vonatkozik. Az informatikara az IT Kollektivvertrag vonatkozik, ezen belul a rendszergazda tudtommal ST1 vagy ST2 besorolasu. Ezen belul van harom kepzettsegi szint es arra vonatkozik a minimalber. Tegyuk hozza, hogy a minimalbernel azert jobban szokas keresni a mi szakmankban.

Mostmar tenyleg kivancsiva tettetek. Mondom en fejleszto vagyok es ott nyilvan masok a fizuk. Kaptam mar sok ajanlatot Nemetorszagbol de sajnos egyik sem volt az a hejdeagyonfizetett. Utanneztem most neten SA melo hirdeteseknek ahol van megjelolve fizetes. 70 000 Eur/ev es fizunal jobbat nem talaltam ami kb az a fizetes amit mi ajanlunk Becsben. Ahogy neztem tobbnyire 60-65 kozott mozognak tobbnyire. Nem azt mondom hogy nem lehet talalni jobbat, mert mint mar emlitettem minden orszagban lehet az embernek szerencseje, lehet a megfelelo helyen a megfelelo idoben a megfelelo tudassal. De ahogy nezem azert nem ez a jellemzo nemetorszagban sem.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Igen szamolgattam en is itt: http://www.brutto-netto-rechner.info/gehalt/gross_net_calculator_german…
De azt azert vedd figyelembe hogy a 3as kategoria azt jelenti hogy haza vagy es a parod nem vagy szinte semmit nem keres, ami gondolom senkinek nem egy boldog helyzet, ergo a parja munkat fog keresni, ergo maximum ideiglenesen all fenn ha minden jol megy, ergo ebbol a kategoriabol nem indulnek ki. Az osszes tobbi kategoria meg 2900 euro/ho -ra jon ki kiveve egyet ami 3200

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Nem szamolod
Kiváló megfigyelőképességed van. Nem véletlen nem számoltam hozzá. Ugyanis most X euro fizetés plusz majd egyszer ehhez Y, az nem annyi mintha leosztva havonta X + Y/6.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Teljesen igazad van, ezzel mar nem is igazan kivanok foglalkozni...
Annyit meg utoljara hozzatennek hatha amsnak fontos es hasznos informacio hogy ezt a 13. es 14. havi fizut aranyosan adjak, nem kell hozza teljes evet dolgozni.
plusz az egyik amolyan nyaralasi tamogataskent van tehat altalaban nyaron adjak a masikat pedig altalaban karacsony elott.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Seniorkent boven alulfizetett, juniorok kapnak ennyit Nemetorszagban. (Junior pozicio, nem junior tudassal :D))

Nem releváns. Ha forintra váltod az osztrák fizut, akkor nagyobb számot kapsz, mint itthon, de nézd meg azt is, mennyibe kerül mondjuk ott élni.

szerk: Nem azt mondom, hogy nem lehet jobb életszínvonalon élni, de nem jó beleesni a "kétszer annyit keresek, mint itthon!!!444!!" csapdába

Nagyon nem akarok arvitat folytatni, meg en nem is elek kinn. De valami ralatasom van a temara. Nem mondanam hogy annyival dragabb az elet mint itthon. Inkabb azt mondanam hogy van par dolog ami sokkal dragabb, van nagyon sok ami kb ugyanannyi es van par dolog ami olcsobb.
Ami fontos hogy az alberlet dragabb mint pesten valamivel, ami sokkal tobb az az indulo koltseg. Altalaban 3 havi a kaucio de van hogy tobb, es a kozvetitoi dij is 2 havi (lehet talalni kozvetlenul is lakast, de nehezebb)
Kocsit tartani ahogy tudom sokkal dragabb, kb annyi a havi koltseg kinn mint itthon az evi.
Kozlekedes kb ugyanannyi. Havi berlet Becsben 47 euro, sokan mondjak hogy sokkal jobb a tomegkozlekedes mint Pesten, de hogy oszinte legyek a koszt es buzt leszamitva (amit nehe Becsben is megkapok) nekem Pesten se volt sok gondom a BKV-val kiveve mikor sztrajkoltak.
Elelmiszer boltokban par dolog dragabb, pl a kenyer. De nagyon sok minden kb ugyanannyi mint itthon, sot sok minden meg olcsobb is (gondolom fokent a Nemet kozelsege miatt)
Etterem/kocsma joval dragabb.
Igy hirtelen ezek jutnak eszembe mint fontos tenyezok amirol van is valami fogalmam.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

En azert nem mentem ebbe bele, mert nem tartozik a topikhoz.
Ha kell tetelesen osszeirom, hogy mi mennyibe kerul Nemetorszagban, az korulbelul annyi, mint az osztrakoknal. talan a nemeteknel dragabb az alberlet. Akit erdekel nyisson egy topikot es nagyon szivesen leirom.

Ahhoz képest, hogy 2 éve itt dolgozol, pár dolgot jobban kiismerhettél volna. :)

Lehet venni éves bérletet havi fizetéssel, ami csak 31,25 euró lebontva hónapokra és még csomó más kedvezmény is jár hozzá. Vagy ha bírod, a bicikli egy valós közlekedési alternatíva, mert remek hozzá az infrastruktúra (és egyelőre az időjárás is).

Étterem-kocsma drágább, de az a helytől függ, hogy mennyivel. A színvonal meg szinte mindig rendben van, itt még én nem jártam úgy, hogy megbántam volna azt, hogy bementem egy tök ismeretlen kisvendéglőbe. Magyarországon ezt nem merem megcsinálni. :(

Az albérlet jóval drágább, de induló lehetőségként ott van a Zuwanderer Fonds, illetve ha 2 évig egy címen laksz, akkor pályázhatsz az önkormányzatnál Geimendewohnungra, aminek sokkal alacsonyabb a lakbére, mint a piaciak.

Az élelmiszerek általában kicsit drágábbak, de van, ami olcsóbb. Viszont itt is igaz ugyanaz, mint az éttermekre: a minőségi különbséget sajnos gyakran zongorázni lehet.

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Igen, az eves berletrol tudok es valoban megemlithettem volna, koszi :)
Elemiszerben teljesen egyetertek, nagyon sok mindent kintrol hozok haza mert dragabb ugyan de a minoseghez viszonyitva nem hogy olcsobb hanem hogy itthon kapni sem lehet, tipikusan jellemzo ez a husokra es sajtokra.
Aki Becsben jar ajanlom figyelmebe a Hohermarkton levo Merkur-t ( http://www.merkurhohermarkt.at/Deutsch/Startseite____/hm_HomePage.aspx ) akar csak "varosnezes" cimszoval is

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

A mindennapi ingázás - legalábbis egyedül - biztos, hogy nem éri meg. Ha mondjuk kiveszel egy lakást Sopronban, és onnan jársz be minden nap, google maps szerint az kb. napi 150km oda-vssza, és min. napi 2 óra. Az idő még csak-csak, ennyit Pesten is eltölt az ember a munkahelyére való bejutással. De a költségek jóval magasabbak.
Van mondjuk egy dízel autód, amivel pályán eljársz olyan 6-7 liter/100km körül, akkor csak az üzemanyag költség kb. 80-90000Ft havonta. Így egy év alatt csak munkába járásra beletekersz a kocsiba legalább 40000km-t, az évente min. 3 olajcsere, átlagos áron számolva az kb. 75000Ft évente. A tankolásra meg elmegy kb. 1,5 havi fizetésed. És akkor a többi szerviz költséggel nem is számoltam.

Sajnos nekem volt, hogy ingaznom kellett Darmstadt-Karlsruhe tavolsagon. 210 km volt retour. 4 naponta tankolni kellett. 65-70 euro. 3 havonta szerviz. Penteken tobbnyire 2-3 oras dugo. Amugy egy-egy ora az ut. Ha koran mentem, akkor 45 perc kenyelmesen. Nem akarom mar kiszamolni, de csak az uzemanyagra elment joparszaz euro havonta. Sajnos ez volt, dolgozni kell(ett). Amugy egy Opel Astra H 1.9-es 120Le dizel olyan 5 korul eszik, ha nem nyomja az ember. Mondjuk azt hozzateszem, hogy ezt az adobevallasnal siman visszakerheted, legalabbis Nemetorszagban. Az osztrakoknal utana kell jarni ennek (is.)

Ingazas szopo ha egyedul csinalja az ember, es nem feltetlen az anyagiak miatt. Egsyzeruen minden nap levezetni 160 kmt (en Movarol jarok be) faraszto nagyon es rizikos is. Mi halisten innen 3an jarunk be es mindenkinek van kocsija, szoval megosztjuk a koltsegeket es a vezetest is. Egy kifejezetten kellemes es olcso.
Az osztrakoknal van egy ugynevezett Pendlerpauschale ami utazasi tamogatas. Fizetestol fugg mennyit kapsz meg attol hogy milyen tavolrol jarsz be de egy ilyen fizunal movarrol bejarashoz havi 120 euro korul van. Kalkulatorban amit linkeltem fentebb szamolhato az is

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Itt valós alternatíva az ingázás vonattal, mivel az többnyire pontos, gyors és kulturált. 20 km-es sávonként pedig érvényesítheted az ingázás költségeit az SZJA-ban, de pontosan nem tudom, hogy hogyan, nem használtam még.

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Ingazas attol fugg honnan. Movarrol meg vizonylag sok lehetoseg van, de ...
- Rex surun jar de rohadt sokan vannak rajta, koszos es megbizhatatlan (van hogy orakat kesik)
- Railjet pontos, tiszta es nincsenek sokan es viszonylag surun jar, cserebe rohadt draga es nem lehet berletet venni (Becsi varosi kartyaval valamennyi kedvezmeny van de nem szamottevo), ha csak ezzel jar valaki akkor kb havi 120 000 Ftra jon ki a bejaras amibol mar megvan a kocsi is boven

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Pesten a kovetkezok a berek:
Ha vki senior es nem ert hozza vagy junior, akkor olyan 250 netto
Ha vki senior es ert hozza, akkor olyan 400 netto
Ha vki senior es szereti is csinalni(proaktiv) es ert hozza akkor 600 netto
Ha minden egyutt + otthon is foglalkozik vele, akkor olyan 700+ netto
+johet plusz ha vezeto vagy stb.

Szoval ez a 2500 euro kurvakeves kulfoldon.

Tudom hogy meg fogom banni hogy reagalok erre...
Eloszor is a 2500 az 2600 (marmint a max) ami igazabol a 13. es 14. havi ber miatt majdnem 3200 eurora jon ki/ho. Itt egyebkent lehet szamolgatni osztrak brutto/netto meg utazasi tamogatast: http://onlinerechner.haude.at/bmf/brutto-netto-rechner.html ha valakit erdekel.
Az amit leirtal valoban letezik de hozzateszem hogy az utolso 2 kategoria azert nem egy konnyen elerheto, meg ha jo is vagy kell hozza mak hogy megtalald az a helyet, plusz meg dolgozni is akarj ott.
De amire igazan szeretnek reagalni az liraian megfogalmazott "Szoval ez a 2500 euro kurvakeves kulfoldon." zarasod. Kulfoldon? Hol? Romaniaban is? Timbuktuban? Cakkonpuder minden beszamit, vagy esetleg szemelyes tapasztalatbol beszelsz hogy ez Ausztriaban keves?

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Ha valaki magyar es kulfoldre menne mondjuk csak a penz miatt, akkor barhol kulfoldon keves ez a penz, hiszen ezt Magyaron is megkeresheted.
Persze ha azert akarja valaki elhagyni orszagot hogy
- a gyerekeit ne keseljek meg az utcan/iskolaban a ciganyok
- nem akar ilyen korrupt tolvaj politikus bandanak adozni egy forintot sem
- akar nyugdijat
akkor termeszetesen megerhetne ennyiert is.
Arra probaltam ramutatni, hogy ha valaki csak a penz miatt vagy kihivas miatt akarna odamenni, akkor rengeteg jol fizeto, kihivasokkal teli allast talalhat Magyarorszagon is.

Igy van. Anglia es azon belul foleg London a bevandorlok pocegodre(de meg igy is elhetobb, mint Mo). Anglia kb csak arra erdemes, hogy osszeszedj penzt mondjuk hazra, autora es akkor tovabb is allsz onnan.
Ahol elni erdemes az inkabb Norvegia, Svajc, Belgium, Hollandia, Luxembourg, Ausztria, Nemetorszag.

Elarulom, hogy a kulfoldieket nem annyival fogjak felvenni, mint egy ottani allampolgart, ugyhogy 2500 netto nem olyan rossz penz kint. Jobb helyeken adnak evente minimum 5% beremelest, ceges telot korlatlan belfoldi hasznalattal, kedvezmenyeket, 30 nap pihenonapot, 13. fizetest (Karacsonyi penz).

Ez elvileg nem történhet meg a szakszervezeteknek köszönhetően és egyéb ide vonatkozó EU joxabályok miatt. De nyilván te élsz ott és saját magad tapasztalod. Nem vitázni akarok, csak meglep.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Elvileg nem utasithatnank el egy jelentkezot, mert az valamikor gyereket szeretne, igaz? Megis megteszik.

Pl. meglepo modon a felesegem most nem talal munkat, mikozben elotte azert bejelentkeztek nala. Annyi valtozott a szemelyes adataiban, hogy hazas... most kivancsisagbol ki fogja venni az oneletrajzabol a csaladi allapotat.

((Nejem a német tulajdonú munkahelyén a toborzásért felel. A német ügyvezetőtől megkapta az ukázt, hogy 40 (negyven) felettieket ne, mert azok túl öregek. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy - háromdiplomás utolsó senkiként - ő képviseli az ész hangját a bólintójánosokkal és opportunista hülyepicsákkal díszített zölt asztal mellett. Azon felül, hogy éppen átlépve a 4. X-et személyesen is megköszönte a humánpolitikai tájékoztatást, megkérte a díszes kompániát, hogy végezzenek gyors fejszámolást a korukra vonatkozóan, és jelentkezzen, aki érintett (evidens, hogy az ügyvezető bőven "túlkoros"), és túl öregnek érzi magát a munkája elvégzéséhez.
A korhatár - pár jó ellenpéldának bizonyuló "öreg" után - felpuhult, de továbbra is létezik.
Az őseus országbeli anyacég ellenére.
Ennek több olvasata is van, de direkt kihagyom a boncolást.))

Ha vki senior es nem ert hozza vagy junior, akkor olyan 250 netto

Ebben az a szomorú, hogy van ilyen. Mármint, ha nem ért hozzá, akkor:
1. Hogyan lett senior?
2. Miért is alkalmazza egyáltalán bárki is?

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

"Ebben az a szomorú, hogy van ilyen. Mármint, ha nem ért hozzá, akkor:
1. Hogyan lett senior?"

Ez csak nagy cégnél működik, ahol a kinevező sem ért a munkájához, másrészt a seniorrá váláshoz a delikvens pofátlanul eladja a mások által elvégzett munkát jól időzített közös kávézások/cigizések alatt.

Ebben az a szép, hogy amikor a kinevezőnek leesik (ha egyáltalán), hogy átverték, presztizskérdést csinál a hibájának be nem ismeréséből, és úgy orvosolja, hogy felfelé vagy oldalra (csak el a csoportomból!) buktatja szíve választottját. Ezt iterálva sikerülhet olyan divíziószintű vezetőket kinevelni, akik napi újságcikkek technikai buzzwordjeivel etetnek bármikor bárkit, aki nincs a szeren.

Persze ez csak szóbeszéd, nem láttam még ilyet...

Valószínűleg nekem szegényes az angoltudásom de nekem furcsának tűnik az első mondat:

Redact-Media GMBH is Senior LINUX SYSTEM ADMINISTRATOR.

Az én olvasatomban ez:

A Redact-Media KFT senior linux system adminisztrátor.

Valaki elmondaná, hogy mit értettem félre, vagy hogy lenne ez helyesen lefordítva?

Nem valami ilyesmi kéne ide: "Redact-Media GMBH is searching for new Senior LINUX SYSTEM ADMINISTRATOR." ?

A hirdetés szerintem jó, nekem nem vág profilba, viszont a movement package azt relocation package-nek szokták hívni :)

A 2200 eurós havi nettó fizetés durván 51000 euró bruttót jelent évente. Azért az nem egy rossz pénz még itt sem.

Németországban tudtommal alacsonyabbak az adók (meg több adókategória van), illetve sokkal nagyobbak a családi kedvezmények.

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

ja, de ekkora adóelvonással már lassan ott vagyunk, hogy alig jobb odakint dolgozni (még ha nagyon közel is van, majdhogynem belföldnek számít) mint itthon. persze több marad, ha minden kiadást figyelembe veszel, de már nem oly sokkal több. csak erre szerettem volna utalni.
_______
16,67 %

van-e programozó állásotok odakint bécsben?
_______
16,67 %

Igen van, sajna itt csak 1 poziciot lehet hirdetni szabadon es a senior linux administratort valasztottam. Gondolom commentben sem illdomos mas hirdetes belinkelni de Trey majd kijavit ha tevednek. Mindenesetre inkabb nem irok linket, ma jelent meg 3 hirdetesem a weblaboron konnyen megtalalod oket. Ha kerdesed van veluk kapcsolatban keress nyugodtan.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

régen (kábé 6 éve) váltottam php-ról jávára, tapasztalataim: munkahelyek/körülmények jobbak lettek, fizetés magasabb lett, melók érdekesebbek, jobban tudtam fejlődni. hirtelen ennyi. csak most azt látom, hogy beállt a "fizetés" nem nagyon lehet jobban fizető melóhelyet találni, max szinten maradni, ezért meg nem érdemes lépni itt bp-n. emiatt érdekelne, hogy odakinn mi a helyzet!
_______
16,67 %

En mondjuk mennek ezert a penzert. De sajnos a tudas junior-senior kozott van + angol is erdekes :)
Es inkabb eddig mindenes voltam :) Kelett iptv rendszer megtanultam ^^ azota is azt nezem itthon.
Halozat epitestol helpdeskig minden :) Plusz par hostingot utjara inditottam pl hfg.hu stb.
Tudom jobban jartam vna ha csak egyfele koncentralok.

Szerintem a junior-senior kerdesnel sokkal fontosabb az, hogy valakinek milyen feje van. En szemely szerint sokkal szivesebben veszek fel egy kisebb tudasu, de agilis es tanulekony sysopot, mint egy regi berogzodesekkel teli, valtozni es tanulni nem hajlando nagy tudasu embert.

Van, de nalunk sysopkent kell beszelni nemetul. Fejlesztokent nem kell, de ne hijackeljuk a temat, ha erdekel -> PM. De Emul bacsieknal sem kell felni hogy ne lehetne ujat tanulni, o sem kis rendszerekkel szokott jatszadozni, szoval csak ajanlani tudom ezt a poziciot is.

Részeg(/ivás közbeni/bármilyen) IRC páratlan elfoglaltság... ...volt - nálam - tíz éve még ;) Eg's' így utólag is!

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

Nincs sajnos :( Nincs ra kereslet

Van már valaki esélyes a pozícióra?