A végigjátszásról ...

... ennek lassan 10 éves évfordulója lesz ...

Hozzászólások

Pedig vannak jó játékok, nekem sikerült elég soknak a végére érni még így apuka üzemmódban is.

A trükk az hogy nem szabad hogy sok játék legyen a gépen/konzolon. Nálam series s-en figyel egy forza horizon 5 állandó jelleggel ha kevés időm van akkor 1-2 verseny/time trial belefér. Háttérbe játszósnak/chill játéknak figyel egy cities skylines, az pedig tök jól elvan a háttérben ha lazább a meló, bármikor le lehet rakni, kvázi digitális hangyafarm.

Ezen felül pedig egy darab story alapú játék szokott fent lenni amit éppen játszogatok és haladok vele előre. 

Ezzel a módszerrel meglepően sok játékot sikerült végigjátszani, tudom ajánlani azoknak akiknek ismerős a "nem tudok mivel játszani" érzés pedig fent van neki 3 terányi játék.

Nekem ez a kis box most telitalálat volt, főleg hogy újként alzáról sikerült 89k-ért megcsípni kb 2 éve.

Néha átjönnek haverok, akkor szokott lenni PS5 + PSVR2 + G29, ott azért elég komoly gran turismo 7-ezések szoktak lenni, zseniális cucc. Ha a gyerekek nagyobbak lesznek tuti beszerzek egy ilyen kombót majd az épp aktuális generációból.

Annyi értékes és érdekes dolog van a világon, minek képernyős "zappolásba" fektetni időt és energiát? (Utoljára a "nagy stratégiákkal" játszottam 2000 körül...)

Konkrétan, az unokáim most nyiladozó értelme fogott meg, végtelenül kedvesek és aranyosak. - De ismert vagy még ismeretlen emberekkel, barátokkal is jó beszélgetni. - Ott a Cinema City is, havonta azért ki lehet fogni egy-két pozitív filmet is. Most az év elején elcsíptünk két élvezhető franciát. ("Ennél csak jobb jöhet" és a "Vadászidény".) - Az utóbbi időben direkt preferálom a kimozdulást és ugyan ritkábban, a mozit. De a jó hosszú, folyóparti sétákat is.

Nagyban a helyzettől függ. Nekem pl akkor van időm játszani amikor este már lefeküdt a család, egyébként meló után azonnal rohanok a gyerekekhez.

Este 9-10 magasságában már nem igazán vannak opciók, marad egy kis levezetős játék aktuális hangulat függvényében. Filmek/sorozatok untatnak, nekem az nem szórakozás, engem az kapcsol ki ha picit dolgoznia kell az agyamnak legyen az városmanagement, szörnyek hentelése vagy néhány tized javítása.

A pici gondolkodás amiatt kell mert szeretem nehezebb szinten játszani a játékokat. Megérteni a mechanikákat, kihasználni minden apró pici featuret amit biztosít a játék és ügyesnek lenni benne.

Szerintem 386-oson játszottam vele sokat. Most is itt cseng a fülemben a PC speakeres zenéje. És tök véletlenül rájöttem benne az egyetlen cheatre - ha az egyik kezdő kategóriás kocsit kibelezed, bármennyiért el lehet adni. A második részét viszont sosem tudtam végigjátszani...

Utoljára a 8 bites Bruce Lee remake átiratát toltam végig az eredetihez leginkább hasonló ágon, Ultimate Bruce Lee valamelyik hajtásán. Tavaly. Sajnos a letölthető anyagok 99%-a hibás, mert valami fasz nulladik lépésben hiányosan tolta fel és ez ment végig mindenütt. Ennyit a tinglitangli 8 bites cuccokról, ami baromi jó érzés volt amúgy végeredményben, megérte a kb. háromnegyed órát. 

Ha full PC, akkor 6 éve az Incubation-t nyomtam végig közepes nehézségen, ami részemről amúgy a PC-s játékipar egyik ékköve. Jah elfelejtettem, glide wrapperrel tudtam le a 3D-s elvárásait. Ez a játék elég komoly, csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a TBS műfaját. Eredeti OST-vel aláfestve természetesen a legfaszább.

