- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzászólások
Gusztusos. Egész megkívántam, megnézem mi van a kamrában. Szakmai kontent szakácsoknak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Yeah. Pont ma alapoztam meg a jövő évi lecsónak.
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
> házi
Én ilyen bonyolult szavak közül, csak a "házit" ismerem!
Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
:D oda se neki, manapság ez is valami
Vortex Rikers NC114-85EKLS
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Rolexet azert felraktad a lecsohoz ? Stilusosan. :D
Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Úgy érted (gondolom valami műveletlenségből fakadóan), hogy a lecsó az valami alantas étel?
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem. En baszottul szeretem, de a high life rolex eletstilushoz nagyon nem illik ez a videki dining izles.
Ezrt elvarnam, hogy ha mar mandzsetta nem, de egy rolex legyen. Vagy "atletatriko".
Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nekem ez baszott gyors volt! Le tudnád írni ugyanezt lassabban nekem?
Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bocs báttya, de én vidéki vagyok.
https://varosban.blog.hu/2010/11/30/a_michelin_csillagos_lecso
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem a konyhaművészetben elég ritkán előfordul, hogy egymástól látszólag távol álló dolgokat tesznek egymás mellé (pl. forró csoki egy kis chilivel), szóval nem gondolom, hogy egy tradicionálisan inkább parasztételt csak baltával ácsolt asztalnál, betyárkalapban illik elfogyasztani. Simán kérhetsz lecsót fehér abroszos, damasztszalvétás étteremben is. Csak tudd, hogy melyik evőeszközzel kell elfogyasztani, ne könyökölj közben az asztalra, és ne tűrd be a szalvétát az inged nyakába partedlinek. A Rolex nem érdekel, helyesen szabott ing mandzsettája alól nem látszik ki.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
> Szerintem a konyhaművészetben elég ritkán előfordul, hogy egymástól látszólag távol álló dolgokat tesznek egymás mellé
Mint engem meg az exem! Nem olvasom tovább, mert ez is kiégetett engem, még ha jóindulatból is írtál volna, nem erdekel!
Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Összekevertem a "nem ritkán"-t és az "elég gyakran"-t. Most már nem tudom javítani, így marad.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A mondat vége eléggé adta, hogy ott minek kellene lennie. Én tuti vágtam.
Na meg csak ha ennyi bajom lenne itt hupon, hogy elírtam valamit! Nem sorolom az ámokfutásom! :D
Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Általában leírom, amit akartam, majd 2-3-szor megszerkesztem, kijavítom a helyesírási és nyelvtani hibákat. Mindig meglepődöm, hogy hogy lehet ennyi hibát elkövetni egy ilyen rövid kis szövegben. És ez még így is túlélte.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak én vagyok, aki ki nem állhatja a lecsót? Még a szagától is elkap a hányinger...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ízléseken nem lehet vitatkozni, de aki nem szereti a lecsót, az
- Nem tudja, milyen a jó lecsó
- Nem tud jó lecsót főzni
- Nem ismer senkit, aki tudna jó lecsót főzni
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ez így van. Rettentő sok szar lecsót ettem. Általában olyanok kezei közül kerülnek ki a szar lecsók, akik nincsenek tisztában a hagyma-paprika-paradicsom hármas arányaival. Általában a kevés hagyma szokott lenni a legnagyobb probléma. A kevés hagyma miatt gyakorlatilag a szaft csak vízszerű izé. Úgy pedig se íze, se bűze nincs a lecsónak.
Hiába na! Ehhez is érteni kell!
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hát, 25-30 fajta lecsót biztos, hogy kóstoltattak velem és mindegyiknek más volt az íze, de ugyanolyan rosszullét kerülgetett tőle. Lehet az első rossz élmény miatt, de úgy érzem ez nem fog változni. Persze aki szereti, annak egészségére.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Refluxra hajlamosaknak nem ajánlott. Nekik okozhat gondot. Nincs refluxod?
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem, nincs. Egyszerűen csak nem ízlik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Inkább édesebbet szeretem, ha már, bár megmondom őszintén, hogy nem szeretek enni. Ennek is meg van a maga oka, aki személyesen ismer, az tudja a sztorit.
