Test, Quality and Support Manager/Engineer

Fórumok

Test, Quality and Support Manager/Engineer

HCC is a specialist provider of embedded software solutions. We are looking for a person to start a new section of the company to improve the quality of our software, control software release and manage product support. This is a demanding role. The successful candidate must be an experienced engineer with a good knowledge of embedded systems and C code. They must also be keen to learn about our products in detail to be able to contribute to developing their quality and reliability.

HCC is a small but steadily growing company; working on the development of cutting edge embedded software. Our specialist embedded storage solutions are used by companies all over the world. We are looking for self-motivated engineers to join our small and friendly group.

We are an equal opportunities employer - we are interested in people who like to take responsibility for problems and who enjoy working with a small team.

Working hours are very flexible. Salary is excellent and all employees are eligible to join the company share scheme. Our staff is the most important thing we have.

Tovabbi info:

  • Munkavegzes helye: Budapest.
  • Angol nyelvu kommunikacios kepesseg (irasbeli es szobeli) elvaras.
  • Jelentkezni az alabbi cimen lehet angol nyelvu oneletrajzzal. info@hcc-embedded.com

Kerdeseket a fenti cimre (angolul), vagy ide a forumba (magyar vagy angol) varunk.

Hozzászólások

Már bocsi, de szerintem a test/quality engineer az nem ez.

Quality manager: céges folyamatokkal foglalkozik, általában magas szinten

Test manager: teszteléssel foglalkozik, teszt rendszert épít, tesztlistákat állít össze, automatizál, stb.

Koszonom az up -ot ;)

Nos naluk az emlitett harom terulet (teszt, minoseg, support) kerulne egy kezbe. Tiszataban vagyunk vele, hogy ez nem egy emberes feladat ezert is szerepel a kiirasban hogy "to start a new section of the company". Ha valakit erdekel ilyesmi, kerdezzen/jelentkezzen. Biztos vagyok benne, hogy sikerul a jelentkezovel tisztazni mik az O illetve a mi elkepzeleseink.

Technikai jellegu support -rol van szo (amennyire en tudom). Kezdve az uj vevok technikai eligazitasatol (melyik termek a legmegfelelobb nekik, milyen vasra szeretnek, stb..), a mar meglevo ugyfelek technikai tamogatasaig (hiba bejelentések kivizsgálása, szukseg eseten tovabbitas a megfelelo kollegahoz, esatobbi).

Azert mert:

  1. Az osszes termekunk C nyelven keszul. Nehez ugy technikai jellegu tamogatast adni, ha az ember nem erti a kodot.
  2. Tesz alkalmazasok kidolgozasa is feladat lenne. Mivel az alalkalmazasok C -ben vannak, igy a teszt alkalmazas is kenytelen (legalabb reszben) C -ben keszulni.
  3. Felulvizsgalni is kellene a kodokat, hogy a kodolasi szabvanyunknak megfelel e (code review).
  4. Feladat lenne kodolvasas utjan torteno hiba kereses (szinten code review).

Koszi az up -ot ;)

Részvétem :D Érdekesnek tűnik egyébként a feladat, csak aki ehhez komolyan értene, annak nem tudtok annyit fizetni, hogy ezt csinálja :D

Egyébként code review-ra mi azt használjuk, hogy minden egyes commit-ról jön a levél,
és így egymás kódját review-ozzuk, mert úgysem bírjuk megállni, hogy ne nézzünk bele :)

Teszteléshez minden modulhoz irunk tesztlistát, illetve unit tesztet (nem tudom, c-ben ez mennyire kivitelezhető). A tesztlistából lesz majd később az automatizált teszt.

Mint a hirdetes irja, a fizu eleg jo. Szoval erdemes probalkozni ;)

Ez a unit-tesztes dolog tetszik. Bar beagyazott rendszereknel van egy-ket nehezito tenyezo.

  • Nehez olyan tesztet csinalni ami megy a 128MiB DDR ramos ARM -mon, meg a 8KiB RAM -os HC08 -on is.
  • Szelsoseges esetben GPIO pin pocogtetessel beduggolunk. Ergo nehez interface -t talani a tesztnek.
  • Sok a device driver a termekek kozott. Ezeket nehez tesztelni, mert a viselkedesuk nagyban fugg attol a hardware viselkedesetol. Sokszor idozites fuggo, hogy valamilyen hiba kijon e, az idozitesek meg attol fuggenek milyen alkalmazashoz linkeled a drivert. Az alkalmazast meg nem mi irjuk...
  • A tesztnek mennie kell RTOS -szal es annelkul is.

Mondjuk a hardware fuggetlen reszekre megirhattuk volna mar PC -re.

Igen, beágyazott rendszeres dologgal már mi is szívtunk, szerencsére a projektnek hamar vége lett :)

Alapvetően Java fejlesztéssel foglalkozom, de ha nem találtok senkit, akkor dobj egy privát mail-t, és el tudok ugrani hozzátok, ha pesten vagytok, és megnézzük, mit lehetne javítani nálatok minimális erőbefektetéssel.

fel!

/ \
 |