December 24-ről

Ezeket a köröket már megfutottuk évekkel ezelőtt a boltzárnál. A véleményem semmit sem változott.

Hozzászólások

Dec 24-en bolt az nekem sosem hianyzott volna.

De fogaszati emergency es 24-e delutan meghibasodott gazbojler az megvolt.

2020. December 31. Pukkannak a pezsgők, nálunk gázcirkó fűtőkörének a vízes köre pattant el a radiátornál de szinte már komédiaszerűen pontban éjfélkor. Nyomás off, nulla fűtés, még nem volt légkondi backupnak, 3 hónapos gyerek a másik szobában.

Sikerült találni embert, hajnali 3-tól újra ment a fűtés, az élmény pedig szürreális ahogy az emberünk valami kézi lángszóró cuccal mókolja össze a csövet hajnalban. Azóta felülvizsgálva, szakszerűen javítva, de ott életet mentett.

Az semmi, nekem a vasárnapi boltzárral sem volt bajom, többen ültek otthon és egymással meg a tyúkszaros életükkel foglalkoztak. Az évi 52x volt-lenne-lesz. Ha lesz. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2023. 11. 12., v – 10:10

Már megint betaláltál :D Én meg pontosan azért vagyok, hogy az összes munkaszüneti és szabadnapod törölnék el :)

1) Minden zárva van, nincsenek boltok
2) Nincsen posta, csomagkézbesítés (ez a legfájóbb)
3) Szabad-munkaszüneti napokon csúcsra van járatva az összes jó túrahely, kirándulóhely, stb. Oda kell figyelni, hogy hétköznap menj

Ja! Plusz a pénzügyi piacok is zárva vannak! Hát élet ez??

Azt mondom, ezt döntsék el a boltosok. Aki nyitva akar lenni az legyen nyitva. A dolgozó meg kapja meg kötelezően a szabadnapot. Fel kéne már nőnie az embereknek és a társadalomnak, hogy önállóan eldöntsék, azt a munkát amit vállalnak az összes árnyoldalával elvállalják vagy sem.
A boltosok panaszkodnak, hogy nyitva kell lenniük az ünnepnapon. Könyörgöm, ha az embereknek akkor van szabadideje, akkor fognak vásárolni menni. A kereskedő meg az emberekből él.
Herótom van attól, hogy a mai világban még mindig ott tartunk, hogy szombaton délután kettőkor kibasszák az embereket a helyi szerelvényboltból, mert be kell zárni. Arról nem beszélve, hogy 50+ km-t kell autózni ha netalán vasárnap délben kell valami villanyszerelést csinálni, csak mert játszottak a gyerekek.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A boltosok nem szeretnének dolgozni 24-én. Ha megfizeti a tulaj, akkor sem (és nem is igazán akarja pluszban megfizetni). A bolttulaj álljon be a boltjába, ha akar. De, nem tud (Lidl), nem akar (ő is öltöztetné a karácsonyfát, meg főzne a családjának).

Ez van. Győzd meg a szerelvénybolt tulaját, hogy álljon be 8-as csavart mérni neked 24-én, mert rád akkor jött rád a hülyeség. Ha két ilyen hülye egymásra talál, akkor ők álldogáljanak a boltban 24-én.

trey @ gépház

Majdnem, 98% nem szeretne dolgozni, sem dec.24. sem maskor. En sem. Csak vannak a kurva szamlak.

Dontsek el egymas kozott, ha van embere felolem februar 30 is nyitva lehet, ez a kommunista majd mi megmondjuk csaszari fassag a feudalis egyhaz/uralkodo majd megmondja maradvany.

Mondjuk en sem akarnek pentek/szombat/vasarnap ejszaka csinalni dolgokat, de valami pocs egyszer kitalalta, hogy akkor kell, akkor akkor kell, es hat penzert (sok penzert) mindenki kurva. igen mindenki. csak az osszeg a kerdes. meg, hogy megadjak vagy sem.

Elet mar csak ilyen Trey bacsi.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem, nincs ember erre a napra. Horribilis pénzért sincs. Eddig a munkaadók kényszerítették a munkavállalókat arra, hogy 24-én dolgozzanak. Ennek van most vége, ha jól értem. A Lidl, mint a legnagyobb ilyen munkaadó véget vetett ennek.

C'est la vie. Valóban.

trey @ gépház

Mit értesz azon, hogy kényszerítették? Mert azért nem fegyverrel kellett őket beterelni otthonról. Ha azt érted, hogy csak munkáért adtak fizetést, az otthoni karácsonyfadíszítésért pedig nem, akkor igaz. De szinte minden szakmának van olyan része, amihez nincs kedved, és ha lehetne cherrypickingelni, akkor sok mindent senki nem csinálna meg. Ugyan ki akar más kódjában hibát keresni? Ki a fenének van kedve kidugítani a klotyód lefolyóját, amikor lehet csöveket rakni újépítésű házba, bontsd el az egészet, építs újat.

Hagyjuk már ezt a demagógiát. A bolti dolgozók se akarnának vasárnapi boltzárat, ha tudnák, hogy akkor 1/365-ük mehet kukoricát kapálni, meg vasárnapit, ha valaki csendben, nyugisan elmagyarázná, hogy akkor az állások 1/7-ének annyi. Ezt az egész szart azért kavarja a politika, mert meg lehet vele szerezni néhány bigott katolikus macskás vénasszony szavazatát.

És még egy kicsivel az előtt még fel sem találták a vonatot. A világ úgy megy előre, hogy bizonyos dolgok egyszer csak nem úgy vannak, ahogy régen voltak. Azon lehet vitatkozni, hogy az-e a jobb, ha a piac eldönti, hogy merre megy, vagy az, hogyha a Párt KB dönti el, de a változás maga, az tény.

Tök más ipar?

Igen, bár ez egy 10 évesnek is egyértelmű.

A munkavállaló szempontjából mi a különbség?

Hogy a mozdonyvezető eleve úgy ment a szakmába, hogy tisztában volt ezzel, hiszen így van 100+ éve. Egyes kereskedelemben dolgozók pedig úgy kezdték pályakezdőként, hogy volt életük, majd azt folyamatosan leépítették azzal, hogy belekényszerítették őket olyan munkaidő beosztásba, amikor korábban nem volt.

Hát, ennyi.

trey @ gépház

A te első linkeden idézik a szakszervezeti vezetőt, hogy ők állítólag nem boltzárat akarnak, hanem több lóvét a 24-én berendelteknek. Arról meg egy szó sincs, hogy ez maguktól jutott-e eszükbe, vagy felheccelte őket az a banda, akik a vasárnapi boltzárat is akarták, de ahhoz már nyulak voltak, hogy megvárják a népszavazást, aztán rombolja a bukta a legyőzhetetlenségük illúzióját.

Én még dolgoztam abban az időben, amikor szombaton is kellett dolgozni, igaz az én munkakörömben csak délután 2-ig. Volt érdekvédelmi szervezet is, mindenkinek kötelező volt a szakszervezeti tagság. A szakszervezeti bizalmink, akitől a tagbélyeget kellett megvenni, egyben munkásőr is volt, de ez mellékes. Szakszervezetnek 100% tagsággal kellett lennie, de nem csinált semmit. Talán a nyugat miatt kellett, ne mondhassák, hogy Mo-n nincs demokrácia.

Hagyjuk máááár... :D :D
BTW a multiknak szállítunk be:
halottak napján boltok zárva (voltak) -> nálunk november elsején (volt) üres a telep, másodikén bent volt mindenki, két műszakban.
Szilveszterkor minden bolt zárva -> dec 31 nyugi, cserébe január 1-jén reggel 6-tól vár a gyár.
Karácsony... óvatosan megemlíteném, hogy dec 24 vasárnapra esik, hatalmas respect azon cégeknek, akik kiadták szabadnapnak, tényleg! :D Főleg, hogy sok esetben 23-án tovább lesznek nyitva! Ugyanakkor a teherautóinkat már 25-én várják a depóban. Max az üzletben dolgozók örülhetnek itt...

Vagy el kellene fogadni, hogy az élet ma már nem áll le. Éjszaka sem. Semmikor sem, ez már nem az az élet és valaki mindig meg fogja szívni. Ugyanakkor az a valaki jellemzően tud erről, hogy ez a munkájával jár és sok esetben keményen tett is érte, hogy ilyen munka jusson neki. De ettől ő már nem ember!? :) Aki akar bezár, aki akar nyitva tart, kész, ennyi.