Az Incubationt egyszer még végigtolom, mielőtt leadom a szerelést, az biztos.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az utolsó nekem a Heroes of might and magic 3 volt.

Nem ma volt...

Szerkesztve: 2024. 01. 10., sze – 09:32

Én szeretem azokat a játékokat, amiknek van egy sztorija és casual módban könnyedén végig lehet szaladni rajta. Olyasmi az élmény mint egy kicsit hosszabb film. Ilyen volt például a Duke Nukem Forever, amit szinte mindenki lehúzott, de szerintem óriási volt.

Sok mai játék arra utazik, hogy függővé tegyen meg mennél hosszabb időre odaragasszon, ami idegesítő és fárasztó. A gyűjtögetést utálom még, mert egyrészt lelkileg zavar otthagyni ezeket a szarokat, mert mi van ha kelleni fog még, de kurvávra idegesítővé és piszmogóssá teszi a játékmenetet, amit a pörgésér és a sztoriér játszanék elvileg.

Én egyébként a Metro Exodust is végigjátszottam, de a "nyílt világ" elv miatt az már egy kicsit fárasztó lett. (És ott is idegesítő a gyűtögetés. Ráadásul volt egy olyan érzésem, hogy a kiadott resource-ok irányított véletlenszerűek és úgy van belőve, hogy egy szint fölé ne tudj menni a tartalékkal. Tehát ha nem gyűjtögetsz éhenhalsz, de ha túl sokat gyűjtögetsz, azzal nem vagy sokkal előrébb.) Meg a save rendszere is valahogy szar, nem volt egyértelmű, hogy újratöltve mikor hova áll vissza és miért. (végül git-be tettem a save foldert, ez egy régi trükk) El kell olvasni, hogy pontosan mi kell a jó végződés eléréséhez, mert ha nem jó a vége, akkor minek játszottunk ugye?

Van egy játék, amit a megjelenés után sok évvel toltam végig: a GTA1. Nem tudom ti hogy vagytok vele, az én képességeimnek rohadt nehéz volt a harmadik pályától kezdve. Abban még nincsen save game pályán belül, és nehézkes az irányítása is, meg vannak küldetések, amik baromi félreérthetőek. Mai technológia mellett meg lehet viszont csinálni, hogy VirtualBox-ban futtatjuk a játékot, és game pause alatt snapshotolva a virtuálgépet, a VBOX snapshotokat save pointnak lehet használni. Így már végig tudtam vinni mind a 6 pályát :-) Még így is volt olyan küldetés, amit meg kellett néznem a neten, és olyan is, amit egyáltalán nem tudtam teljesíteni, pedig vagy 6x újrapróbáltam, de anélkül is lehet nyerni ugye.

Ja, és a Doom Eternal volt az utolsó amit végigtoltam, király volt. Ha jól emlékszem a legkönnyebb szint volt ami még ment, kicsit is nehezebben elakadtam egy ponton.

Szerk.: plusz egy viszonylag friss hír a témához: "Egy 13 éves srác végigvitte a Tetrist, de már kapja érte a beszólásokat"

https://www.pcguru.hu/hirek/egy-13-eves-srac-vegigvitte-a-tetrist-de-ma…

Szerintem a Plague Tale Innocence tetszene. Nekem ez volt az egyik a kevés játék közül amit az utóbbi időben végig toltam. Nem nehéz, csak az utolsó boss-hoz kellett taktikát nézzek, és az is lement pár próbálkozásra. Hihetetlen jó a story-ja, föleg ahogy szép lassan bontakozik ki előtted, és olyan mint egy film. Nemrég volt ingyenes az Epic-en újra, de most is féláron van a Steam-en bundle-be a második résszel.  

https://www.ign.com/games/a-plague-tale-innocence

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Utoljára az XCOM 2-t játszottam végig.

Tegnap este fejeztem be a West of Loathing-ot.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS