- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzászólások
Legjobb ! 2-3 hetente én is elmegyek a helyi piacra, és tolok egyet.
Viszont sose értettem ezt a mustár témát sült kölbászhoz (munkatársaim is veszik mellé), de legközelebb kipróbálom :D
Jah: és a mai árakhoz képest nagyon olcsó ...
Fedora 38, Thinkpad x280
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ketchup vagy BBQ-szósz se rossz mellé, alkalmanként a mustár helyett érdemes megpróbálni a változatosság kedvéért.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nem ...
és a túrós csuszát sem cukrozzuk, az út jobb oldalán közlekedünk, bal oldalon hordjuk a brét, borra sört nem iszunk, +ilyenek ... :):):)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pedig a túrós csusza pirított szalonnával + cukorral zseniális.
Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ízlések és pofonok: na tessék ilyen téren valóban sok félék vagyunk :).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Akkor mi lesz a német specialitással, a Currywurst-tal? (Mondjuk szerintem is jobb a mustáros változat. Viszont a hazai sültkolbásznál a füstölt-főtt Bockwurst sokkal jobb, nem tocsog a zsírtól.)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ha étkezés, akkor nem a németeket veszem elő, az biztos. Az utolsó helyen állnak a britek előtt nálam :D
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Több német és angol elismert mesterszakács van, mint magyar. Ezek a sztereotípiák általában a turisták számára olcsón elérhető kajákon alapulnak, kicsit olyan, mintha a magyar konyhát a menzakaja alapján ítélnéd meg. (Most arról az apróságról meg is feledkezhetünk, hogy szinte minden nép "modern" konyháját erősen befolyásolta a francia konyha, igazán régi tradicionális recept viszonylag kevés maradt (MO-n talán a hurka, abáltszalonna, az angoloknál a christmas pudding, németeknél a töttchen). Az általam ismert országokban mind van jó kaja, tradíciója talán legkevésbé a hollandoknál van, ők nagyjából üzemanyag-vételezésként fogták fel régebben a kajálást, nem élvezetként, de mára azért ez is megváltozott.)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Több német és angol elismert mesterszakács van, mint magyar.
Tök mindegy. Treynek úgy is van egy "haverja", aki már evett egyszer szar kaját Németországban, így magabiztosan állíthatja, hogy minden német kaja szar.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én többször voltam németben.. legyen mondjuk kegyesen 10 alkalom. Egyszer sem tudtam normális kaját venni, kivéve ha elmentem egy kínai étterembe vagy ilyesmi. Alkalomadtán kínunkban kenyeret sütöttünk és azt kajáltuk frissében sörrel.. az pedig igen nagy nyomorúság. Szóval a szar német kajára általában +1, igazán illúzióromboló volt.
Ui nyilván nem jártam be minden éttermet és minden boltot, de 10 alkalom az 10 alkalom.
Vortex Rikers NC114-85EKLS
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én eléggé gyakran megfordulok a bajoroknál, ott a krumpli + káposzta + disznó kombó nekem bejön. A bajor reggeli is oké, ha nyaral az ember. A sörök szerintem ár/érték arányban ott a legjobbak a világon.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A német Currywurst nálam mindent visz. Aki még nem ismeri, érdemes kipróbálni, de csakis utcai árustól, nem a bolti konzerv változatot.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Esetleg magától a VW-től: 199 398 500 A
A szósz pedig: 199 398 500 B
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Éttermi kajáról van szó, vagy bolti? Mert a bolti kajával, amerre én hosszabb időt töltöttem, ott nem volt gond, a húsválaszték veri az otthonit, a zöldség kb. ugyanolyan (Lidl, Edeka), a halválaszték messze jobb (Edeka, Marktkauf), és vannak jó éttermek, helyi (vesztfáliai) is (schnitzelek főleg), meg olasz, spanyol, kínai. Ahol rövidebb időt töltöttem, ott voltak helyi anomáliák, pl. Potsdam egyik külvárosában tényleg pocsék volt a szálloda étterme és a céges menza is, és bolt sem volt közel.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ha nem dijoni, akkor mindegy :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A mustart a kolbasz melle keszitik oda. Hurkahoz enni neveletlenseg.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Persze. Budai értelmiség szerint.
Én meg egy piac mellett nőttem fel, a Lacikonyhások kb. az ablakunk alatt voltak szerda-szombat piacnapokon ... :D
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Persze. Budai értelmiség szerint.
Kizárt. Budai értelmiségiként nem volt illemszabályunk a hurkára: osztálykiránduláson, vidéken láttam olyat először. Hurka olyan helyen van, ahol vágnak disznót. Az illem hozzá meg, gondolom, olyan, mint a halászlére: minden környéken más. (Van, ahol kikergetnének a faluból, ha halon, paprikán, és hagymán kívül mást is teszel bele, máshol meg el sem tudják képzelni tészta nélkül.)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem jó, de biztos van olyan falu, ahonnan ezért vasvillával kergetnének el.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A yorkshire-ed kapott-e? Legalább - ételmintát...? :-D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Beletorik a "foga" te, meg feljelentik a zallatvedok.
Csak pihipuhi feldolgozottat.
Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Semmi baj a szocreállal, ott legalább nagyobb eséllyel tudod, hogy mit eszel. Hurka, kolbász rlz!
Vortex Rikers NC114-85EKLS
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak hogy az építészek/művészettörténészek bele ne haljanak a topikba: ennek semmi köze a szocreálhoz. Ez egy sima Kádár-kori bódé. Szocreál meg a(z igen ronda) Lomonoszov-egyetem, S̵z̵t̵á̵l̵i̵n̵Dunaújváros központja, meg a (szintén elég ronda) S̵t̵a̵l̵i̵n̵Karl-Marx-Allee.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A grafika stílusa és megvalósítása a szocreál utáni átmeneti korszakot idézi.
A Balatonon láttam mostanában néhány hasonló vendéglátót. Egyszerűen a büfé elé ragasztották, hogy retró. Hm..jó.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nagy 5 literes üvegből adják a régi fajta (még nem minőségrontott) Globus mustárt, mint némely hentesüzletekben? A sárga flakonost sajna elrontották, már nem olyan.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Semmi baj nincs a szocreállal. Mondjuk én hurkához sose ennék mustárt, csak egy jó kis savanyú vagy kovászos uborkát. Ha a fehér kenyér helyett mondjuk barna lenne (nem a malátával színezett álbarna), akkor még egészségesebb és finomabb is lenne. Szerintem.
Kolbászzsíros kenyér is nyamm-nyamm. :)
Jut eszembe: A hétvégén szerintem sült kolbász napot tartok. Kevés finomabb kaja létezik nála.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
csak egy jó kis savanyú vagy kovászos uborkát
Almapaprika az igazi.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
És a sima, vagy a káposztával töltött? Szerintem a sima, és még jobb a bogyiszlói, szintén savanyítva, káposzta nélkül.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igen, csak technikásan ki kell folyatni a levét, mielőtt beleharap az ember. Különben szanaszét fröcsköl.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
...ki kell
folyatniszürcsölni a levét...
ftfy
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Rendben. De csípős legyen, ne valami "álcsípős" vacak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mai ebéd: sushi
Bűnbánat és méregtelenítés van ...
:D
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pálcikával egyed ám, úgy autentikus!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hat jobb is mint kezzel markolaszni vagy villaval szerencsetlenkedni...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én paraszt vagyok, szeretek kézzel enni. Markolászni egyébként nem kell, három ujjal meg lehet szépen fogni.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szoval te bicskaval eszed a fagyit is? (multkori csavaros fagyi keprol az lemaradt)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Miért ne? Ha a távol-keletiek szinte mindent pálcikával esznek, akkor mi miért ne ehetnénk bicskával a fagyit? :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem, azt nyalni szoktam a nyelvemmel. A kisujjeltartós álértemiségiek eszik kanállal.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A tolcseres fagyit? Na ez ujdonsag :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igen, csak ők a tölcséres fagyit eldobható műanyag pohárba kérik. Minő elitista környezetvédelem!
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Olyat csak a felvagos proletarok csinalnak a Gyor-Csepel-Miskolc tengelyen.
Rendes helyen kristalykehelyben szolgaljak fel. Es nem kell kulon kerni, mert igy termeszetes.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Rendes helyen kristalykehelyben szolgaljak fel. Es nem kell kulon kerni, mert igy termeszetes.
Megehető tölcsér helyett annak a kristályszarnak a mosogatása is a környeztet terheli. Tudom, egy csepp Jar sok mindenre képes!
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mivel a szülői ágakon több égtáj felé is volt rokonság Budapesten kívül, így valószínűleg egy nem szokványos ízlésem alakult ki a "hurkakolbász" témakörben. A mai napig a legjobb hurkát úgy gondolom, hogy Mezőkövesden és környékén készítik, nagyon jó a fűszerezése, általában Mindenszentek előtti "vándorlások" során sikerül hozzájutni és pár napig töltött galambként közlekedni - érdekesség, hogy a helyi kolbásztól viszont a világból kiszaladnék, olyan rossznak tartom. Kolbász színtéren a Csongrád megyei az egyik etalon számomra, ebből is évente egyszer van szállítmány, mivel nagyon kedvesek, ezért nekem külön szoktak őrölt köményes szálakat gyártani (rosszul vagyok az egészköményestől...), viszont az ottani hurkából meg egy falatot sem bírok megenni, annyira nem ízlik 😁 Kolbászból már sikerült Budapesten is olyan hentest találni, ami hasonló minőséget tud prezentálni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem szokványos ízlése szerintem nekem van! :)
A legjobb húrkát, kolbászt egyrészt apósom csinálja, de ahogy Ők sütik azt meg nem eszem!
Kolbászt csak úgy, ha rommá van sütve, száraz mint állat. Húrkára is ez igaz, de azt még szét is kell vágni (ha magától nem menne szét) és az így szétfolyt húrkát is rommá kell sütni.
Mondjuk ez a rommá sütés mindenre igaz ami hús. Ezért nem is eszem vendégségben ilyesmit, mert úgysem süti meg számomra eléggé senki :(
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Munkatársam éppen azért gyalázta a véres hurkájukat, mert rommá volt sütve. Nem is jó úgy. Nem fűrészport akar az ember enni.
Hurka rövid u.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1 (azaz hogy -1) az egész köményre. Borzasztó.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni