Az amnesztiáról ....

Mondjuk ... amúgy sincs sok ilyen fiók ...

Hozzászólások

Nm, bár biztosra nem veheted, mert én csak következtetek. Amúgy lecsekkoltam a topikjait, de nem láttam benne sem ragequit-et, sem olyat, amiért ban járt volna... De az biztos, hogy a neve helyén valamikor uid_# díszelgett, mert különben nem volna benne a listámban.

Hogyne: a saját posztjaimat mindig backupolom, hogy tudjam, mikor, kinek, mit írtam, viszont egyfelől, ha az illető közben törölve lett, akkor azt sem tudom kivel vitatkoztam, másfelől meg a harvester legyűjti a kommenteket +1-ezők listáját is és abban is eléggé "információdús", hogy uid_#.
De nem tartom nyilván az összeset, csak azokat, akiknek a törölt nickjébe valahol belefutottam; webarchívból visszanézem, hogy ki volt az és felveszem a listába. Jelenleg 37 ember van benne (és ebből ugye robinhugy már le is jön, mert ő közben reaktiválódott) és ennél jóval több lehet...

Szerintem meg nem.

A jobhopper egy a szadesz - értsd: X - generáció által kitalált gyökér buzzword, amivel a milleniálisokat, meg a zoomereket basztatják, mert nekik van a szocializmusból/rendszerváltáskorról/privatizációs káoszból megörökölt biztos és viszonylag jól fizető munkahelyük, az Y és Z generációsok meg szopnak azzal, hogy ha már nem kellenek, kirúgják őket, vagy csődbemegy a melóhelyük, vagy csak simán nem fizetik ki őket, stb. Sixday kurwa jól leírta.
Dehát a rapülők generációsoknak mindig mindenben is igazuk van. Ők fingták a passzátszelet, ők fosták a Niagarát, sőt még C64-et is láttak és be is tudják írni (többnyire hiba nélkül), hogy LOAD "BATMAN". Aki tőlük öregebb, az vén hülye/nyugger/kriptaszökevény/stb., aki meg fiatalabb, az meg taknyos hülye/snowflake/jobhopper/etc.

Tudom, hülye vagyok. Egy kisdobos generációsnak mindig mindenki hülye, aki nem ő, vagy nem vele ért egyet. Ez a végső érvük. Mit nem tesz, ha valaki a '90-es évek nagy amerikanizációja alatt szocializálódott...

hat mar igy felhoztad. nyilvan megesik hogy nemjon ossze a melo, esetleg kirugjak. de bazzeg, a sracnak 7 ev alatt 6 munkahelye volt. kicsit tobb mint 1 evet toltott egy helyen. en 14 ev utan valtottam par honapja, es ugy erzem meg jo par honap mire pontosan atlatom hogy mi merre van, miert ugy van. nemhogy szumma 1 evet maradni a helyen.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Jó, akkor ellenanalógiának mondom a saját tapasztalataimat:

- 2008.07-2010.05 (23 hónap): Lejtőre került a cég és elengedtek, mert nem tudtak munkát adni.

- 2010.07-2011.01 (7 hónap): Fél év után már az egész cég az én ökoszisztémámra épült. Viszont amikor lefejlesztettem a webes WYSIWYG-editort, mindenütt ment, de ie-ben nem akart. Több napig tartott, mire a kollégámmal mindent kipofoztunk, hogy ie-ben is menjen. Erre a főnök közölte, hogy akkor ennyi, nincs több Linux, vindózt fogok én is használni és ie-ben fogok webfejleszteni. De úgy nem lehet dolgozni, ie-ben webfejleszteni...WTF? Nem érdekli. Jó. Felálltam és mentem; én így nem tudok dolgozni.

- 2011.01-2011.09 (9 hónap): Leépítették a webes részt és elengedtek.

- 2011.11-2011.12 (2 hónap): Itt egy nagyon borzalmas keretrendszert kellett gányolni havi 150k-ért, úgyhogy amikor a kettővel korábbi melóhelyről megismert kolléga hívott egy másik helyre, akkor igent mondtam. Ez volt az egyetlen olyan eset, amikor úgy mentem el, hogy nem kirúgtak, leépítettek, nem fizettek ki, vagy lehetetlen és/vagy elfogadhatatlan követelményeket támasztottak, hanem egyszerűen átmentem egy jobb helyre.

