Google Pixel 8 vs. OnePlus 11 5G - faék egyszerűen

Mivel a Nordra megérkezett a kb. utolsó frissítés és lustaságból fakadóan már így is egy évvel tovább hordtam a megszokottnál, itt az ideje a váltásnak. Nagyjából két versenyzőre szűkítettem a jelölteket. Mivel se időm, se kedvem ezer oldalas szófosó review-okat olvasni, kerestem egy faék egyszerű összehasonlítást ☝‍️ ami nagyjából irányba is állított, hogy melyikre is van szükségem. Árban nagyjából 2-3 ezer forint az eltérés. Vagy, opcióként még szóba jöhet, hogy megvárom a OnePlus 12-t ... 🤔

Hozzászólások

1 eve en is nezegettem a google pixeleket, de a masodik sim csak esimmel van. akkor meg nemvolt elterjedve az esim, ezert lett az opo9. azota a vodanal is van esim, igy ma ez mar annyira nem gond. (bar _nekem_ meg most is fontos hogy a masodik barmisim az akar fizikai is lehessen: vilagjaraskor olcsobb helyi simet venni mint roaming napi/heti jegyet)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerkesztve: 2023. 11. 02., cs – 14:24

Háttőő... rövid Pixel 8 használat után egyelőre csalódottságot érzek. Legjobban talán az zavar, hogy a visszalépés az most a jobb oldalról befelé söprés, ami összevész pár, viszonylag sokat használt appal. Aztán... eddig rajzoltam egy V alakú varázsrúnát a telefonra, és lett zseblámpám. Na... most talán működik, HA kinyitom előbb, és ügyesen kopogtatom a hátulját. Az akkuidő se olyan, amit felhőtlen örömmel szemlélnék, de most még belakás alatt a telefon, viszonylag sokat nyektetem. Aztán... ismeretlen okból elkezdett forrósodni a telefon, és horpadni az akku. Legyilkoltam amit gondoltam, de végül reboot lett, azóta jó. A GPS is volt, hogy reboot után jött helyre. Az ujjlenyomat-olvasó is jobb az 1+6-on. Jha, hívásindítás... hívom öcsémet, ki se cseng, majd bip-bip. Másodjára felveszi. Lehet ezer oka, de az 1+6-tal nem tűnt fel ilyesmi.

A hét év támogatással vettek meg, de egyelőre... nem érzem azt, hogy milyen őrült jó vétel volt.

Legjobban talán az zavar, hogy a visszalépés az most a jobb oldalról befelé söprés, ami összevész pár, viszonylag sokat használt appal.

Át tudod állítani a Settings / System / Navigation mode alatt, hogy a sima 3-gombos navigáció legyen. (Egyébként balról is "söpörhetsz" befelé, bár az talán több alkalmazásnál problémás.) Én évek óta használom ezt a fajta navigációt, eleinte rosszabb volt a helyzet, azóta az appok is szépen javulnak, hogy minél kevésbé legyen zavaró.

Jha, hívásindítás... hívom öcsémet, ki se cseng, majd bip-bip.

Én Pixel 6a+Vodafone kombóval szenvedtem hónapokig, gyakorlatilag nem tudtam vele telefonálni (pontosabban totál lutri volt minden hívás). Váltottam T-re, azóta minden hívás tökéletes.

nem vennek oneplust soha, nalam leszerepeltek. pixel 8 pro ftw

mi ciki?

a te ertekrendeddel ellentetben, ahol attol vagy meno, hogy kirakod a rolexet, itt a kutyat sem erdekli se a telefonod, se az orad, se a cipod, se a ruhad. kinottuk ezt mar valamikor altalanos iskolaban, ahol az volt a meno, akin nike cipo volt.

oneplus2-om volt, es igertek minden csodat, aztan egy ido utan nulla frissites jott ra. nulla. es nem arrol beszelek, hogy 5 ev utan:

2015 oktober 7-en rendeltem meg

2017 oktober 30 az utolso frissites gyarilag

utana se hang, se kep a oneplustol, holott igergettek mindent.

 

na, ezert. ekkor megfogadtam hogy soha tobbe nem veszek oneplust.

Az a cég szerint is egy zsákutca volt, az első "olcsó"telefon probálkozása a cégnek, nem mellesleg a második telefonja.

Aki a főbb vonalakon mozgott, az sosem kapott szart. Ráadásul, már a frissítés is 5 év a támogatás:

OnePlus 11 to receive 4 major Android updates, 5 years of security patches

Nordra (olcsótelefon) két év supportot ígértek, 3 év lett belőle.

trey @ gépház

hat hogy szerintuk zsakutca vagy sem, az engem nem boldogit :-) masik topicba leirtad, hogy te leszarod, 2 evente cserelsz telefont, en is mostmar, szoval mostmar en is leszarom, de a oneplusz elvesztett engem, mint ugyfelet.

nem tudom, a fotozas fontos-e neked, ha igen, akkor a pixelen levo kamera app fenyevekre very night sightban az osszes tobbi fost.

Az a cég szerint is egy zsákutca volt

vissza is adták akkor az árát azoknak, akik belesétáltak ebbe a zsákutcába, vagy ez az ígyjárás esete, és a következő oneplus-szal is beszophatod?

az első "olcsó"telefon probálkozása a cégnek

nem: „The OnePlus 2 was the successor to the company's successful first phone. The company promoted it as the "2016 Flagship killer". (...) Being the successor to OnePlus 2, OnePlus X was OnePlus' entrance to the budget phone market, at 5 inches instead of the One and 2's 5.5 inches.”

Emlékeim szerint az ára is ugyanaz volt, mint az első oneplusnak.

Azért 300 ezer egy telefonért, hát nem tudom...

Én ennek pont a felét... Ár-érték arányban nekem nem éri meg. Céges A32-es Samsung-ot is páran fikázzák, de nem értem miért, hisz munkára kell csak. Outlook, viber, skype (még), Teams, waze gogli autentikátor' meg egy alap böngésző és csókolom. Privát telefonomon is ez +messenger meg pár kis app, mint mvm, lidl app, offline gps, bank app. Nem is értem azokat, akik egész nap telefont buzerálnak meg 2 hetente cserélgetik a telefonjukat... Igen, van ilyen kollégám, mindig van valami kifogás, hogy miért szar a mostani telefonja, de bezzeg az új 5 évig tuti meglesz... 2 hét múlva meg jön a másik használt szar...

Egy normalisabb iphone nem johet szoba? Vagy nincs ra keret?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Most rólad van szó, neked próbálunk segíteni.

Én magamnak egy hőkamerás mobilt vettem, sajnos az iphone kínálatában nincs ilyen modell, igy nem jöhetett szóba.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Miért kellene ezért iPhone-t venni? A kiszemelt telefon 5 évig támogatott. A másik, amivel a nyitóban össze van hasonlítva, meg 7 évig. Ha erre gondolt, akkor nem ismeri a trendeket / nem gondolta át.

Ettől én még nem fogom ezeket sem 5, sem 7 évig használni, bármelyik is lesz.

trey @ gépház

ROTFL

Ez egy blog. Része a show-nak. A kutya nem kíváncsi a véleményetekre :D

Komolyan, bejavasolsz egy iPhone-t, aminek rövidebb a támogatási ciklusa, mint a Google Pixel 8-nak? :D Főleg úgy, hogy nem szempont a vásárlásnál?

trey @ gépház