Persze, hogy hagyjuk már, legyen neked nyitva bolt, ahol a tulaj hajlandó bemenni dolgozni, nyilván meg akarja majd keresni az árát ennek, te meg ne sírj, ha 2x-es áron kapod a cuccot dec.24-én.

Amikor az igények találkoznak ^

Nekem ezzel semmi bajom nincs :D :D :D

trey @ gépház

Ez mind szép. Apró különbség, hogy vidéken, a 80-as években még voltak szatócsboltok amik így működtek. Odamentél, kopogtál, csengettél és kiszolgáltak. Sőt, közép Japánban az isten háta mögött kettővel az út szélén álló kifőzde is így működött a 2000-es évek elején. Aki boltosnak meg, ahogy minden más munkakörben, ott van előtte fekete-fehéren leírva a szerződésében, hogy mit vállal el. Ha nem tetszik neki az ünnepnapi munka akkor keressen más karriert.
Érdekes, a helyi kínai klán hajnali 6-tól este 11-ig képes a boltot hajtani és képesek egy vevővek, 100 forintos, soha nem tartott  tételekért kínába telefonálni. Aztán meg megy a rinyálás, hogy Audival járnak, meg a harmadik házat veszik a faluban.
Nem győzködöm a szerelvénybolt tulaját ilyen miatt, ha nem kell neki a pénzem, akkor ne én pörögjek rajta. Helyette 2km-es körzetben, mindenkivel tudatosítom, hogy nálam van "használt" szerelvény vasárnap délután is.

Ahogy az előttem szóló is írta, it az emberek 98%-a kényszerből dolgozik. Nincs elhivatottság, karrier, célok stb. csak annyi motiváció, hogy ne dögöljön éhen a legkevesebb munka árán.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A közös ünnepek fontosak a közösség egysége szempontjából. Lehet, hogy nem a munkaszünet a legmegfelelőbb eszköz arra, hogy az emberek a bensőjük, a szeretteik és az ősöktől való hagyományok felé forduljanak, de talán nem is egy túl rossz próbálkozás (legalábbis itt, Kelet-Európában). Mi lenne a különféle kultúrkörök által ostromlott közösségünkkel, ha már a munkaszüneti napok sem emlékeztetnének minket a közös dolgokra?

:)

Szép idea, de az emberek 90%-nak az ünnep "nem kell menni dolgozniról" szól. Tök mindegy mi az indok, nem kell menni dolgozni és kész.
Hogy mi a helyzet az európai kultúrkörrel, azt szépen lehet látni nyugat európában, ahol olyan sikeresen kiirtották a saját múltjukat, hogy most egy még kultúrkörrel rendelkezők szépen átveszik azt. A kultúra megóvását nem munkaszüneti nappal kellene kezdeni, hanem a szarmagyarozó magyarok tarkón baszásával. Valahol gyomorforgató, hogy millió magyarul beszélő valami él itt az országban, aki valamilyen agymosás vagy egyéb magánéleti sikertelenség miatt az ország legapróbb sikerének sem tud örülni. És mivel hosszú ideig ezek az emberek voltak a leghangosabbak a közembereknek cikinek érzik még a magyar sikerekre való emlékezésre való emlékezést is.
Szóval, nem az ünnepnapokkal kéne a megmaradásunkat  biztosítani, hanem mondjuk azzal, hogy ne legyen leturbómagyarozva az aki az előremutató honfitársainkra, vagy csak arra akar emlékezni, hogy ezer év megpróbáltatásai ellenére még mindig itt vagyunk.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az együtt gondolkodáshoz, közös dolgokra van szükség. Viszont nagyon sokan azért küzdenek, hogy a magyaroknak ne legyenek olyan közös dolgaik amikre büszkék lehetnek, vagy ha van is azt elvegyék tőlük.

