A mobilhálózat-nosztalgiáról ...

Hozzászólások

Ez már hétjegyű hívószám, az azért nem olyan régi... Vagy igen...?

"Legutoljára 1998. szeptemberében hajtottak végre a mobilszámokat érintő jelentős változásokat hazánkban. A T-Mobile és a Pannon GSM akkor a Hírközlési Főfelügyelettel egyeztetve vezette be a jelenlegi hétszámjegyű rendszert úgy, hogy minden meglévő hívószám elé eleinte egy 9-es számjegyet illesztettek. A magyarországi mobil hívószámok kezdetben ötjegyűek voltak, a Westel Rádiótelefon Kft. 1992-ben vezette be a hatjegyű számbővítést."

https://www.hwsw.hu/hirek/43784/mobil-hivoszam-telefonszam-hivas-mobilt…

"A Matáv Igazgatósága 2004 márciusában döntött arról, hogy a Westel nevet vált és csatlakozik a világ egyik vezető mobil márkájához, a T-Mobile-hoz. A társaság hivatalos neve 2004 májusától T-Mobile Magyarország Rt., és változatlanul a Matáv Csoport 100 %-os tulajdonú tagvállalata."

https://www.telekom.hu/rolunk/vallalatrol/cegtortenet

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ennél azért jóval ritkábban cserélek telefont

A lényeg, hogy újravásárlod.

amihez egyébként baromira semmi közöd sincs...

Pont annyi közöm van hozzá, mint amennyire te feljogosítva érezheted magad a Nokia C2-01-em periodikus gyalázására. Amit fősodratú mérnök uraságod előszeretettel művel is ezen a fórumon.

"A lényeg, hogy újravásárlod." - akkor, amikor szükséges. Jellemzően azért, mert valamely tulajdonsága/funkciója kell az új készüléknek, akár munkához, akár szórakozáshoz - de volt olyan is, hogy a meglévő régi készüléket el tudtam adni épkézláb áron, és azért vettem újat, vagy épp kellett például az, hogy normális wap böngésző legyen a készüléken, vagy menjen rajta a mobiltárca alkalmazás, vagy legyen normális sebességű/méretű a készülék - és sorolhatnám... Egy dolog nem volt a váltások okai között: a "divat" és a hasonló, valóban fölösleges vásárlásokat indukáló "okok" sem játszottak szerepet.

Igen. En meg Westel 900-al kezdtem :)

Mivel atlag huper az 40 kornyeki de inkabb +, technikai erdeklodesu, ferfi, ezert nem meglepo, ha ismeri.

Ez volna az en tippem.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2024. 01. 28., v – 13:50

Nekem a mostani telefonomnál kellett, hogy kicseréljem a Westel SIM-kártyámat (3 éve kb.).