A nyaralás költségeiről ...

A "jaj mennyivel drágább lett a nyaralás", "infláció", "mind meghalunk" margójára ...

Lement az idei első nyaralás, összegeztem. Idén ugyanott (pontosan ugyanaz a szálloda), ugyanazzal a repülőgép társasággal, ugyanazzal repülési opciókkal (emergency seat, teljes 20kg-s csomag), ugyanazzal az szállodai ellátással (ugyanaz az apartman, ugyanúgy all inclusive), az ugyanazon napjain 14 százalékkal olcsóbban nyaraltam.

Köszönöm a figyelmet!

Hozzászólások

És mennyi is volt az a 14%-al olcsóbb nyaralás forintosítva?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Á… de mi a Balatonra megyünk!!! :D

Szerkesztve: 2023. 06. 25., v – 09:47

Nem te vagy az a srác aki azért nem vesz nyaralót, mert nem akar mindig ugyanoda menni? :)

hónap és nap is ugyanaz volt? Tudod a nyaralási árak szezonálisak. Nincs mit. :P

Haha. Tudod a jóba én visszajárok. A saját meg pont ilyen. Zéró kompromisszum. Biztos a te szállodai szobád is 145 nm, két terasszal privát garázzsal és saját autóval rendelkezik. :P

 

Szóval az van, hogy te kibaszottul ugyanoda jársz nyaralni évek óta.

Én nem tudok az olyanokkal lépést tartani, mint te. Te igazi nagymenő vagy. A post lényege nem is ez volt, hanem az, hogy hazugság, amit egyesek terjesztenek. Hogy csak drágábban lehet nyaralni.

Nyugodj meg, te minden tekintetben különb, nagyobb, okosabb, előrelátóbb, gazdagabb, szebb vagy mint én ...

Elnézést, hogy postoltam! :D :D :D

trey @ gépház

Szeretnéd olyan síkra vinni, hogy nyerj? Én a korábbi állításodat kértem csak számon. Semmi több. Mondd, akkor miért is mondtad, hogy nem tudnál mindig ugyanoda menni, ezért nem veszel nyaralót? Biztosan ez az oka? Hiszen mégis ugyanoda jársz.

Megjegyzem az olcsóbb árat a kisebb kereslettel lehet simán magyarázni és abból megint csak kijön, hogy Orbán. :) 

Értem. Görögországi szigetvilág áll 1000 szigetből. Ha ezek bármelyikére megyek = ugyanoda mentem :D

Fogalmad nincs. Járni sem jártál arra. Ülsz egy olasz nagyváros egy lakásában = nyaralás. :D

Elmegyek egy helyre, onnan bejárom az egész szigetet autóval, közben a sziget másik végén bérelek egy másik szállást, vagy átmegyek hajóval egy másik szigetre és megalszom ott.

Ez neked ugyanaz? :D

trey @ gépház

Gondolom sok olyan sziget van, ahol nem görögök vannak Ahol _minden_ teljesen más.

Sokan el nem tudják képzelni, hogy valaki default jól érzi magát a seggén. Ezek az emberek mindig mozgásban vannak, a  pszichológia szerint azért, nehogy meghallják a saját belső fájdalmaikat.

Mi is jól érezzük magunkat a seggünkön idestova 3 éve egy helyen a Balatonon. Csak Mi más szemszögből ítéljük meg a dolgainkat, mint Te vagy Trey.

Az alföldről a kietlen pusztaságból 1 hét bőven elég, hogy máshol legyünk, de együtt. Papa,Mama,Anya,Apa és a két kislány unoka. Nem kell minden évben logisztikára pazarolni sem időt, sem fáradtságot. Számunkra tuti helyre megyünk, az mindegy, hogy Mi felnőttek már mindent is tudunk. Attól Mi még pihenünk. Viszont a két kis hölgy minden éveben máshogy éli meg a közös nyaralás örömét. Hiszen minden éveben cseperednek és nem az lesz nekik pár tíz év mulva, basszus minden évben ugyan az alatt a fa alatt ültünk papával, mamával, stb a balcsi partján.

Érdemes lenne ezeken is elgondolkodni, nem csak böfögni. Valószínűleg Trey sem véletlenül ment oda vissza most.

Meg különben is adott egy korképet, viszonyított valamit valamihez.

Úgy tűnik neked ez valamiért fáj, vagy nem tetszik.

gyerkoc kozomban, mi is evekig jartunk a szombathelyi cipogyar udulojebe Revfulopre. meg a fahazbol is ugyanazt kertuk :)

De ez nem volt gond (legalabbis gyerekkent), minden evben mas-mas csaladok, sracok volt ott, lehetett jokat bandazni, strandolni. aztan kesobb mar mi is elkezdtunk mashova is jarkalni

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

de megis ugy irod le osszehasonlitani mintha nyaralasnal barkit erdekelne ez

kerdezz meg embereket erdekli-e ez oket... meg fogsz lepodni.

gyerekek elott csak aludni jartunk a szallasra, abbol a 145nmbol hasznaltunk volna 30at.

teljesen kar elutazni barhova azert hogy a szallason tespedj egesz nap, mondjuk lecceben gondolom nincs mast csinalni

Írtam már erről: ingatlan vs otthon

Én nem tudom összehasonlítani minőségben, csak árban. Az a prémium amivel többe kerül nekem, az számomra elfogadható költség. Lássuk be, minden szezon elején nem mehetek le egy kamionnal.

Minden jómódú embernek fel kell tennie önmaga felé a kérdést: halálom pillanatában mennyi vagyonnal lennék elégedett?

Létezik az, amiről beszélsz. Amikor majd nyugger leszek, nem tudok menni, hike-olni, túrázni, aktívan nyaralni, akkor jön majd az, amit te csinálsz. A megvásárolt krétai, közvetlen tengerparti apartmanomból trollkodok a HUP-on, miközben lekiabálok a kertésznek, hogy szebben vágja a gyepet ... meg leballagok az alatta levő bárba egy sörre és ouzora. 🤷

Csak ezt akkor már nem nyaralásnak fogom hívni, hanem tartós ott tartózkodásnak.

trey @ gépház

Nyaralásnak azt hívják amikor megváltoztatod az életkörnyezeted. Ez nálam is teljesül, hogy kinyírja a füvem másodlagos (btw műfű van a tetőteraszon).  Otthon van takarítom, itt is, de ennek ellenére magam takarítottam ki a lakást most.  

Amit te csinálsz, én otthon csinálom 9 hónapon át. Itt csak lézengek, sportolok, élek.

nyaralason en es az emberek 99.9999999%a leszarja ezeket, csaxolok

En valahol megertem, ha evente n*1 hetet mennek (vagyis hat most is ez van), akkor en is leszarnam leszarom, hogy van-e olasz nyaralom. De ha "nyaralas" az is, hogy szezonban honapokig kint vagy, esetleg onnan is dolgozol neha, az ugy boven oke.

hogy szezonban honapokig kint vagy, esetleg onnan is dolgozol neha, az ugy boven oke.

Az nem nyaralás. Az én definícióm szerint. A nyaralás az, hogy felkelek, elém teszik a reggelit, amíg reggelizek kitakarítanak, ha szólok hogy kell valami, 3 ember lesi stb. Ez a nyaralás. Nem a saját ingatlanomban csinálom ugyanazt a rutint, mint itthon.

A nyaralás az, hogy minden megszokottat leteszel, elmész, kikapcsolod az agyad, nem azon jár, hogy "jaj, csöpög a csap a lakásomban, hívni kell egy olasz vízvezeték-szerelőt", meg "jaj, befizettem-e a közös költséget".

trey @ gépház

Ja, hat ez mar preferencia kerdese. En teljesen el tudnam kepzelni azt is, hogy mondjuk harom honap kintletbol 2 honapig csokkentet modban melozok, egy honapig pedig hivatalosan is nyaralok. Nekem nem all ra az agyam, hogy penteken leteszem a lantot, es onnantol "nyaralok", meg eszembe se jut a melo. Kell atmeneti ido, ami viszont egy egyhetes nyaralassal mar necces. 

Amugy ha Oregonnak fajna az ingatlankezeles, venne fel ra embert. :) Szerintem ez neki egyben hobbi is. Ami oke, rengeteg mas hobbi is van, amit nem ertek, hogy miert csinalnak emberek, mert kivulrol sima munkavegzesnek tunik.

Munka is. Otthon bevásárolni mindent egy komplett lakásba. Felpakolni egy teherautót (ezt nem én csináltam). Levezetni, felhordani, összeszerelni és berendezni. Közben szerelek vizet, villanyt. Végeredmény, hogy a szeretteimet boldoggá teszem. Nekem megfelelő jutalom és építettem valamit.

Drive-om szerint megmentő vagyok, amit egy alkoholista apának köszönhetek. Ahhoz, hogy ezzel ne basszam el az életemet, tárgyak életben tartásával, felújításával oldom meg. Az embereket nem mentem meg. A megtakarítás és  a vagyonépítés számomra öröm, mert növeli a biztonságérzetemet. Az a tudat, hogy én már full luxusban megvagyok életem végig, még akkor is, ha kirántják a cégem alólam,  nagyon jó. Mosolyt ad, és lazává tesz.