Megfelelő hőmérsékletre melegített szívlapát 1-10 rad/s-es körpályán történő mozgatásával, hogy kellő lendülete legyen a delikvensnek az országhatár kifelé történő átlépésére. Komolyan, ha valakinek minden szar ebben az országban, akkor miért él itt? Miért nem hagyja itt a retekben, ha sem az ország történelmével, sem az itt élőkkel nem tud azonosulni. Nincs fizikai akadály, hogy elhagyják ezt a szar helyet és még a létéről is elfelejtkezzenek, mégis folyamatosan itt lebzselnek és brekegnek.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A szomszéd országok és távolabbi szövetségeseink :) is kapirgálnak ellenünk, ezért a jelenlegi körülmények között a munkaszüneti nap segítség lehet azoknak a különféle rétegekből származó embereknek, akik pl. szeretnének találkozni egymással.

Szerintem a szarmagyarozók abban reménykednek, hogy a románok gyarmatosítják Magyarországot.

:)

Oh nem beszélgetsz korai 30-asokkal. Van köztük pár világlátásilag és eszmeileg remek példány.
"Az Európai Unió küldjön tankokat Magyarországra!" "Az ukránoknak le kellett volna rohanni Magyarországot Putyin seggnyalás miatt és elzavarni Orbánékat!"
A gyarmatosításért tapsolók, a nagy szellemi nyomorukban nem értik, hogy egy ilyen esetben hontalan, földönfutó, másodrendű polgárok lennének.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Amszterdam, London?

De Franciaországban vasárnap pl. egész nagy bolt is nyitva lehet, ha csak az automata kassza van nyitva. Nekem a többi napon is megfelelne, és akkor mindjárt átrendezné a dolog a piacot annyira, hogy árufeltöltőt találjanak könnyen vasárnap is, és az árak is lejjebb mennének.

Kellemesebb és gazdaságilag jelentősebb. (Mondjuk Ausztrián belül Bécs speciális, 100 év szociáldemokrácia, a hozzá tartozó lakáspolitikával azért kellemessé tud tenni egy várost, de Hollandiában ugyanolyan kellemes Rotterdam, Leiden, stb., .) Az, hogy valami jól működik vagy sem, nem függ attól, hogy hol van.

Az emberek döntő többségének van a munkájában olyan feladata, amit nem szeretne megcsinálni, legyen az adminisztráció, utált szoftver karbantartása vagy más kódjában hibakeresés. Viszont kapitalizmust tetszett választani, és az úgy működik, hogy beszabályozza a piac az ilyen dolgokat. Lehet, hogy Józsika nem akar 8-as csavart mérni vasárnap vagy 24-én, de ha elveszett a karácsonyfatalpból egy csavar és épp nincs otthon olyan, akkor lehet, hogy 24-én akarsz egyet venni. Ha találsz boltot, ahol adnak, akkor ott fogsz venni. Ha egy boltnak kell ez az üzlet is, akkor felőlem legyen nyitva. Ha Józsi nem akar 24-én dolgozni, akkor mondja azt, hogy nem fog, ha nem találnak olyat, aki akar, akkor majd összerakod a karácsonyfatalpat gyorskötözővel. Viszont ha Pista akar 24-én dolgozni, akkor majd Józsit végkielégítéssel elbocsátják, és Pista meg ad neked csavart a karácsonyfatalphoz

+1

a szakik idehaza maradt kontárok hézköznap reggel mennek anyagért. Amelyik bolt meg csak akkor van nyitva, az nyiltan ezt hírdeti magáról h  ide földi halandó be se tegye a pofáját, azok kotródjanak a kibaszott barkácsgagyiáruházakba. Ahol triplaáron vasárnap délben is megveheti a szaros 2 db csavarját.

Azért vannak meglepő dolgok. Hirtelen felindulásból múlt szombat reggel jött ránk, h kell egy szabvány, 60x60-es 3 rétegű, akár passzív házas műanyag, bukó-nyíló ablak. A sok keresgélés azt hozta el, h kb legolcsóbb a bauhaus, és nyitva is van, készleten is van. És tök jó minőségű áru.

Pontosan. Amúgy igen, a vasárnapi boltzar sem ördögtől való. És persze milyen jó is volt anno dec. 31-én leltározni :) 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Tippre dec 24-en kevesen lesznek a boltokban, igy aki nem akar tomegben vasarolni, annak pont jo lehet. Szekeres bevasarlast pl mindig olyan idopontra teszem, amikor legkisebb az eselye, hogy tele lesz a bolt zombikkal.

Egyre több morgást hallok a vasárnapi boltzárért. A vicces az, hogy azoktól is, akik a boltzár ellen lázítottak 😅

Most épp lent van a kalap.

Nem csak a boltok nyitvatartásáról van szó. Dec 24-én a legtöbb munkahelyen dolgozni kell. Engedékenyebb főnökség délután 2-kor elengedte a dolgozóit, hogy tudjanak karácsonyfát venni díszíteni és halat venni sütni Szentestére. A dolgozó meg rohant, mert a karácsonyfa és a hal már megvolt ugyan, de fel is kellett állítani / ki kellett sütni. Aztán jött az, hogy "jaj, elfogyott az olaj, kiszáradt a kenyér, nincs itthon szegfűszeg a mézeskalácshoz".

A másik dolog, hogy Karácsonykor és Szilveszterkor mindig a nőtlenek és gyermektelenek szokták adni az ügyeletet. Hogy jó ez vagy rossz, azt mindenki döntse el maga.

Én benne vagyok, hogy 24-én legyenek teljesen zárva a boltok. De azért az, hogy aki akkor vásárolni akar, annak bizonyára sivár az élete, na az azért túlzás. Lehet, hogy csak muszlim és nem is ünnepli a 24-ét. Leszalad valamiért és ott kell szembesülnie vele, hogy zárva van a bolt.

Szerkesztve: 2023. 11. 12., v – 17:21

(x)

Nálunk az albán pék nyitva van ünnepnapokon is - ha nem is egésznap. Én örülök neki, nincs az a pánik, h kapjak kenyeret. Mondjuk az eladót, meg munkásokat sajnálom - de remélem ilyenkor azért ők is több fizut kapnak! Amúgy jó bevétel lehet nekik, sokan szoktak lenni ilyenkor is a vásárlók. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A csendes barátságos szomszéd emberről se sejtette senki h. sorozatgyilkos. A megkérdezett szomszédok szerint mindig köszönt.

Szerintem ez a rejtèly nyitja: ha valamelyik szomszéd mindig köszön, holott a nevét se tudod és 2 mondatnál többet nem beszéltél vele 5 év alatt mióta odaköltözött, akkor azonnal telefon a rendőrségnek mert egy feltételezett bérgyilkos él a szomszédodban.

A szociopaták (nem pszichopata) nagyon jól meg tudják játszani magukat h. felületes ismerettség esetén jófej-vicces-kedves embernek tűnjenek. Ugyanez a bmw-s albán anyabaszó az erdőben (még élve) feldarabol baltával, ha tartoznál neki pár millióval.

Nem kell a bizalmat osztogatni minden gyüttmentnek első blikkre csak mert köszön.

Az a baj, hogy nem veszed eszre, hogy ennek van egy masik oldala is: a bergyilkos nem fogja neked ugrasztani a kozos kepviselot, mert a te otleted miatt 74 Ft-tal emelkedik a kozos koltseg.

Akinek meg megfordul a fejeben milliokkal tartozni es nem rendezni, az biztosan hasznosabb tagja a tarsadalmunknak, mint aki megoli?

Yet another hupper, aki az általános műveltségét a Nők lapjából szedi össze, aztán maxra járatja vele a Dunning–Kruger-hatást.
„szociopaták (nem pszichopata)”, anyám borogass. :D Mindkettő az antiszociális személyiségzavar elavult, már csak konyhanyelvi szinonimái, és ahogy illik, a spektrum extrém, ritka végét fogod meg. Perfection.

Eddig sem jártunk 24-én boltban, 24-én csak a zombik tántorognak a lerabolt polcok közt szitkozódva, hogy nem maradt már semmi. Nem hát, mert az üzletek se hülyék, nem rendelnek be árut feleslegesen a bezárt boltokba.

trey @ gépház

4 napig lehet rizst, krumplit, stb.-t enni szenhirdatkent kenyer/zsemle helyett, vagy melyfagyos sutos bagettet is lehet venni es bedobni a sutobe.

Beszelgessetek el egyszer egy liszterzekennyel vagy glutenerzekennyel, hogy mennyire nem feltetlen jelent ehenhalast mashonnan bevinni idonkent a szenhidratot.

Nalam egyre gyakoribb, hogy csak zoldseget es gyumolcsot eszek husok* es sajtok melle egesz nap, kenyer/zsemle/baguett van, hogy napokig nincs is itthon.

