Solaris admin (Debrecen)

Fórumok

Kedves Munkakereső,

Multinacionális cégünk keres Solaris adminisztrátort.

Mit kell adminisztrálni?

Vas:

    - SUN és Fujitsu serverek-et. Sokat, több százat. Többnyire Fujitsu PrimePower-ek és SUN Fire-ek. De van olyan nagy rendszerünk is mint a Sun Fire 25K.
    - Direct Attached Storage BOX-ok. Többnyire JBOD és Sun StorEdge.
    - VMWare alatt futó Solaris VM-ek.
    - Decentralizált serverek esetén APC-s SNMP management kártyával rendelkező UPS-ek.

SW:

    - Solaris 9/10.
    - SVM, ZFS, VxVM
    - Sun Cluster 3.1/3.2

Milyen egyéb tool-ok vannak amiket használunk:

    - Monitorozunk, mert az jó Tivoli-val, és egyes ügyfeleknél HP OVO-val.
    - Centralizálva installálgatunk Radia-val és HPSA (opsware)-val.
    - Van szép teljesítmény monitorozás Omnivision-nel.
    - Van saját fejlesztésű centralizált security scanner, ami kijelzi, ha valami gond van.
    - Mentünk, hogy ne érjen minket meglepetés Veritas NetBackup-al/ Legato Networker-rel.

Mit kell tudnod?

    - Angolul beszélni/irni. Nincs mese, itt angolul kell levelezni, más kolégákkal, alkalmazás üzemeltetőkkel. Nem jó ha nem érted mit akarnak, illetve nem tudod megértetni magad.
    - Németül is merj magabiztosan is megszólalni. Ugyanis ha server mellett álló techikussal kell beszélni előfordul, hogy ez csak németül fog menni.
    - Kell, hogy legyen valamilyen Linux/Unix command line-os ismereted. Ha nem tudod hogy indíts el, hogy állíts le, illetve hogy managelj egy szervert akkor nem a mi emberünk vagy.
    - Akarj tanulniés amit tudsz, akard megosztani a kollégákkal. Szájbarágós, screenshot-okkal ellátott nagyon jó saját készítésű dokumentációval rendelkezünk. Ezt tudni kell használni, illetve folyamatosan bővíteni.
    - Szeresd a kihívásokat és problémákat. Itt lesz rendesen - sok szerver, sok rendszer, mindig rossz valamelyik.
    - Türelem, kifejezőkészség, magyarázókészség. Ugye az ügyfelekkel, kollégákkal kell tudni bírni. Ha értik, ha nem értik amit mondasz akkor is.

Hogy kell dolgozni?

    - Napi 8 óra, bejelentett, annyin bejelentett ami a tényleges béred. Meló 07:00-19:00-ig terjedő intervallumban.
    - Amikor rád kerül a sor készenlét vállalása. Ami az, hogy kapsz egy notebook-ot, ülsz otthon, ha megszólal a telefon (Kritikus esetekben csak) akkor felveszed, megbeszéled mi a gond, bekapcsolod a céges notebook-ot, a céges mobilnettel, VPN-nel belépsz a céges hálózatban, és elkezdesz dolgozni. A készenlét és a készenlét alatti dolgozás persze extra pénz.
    - Ami fontos az, hogy DEBRECEN-ben kell helyben lenni. Nagy szép irodába bejössz, itt ülsz 8 órát a klimatizált, csillogó villogó irodában a saját kis asztalodnál két monitorral. Számlázás, távmunka, ilyen dolgok kizárva. Szeretnénk minden nap látni téged.
    - Ticketrendszert figyelünk. Vannak riasztások, vannak előre betervezett patchelések, struktúrális módosítások, bővítések, megsemmisítések.

Mit adunk ezért?

    Versenyképes bér + juttatások (rugalmasan alakítható cafeteria)

Jelentkezz:

    - Ha otthon folyton linux/unix rendszereket bügykölsz, érdekelnek, de nincs pénzed enterprise környezetre
    - Ha olyan rendszerekkel akarsz dolgozni, ahol tenyleg újsagok címlapjara kerül ha szerelmi bánatodban lekapcsolod az egyik server-t.
    - Ha tanulni akarsz, és a tanulás mellett még fizetést is kapsz.
    - Ha profi Solaris adminisztrátor vagy és most úgy érzed újat tudsz nekünk mutatni.

Ne jelentkezz:

    - Ha csak akarnád, de tudod hogy úgysem menne, és nem bírnád a rád nehezedő nyomást.
    - Ha nem tudunk 15 bővített mondatot angolul/németül váltani.
    - Ha minden második szavad az lenne, hogy “De ez Windozzal könnyebb”.

CV-ket ide várok: allas [kukac] xorp [pötty] hu. Ha van valami motivációs levél, vagy project leírásod amin dolgoztál, ötleted amin dolgoznál, és úgy érzed megfoghat minket, az is társítható. Olyanokra nem vagyunk kívancsiak mi a hobby, és hogy szeretsz zenét hallgatni.

----------------------
http://blog xorp.hu

MiszterX

Hozzászólások

Qva jó álláshirdetés, thumbs (rejtett) up. :)

Koszonom,

Volt azert mibol tanulnom a hupos hirdetesekbol. Eleg sok energiamba kerult a HR-t meggyozni, hogy van ertelme nem tradicionalis stilusba es helyeken hirdetni, ugyhogy remelem sikerul is erdeklodoket talalni.

Remelem lejon a hirdetesbol, hogy nem profi solaris admint keresunk. Eleg ha van linux/unix alapod es akarod is csinalni.

------------------
MiszterX -- http://blog.xorp.hu

Orulok neki! Egy CV- kuldese nem kerul penzbe, diszkrecio garantalt. Ha ezek utan felhiv a HR, megint csak Te, dontesz, hogy megeri-e kirandulni Debrecen-be. Azt garantalhatom, hogy az interview-n, en is ott leszek, es technikai/szakmai beszelgetesbe lehet reszed.

Ott a hallottak alapjan kapsz egy ajanlatot. Ha tetszik, mar holnap kezdhetsz nalunk :) Ha nem, megmeretted magad.

Ennyit tudok ajanlani, es a leritakat.

-------------------------
MiszterX -- http://blog.xorp.hu

Hat azt kell mondjam, hogy nem az oracle gepek a rosszak, hanem akik sok sok oracle-t egyeb Java, JSP dolgokat akarnak futtatni rajta. Es ha problemajuk van jon a jegy rola: "NEM MEGY, ROSSZ, JAVITSD MEG" :)

Szoval valahol user hiba, leginkabb. Viszont azt kell csinalni amiert fizetnek. Es ezert fizetnek, hogy az ugyfel elegedett legyen.

--------------------------------
MiszterX -- http://blog.xorp.hu

Hm, mi történt, Enikő lelépett? Vagy bővít a T Debrecenben is, kivételesen nem az éppen végzett németszakot szívja föl telefonos droidnak? :)

--
Wir sind erfaßt, sind infiziert,
Jedes Gespräch wird kontrolliert.

Én még beleírnám, hogy a nyeretlen kétévesek számára is nyilvánvaló legyen:
az alkalmazottat kereső cég üzemeltetéssel foglalkozik, ez a szolgáltatása, ezt adja el az ügyfeleinek, tehát az üzemeltetendő gépek mások gépei, azok nem is Debrecenben laknak.

Korrekt hirdetés, végre.

_______________________
echo crash > /dev/kmem

"Tárgyalóképes angol ÉS német nyelvtudás."
Ez mekkora blama, mármint számomra. Gondolom emiatt nehéz embert találni?

Misi!
Nagyon jo a hirdetes :) Nem baj, ha nem jelenkezem?
A blogod is teccik.

<troll>
1) - Angolul beszélni/irni. Nincs mese, itt angolul kell levelezni, más kolégákkal, alkalmazás üzemeltetőkkel. Nem jó ha nem érted mit akarnak, illetve nem tudod megértetni magad.

2) ... server mellett álló techikus ... csak németül

Nekik nem kell tudni angolul? Akkor a magyarnak miért kell? Miért nem a német tanul meg magyarul?
</troll>
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Futottunk bele ilyen Sun tekibe is. Pedig a Sun a legtöbb hardver tanfolyamát angolul tartja, az összes dokuja angol, nem is értem hogy él meg egy olyan ebből aki nullát kommunikál angolul.

2. :ásít:, najó..
Ők egy amolyan rátarti népség, csak azértsem tanulnak meg más nyelven -gondolkodással, hisz náluk a fejlett ipar, meg a stb.
Volt kollégiumi szobatársam elmondása szerint egyenesen sértő számukra, ha német helyett angolul szólalsz meg- de ha még az aktuális nyelvjárást sem vágod (tehát megintcsak nekik kell alkalmazkodniuk a köznyelvhez) akkor is morcosak.
A fiatalabb generációnál ugyanakkor megfigyelhető, hogy ők már tanulnak-tanultak angolul és valamivel lazábbak, de jellemzően korukból kifolyólag még nem -vagy kis- hányadban vannak jelen a munkaerőpiacon.
Úgy általánosságban pedig:
Egy külföldi cég nem azért jön ide, mert olyan jófej hogy segíteni szeretne elmaradott kis gazdaságunkon, egyszerűen nekik ez olcsóbb -mint tudjuk-, de a multikulturalitás jegyében azért megtanulják hogyan kell magyarul mondani hello :)

-
Debian Lenny

T :)

jelentkeznek... jo ez a hirdetes

,,Ha olyan rendszerekkel akarsz dolgozni, ahol tenyleg újsagok címlapjara kerül ha szerelmi bánatodban lekapcsolod az egyik server-t.''

Ez jó :D

--
return 0;

'- Ha minden második szavad az lenne, hogy “De ez Windozzal könnyebb”.'

:]

Tök gáz, hogy itt egy hirdetés, és nincs mit fikázni rajta...

debrecenbol menekulni kell nem odamenni :)

kétségtelenül unalmasabb, se bkv sztrájk, se traktorfelvonulásos gazdatüntetés, a dugókon sem 2-3 óra átjutni, csak 15 perc, itt pártszékházat sem szokás pogromozni, a metróban sem akarnak kizsebelni a csövesek és még hosszasan sorolhatnám, mennyivel unalmasabb, mint a nagyfalu.

Udv,

Nagyon orulok, hogy sikerult a "hirdetessel" felkelteni sokak erdeklodeset. Voltak is mar jelentkezok/erdeklodok. Tovabbra is termeszetesen varjuk a jelenetkezest.

Ugyan ugy varunk Solaris Adminisztratorokat, mint olyan lelkes alap tudassal biro LINUX/UNIX buheratorokat akiket erdekelne a Solaris vilaga.

Osszeszedtem, az eddig megirt postok kozul parat egy kategoriaba, igy jopar alap tema, amit meg lehet reszletesebben tanulni az allassal az itt is megtalalhato:

http://blog.xorp.hu/solaris-howtos

Tovabbi jo hetveget!

------------------------
MiszterX -- http://blog.xorp.hu