2x ugyanoda menni, minek? Oregon mar a masik veglet aki nem lat tul a kis olasz paneljen.

Olcsó és jó az élet. Ha drágább lenne, mint Balaton, akkor is ezt választanám, de így erősebb volt  a motiváció. valamint család. A sógorom olasz, a feleségem legjobb barátnője a testvére. Ahogy otthon is 1,5km-re lakunk egymástól, úgy itt is.

Minden olcsóbb lett. A baloldal nyavalygása, hogy minden drágább. Jönnek a kamu inflációval, hülye statisztikával.
A jó Isten küldte nekünk Orbán Viktort.

Igen, és ha én hozok példát arra, hogy ugyanaz a program, ami tavaly volt, most közel kétszer annyiba kerül, azzal nyilván teljes mértékben igazolom, hogy de, mégis sokkal drágább lett minden? Ugyanis esetemben sajnos ez a helyzet. Mindezt nem panaszként, mert nem érdekel, és nem is vág földhöz, de ennyit ér az, hogy egy példát hozol, amikor épp valamiért (ráadásul nem is itthon) olcsóbban nyaralsz, akkor szerinted már nem is lehet igaz, hogy drágább lett a nyaralás. És persze mindezt csak fröcsögős stílusban tudod előadni (libbant, ugat, blabla).

Lehetne ám normális hangon is írni, csak szólok.

Nem trey-t védem! Nincs rá szüksége!

De mi a bajotok emberek? Nem csak ezen blogbejegyzés kapcsán, hanem úgy általában mindenhol ez megy. Valaki ír valamit és mindjárt nekiestek! Biztosan előkerül pár okos megmondó. Aztán ha az ember megpróbálja elmagyarázni mire gondolt, átmegy az egész téma személyeskedésbe.

Költői kérdés volt. Egyáltalán nem kell válaszolni!

Ilyen, a mai modern, felvilágosult, belpesti lipsi, vagy aki belpesti lipsi akar lenni.

Foglalkoztatja a világ baja, hogy olyan dolgokért küzd, ami neki, vagy a társadalimnak rossz, de akkor jó ötletnek tűnt. Szenvedélyesen szurkol az interneten olyan ideológiá ak, ami életellenes. Harcol a föld megmentéséért, és már nem papírcsomagolású műanyagszívószálat használ, hanem műanyagcsomagolású papírszívószálat.

Ha olvas a neten eltűnkt 5 milliárdosról, azonnal olvassa a szarráfloodolt interneten az 5 rég halott milliárdosról írt megannyi faszságo, miközben mindenki tudta, hogy halottak. Persze közben nem figyeltünk az amerikai politikára, hogy akkor ott mi is történt. Tegnap megvolt a híres  orosz polgárháború, aminek hirtelen vége lett. Persze mindenki kurva okos lett és a mégtöbb fegyvert, méghevesebb háborút igénylő tömeggyilkos lett a jófiú, mert ő megy Moszkva ellen, ahonnan elfutott mindenki. 

És közben itthon könnyebb a banyatank, persze az emberek hülyék, és simán felülnek a politikai uszításoknak, mert ahhoz nem kell használni az agyadat. Elég viccesen hülyének lenni a facebookon, hogy sok követőd legyen. Ha szép vagy, akkor gyalázhatod Szűz Máriát. Amire megint nem kérte meg valaki pénzért, hanem önálló akció volt, olyan buta.

Az elvakult ateistákat és a vallás gyalázóit én sem szeretem, de hogy mi a baj, azzal, ha valaki próbálkozik zölden gondolkozni, próbál olyan megoldásokat, amik lehet, hogy kényelmetlenek, a mai elkényelmesedett világban, de esetleg lehet valami pozitív hatásuk (ha meg nem, akkor sem feltétlen az ő hibájuk, látjuk, kormányunk és pártunk is (mondom, is!!!) hogy támogatja a tanítást és önálló véleménynyilvánítás képességének kifejlődését) ?

Ha irányított tömegekről van szó, nézz azért kicsit a tükörbe. Ugyanazt fújod (te meg a haverjaid, nem a "fajtád", ahogy a nácik írják itt a hupon), mint a kk-média.

Gorog nekem nem jott at, voltam parszor. Nem volt rossz, de mondjuk afrikaban jobban ereztem magam, vagy kozel keleten.

Nyaron melegbol melegbe en amugy sem megyek.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.