A padlizsánról ...

Hozzászólások

Eletemben nem hallottam rola. Azt se tudtam, hogy magyar.

Igy tegnap belehallgattam egy szamukba, hatha.

Hat, szar, mint vartam. :)

Belehallgattam, de idegesített. Majd hallgatom még, mert kíváncsi vagyok, mi tetszik benne Varnus Xavérnek.

Xavérhoz szólván... :-]
Ad 1: Trey már említette fennebb, hogy simán sajtót csinált magának - ingyé! :D
Ad 2: Tényleg nem veszi/vette észre senki, hogy mennyire SAVAZTA a kortárs "popikont...?!" Ofkóz, a maga arisztokratikus módján... ;-]
Lefordítom újmagyarra: nyalogassátok csak a festékboltból lopott keréktárcsaarany-szprével lefújt, őszi betonjárdán heverő kutyaszart - marcipántorta gyanánt, drága jó háromszoros puskást megtöltő publikum! :-P

Más.
Fridi papa tavaly májusban csinált vele egy podcastet... (a 45-et.) Már a 4. percében a beszélgetésnek sírva, vonyítva röhögtem és a negyedik perc végén éreztem, hogy a meleg, kis hugypamat leszalad a combomon! 🤢
De a legnagyobb sok sokkhatás akkor ért, amikor beleolvastam a kommentszekcióba... 🤕
Konklúzióm: "Ötmillió döglégy nem TÉVEDHET!" 🤔

Szerkesztve: 2023. 10. 20., p – 08:57

Érdekessé vált nekem ez az Azahriah-jelenség, egy kicsit keresgéltem, ami megmagyarázhatja számomra ezt a kialakult "3-arénás" hisztériát körülötte. A zenék, dalok meghallgatása nem győzött meg a minőségi produkcióról, - bár kétségtelen van még zenei stílus a világon ami hasonlóképp ehhez, számomra nem emészthető.

Én a 70-es években Deep Purple, Pink Floyd, és Emerson Lake and Palmer együttesekkel szocializálódtam. (Ezekhez idővel sok progresszív rock-os zenei csapat társult. De az utóbbi időkig a hybrid vagy a fúziós zenei irányzatok is feküdtek, pl. Linkin Park is.) - Ezt a zenei minőséget nem sok minden írja felül nálam. - Bár néha hallagatok Country-t is.

De a jelenség szerintem túlmutat a konkrét zenén, a "hype" inkább az Apple fanatikusságra emlékeztet engem. Az abban a jelenségben rejlő személyiségtípus kell a kialakulásához. Azt pedig a közösségi médiák profi használata előlegezi meg. Az alkotói és a befogadói oldalon is. Ha a karriert építő személyiség kellőképpen szimpatikus külsőleg, elég intelligens is a manipuláláshoz, (a kifejezést itt szélesebb értelemben használom.) akkor nyert ügye van. (Kis túlzással széles merítéssel, bármit le lehet nyeletni a korosztályával, A korosztálya ki van éhezve a saját korú viszonyítási pontok, identitások lehetőségeire. Az "életérzést" nem tudja pótolni semmilyen más, "korosabb" minőségi produkció.)

Ha valaki mélyebbre szeretne "ásni".., úgy Baukó jobb megismeréséhez...

https://www.youtube.com/watch?v=8hIk34i0Aew

https://www.youtube.com/@PaulStreetPaulstreet/videos

Szerintem innentől tehetetlenségi mozgás.., hajtani fogja az, hogy mások felismerték, pénzt lehet vele keresni. (Csak nehogy fiatalon kiégjen emiatt, ahogyan a nyugati "zenei kultúrában" megszokott volt eddig is.)

Mellékesen, a Youtube éppen most akarja kinyírni a uBlock-omat, lehet hogy előbb mondok le róla, mint a reklámblokkolásról. :) Aki esetleg az előfizetésen túl is ismer fejlettebb megoldást..??? - (A "fogyasztási szokásaim" az enyémek, ha eddig ment, erre a hátralévő időre már megőrizném azokat magamnak.)

A korosztálya ki van éhezve a saját korú viszonyítási pontok, identitások lehetőségeire.

Hát ennyi. Már régóta látszik, hogy mint jó üzleti befektetést keresik meg és futtatják fel ezeket a fiatalokat.  (Majd dobják el.) Akár egy terméket.

Nincs ezzel bajom.

Attól még elég gagyi. Akár a halottpénz.

Ganxsta Zolee Azahriah-ról:

Amit csinál, olyan sz*r, hogy le a kalappal

trey @ gépház