- 2012.01-2014.02 (25 hónap): Itt csináltam a kukakóla kupakfeltöltő promóit (soha többet Oracle DB-t!). Viszont az irdatlan költségvetés nagy részét a reklámstúdió (a megbízónk) lenyelte, a cég maga meg is rokkant 2012 decemberére. Mondtam a főnöknek, hogy ha ez könnyít neki valamit, akkor ne adjon nekem decemberre fizut; boldog karácsonyt. Ezt ő úgy értelmezte, hogy utána fél évig nem adott fizetést. Elmentem egy másik céghez interjúra, felvettek. Visszamentem a főnökhöz és közöltem, hogy vagy kifizet, vagy tényleg megyek. Kifizetett. Maradtam. A másik cég főnöke nagyon lebaszott, de igaza is volt, ezért azóta is ég a pofám, dehát rohadt nehéz volt otthagyni, amit másfél év alatt kiépítettem. Kérdezte, hogy mire számítok, ha a főnököm egyszer már így lehúzott? Ebben is igaza volt: mihelyst elmúlt a veszély, hogy lelépek, megint abbahagyta a fizetést, mert tudta, hogy az építés motivál, nem a pénz. Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me. Ezt örökre megtanultam. Fél évig még tartott a pénzem, ami volt, aztán felálltam, mert enni is kéne...

- 2014.02-2014.04 (3 hónap): Itt bár webfejlesztőnek vettek fel, de programkódot nem láttam; ie7-es sitebuild-eket gányoltattak velem naphosszat. Annyira rühelltem, hogy az egyik oldal HTML kódjába beleraktam egy kommentet, hogy <!-- ie sux -->. Pár héttel később egy túlbuzgó mikrofosfan felhívta őket (vagy írt nekik, tudja már a tököm), hogy ie sux van a HTML kódban, a főnök meg kirúgott. Róla egyébként annyit, hogy a túlóráimat nem fizette ki, hanem letagadta, viszont közölte, hogy ha azt mondja, a kocsiját is le kell mosnom. (Egyébként nem kell, mert nincs benne a munkaköriben, de ha óránként 1100 Ft-ot akar érte fizetni, hát lelke rajta.) Utolsó infóim szerint, a céget felvásárolták, ő meg pár évvel később ki lett rúgva, mert sikkasztott/lopott.

- 2014.05 (1 hónap): Itt alapból csak egy hónapra vettek fel.

- 2014.07-2014.10 (4 hónap): Ez egy ruszki cég volt, ahol mindenféle mondvacsinált okok miatt levonogattak a fizetésből. Az utolsó két hónapban már csak 120k-t kaptam. Amikor közöltem, hogy ingyen nem dolgozom, a főnök be akart perelni a "ceggbirosaggon". Engem, egy magánszemélyt, mert nem dolgozom ingyen. No comment.

- 2015.04-2015.12 (8 hónap): Egy mexikói cég, aminek a tulajai a kuzinjukon - egy itt élő mexikói barátomon - keresztül találtak meg és a webes vállalatirányítási rendszerüket kellett megcsinálnom. Decemberre elkészült, de addigra csődbement a cég is. Az utolsó fizetésemet meg se kaptam.

- 2017.02-2019.08 (31 hónap): Ide általános programozónak vettek fel. Volt mindenféle fejlesztés, webfejlesztés, beágyazott fejlesztés, applikációfejlesztés, linuxos fejlesztés, hálózati programfejlesztés...
A cég a digitális kőkorszakban leledzett, amikor én odakerültem; volt egy "szerverprogramjuk" és a telepítők kézzel installálták a Linuxot és sosem boldogultak vele, amúgy meg Excel táblákat küldözgettek egymásnak emailben a munkaidőnyilvántartásra, árukészletre, megrendelésekre és úgy kb. mindenre és a főnök is azzal bohóckodott, meg írogatta magának a VBS makrókat. Én meg megírtam nekik a telepítőt, ami felkel grafikus módban (hogy egerük legyen), nekik csak ki kell választani a rendszer profilját, (hogy melyik félét kell telepíteni), aztán klikk és felmászott. Az eszközdetektor, amit csak lefuttattak és megtalálta a hálózatra aggatott összes eszközt és lehetett őket konfigurálni. Egy normális weblap, ahol a kuncsaftok bereggelhettek és nem csak rendelhettek, de a kapcsolatot is tarthatták, managelhették a saját szarjaikat, stb. A cég megrendeléskezelése, az árukészletkezelése, munkaidőnyilvántartása, stb. És mindez összekötve. És mindezt egyedül csináltam, mert a lead dev, kb. egyedül a szerverprogramon dolgozott (az volt a lelke az egész ökoszisztémának).
A főnök azzal hálálta meg, hogy miután mindent megcsináltam, kirúgott. Pedig azt ígérte, hogy ha az az autonóm vezérlőpanel elkészül és működik, akkor a megélhetésem nagyon sokáig biztosítva lesz. A hivatalos indoklás az volt, hogy mert nem mentem be dolgozni. Végig otthonról dolgoztam, két és fél évig, az ő engedélyével, mert tudta, hogy le vagyok rohadva; menetközben diagnosztizáltak epilepsziával, a gyógyszerek először az agyamat, aztán a belemet is kicsinálták (90%-ban elpusztult bélflóra, stb.), azóta se gyógyultam meg...
Bepereltük, de hiába cáfoltunk minden hazugságot, amit rólam összehordott a kirúgási indoklásban, egy pontot nem lehetett cáfolni: hogy átszervezés volt és az otthoni munkának kámpec. A bíróság elfogadta és nem foglalkozott semmiféle megállapodással, ígéretekkel, ki nem fizetett túlórákkal, a KATA-s bújtatott munkavállalási kísérlettel, semmivel sem...

