A bagózásról és italozásról ...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 02. 20., k – 12:25

igazuk van, ne ilyenekre költsék el az adófizetők pénzét a bevándorlók.

A német tartományok Olaf Scholz kancellárral egyeztetve csak nemrég állapodtak meg arról, hogy a menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik az úgynevezett fizetési kártyát, amelynek lényege, hogy a befogadásra várók a nevükre szóló kártyákra utalt pénzből tudnak vásárolni.

A kártyával kiküszöbölnék, hogy átutalják a segélyt az otthon maradt hozzátartozóiknak vagy barátaiknak.

Illetve:

Aki havonta 200 euró zsebpénzt dohányzásra vagy italozásra költ (migránssegélyből), annak ezt a pénzt munkával kellene megkeresnie

Ez lenne a lényeg.

trey @ gépház

Ha dajcslannban költi el, nem mind1, hogy mire? ugyanúgy a GDP-t pörgeti vele. A hazaküldést meg úgyis kitrükközik. Magyarán elég zavaros ez a dolog. Innen 1-2 lépés csak, hogy itt ez a kártya 200 pénzzel, ezen a szép kerítésen belül elköltheted. Illetve mégiscsak van szaga a pénznek. Zavaros.

Lószart. Majd amikor az utcán megállít két segélyes, hogy “figy haver adj már kétszáz eurót mert cigit vennénk belőle meg bebasznánk párszor”, akkor visszatérünk rá. Lennék légy mellettetek, mert valamiért azt érzem sosem tudnám meg a válaszod máshogy.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2024. 02. 20., k – 12:26

Darázsfészekbe nyúlok és szőr mentén támadok más irányba is: van kollégám akit hihetetlenül unok.. s lassan már rühellek az állandó sírása miatt: “szart vág a kerék brühühü nincs pénzünk”.

A fene az anyádat, évi 7 kilód mégiscsak van cigire, ráadásul ami nekem 8 munkaóra az neked csak 7, mert *legalább* egyet elfüstölsz belőle. A piáról nem is beszélve, azt se a testedért kapod. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mint dohányzó, és alkoholfogyasztó tökéletesen egyetértek.

Ha nem futja rá ne használja. Ha futja rá ne sírjon.

A munkaidővel részben értek egyet, ez függ a munkától, és az adott körülményektől is. 

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Mi ezt úgy oldottuk meg régen, hogy miután bejöttek a cigizők (álltalában 3-4 voltak és min. negyed óra mert traccsparti volt), kicsit később kimentünk beszélgetni a nem cigizőkkel. Aztán jött a főni, hogy mit csinálunk, mondtuk cigizünk, ...de nem látja füstöt, meg a cigit, új fejlesztés, csak az okosok látják, volt a válasz.

Ebből aztán lett egy "nemzetgyűlés", hogy hogy képzeljük, mi meg mondtuk, hogy miért támogatjuk őket azért, hogy rontják a levegő minőségét. Ha nekik jár X sűrűn 15 perc, akkor nekünk is.

Az lett a vége, hogy dokumentálva lett sűrűség, és az idő tartam, ami jár mindenkinek a "levegőzésre".

ha ülsz egész nap  azt hiszem egyébként is van 50-60 percenként 10 perc

Az monitor előtt végzett munkára vonatkozik. Csak annyit jelent h. óránként 10 percig ne monitor előtt ülő munkát végezz, hanem másmilyen MUNKÁT. Nem azt jelenti, h. óránként 10 perc lógás.

igen, tényleg így van. nem jól tudtam. így már érthetőbb.

engem nem zavart soha ez, de egyébként 1 munkatarsam dohányzik. cégen belül sincs sok, max 10. ha valaki dolgozik és nem csinal plusz melot akkor felőlem elszivhat a nap folyamán pár cigit. 

Nem véletlen: egyik előző melóhelyen volt évente munkavédelmi előadás, egy főállású munkavédelmis jószaki tartotta. Nem az a semmire se való online ppt-s hülyeség, amivel minden cég próbálja a szükséges minimummal megúszni a törvényi kötelezettséget. Szóval erre a szakis előadásra mindenki szívesen beült, mert mindig volt az elmúlt 1 évből horror (igen, szószerint) sztorija.

Na innen van meg mit jelent a képernyő előtti munkavégzésnél az óránkénti 10 perc pihenő helyes értelmezése.

Anyósomnak az életében 15 éve volt egy mélyponti időszak és úgy jellemezte, hogy annyira nem volt pénzünk, hogy még cigit se tudtunk venni. Én ezt úgy értelmeztem, hogy egyedül kenyeret tudtak venni, cigit nem.

DE NEM!

A cigi volt a legutolsó, amit nem vettek meg. Inkább nem vettek enni sem. Amikor pénzük volt, az volt a legelső dolog.

Nekem ez egy életre szóló tanulság volt, először találkoztam ilyen közelről a drogfüggőséggel.

Nem látok hibát ebben az ötletben.

Kivételesen 100%-ban egyetértek veled. Ez teljesen jogos elvárás. Az államnak nem feladata luxuscikkek biztosítása. Bár az elég durva parasztlengő lenne az állami eü-nek, ha hirtelen párezer-pártízezer alkesz nem jut hozzá a napi betevő etilhez, majd három nap múlva delirálva elöntik a helyi sürgiket...

Valójában ennél nagyobb érvágás lenne a jövedéki adó mínusz - jól ki van ez találva. Az egészséged ma még a kutyát nem érdekli, az ellátás azért ilyen, amilyen. Le a kalappal azelőtt, aki szívesen dolgozik vagy hivatástudatból dolgozik eüben.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Teljesen jogos. Megjegyzem, itt is ugyanezt tennem a segíllyel. Ha más nem, a cigi mindenképp ki lenne zarva a vasarlasbol, ha pl szépkarira menne a zsé. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)