*szigoruan serteszsir vagy vajat hasznalva hussutesre, nem margarint es nem novenyi olajakat

Nem, a kereszténység nevű próbálja, mert állítólag a képzeletbeli barátjuk vasárnap pihent. És megragadnak minden baromságot, most épp a bolti dolgozókat heccelik, az nem érdekli őket, hogy mennyinek nem lesz állása emiatt, úgyis boldogok a szegények, mert ők öröklik a földet. A lényeg, hogy kibasszanak azokkal, akik nem hisznek bronzkori babonákban.

Baromság. Ha te döntenéd el, mit eszel, nem sírnál azért, mert napokig nem tudsz pékárut venni, hanem elkészítenéd magadnak az előre megvásárolt alapanyagokból. Így frisset zabálnál, és nem a könnyező vallásodat terjesztenéd a HUP-on, hanem pl. jó kis recepteket.

:)

Hat annyi van, ami a rendes hűtőben van, egy kis fiók. Azt használjuk, de nagyobb mélyhűtönk nincs. Lehet beruházok majd rá, mert tényleg praktikus lenne. De nincs helye sem, szal eléggé variálni kéne. Nagyon magas hűtő sem lenne jó, mert az kitakarná az ablakot. Lakótelep, nem túl nagy konyha. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

sidenote: annyira telibeszarom, hogy trey mit dadog az x-en, milyen vicces videót talált az instán, vagy kire tinderezik, tiktokozik

 

és ez itt egy blogpost

No rainbow, no sugar

Mennyit változott a világ. A rendszerváltás előtt még egymást szinte "ölték" a dolgozók, hogy ki juthat bármilyen többletfizetéshez (plusszmunka, éjszakai műszak, hétvégi, ünnepnapi pótlékok, veszélyességi pótlék)... mert a családnak kellett a pénz... úgy tűnik a "nyugati jóléti társadalmi romlás" ide is elért, az emberek ma már inkább pihennének, semmint többlet pénzt keressenek... :D

Becker és Woessmann elmélete szerint (Quarterly Journal of Economics, 2009, 124(2), 531-596) katolikus rontás van. A katolikusok jobban adnak a hagyományra és az ünnepekre, míg a protestánsok a tanulásra (eredetileg, hogy a saját nyelvükön olvassák a Bibliát). A nem-tanulásnak persze meg is van a hatása, a hagyományosan katolikus országokban kevesebb a pénz és több a vallás.

Ha arra gondolsz, hogy konkrétan ki dobta le, akkor egyedül a pilóta, Paul Tibbets vallását találtam meg. A repülőgép kapitánya, Robert Lewis volt, a bombát William S. Parsons élesítette,  és Morris R. Jeppson hatástalanította a biztonsági eszközöket, a navigátor pedig Theodore Jerome Van Kirk volt. A Parsons név dél-ír eredetű, ott többnyire katolikusok, a Jeppson név eredete állítólag middle English, a Van Kirk pedig holland, szóval itt passz. Ha arra, hogy ki hozta a döntéseket, Amerikában akkoriban a politikai osztály többsége WASP volt (white anglo-saxon protestant). A szükséges fizikát-matematikát nagy többségben zsidók produkálták, az okot a ledobására pedig náci és velük szövetséges bolondok, köztük otthon éreznéd magad.

Harmadik, hogy 30 év alatt megtanulták az emberek, hogy az összes idejüket nem lehet pénzzel megvenni, mert az időből nem lesz több. Főleg nem családdal együtt töltött dec. 24-ből, mert abból az átlag embernek összesen ~ 74,3 van, de ha csak azt vesszük, amire emlékszik is, még kevesebb.

trey @ gépház

Miért pont 30 év alatt? Én már 40 éve is mondtam, hogy nem fogok másodállást vállalni, hogy sose legyek otthon. Persze ettől függetlenül volt pár olyan december 24. amikor nem voltam otthon (folyamatos munkavégzés volt, ha épp karácsonyra jött ki a munka, akkor így jártál).

Szerkesztve: 2023. 11. 17., p – 17:53

Sztem találunk olyat is aki szerint a 23-án sztem olyat is aki 22-én, sőt akár január 2-án is. Akkor zárjuk be a boltokat minden nap?