15 évvel halála után új show-val jelentkezett "George Carlin"

Valójában nem támadt fel, hanem egy mesterséges intelligencia által generált show érkezett, "George Carlin: I'm Glad I'm Dead" címmel. A Carlin hangján megszólaló AI már az első poénnal megalapozza a hangulatot:

- Thank you! Thank you

- I'd like to start off with a heartfelt apology ... I'm sorry it took me so long to come out with new material but I ... I do have a pretty good excuse ...

- I was dead!

Ami pedig a legfélelmetesebb benne ... hogy egész jó és nagyon hasonlít. Érdekes évtizednek nézünk elébe az AI-nek köszönhetően!

Hozzászólások

Voltak benne jo reszek, de ez azert Carlinnak gyenge volt.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mekkora lenne, ha valaki még az életében leforgatna egy ilyet számítva arra, hogy egyszer meg fog halni...

Van róla bővebb, hogy hogy készült? Eljátszotta egy közepes standupos és az AI csak ráhúzta a Carlin skint, vagy pedig 0-ról megírta a szöveget, "elmondta" és leforgatta a videót a gép?

Ezzel csak az a problémám, hogy 50 vagy 100 év múlva senki nem fogja tudni megmondani, hogy mi az igazi és mi a AI által generált.
Hitler részleteket fog felolvasni a nekronomiconból, Hitler találkozik és terveket dolgoz ki a zsidó értelmiségiekkel, a föld meghódítására. Sztálin ugrókötelezik. JFK gyíkemberekkel fog kezet. És ez még csak a jéghegy csúcsa.  Mikor ez szélesen elterjedt lesz, akkor a bíróságoknak pokol lesz a különféle hang és videófelvételek felhasználása. Tőlünk nyugatabbra már rákészültek a bűnözők erre.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerkesztve: 2024. 01. 14., v – 17:08

Na, megnéztem az elejét, aztán belepörgettem. Kábé 1 jó poén van benne, az ami be van idézve fenn is. A többi izzadságszagú és ráadásul propagandaszagú. Mintha kékhajú Biden-szavazókat megkértek volna, hogy írjanak topikokat és poénokat, amiket aztán az AI kicsit felturbózott. Csak remélni merem, hogy ha Carlin élne, akkor viccesebb lenne. Nem mintha jól ismertem volna életében, 1-2 darabját láttam csak, de az persze sokkal viccesebb volt ennél.

De a technika elképesztő, azt el kell ismernem, a hang meggyőző, mintha az övé lenne.

Azért, ha megnézed az életrajzi filmjét, Carlinnak több életszakasza volt:

  • öltönyösként kezdte - konzervatív poénok
  • levette az öltönyt, drogok, "hippi" lett - libsi poénok
  • elfelejtettség, idejemúltság érzése - szar poénok
  • megöregedés, felesége elvesztése - szarkasztikus, beleszarok mi lesz, kb. az egész világ bekaphatja poénok

Legtöbben az utolsó szakaszából ismerik. Ha az egész életútját vesszük, akkor elég sok minden beleférhet az AI által összerakott műsorba.

trey @ gépház