- 2019.09-2019.11 (3 hónap): Ide tkp. fel sem vettek, itt külsősként oldottam meg egy orbitális (többszázezer node-os) XSD vizualizálását. Először egy webes megjelenítőt írtam nekik, de az természetesen összedőlt alatta; egy szóval nem mondták, hogy ilyen bődületes méretű fákat akarnak vizualizálni, úgyhogy kezdhettem előről, de szerencsére rábukkantam az XSDDiagram nevű cuccra és némi kísérletezés és kódolás után megoldottam azzal. Sosem fizették ki. De legalább az XSDDiagram profitált a beküldött patch-ból; volt benne egy orbitális "bug" (igazából koncepciós hiba), hogy neked kellett megadni, hogy hány szintig bontsa ki, de ha elérte az utolsó szintet, akkor nem megállt, hanem kibontotta (MAX - LAST)-szor az utolsót. Legalább volt értelme...

- 2020.05-2021.02 (9 hónap): Itt megint külsős voltam, egy adott projekttel: egy "okosotthon" vezérlőt kellett összehozni RPi alapokon, BT-vel, webes interface-szel, meg a tököm tudja mivel. Specifikáció sosem volt, csak pár vázlatrajz. 70k-t kaptam az egész melóért és utána még ingyen toltam bele nekik egy raklap változtatást. Akkor tanultam meg, hogy vagy ki kell verni a kuncsaftból a specifikációt, vagy ha nem tudja lespecifikálni, akkor el kell, hogy fogadja azt a specifikációt, amit én rakok össze. Olyan nincs, hogy nem fixáljuk le, hogy mit kell csinálni, aztán még ezt is, meg azt is meg kell csinálni. (A csúcs az volt, amikor beszóltak, hogy a hangok törlése egyesével baromi kényelmetlen ám. Én meg visszaszóltam, hogy az ő vázlatukon még törlés sem volt, ezt grátiszba kapták tőlem, mert különben törölni sem tudnának...)
Mindegy, lenyeltem, mert hitegettek, hogy majd jön a második "etap", én meg úgy voltam, hogy majd akkor jól megnyomom a ceruzát. A második etapot lefújták, "mert megjelent a piacon a konkurencia"... Lenyomjuk? Nem, feladjuk. Köszi...

- 2021.09 (1 hónap): Egy haverom felvett Angularozni. Mondtam neki, hogy azt se tudom mi az. Mondta, hogy sebaj, majd itt megtanulom. Külsősként dolgoztunk be valami osztrák, vagy német cégnek. Olyan elbaszott, konvulens keretrendszert még életemben nem láttam talán, mint ami az volt. Két német csávó csinálta, akik aztán pattantak, rálőcsölve a haveromra az egészet. Ő még tudott tőlük kérdezni, mielőtt leléptek, így ismerte a rendszert, de nekem már nem volt kitől kérdezni, mert ő nem ért rá, hiszen a saját dolgával is haladnia kellett. Hát így aztán nyilván nem tanultam meg az Angulart, ha egyszer a rendszert se lehetett átlátni; ez nem egyszerűen mélyvíz volt, hanem meg volt spékelve még egy betoncsizmával is. A hónap végén a haver megkérdezte, hogy a szabadidőmben nem akarok foglalkozni az Angularral? Mondtam neki, hogy nem, így is hányok tőle, a szabadidőmet már nem szeretném ezzel szennyezni. Közös megegyezéssel, harag nélkül elváltak az útjaink. Megpróbáltuk, nem jött össze: ilyen munkakörülmények között nem tudok dolgozni.

- 2021.12-2022.04 (5 hónap): Ez egy pesti önkormányzat volt, projekt alapon, határozott időre. Kevesebbet fizettek, mint ha az Aldiban pakoltam volna a dobozokat, viszont rekord idő alatt kellett összerakni egy szavazós/ötletfeltöltős rendszert. Összeraktam. Lejárt a kontrakt, gém óver.

Tehát 15 év alatt 14 munkahelyem volt. Ez nagyjából ugyanaz a szint, mint az ismerősödnél akinek 7 év alatt volt 6.
A leghosszabb idő, amit melóhelyen eltöltöttem az 31 hónap volt, a legrövidebb 1 hónap, az átlag 9.3 hónap. A 14 melóhelyből:
- 3-nál nem fizettek ki, márpedig enni kell,
- 2 alapból fix idős volt,
- 2-nél a cég került padlóra/ment csődbe,
- 2-nél egyszerűen nem kellett tovább a munkám és felmondtak,
- 2-nél mondvacsinált okok miatt kirúgtak,
- 2-nél elfogadhatatlan/lehetetlen munkakörülmények voltak,
- és csak egyetlen egy olyan melóhely volt, ahol saját magamtól döntöttem úgy, hogy váltok.

Ez jobhopperség? Hogy a cégek szórakoznak velem, nem fizetnek ki, meg ha elvégeztem a melót, akkor kirúgnak, ha nem kellek tovább, akkor leépítenek? Dolgozok, mint állat, látástól-mikulásig és ők meg cinikusan röhögnek, hogy még spórolnak is, mert ez a hülye dolgozni akar?
Nem, ez nem jobhopperség. Hanem, ahogy Sixday is mondta: szarrágók a cégek.

Ezt azok szoktak a legnagyobb pofaval mondani, akik amugy full szerencsesek voltak, es 6-osokat dobtak az allaspiac dobokockaival.

TCH egyetlen hibaja az volt, hogy sok helyen tul sokaig turt, nem lepett a harmadik red flagre sem, hanem megvarta a tizedik red flageket. De nekem volt szerencsem nemdolgozni olyan helyen, ahol egyaltalan felmerult akar negyedakkora tures igenye, amekkora nala tobbszor is. Es en ezert szimplan halas voltam mindig latva masok sorsat, nem pedig nagypofaval itelkeztem.

Hozzateszem, en, mint nemjobhopper (evek szama alapjan itelkezve) egy orange/amber flagre leleptem mindig, TCH tizedik red flagre se. Kepes vagyok tukorbe nezni es azt mondani: lehet, hogy rosszabb a hozzaallasom, mint az ove, de szerencsesebb es elorelatobb voltam: viszont ezt az elorelatast sehol nem tanitjak.

Teljesen jogos amit írsz. Azt nem is vitattam, hogy naivitásból/elkötelezettségből többször is sikerült akkora balfaszként/balekként kijönni a dologból, hogy azt oktatni kellene, mint elrettentő példát.

De ami választ írt rá, mint "megoldást"... Röhögnöm kell komolyan. "Normális hely", wazzeg, az... Az csak úgy terem ősszel az erdőben, mint a bagolyfőzeléknek való friss és érett bagoly.

Ja igen, ő ítélkezik, mert gondolkozni nehéz, hogy egy klasszikussal éljek.

stabil multihoz

Diplomát kérnek, az meg nincs, ez egy. Kettő: a multik ugyanígy bánnak az emberrel; ha nem kellesz már, repülsz. Mi a különbség? Még te magad is különvetted, hogy "stabil multi, vagy normális hely", azaz a "stabil multi" még szerinted se "normális hely". :P

normalis helyre

#define normális hely először is. Mi az? Hogy kifizetnek? Hogy nem mennek csődbe? Hogy nem rúgnak ki, ha már nem kellek? Hogy nem teremtenek lehetetlen munkakörülményeket? 15 év és 14 munkahely alatt egy ilyet találtam, de ők meg olyan keveset fizettek, hogy alig jöttem ki belőle és olyan szar volt a meló, hogy szívből gyűlöltem csinálni. Köpj le, hogy kaptam az első ajánlaton és leléptem...
Másodszor, szerinted én nem azt csináltam, hogy megpróbáltam keresni egy "normális helyet"? Talán az én hibám az, hogy nem találtam? Honnan kéne ránézésre tudnom egy cégről, hogy ez "normális" lesz-e, vagy sem? Az lehet (biztos), hogy a sztoriban többször is én voltam a balfasz (pontosabban: a balek, a lúzer, akit le lehet húzni). De az egészet balfaszkodásnak minősíteni és egy ilyen ostoba és semmitmondó választ írni rá, mint "megoldást", a "true way-t", az megint csak a szokásos X-generációs tempó: te jobban tudod, mert nem tudod jobban, lévén nem vagy a bőrömben.

De összefoglalom neked: ameddig a cégek szemében nem ember vagyok, csak emberi erőforrás, akit nyugodtan lehet úgy használni, mint egy zsebkendőt, addig senki ne jobhopperezzen nekem.

Nem is kell vele mit kezdeni. Csak jólesett leírni, hogy micsoda egy baromság még a fogalom is, hogy "jobhopper", ami nem jó semmi másra, mint a generációs stigmazizálásra. Minden az Y és a Z generáció hibája. Nem azoké, akik "felnevelték", "kitanították" őket. Nem azoké, akik olcsón dolgozó eldobható munkaerőként kezelik őket. Az övék. Mert jobhopperek és kész.

Bazaltszáraz bölényfasszal végrehajtott seggből-mélytorkost a szarrágó cégeknek, azt.

Azt nem mondtam, hogy egyáltalán nem léteznek jobhopperek... De ez nem generációs kérdés, mint ahogy azt a Móriczka elképzeli. X-generációs talán nem lehet jobhopper? Faszt nem...

Ha nem élvezik a munkát; röhögnöm kell. Mivel diplomám nincs, többnyire webgányerként tengetem tyúkszaros életem még szarosabb mindennapjait és mivel gyűlölöm azt, amivé a web lett, így az esetek többségében nem élveztem a munkát, mégse mentem sehova, hanem tettem a dolgom. Meg, hogy vinnyognak, ha nem kapnak minden percben előléptetést, meg fizetésemelést... Sose kértem egyiket sem. Egyetlen munkáltatótól sem. Pénz, rang...ezek nekem szart se jelentenek. A pénz csak azért kell, mert ha nincs, akkor megdöglök.

Ez a szösszeneted több szempontból is marhaság. A jobhopper kifejezést pl. legutóbb a belga scrummasteremtől hallottam, nehéz lenne azzal vádolni, hogy szadeszes lenne. Abban mondjuk igazad van, hogy ő X generáció, de szerintem ez csak a véletlen műve.

A szadesz viszont távolról sem X generáció a kemény magja nálam öt-tíz évvel idősebb emberekből állt, és én boomer vagyok, szóval nyugodtan nevezheted boomernek. Viszont nekik semmi közük a jobhopper kitalálásához.

És ha már a rendszerváltáskori dolgokat nézzük: pont a késői boomerek, korai X generációsok tömege vált munkanélkülivé a rendszerváltáskor, egyszerűen azért, mert megszűntek a régi cégek, üzemek, valamint a megmaradtaknál felszámolták a kapun belüli munkanélküliséget, ami szintén leépítéssel járt.

Nem a szadesz volt X-generációs, hanem a szavazói, a rajongói. Akik a rendszerváltáskor és utána kerültek ki az nagybötűs életbe és akkor szocializálódtak társadalmi szinten, amikor a szadesz által gőzerővel tolt amerikanizáció ment. Az Y és Z generáció baszogatását sem a boomerek találták ki, azok az élet rendje szerint eljutottak az "ezek a mai fiatalok" és "bezzeg az én időmben" fázisba, amivel semmi baj nincs, ez természetes. Az X-generációnak viszont mindenki hülye, akár fiatalabb, akár öregebb.

Ehhez képest valahogy pont az X-generációsok akasztották le a zsíros és biztos állásokat a '90-es évek nagy privatizációs hullámában és most nagy a szájuk, hogy ők 30 éve ugyanott dolgoznak, bezzeg ezek a hülye milleniálisok, meg zoomerek, ezek nem akarnak dolgozni, azért váltogatják a melóhelyeket, mert olyat keresnek, ahol nem kell dolgozni. Persze basztatják a boomereket is, hogy azoknak csak munkahelye volt, de nem dolgoztak, mert a szocializmusban mindenkinek volt munkahelye, de senki sem dolgozott. Dolgozni csak ők dolgoznak. Mindenki más csak élősködő. Kiirtani. Haláltáborba vele.

Náluk valahogy minden a felsőbbrendűségről szól, ami érdekes módon nem meritokratikus, hanem generációs alapon dukál. Nekik.

Nem a szadesz volt X-generációs, hanem a szavazói, a rajongói.

Ok.

Akik a rendszerváltáskor és utána kerültek ki az nagybötűs életbe és akkor szocializálódtak társadalmi szinten, amikor a szadesz által gőzerővel tolt amerikanizáció ment

Legalább a fél X generáció ennél idősebb.

 

A generációs ellentétek mindig is működtek mindkét irányba, az 'ezek a mai fiatalok' ellenreakciója mindig a 'vén szenilis', legfeljebb a megfogalmazása változik. Azt én nem írnám, hogy ezzel semmi baj nincs, abban viszont igazad van, hogy ez természetes. Szerencsére - legalábbis saját tapasztalataim szerint - ez a meglévő generációs ellentét sokkal enyhébb lett, mint az én fiatalkoromban.

Az X-generációnak viszont mindenki hülye, akár fiatalabb, akár öregebb.

Vannak X-generációs kollégáim (korban meg én is közel vagyok hozzá, lévén késői boomer), én nem ezt szűröm le a viselkedésükből. Biztos vannak olyanok is, de ez megint tetszőleges generációban megtalálható.

(szerkesztve, mert korábban küldtem el, mint szerettem volna)

pont az X-generációsok akasztották le a zsíros és biztos állásokat a '90-es évek nagy privatizációs hullámában és most nagy a szájuk

Ellentmondásba kerültél magaddal: ha valaki akkor kerül ki a nagybötűs életbe, akkor nem igazán tud tojáshéjjal a seggén zsíros állást leakasztani. Ahhoz még nagyon zöld. Ráadásul úgy érzem, hogy egy szűk kisebbséget kivetítesz egy teljes generációra, meglehetősen hibás általánosítás részedről.

Biztos vannak normális X-generációsok (még én is ismerek olyat), de összességében valahogy nagyon nem ez volt a tapasztalatom velük. Hülyék minden generációban vannak, ebben igazad van, de én itt nem is a hülyeségről beszélek, hanem a generációs bázisú übermensch tudatról. Ilyet pedig én csak az X-generációtól láttam. Úgy értem: trendszinten. Igen, ismerek boomert is, milleniálist is, akinek übermensch szindrómája van, de ezek egyedi esetek, nem trendek.

Ja, már nem tudtam az előbb szerkeszteni a posztot, így ide írom: a belga ismerősöd kora irreleváns, ugyanis én a hazai X-generációsokról beszéltem; a külföldiekről lövésem nincs, hogy milyenek.

Sz*rk:

Ellentmondásba kerültél magaddal: ha valaki akkor kerül ki a nagybötűs életbe, akkor nem igazán tud tojáshéjjal a seggén zsíros állást leakasztani.

Tévedés. A rendszerváltás után lepkehálóval fogdosták össze azokat, akik be tudnak kapcsolni egy számítógépet és a 8 és 16-bites homecomputereken felnövő X-generáció ezzel irdatlan forba került.

Ráadásul úgy érzem, hogy egy szűk kisebbséget kivetítesz egy teljes generációra, meglehetősen hibás általánosítás részedről.

Ehhez képest valahányszor valahol millenniális vagy zoomer bashingot látok - az most mindegy, hogy épp jogos, vagy épp igazságtalan - mindig az X-eket látom ott fölényeskedni.

 a belga ismerősöd kora irreleváns, ugyanis én a hazai X-generációsokról beszéltem; a külföldiekről lövésem nincs, hogy milyenek.

Mivel a jobhopper kifejezés volt a kiindulópont, és legutóbb tőle hallottam ezt, önmagában is jó cáfolat arra, hogy ezt a (magyarországi) X-generációsok találták ki.

Ha te hallod egy külfölditől is a jobhopper kifejezést, akkor az kizárja, hogy magyar embertől származzon eredetileg? O_O
Mindenesetre akárki is találta ki a kifejezést, idehaza a köztudatba az X-generációsok hozták be, hogy még egy billogjuk legyen, amit az Y és Z generációra ráragaszthatnak a snowflake és a többi szarság mellett. (Náluk nagyobb snowflake nincsen; leírsz valamit, ami sérti a véleményüket vallásukat és hisztizni kezdenek...)

Sz*rk: https://www.quora.com/Where-and-when-did-the-word-job-hopper-originate

The term "job-hopper" has been used since the early 1990s to describe someone who frequently changes jobs. It originated in the United States and was commonly used to describe individuals in the technology industry who frequently changed jobs in search of better opportunities or higher salaries.

Szóval odakint pont, hogy az X-generációsokat illették először ezzel (lévén ők kezdtek a '90-es évek elején dolgozni) és a hazaiak meg beimportálták és ráragasztották az Y-generációra.

Sz*rk #2: Bár a kommentek közt írja valaki, hogy a '40-es években már használták Angliában ezt a kifejezést (II. VH alatt nem tudom mennyire lehetett ez jellemző.).

De ez nem változtat azon, hogy idehaza az X-generáció húzta ezt rá az Y-ra és most már a Z-re is.

Pedig azert vesztettel ebben a jatekban, mert szar a hozzaallasod es itelkeztel olyanok felett, akik nem erdemeltek meg. Es ezt rekordmennyisegu ember latta a paraszt kommentedre adott valaszbol.

Es meg mindig neked all feljebb, ketseg sem merult fel benned azota sem, hogy talan te nem voltal hajlando eleg sorsba belelatni, es a te toleranciaszinteden lenne mit emelni.

De amúgy még azt se mondhatod, hogy nincs igaza... hiszen a HUP féle flat design elvei szerint semmi se indikálja, hogy az ott egy klikkelhető valami... :)

Se aláhúzás, se kurzor váltás (Safari alatt legalábbis). Nem csodálkozom, hogy az emberek nem kattintgatnak random, sima textnek látszó szövegekre.

Szerk: a jobb sarokban a Válasz és a Szerkesztés hover-re aláhúzódik, meg a kurzor is átvált kezecskébe. Meg maga a +1 gomb is...

Szóval itt szerintem nem a felhasználó a hülye :)

Az a durva, hogy én pl tudtam... mármint azt, hogy F12-vel a html-ben ott van a szavazók listája. :) De hogy rákattintva lehet megjeleníteni az nekem sem volt meg. Én is elsődlegesen hover-re számítanék, vagy bármi vizuális hint-re, hogy az ott kattintható. De egyszerűen elkönyveltem magamban, hogy ez broken, és inspect element-et kell néznem, ha esetleg kíváncsi vagyok.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Én soha a büdös életben nem állítottam blikkre semmiről sem, hogy nem értesz hozzá, mivel fingom sincs, hogy mihez értesz, vagy nem értesz. Mások mocskolódását ne az én fejemre olvasd, köszi.
Odáig egyébként értem, hogy nem alap, hogy mindenki ért a CSS-hez és ha egy komplett sitebuild-et kéne CSS-ben összerakni, akkor esetleg felmerült volna bennem, hogy ezt nem biztos, hogy egyedül meg tudod oldani, de itt egyetlen sort kell beszúrni bármelyik itt betöltődő CSS végére és XMI még azt is leírta, hogy mit:

.vote_counter:hover { text-decoration: underline }

és ezt pedig bármilyen számítógéphez kicsit is konyító ember meg tudja csinálni, nemhogy egy 25-30 évnyi tapasztalattal bíró sysadmin... Ebből gondolom, hogy képes vagy megcsinálni.

Ha nem akarod megcsinálni, mert kurwára nem a te reszortod, azt értem, de akkor azt mondd, ne azt, hogy nem tudod megcsinálni; ezt bárki megcsinálja, akinek hozzáférése van.

Én soha a büdös életben nem állítottam blikkre semmiről sem, hogy nem értesz hozzá,

Hát, én se azt állítottam, hogy te állítottad, hanem azt, hogy általános HUP közvélekedés és megkérdeztem, hogy ennek fényében rám mernéd-e bízni :D :D :D

BTW: Oké, akkor majd szólunk bárkinek. Neked az idegeid amúgy rendben vannak? Viccet, iróniát, szarkazmust érted?

Egyébként meg engem nem érdekel, hogy alá van-e húzva vagy nincs. Funkciót tekintve lényegtelen. Lehet, hogy indítok valami "wishlist"-et, ahol lehet kérni ilyen kozmetikai kéréseket mondjuk 10 EUR / kérés alapon.

trey @ gépház

Különben sincs bankszámlám...

Oszinten megmondom: eros kozvetett, de statisztikailag levezetheto osszefuggest latok a volt munkahelyeid minosege es a bankszamlad nemletezese kozott.

Mint amikor valakinek telefonja nincs, igy nem tudjak behivni interjura.

Ilyen alapdolgokban normalis helyekre felvetelizve is tul nagy kockazat kivetelnek lenni - mert pl. egy nagyobb cegnel a kivetelek elvesznek az adminisztracio kozepen az egyik "fiokban".

Foleg, hogy tavmunkaban tudsz leginkabb dolgozni, de azert fizessenek keszpenzben?

Én nem látom az összefüggést. 10 éve még egészséges voltam annyira, hogy be tudtam járni és akkor még nem volt ennyire túltolva ez a tilcsukbeakészpénzthogyabankbármikorelvehesseapénzedhanemviselkedsz mánia, de a melóhelyek ugyanolyanok voltak.

A hazai törvények egyébként lehetővé teszik, hogy a kezembe kapjam, a bank meg haljon meg.

Tekintve, hogy nekem kódot kell előállítanom, azt meg tudom csinálni otthonról is. Havi egyszer be tudok menni a fizuért.

Sz*rk: Egyébként volt már bankszámlám. Ótrépés is, meg szarfajzeres is. De családon belül van még másféle is és az se különb.

Tőled nem is vártam mást, mint:
- rosszindulatú szalmabábcséplést ("ha a vilagon minden szar", én hol mondtam ilyet?)
- rosszindulatú áldozathibáztatást ("lehet nem ott van a gond", talán az én hibám lenne, hogy sok a gerinctelen cégvezető Magyarországon?)
- rosszindulatú belemagyarázást ("mert ahol ilyen gond van", miért is gond, hogy otthonról dolgozok és a kezembe kérem a pénzem, ha a munkám korrektül elvégzem?)
- rosszindulatú spekulációt ("ott sok mas is - ha most nem, majd lesz", pl. mi? Mi derül ki rólam? Hogy kannibál vagyok? Vagy tenorpista? Vagy fideszes? Vagy mi?)

Szerintem világrekord teljesítmény két ilyen rövid mondatba ennyi rosszindulatú valótlanságot belesűríteni. Büszke lehetsz magadra. Minden jót beléd is.

en nem akarnek olyan kollegat aki cashert jonne be havonta a fizujaert, mert ahol ilyen gond van, ott sok mas is

Mindenkitől konformizmust, megalkuvást vársz? Joga van készpénzben felvenni a fizetését. Miért rekesztenéd ki, ha szeretne élni ezzel a jogával? Ő dolga, miért. Például azért, mert a bankszámlának költségei vannak, s szerintem felháborító, hogy a bank az adózott pénzből lenyúl, s cserébe nem nyújt semmit. Teljesen fiktív a szolgáltatás, mert semmi szükségem rá. Adják oda a pénzem, semmi közöm a bankokhoz.

Bevallom, nem is érzem jól magam amiatt, hogy van bankszámlám, mert ellenkezik az elveimmal, kiszolgáltatottnak érzem magam, mert bármikor zárolhatják a számlám, sőt, akár le is nyúlhatják róla a pénzt. Precedens mindegyikre van, például a kanadai kamionosok, vagy mondjuk az orosz kormányzathoz közel álló befolyásos személyek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak apró kötekedés, de szerintem joga nincs, csak lehetősége kérni kpban. Ezt mondja a munka törvénykönyve:

"A munkabért a munkavállaló által megjelölt fizetési számlára utalással kell megfizetni. A felek írásbeli megállapodása esetén a munkabért készpénzben kell megfizetni."

Ergo, közös megegyezés esetén kapsz kp fizut. 

Rád merném bízni, mert a saját portálodat kúrod tönkre, ha elbaszod, az meg nem az én bajom. ;)

Az idegeim mostanság nincsenek rendben, mert ez miatt a buzi szaharai légtömeg miatt fejgörcseim vannak. (Szerencsére már útban van a felmentő hidegfront.) De a viccet, iróniát, szarkazmust attól még értem.

Kapaszkodj meg: engem sem érdekel. A funkciót megcsináltam nektek sok éve és működik, eddig nem volt reklamálás. Én csak annyit mondtam, hogy felhasználói kérés/visszajelzés alapján csináltam olyanra, amilyen lett és ha változtatni kell rajta, nekem nincs hozzáférésem, szóval trey, vagy nevergone, mint illetékesek.

_  o  _
 \/|\/ 
   |   

Nem fogok 20+ ezer embert fejben tartani ...

Esküszöm direkt csinálod ezt... :D
Én fentebb ugyanezt írtam le:

Több, mint húszezer júzered van, nem emlékezhetsz mindenkire.

Szóval már megint sikerült valami olyat rámhúzni, amit nemhogy nem kértem rajtad számon, de explicite leírtam ugyanazt, amit te. És nem öt éve, húsz topikkal arrébb, hanem ebben a topikban, tegnapelőtt. Szóval vagy trollkodik az úr, vagy itt az ideje feliratni a Cavintont. :P

nemhogy egy 25-30 évnyi tapasztalattal bíró sysadmin

Talán menne. A közhiedelmekkel ellentétben a HUP-ot sem a szél fújta össze: az első PHPNuke-ot, majd migrálta verzióról verzióra. Majd a PHPNuke-ot sem a szél migrálta Drupal 4-re, majd azt 5-re stb. Talán egy CSS-sel még elbírnék.

trey @ gépház

RadikalisLajos. Az aktivitási fülön jól látszik, hogy a mostani kommentje és az utolsó óta évek teltek el. Érdekes egyébként, hogy volt egy RadikalerLudwig nevű fickó is, aki már szintén nem aktív.

mit tettem? :D

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.