Top3? Hát nem is tudom, tejbedara, babgulyás, bécsi szelet félig folyós krumplipürével. :D
Jah és pizza, persze, mint mindenkinek. Étteremben rendszeresen gyerekmenüt kérek, mert én gyerek vagyok 😂
Múltkor is szállodában sorba álltam reggelinél a tejbedaráért, előttem 3 6 év körüli kisfiú, mögöttem 2 másik. Anyukák meg csak leszek. 😂
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+ Bogyiszlói paprika, amit manapság már csak piacon lehet kapni, ha egyáltalán. Meg olaj stb. helyett kolozsvári füstölt szalonna. Persze máshogy is lehet jót.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
És akkor jöhetnek a hitviták, hogy milyen is a jó lecsó. Szabad-e bele padlizsánt meg cukkinit tenni (szerintem igen), kolbász kell-e bele (szerintem nem, pont azt a kellemes friss zöldséges ízt üti agyon, amitől jó a lecsó), vagy füstölt virsli (az mehet). Hagyma, fokhagyma kell bele, kis csípős is, szerintem tojás nem. Egyik kedvencem, de csak ha jól csinálják (vagy csinálom).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ritkán de szoktam rizzsel is csinálni, illetve van amikor tejföllel is meghülyítem. Olcsó és jól variálható egyszerű étel, nagyon szeretem.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szabad-e bele padlizsánt meg cukkinit tenni (szerintem igen),
Az már nem lecsó, hanem ratatouille. Amit egyébként szeretek, csak az a franciák "lecsója".
kolbász kell-e bele (szerintem nem, pont azt a kellemes friss zöldséges ízt üti agyon, amitől jó a lecsó), vagy füstölt virsli (az mehet)
Kolbász nem, de virsli se.
fokhagyma kell bele
Fokhagyma nem.
kis csípős is
Igen.
szerintem tojás nem
Ez érdekes dolog. Szerintem sem, de van, amikor - nagyon ritkán - igen. De, akkor nagyon. Legtöbbször nem.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem a ratatouille máshogy is készül. Nem főzik, hanem sütik. Sokkal nehezebb étel lesz az eredmény. Az is jó, de nincs az a friss zöldséges íze, ami a lecsónak van. Szerintem ha éppen van otthon cukkini vagy padlizsán (pl. egy másik kajába nem kellett az egész), akkor nyugodtan mehet bele, nem rontja el. A fokhagyma és virsli vitában nem foglalok állást, nekem így is, úgy is jó. A tojásos változatot majd kipróbálom. Csak ne csurgatva legyen, mint a menzás fikalevesbe.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
mint a menzás fikalevesbe
A csurgatott tojásleves az egyik kedvencem. :D Mondjuk, azt is jól kell csinálni.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az ízére nem emlékszem, iskolás koromban a látványtól volt hányingerem, mintha valaki belefújta volna az orrát egy csésze teába. Valószínűleg ma már nem tudna zavarni, ha finom.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Milló olyan dolgot eszek felnőtten, amire gyerekkoromban rá se tudtam nézni. Pl. vadas gombóccal
Az volt belük a baj, hogy szarul voltak elkészítve.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az ember ízlése is változik. Van, amin nincs mit elkészíteni, mégis gyerekkorban utálod, aztán felnőttként lehet, hogy szereted. Eleve, ami kesernyés, azt gyerekként sokkal keserűbbnek érzed, pl. elég kevés gyerek szeretné a feketekávét cukor nélkül. Van, ami egyéni: pl. utáltam az olajbogyót, és ha felvágtak egy sárgadinnyét, már a szaga elől ki kellett mennem a szobából. Most már szeretem a sárgadinnyét és az olajbogyót is. Az meg szinte biztos, hogy a menzán rosszul volt elkészítve a spenót (valami édeskés, undorító mellékízű zöld sár volt), és azt főzelékként azóta sem bírom megenni (a leveleket pároltan simán).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A vadast úgy tudom, hogy "éttermekben" úgy csinálják, hogy a húslevesből maradt zöldségből lesz a mártás, és a hús meg a hús.
Ezzel szemben otthon úgy készül, hogy pácolni kell húst pár napig, és direkt erre a célra kisütni szalonnával tűzdelve. A zöldséget pedig nem is tudom pontosan, de az talán főzve _és_ sütve is van, és azután van turmixolva mártásnak. A lényeg, hogy a húsleveshez semmi köze. Én csak enni szoktam, úgyhogy a pontos receptet majd valaki más hozza. Az otthonit szeretem, az "éttermit" meg még sosem próbáltam, mert állítólag tipikus maradékmentő, ami rossz ómen.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az otthoni gyerekkoromban az egyik kedvencem volt. Ha jól emlékszem, nagymamám receptje is valahogy úgy indul, hogy főzöd a húst és a zöldséget, aztán abból a zöldségből lesz valahogy a mustáros mártás. Amúgy az éttermi maradékmentő dolgokkal (pl. brassói aprópecsenye) sincs semmi baj, ha a lábosban maradt maradékból lesz, másnap, és nem a hét végén, a tányérokról gyűjtve.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem olvasom végig a kommenteket, de a lecsó friss kenyérrel nekem a top 5! :)
:)
Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Van még ebben kraft!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni