TIL: Szép grafikus felületet kapott az Ubuntu Pro

Hozzászólások

Es ugy nez ki mint egy androidos app azokkal a checkbox utanzatokkal

I hate myself, because I'm not open-source.

Az egész Ubuntu, Gnome, stb. úgy néz ki. Ez a screenshot szöges ellentéte annak, amit én csinálok, igyekszem mindenben a GUI-t kerülni, inkább mindent konfigfájlokkal megoldani, meg CLI, TUI, headless megoldással, ezek hordozhatók telepítések között is, és kevesebb a függőség is. Plusz ahol lehet, billentyűzetorientáltan oldom meg a dolgokat, semmi egerezés, ikonozás, fülezés, androidszerű checkboxozás. Gyorsabban indíthatók, futtathatók, frissíthetők az ilyen megoldások, kisebb a komplexitási fok, ritkábban törik el, kevesebb a bug, könnyebb a debug, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ezt most mem ertem.

Eddig is volt szamtalan felulet, szep es ronda is, kinek mi a szaja ize.

Vagy ez most valami vicc, amit csak en nem ertek?

lehet, hogy "szép" de használhatóság szempontjából lenne mit átgondolni rajta.
Hasonló funkcióra használják a switch-et a check box-ot és a gombot (enable FIPS) A 'switch'-et javasolt a szöveg után rakni és nem az elejére. Mi a különbség az "ESM infra" ki/be kapcsolása és a "FIPS 140-2" engedélyezése/nem engedélyezése között? User szempontjából ezek mind egy eldöntendő kérdések amelyeket check box-szal is meg lehetne oldani minden esetében. Ez pl. javíthatná az átláthatóságot is...
 

Olyan nincs, hogy minden opt-in

Errol a Gentoosok is tudnak? ;)

Egyebkent ki mondta, hogy semminek nem kene opt-outnak lennie?

Pont az a lenyeg, hogy a hozzad hasonlo UX antitalentumokkal odaig se jut el a diskurzus, hogy melyik fele legyen opt-in es melyik fele legyen opt-out a defaultoknak, mert vegletekben es dE hAt At LeHeT aLlItAnI-kban gondolkodsz.

En meg meg odaig is eljutottam, hogy miert nem mert nyulni senki az img tag defaultjaihoz a 90-es evek eleje ota. Ennek megfeleloen az utolso olyat hibaztattam, aki meg megtehette volna.

Gentoot tudsz használni Windows kernellel? Na látod, a Linux kernel használata nem opt-in. Meg a GNU rendszerelemeké sem. 

" miert nem mert nyulni senki az img tag defaultjaihoz a 90-es evek eleje ota." A 90-es évek eleje óta teljesen más eszközökön, teljesen más módon használjuk a webet, mint amikor azt kitalálták. Olyan ez, mintha azt mondanád, hogy igazából nem is kell más utasításkészlet a CPU-kba, a régi is Turing-teljes volt, jó az, hagyjuk meg a CPU-k viselkedését olyannak, mint régen.

Ez a UI mitől szép?

Van a felületen 7 igen/nem beállítási lehetőség, ezt 3+3+1 elosztásban 3 típusú felületi elemmel oldottak meg. Pedig tökugyanaz a funkciójuk.

Nem igazán követhető a logikai kapcsolat sem az elemek között. Az Ubuntu Pro függetlenül kapcsolható ki/be az ESM Infra/ESM Apps/Kernel LivePatch szolgáltatástól? Ha igen, akkor miért Ubuntu Pro az egész tabnak a neve? Abból az következne, hogy itt lévő beállítások mind az Ubuntu Pro-tól függnek, azt be kell hozzá kapcsolni.

 

Van három szekció: Subscription, Security, Compliance & Hardening, mindhárom háromféleképpen jelenik meg: az egyik egy külön szekcióban (ami nem lenyitható), a másik sima, nem elkülönített szekcióban, a harmadik meg elkülönített, lenyitható szekcióban.

 

Eléggé átgondolatlan, rémálom UI ez, olyan, mintha egy nyeretlen kétéves UI designer azt a feladatot kapta volna, hogy minden választókapcsoló és szekció típusú UI elemet pakoljon fel egy demo felületre.

Én azt se értem, hogy a Compliance and Hardening szekció félkövérrel szedett címe miért az elkülönült szekción belül van, míg a Subscription esetén kívül. A megszövegezésnél is, az ESM Apps után miért van pontosvessző, ha a másik kettőnél nincs?