A holdkórosokról ...

Hozzászólások

A legrosszabb forgatókönyvre? Ezt tették a pánikvásárlók is, akik megvettek fél raklap WC papírt és jó sok eurót, amikor a forint épp a leggyengébb volt. A legrosszabbra készülni elég drága dolog.

Muszáj. Hátha valaki még nem látta:

Wilbur Sargunaraj: How to use Eastern Latrine -- https://www.youtube.com/watch?v=dKkryfdtMNQ

Technikailag SFW, de számíts rá, hogy egy indiai fazon fogja "hinglish" nyelven elmagyarázni, hogyan kell az indiai pottyantós illemhelyet használni, és meggyőz, hogy ez miért első osztályú, kitűnő, nagyon-nagyon tiszta megoldás.

Erre az a megoldás, hogy ha konstans paranoiás vagy, akkor amikor beüt a baj, akkor te már csak hátradőlsz, hogy te tudtad előre és fel vagy készülve.

Van egy kisszekrénykéd tele WC papírral és abból szarsz onnantól. Jó, ez vicc volt, a WC papír valójában nem kritikus erőforrás. De kajád és vized van így bekészítve.

Mint például azok akik magánnyugdíjpénztárban tartották a pénzüket, hogy a jövőre vonatkozóan gondoskodjanak magukról (erre tellett neki, Rolex-re nem..), de Viktor lenyúlta, hogy betömje a társadalom biztosítás réseit? :)

Alapvetően én is így gondolkodom, már általános iskolában is úgy voltam h matekdoga tuti karó, aztán örültem hogy négyes :D 

Annyi hogy én nem a legrosszabb eshetőségre számolok hanem kb úgy hogy a legvalószínűbb legrosszabb, aztán ha azon felül is beüt valami akkor elfogadom hogy itt most tényleg minden összejátszott ellenem, de szerencsére ez nagyon ritka.

Nekem azt tanácsolták, egy problémát nézzek meg mindig több szemszögből. És csak utána döntsek.

Én általában le szoktam rajzolni, dobozokkal az ilyen szituációkat.

Amit elhasznalsz az igazabol szukseglet. WC papir es euro vasarlok is el fogjak hasznalni, az, hogy mibe kerult az mas kerdes.

En minden esetben invest and forget technikat hasznalok. Nem nezem a napi kilengeseket, sot meg az eveset is alig. Veszteni meg nagyot nem vesztettem, marmint olyan nagyot, hogy kis letemet alapveteseiben befolyasolja. Az, hogy most nem vasarolok 5-6 evente uj jarmuvet vagy nem vettem ingatlant 8 eve, az nem zavar.

Legrosszabbra keszules most, egy "job" hoppin kiserletezes, interjukon reszvetel valamint egy deli orszagban epitheto, de jelentos varostol picit tavolibb nagyobb meretu telek keresgelese.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A műszaki végzettségű emberek eleve sok területen pesszimisták. Pl. ha hidat kell tervezni 150 tonna teherbírásra az bizony valójában 180-ra lesz tervezve (mondjuk úgyis kilopják belőle az anyagot, szóval meglesz az a 150 - de tervezés szintjén már ott a pesszimizmus). Ugyanez igaz mindenre aminek tétje van és/vagy ahol nem pálya a tervezett elavulás. Én is túltervezek, mert elsőre felfestem a rossz kimenetelt, és attól inkább megvédem a területem. Van, hogy vaklárma, de van, hogy jól jön.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én finomabban fogalmazom meg: optimista realizmus, realista optimizmus. Az életet nem lehet negatívan, rettegve élni.