Az ADSL-ről ...

Hozzászólások

Az komoly. :)

Cégnél nálunk anno az upc egy évig rágta a küszöböt, h hadd cseréljék már le a cisco modemjüket, én meg nem hagytam, mert nem tudtak normálisat hozni helyette. :)

A DVB-C (digitális kábeltv) csatornák sávszélességét lefelezték / harmadolták '22 végén / '23 elején, azóta ugyanolyan kockásodó lowbitrate-es szar színvonala van a csatornák többségének, mint a telekom IPTV-jének. Kb olyan színvonalesés, mintha 2002-ben 360p xvid-es agyontömörített videókat nézne az ember 2024-ben. A HD csatornákra is igaz a minőségromlás. '22 közepéig jó minőségű, szép képe volt az SD csatornáknak is, a HD-nek meg főleg. A keze rohadjon le minden menedzsernek és műszakisnak a 4ig-nél, aki ezért felelős volt.

Előző csodálatos netszolgáltatóm (kalásznet) kábelen is képes volt ilyen számokat hozni, papíron 350/15 volt a tempó, gyakorlatban inkább jellemző volt a fenti képhez hasonló sebesség.

Nyilván le volt írva hogy a garantált az 5/0,2 szóval így jártam.

Azóta behúzták a gigabites telekomot, visszatértem a múltból a jelenbe.

Aki nem lakik olyan teruleten, ahol gigabites optika elerheto valamely szolgaltatonal, az annyit is er halmozottan hatranyos helyzetu.

a telekomtól itt is csak ADSL elérhető havi 5216 forintért 30/5 max. szerencsére upc/vodafone is van.

vodának is sikerül hozni az ADSL feelinget ma:

Testing download speed................................................................................
Download: 2.72 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 20.78 Mbit/s