Én így fizetek gépjárműadót ...

🤷‍♂️

Hozzászólások

Nekem ez sokat karikázik, de lehet mert karbantartás van ( az app írja)

Ez most csak "vagánykodás" akar lenni vagy javaslat a többieknek? :)
Utóbbi esetben hiányzik az applikáció megnevezése.

Szívesen válaszolnék az ilyen kérdésekre, ha udvariasabban lennének feltéve. Mától kezdve ez lesz az irányelvem.

Mutatok egy példád:

Meg tudnád mondani az app nevét?

vagy

Hasznosnak tűnik, kipróbálnám! Meg tudnád mondani, hogy mi az app neve?

Használd nyugodtan bármelyik fenti template-et!

trey @ gépház

Egyáltalán nem állt és áll szándékomban megsérteni, pont ezért van idézőjelben az adott szó és van egy smile is a mondatom végén.
Bár gondolom szándékosan nem írtad oda az App nevét, hogy ezzel is generálj legalább 1 hozzászólást, aki meg fogja kérdezni. :)

Mutatom a példát, hogy lett volna jó:
"Én Simple fiókkal fizetek gépjárműadót. Belépve, kiválasztottam az abban tárolt kártyát, OTP push notification, ujjlenyomat, nyugta."

Szedd össze magad egy kicsit! :D

Valójában nem a tájékoztatás volt a célja a blogbejegyzésnek. Magam számára írom a blogot. Blog = web log. Webes napló. Ezt úgy kell elképzelni, mint amikor valaki ír magnak egy naplót, csak annyi a különbség, hogy ezt más is olvashatja.

Még mindig nem sikerült kinyögnöd egy normális kérést. Pedig nem nehéz. Tegyél egy próbát.

trey @ gépház

Valójában beírtad a "Gépjárműadó befizetés 2022" fórumba is, tehát tájékoztatni akartad az ott lévőket.
Ezért nem értem, hogy mért kell még "kinyögni" neked külön egy kérést.
Mutatom: "Bocs srácok, lemaradt az előbb. Az App amit használok..."

Szándékosan visszatartod az információt.

De elengedem ezt itt most, mert van fontosabb.
Megkérdezem egy másik oldalon, ahol segítenek és nem hátráltatnak ;)

Szerkesztve: 2023. 02. 25., szo – 10:28

#worksfortrey

Amit ebből megtudunk Trey maradi ezért egyfaktoros sima Ugyfelkapu-t használ mert abba szarba Ugyfelkapu+-al nem tud senki belépni az kurvaélet. 

Trey privacy aware nem menti el a kártyáit a Google fiókjába így nem tűnik fel neki, hogy a simple webview a szarba nem hozza fel a mentett kártyákat , hanem szépen be kell pötyögni (érdekes az Államkincstár appjában ezt még meg tudták oldalni :)), a simplevel belépve fizetek (google trust issue error page) vagy a simple app-al szeretnék (unknown_url_scheme ) remek integrációról árulkodik. :P

Ha abbahagyja a homokórázást, akkor máris kipróbálom, hogy javították-e már. :) 

Szerintem nem, amikor simple fiókba a Bejelentkezés google fiókommal az appból belépni:

Hozzáférés letiltva:  Hitelesítési hiba

You can't sign infrom this screen because this app doesn't comply with Google's secure browser policy if this app has a website, 
you can open a web browser and trying signing in from there. 
You can let the app developer know that this app doesn't comply with Google's secure browsers policy.

Ha Ön a(z) Simple fejlesztője, tekintse meg a a hiba részleteit. 

Hiba: (403) disallowed_useragent

Email/jelszó párossal megy a simple bejelentkezés,  Trey maradi és biztos azzal lépett be. :)  #worksfortrey

Én is ki tudtam fizetni Trey. De ha már milliárdokat elbaszarintottunk erre a szarra elvárható lenne, hogyha ügyfélkapu+-om van tudjam használni, a fizető oldalon minden opció használható legyen értsd rákattintok, hogy én appal szeretnék fizetni akkor kezelje le a nyomorult webview és nyíljon meg a simple app, ha be akarok lépni a google fiókommal és fel van kínálva akkor hagy lépjek már be azzal. A tesztelésre már nem jutott pénz? 

