A jóslatokról ...

Hozzászólások

A negatív jóslataim nekem is be szoktak jönni.

A pozitívak soha.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Réges-régen betiltottam volna ezt a "hétvége" nevű őrületet. Rotálva lenne mindenkinek a munkaideje, ugyanúgy meglenne a heti 2 pihenőnap, de nem mindig - és mindenkinek - ugyanazon a napon. Hétvégén zárva a bank, posta, futár sincsen, boltok is korlátozottan: kényelmetlen.

Ráadásul a diszkek teljesen összezavarodnának és nem tudnák, hogy mikor kell tönkremenni!

Próbálták már ezt a szovjetunióban anno, de nem működött, még sztálin elvtárs személyes utasítására sem, mert ha családon belül nincs korreláció a szabadnapok között, az okoz némi kellemetlenséget.

De fejlesztőként proaktív is lehetek: pénteken, munkaidő végén kimegy élesbe az ú verzió, ami annyira jó, hogy tesztelni sem kellett. Aztán mindenki elutazik a hétvégére, lehetőleg olyan helyre, ahol nincs térerő.

Aki igazán profi, ugyanezt megcsinálja szilveszter előtt, többnapos szabadsággal egybekötve. Nálunk elhíresült egy ilyen "szilveszteri kiemelt ügyelet", amit nem akartak kifizetni.

Ja, csak elég szar mondjuk úgy programot szervezni a haverokkal, hogy nekik máskor van a szabadnapjuk. De az sem egészséges, ha anya kedden és szerdán van szabadnapon, apa vasárnap és hétfőn, a gyereknek meg csütörtöktől hétfőig van iskola. A hétvége egy értelmes dolog.

Ugy fogalmaznek inkabb jo, mint rossz. A hetvege. Mint fogalom.

Be kene arazni a hetvegi munkat (MTK oldalrol es szolgaltatasdij oldalrol is).

Maganorvos idopontokat kerestem. Holnapra 10:30 es 16:00 elott mind elfogyott, a ketto kozott minden elerheto volt. Jovo het keddre 9:00 es 18:00 is elerheto volt.

Azaz vannak szolgaltatastipusok, ahol kurvara nem fasza, de meg csak nem is piackepes, hogy csak hetkoznap napkozben elerhetoek. Es valamit erre ki kene talalni, mielott a pentekbol is "hetveget" csinalunk, es ezt H-CS ovodakent vezetjuk be elsonek. :)

Van egy rakas ember, aki mar a levegot is hitelre veszi: egyszeruen olyan tarsadalmat kene szervezni, ahol neki megerne dolgoznia hetvegen.

"Azaz vannak szolgaltatastipusok, ahol kurvara nem fasza, de meg csak nem is piackepes, hogy csak hetkoznap napkozben elerhetoek."

Egy magánszolgáltató hadd döntse már el, hogy mikor szolgáltat. Ha ő nem akar hétvégén szolgáltatni, akkor nem fog. Nem kényszerítheted.

Ha meg van rá piac, hogy mondjuk hétvégén 3x-os áron szolgáltatva is megéri neki nyitva lennie, akkor a piaci törvényszerűségek miatt majd nyitva lesz.

Te pont ellentmondasz saját magadnak - most akkor piacképes neki, hogy akkor van nyitva, amikor, vagy nem? Ha nem lenne piacképes a mostani nyitva tartása, már csődbe ment volna.

Ha meg van rá piac, hogy mondjuk hétvégén 3x-os áron szolgáltatva is megéri neki nyitva lennie, akkor a piaci törvényszerűségek miatt majd nyitva lesz.

Nem

Te pont ellentmondasz saját magadnak - most akkor piacképes neki, hogy akkor van nyitva, amikor, vagy nem? Ha nem lenne piacképes a mostani nyitva tartása, már csődbe ment volna.

Nem

Kevered a tulelest a hatekonysaggal. Ha a bevetel tobb, mint az osszes koltseg (egyszeruseg kedveert legyen a tulajfonok fizetese + elore vart osztaleka is koltseg), az tulelesre eleg. Mar az is piackepes. De hatekonyabb lenne hetvegen 3x-os aron mukodni, es ott tartani egy csokkent mennyisegu munkast, ha hetvegen jonne mindenki. Az "meg piackepesebb", profitosabb lenne.

A piac ahol megoldotta: ingatlanugynoksegek. Egyszeruen a jol kereso irodai munkas szombaton fog raerni, igy aki ingatlanos szombatra be van osztva, lehet tobb penzt visz el jutalekkent, mint amennyit egesz heten eselye volt. Van, ahol inkabb bezarnak hetkoznap korabban, hogy ne akarjon elmenni a munkas.

A maganorvoslasban egyszeruen meg nincsenek meg ezek a gyakorlatok Europaban. A piac ra fog jonni.

De maganorvosok tekinteteben a hetkoznap 9 helyett 6-tol kezdes vagy a 17:00 helyett 20:00-kor vegzes is sokat segitene, es talan akkor megusznak a hetvegi kinyitast is. Egy maganrendelot aztan tenyleg nyitva lehetne tartani deltol este 8-ig is.

"es ott tartani egy csokkent mennyisegu munkast, ha hetvegen jonne mindenki. "

 

Ha hétvégén jön mindenki, akkor nem tudsz csökkent mennyiségű munkást tartani. Mert a "mindenkit" kéne kiszolgálni. Olyan nincs, hogy csökkentett létszámú munkaerő, de többet szolgáljon ki két nap alatt, mint előtte 5 napig. Teljesen nonszensz.

Szerkesztve: 2023. 09. 11., h – 11:19

a disket kicsereli a (bio)robot hetvegen... :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!