A büntetőkádról ...

Kigyulladt egy elektromos autó kedden a kora esti órákban Farmoson, egy családi ház udvarán, [...] Annyira elvadult a helyzet, hogy még a kiégett roncsot is büntetőkádba helyezték… ilyen ez a modern technika”

Hozzászólások

Honnan szereznek a tuzoltok egy akkora vizzel teli kadat, amibe egy kocsi belefer? Utana mi lesz az egesszel (kad, viz, kocsi)?

"When looking at vehicle fires in Norway – which boasts the largest percentage of EVs – it was found that there were four to five times more fires in ICE-powered vehicles as compared to their EV counterparts."

Igaz ez nem farmosi adat.

Ahogyan hw-t is szervizesektől ill. üzemeltetőktől; kiégett autókról tűzoltóktól és helyszínelőktől kérdeznék leginkább:

  • mivel találkoznak sűrűn
  • mi okoz számukra kihívást: pl egy kigyulladt autó esetén mennyi idő, energia és milyen felszerelés szükséges az oltáshoz

https://villanyautosok.hu/2023/11/16/kigyulladt-egy-bmw-i3-rex/

Az se volna baj, ha megfelelő kontextusba helyezve dobálóznának ilyen számokkal. Pl.

Norvégiában az összes* autó x%-a elektromos, tehát ...

🤔

(* nem keverendő a green marketinggépezet által tolt újonnan üzembehelyezett autók számával)

trey @ gépház

Nemrég volt a hírekben, hogy valahol lakott területen kívül kigyulladt egy villanyos autó. A tűzoltók gödröt ástak neki, és abban oltották.

Szerkesztve: 2024. 01. 05., p – 18:55

Hozzád nem is olyan messze, az audi házi tűzoltóinak is van ilyen. Volt róla kép. Úgy néztem egy kicsit modolt 30 köbös konténer.