És nem csak nekem , nem megy, hanem senkinek sem aki így próbál fizetni szerintem. :P

Oneplus, de ha sok időm lesz megnézem másikon is.
Amúgy kicsit égő, hogy az idp.gov.hu-t alá natúr httpn hívják meg egy dns redirect és minden figyelmeztetés nélkül el van térítve (így kiderül, hogy majdnem ugyanaz az useragent kb a (;wv) webview amivel eltér és a Google Chrome appban is van)

Ott be tudok lépni a Simple-re a login with google gombbal, a NAV-os appban meg jön a hiba. 

Persze ez alapján lehet a kínai telefonnal is a hiba, valaki más kipróbálhatná, hogy tényleg a kínai telefon a szar :D .

A tesztelés idejéig mivel 2FA-val nem megy, amúgy próbáltam a (Még nem regisztrált->Visszalépés az előző oldalra->Belépés->Ügyfékapu+->Belépek->Bejön az ÜK admin oldala :)) 

Van itt egy teljesen szűz LG Q6 (ha elég az appnak az Android 8) mindjárt megnézem azzal megy-e a Google simple login szerintem nem fog. 

Update: ugyanezt csinálja a szintén kínai LG Q6, szűz telefon, a nav-mobil appon nincs más rajta, nincs root , gyári firmware.
Van még egy Kyocera Duraforce Pro azon 7.1 van ami kevés az appnak legalábbis a play store nem engedi telepíteni (pedig annak rá van ragasztva a hátuljára, hogy Made in Japan :))

Szerintem mégrosszabb az app webview-ja úgy tűnik nulla SSL ellenőrzést végez. (előszőr azt hittem, hogy azért nincs warning mert http requesteket tól) 

Kipróbáltam www.nisz.hu (dns átír hogy helyi webszerverre mutasson)  webszerver index.html-be redirect modjuk a https://157.181.1.232 -ra.

Majd app megnyit, belépés gomb->Még nem regisztrált->impresszum->nisz zrt mindenféle warning nélkül jön be az elte oldala, ugye kétszer is kellett volna figyelmeztetni egyszer amikor az átirányított nisz.hu self-signed certet mutogatott, majd a redirect után, hogy a cname invalid. 

Úgyogy lehet, hogy a szar csöves telefonom szar, de ez így speciál gyászmunka, melyik őrült tilt ssl ellenőrzést egy fizetésre használt appban. Így már kifejezetten örülök neki, hogy nem megy a google-s belépés. :D

Ja és mindkét telefonon ezt csinálja. :)

https://streamable.com/oigkyj

Úgyhogy csak megbízható hálózatról fizessetek gépjárműadót. :)

Az sem lenne indok a buta modon valo szuresre. Arra sem indok, hogy ne kapjon a user egy normalis errort. (pl.: tul regi oprendszer, bongeszo - frissitsd, stb)

Foleg, mert pont a nyugdijasok veszik a legolcsobb csoro keszuleket es nekik kellene, hogy legegyszerubben mukodjon es ne dobjon hibat, akkor is ha noname kinai szarjuk van.

Ha meg nem szerepel az adatbazisukban egy verzio, akkor kulso partnernel pl cloudflare/google/hcaptcha/stb lefuthatna valami challenge es akkor legalabb tovabbengedhetne usert es reportolhatna verziot/tls fingerprintet/etc, hogy volt rola valid user. Ha volt eleg kulonbozo report, akkor pedig bekerulhetne whitelistre a tobbi melle.

Semmilyen tapasztalatom nincs vele. Csak erre reagaltam:

Hiba: (403) disallowed_useragent

valami kinai csoves szar krumplin probalod, mi?

 

Direkt nem arra, hogy ssl ellenorzes nelkul van minden, mert az valszeg csak annyi, hogy prod buildre is felig dev ment ki. Gondolom valami typo vagy feledekenyseg.

De a disallowed_useragent butasag onmagaban, ha whitelistelik ismert telefonos agenteket. Foleg akkor, ha nem up2date listarol dolgoznak. Van ennek normalis kulturalt modja is, hogy ha botokat, stb akarnak szurni.

Ilyen hibauzenet a user arcaba is butasag. Foleg ugy, hogy a hiba felig angol felig magyar. Lehetne normalis user szamara is ertheto uzenet. Pl.: Nem tamogatott keszulek. / Jelenleg meg nem tamogatott keszulek, de a tamogatott keszulekek listaja orankent frissul. Kerjuk nezz vissza 1 oran belul, stb. Kozben meg bekuldi reportot appbol es tudnak reagalni fejlesztok, ha ragaszkodnak whitelisthez.

Tehat nekem azzal van bajom, hogy leszoljuk azokat a fejlesztok alkalmatlansaga miatt, akiknek nincs penze rendes telefont venni vagy nem is akarnak. Foleg ugy, hogy valaki oneplus telefonon kapta ezt itt commentek kozott, ami elvileg nem is a legolcsobb noname szar.

Nekem is, sajnos nem csináltam screenshotot, de a sikeres fizetést követően a simplepay felületről történő visszairányítás után jelentkező hibaüzenet arról szólt, hogy timeout, nekik fogalmuk sincs, azt tanácsolják, hogy akkor csekkoljam a bankomnál, hogy sikerült-e a fizetés, vagy sem.  De látom a javuló tendenciát, mert értelmes, közérthető értesítés volt a tárhelyen, világos opciókkal és klikkelésre elindult a simplepay fizetés is, ami szintén működött.  Már csak a folyamat végét kell stabilizálják.

Szerkesztve: 2023. 02. 25., szo – 11:11

Nekem az értesítési tárhelyre jött egy PDF, amiben tájékoztattak a fizetendő adóról, és volt a PDF-ben két darab fizető link. (Az egyik a féléves, a másik az egész éves adó megfizetéséhez.)

A linkre kattintva órákon kereszül csak homokóra, majd valami "rendszerhiba" jellegű üzenet jött. Gondolom, milliós adófizetői körnek küldték ki egyszerre az értesítést, aztán a rohadék adófizetők meg le-DDoS-olták a VPOS terminált.

Egy ideig próbálkoztam, aztán meguntam, és kutyaközönséges banki átutalással kifizettem, ahogy azt az elmúlt kb. 20 évben mindig.

Én meg budapesetre költözök, így nem kell autó = nem kell adót fizetni utána. 

Ügyes vagy!

(* ゚∀゚)ノシ

Szerkesztve: 2023. 02. 25., szo – 20:23

Szerintem ezek a #worksforme blogbejegyzesek frankon ugy szuletnek, hogy elotte egy hetig gyursz ra, kiszaszerolod a cheatcode-ot, es itt elbuszkelkedsz vele.

A tobbi 6 lehetseges fizetesi modot is ird mar le, hogy hogyan megy neked gordulekenyen. Pl. a sarga csekket is gordulekenyen kuldik neked?

Eszem-faszom-megall.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mar csak elektromos auto van itthon => nincs mit fizetni.

Bár beleesek és emiatt nem kell fizetnem de én támogatnám azt hogy minden autós adózzon, ráadásul súly után. Elvégre is minél nehezebb annál nagyobb kárt tesz az útban, annál indokolatlanabbul fogyaszt többet, adót rá.

Sőt, én még behoznék egy kedvezményt is, amennyiben 1 tonna alatti az autó akkor vagy ne kelljen fizetnie, vagy valami kedvezményes töredéket, aztán ahogy megyünk felfelé úgy szépen lehet növelni az összeget. Ez legalább ösztönözné a kisebb autókat és nem minden anyuka vinné Q6-al a suliba a gyereket hogy utána elmehessen a pepcoba.

Szerkesztve: 2023. 02. 26., v – 14:44

Én meg úgy, hogy január első napjaiban ránézek a bankszámlámra és tudomásul veszem, hogy leütötték. Hasonló a kötelező, tv-rádió adó, internet, meg a hülyegyerek biztosítás esetében is. Annyi fáradságba került, hogy megadtam a számlám IBAN számát, a többit ők intézik.

Tehát még van hova fejlődni....

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

A hitelkáryámon vannak a csoportosok. Ingyen és még a visszatérítés is jár rá ;-)

Mondanám, hogy bankot választani tudni kell de 2 éven belül április végétől már a 3. néven fog futni... (BB->MKB->MBH)

Mindenesetre neked is van hova fejlődnöd ;-)

Nekem 120e lett, én mondjuk egyben átutaltam.