A feljelentésről #2

Természetesen elbújva proton.me mögé ... 🤣

Hozzászólások

kár. inkább örülni kéne, hogy van még hely ahol cenzúra mentesen lehet diskurálni/trollkodni. munkáltatód hogy áll ehhez? 

neres tóth gabi rugatott már ki embert a munkahelyéről, pedig ő is magán emberként kommentelt. :D

ki a faszom az a jánor úr és miért rajtam keresztül akarsz neki üzenni? ha a múltkori feljelentés fenyegetésed után még rám akarod fogni ezt akkor inkább tényleg kerüljük el egymást a jövőben, mert ilyen nyomikkal nem szívesen beszélgetek. :D ettől többet néztem ki belőled.

Szerintem te itt valamit félreértettél. János úrnak üzentem, aki minden bizonnyal fogja ezt olvasni.

Szerintem ahhoz valószínűleg több kell a kirúgatáshoz, hogy egy Gipsz Jakab ír egy eldobható e-mail címről egy panaszos levelet (kajak rossz helyre :D :D :D :D), ráadásul könnyen bizonyítható hazugsággal. De, láttunk már karón varjút ...

A te munkahelyed egyébként a nyomizáshoz mit szólna? Nem kell remegni, még sose jelentettem fel senkit :)

trey @ gépház

örülök, hogy félreértettem. de nem az én szálamban kell üzengetni másoknak hanem rakd ki a posztba akkor. :D

semmit nem szólna, leszarná. mégis mit szólna? nincs idejük ilyen hülyeségekre. a munkám érdekli nem az hogy a neten kivel és mit fightolok.

Nagyon elfogado multi kulti ceg informalisan felhivtak a figyelmet, hogy kifejezetten konnyen beazonosithatoan ne irogassunk semmit a vilaghalo bugyraiba. Ajanlottak FB t is mas neven hasznalni. Igen, mer volt aki kifejtette ilyen olyan allaspontjat es hat az nem vetett jo fenyt a munkaltatora a munkaltato szerint, hogy munkavallaoja ilyet eload.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ceg jogi szemely, nincs gerince. Reszvenyesei vannak. Profitot szereti nagyon es minden mast gyulol ami ezt csokkenti. Igen, ebben a munkavallalo is benne foglaltatik, mondjuk ezert van a hr es ateljes manager kaszt. Egyszeru ez mint a faek.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ez nem ellentmondás. A jog nem erkölcs, hanem egy minimális szabályrendszer, ami az esetek döntő többségében alkalmazhatóan megpróbálja biztosítani a békés egymás mellett élést. Van, amikor megenged erkölcstelen dolgokat is (mert apróságokat nincs értelme tiltani, vagy mert nehéz lenne az adott esetet precízen körülírni, esetleg sok szavazatvesztéssel járna megtiltani valamit), és van amikor megtilt egyáltalán nem erkölcstelen dolgokat (pl. megint csak azért, mert nem sikerült a helyzetet elég precízen elválasztani egy súlyosabb, tiltandó dologtól, vagy mert ez a hagyomány, vagy mert a jogalkotónak egyéb célja, pl. a magasabb adóbevétel, volt). Különböző országok jogrendszere különböző pillanatokban különböző mértékig fed le különböző erkölcsöket, és ez nem baj. A baj az, ha az ember a cégben egyáltalán nem gondol arra, hogy okés-e, amit csinálok, csak arra, hogy úgysem tudja majd senki, hogy ki volt a Bérgyilkos 2000 Rt. CEO-ja, viszont  a prémiumomat megkapom.

Nagyon félreérted a liberalizmust. Az, hogy "mindent szabad, amit nem tilos", az nem liberalizmus, hanem a jogállamiság alapja, ami nélkül teljesen lehetőséget adsz az államnak, hogy utólag azt csináljon veled, amit akar, függetlenül attól, hogy amit csináltál, az törvényes volt-e. A jognak pont azért kell precíznek lennie, hogy a tetteid következményeid megjósolhasd, hogy az állam számára ne adjon lehetőséget önkényre, hiszen a hatalma már éppen elég nagy. (De pl. Amerika alapító atyái valaha még ezt sem gondolták elegendőnek, ezért van a fegyverviselésre vonatkozó alkotmánykiegészítés: hogy ha az állampolgárok felett megpróbálna az állam túlhatalmat gyakorolni, felkelhessenek ellene. Mondjuk good luck kézifegyverekkel a stealth bomber ellen, de azt senki sem mondta, hogy ennek értelme is van a 21-dik században.) Annak, hogy a jognak precíznek kell lennie, az az ára, hogy nem tud minden szituációt leírni, továbbá koronként változik is, hogy mit tartunk elfogadhatónak. A törvények betartásától még nem leszel tehát jó ember, csak nem leszel bűnöző.

A liberalizmus már inkább a törvényesség és az erkölcs elmélete, arra egy lehetőség. Az az elképzelés, hogy a jogaid határa az, amikor már másnak ártasz. Nyilván ezt is mérlegelni kell, meg kell fogalmazni, hogy mi az az "ártani" (ha nem tetszik a fizimiskád, akkor bizonyos értelemben már ártasz nekem, ha kimész az utcára; ilyenkor nyilván mérlegelni kell, hogy neked okoz-e több kárt, ha nem mehetsz ki az utcára, vagy nekem, ha látnom kell téged). A liberalizmusnak nem része, hogy el is menj a jogaid határáig, senki nem állítja, hogy az a jó, ha az emberek folyton elmennek a jogaik határáig. Csak azt, hogy azt, hogy mit szabad és mit nem, racionálisan kell mérlegelni, az alapján, hogy árt-e valakinek, nem az alapján, hogy neked vagy nekem tetszik-e vagy nem tetszik.

hanem a jogállamiság alapja, ami nélkül teljesen lehetőséget adsz az államnak, hogy utólag azt csináljon veled, amit akar, függetlenül attól, hogy amit csináltál, az törvényes volt-e

Ugyanezt várnám el a munkahelyen is: egyértelműen definiált szabályokat, hogy utólag ne lehessen ráhúzni valamire rosszindulatból, hogy "háhá! ez az volt!"

Mondok egy példát:

Valaki lehúz egy munkahelyen 25 évet, nyilván eljut egy bizonyos bérsávba, meg eljut egy szemmel látható végkielégítés sávba. Ha a cég elküldi fegyelmivel (háhá, ez az volt!*), akkor megszabadult egy jelentős bértömegtől + egy kifizetendő végkielégítési kötelezettségtől.

(* mi is? na ezt kéne definiálni)

trey @ gépház

Meglepő módon aránylag egyetértünk. Szerintem a fegyelmivel való elküldést szabályozni kell. Egyrészt világos, hogy a munkaadónak is kell, hogy legyenek jogai (benne van a cégben a befektetése, és úgy döntöttünk valamikor, hogy kapitalizmusosat játszunk), és a munkavállalónak is, és egymásból élnek, úgyhogy valahol ütközni fognak. Amerikában elég sok államban pl. a felmondásra nincs szabályozás, a cég is azt mondhatja, hogy menj a csudába, nem akarok veled dolgozni, és a szerződésben van leírva, hogy ilyenkor jár-e bármi végkielégítés, vagy csak kifizetik a bért aznapig, és a munkavállaló is dönthet úgy, hogy másnap nem jön be, csak tradíció az, hogy a munkavállalónak illik két héttel előre szólnia. Ha ez nem tetszik, akkor Amerika nagy részéhez képest balos vagy, és már megint valamiben egyet fogunk érteni.

Azt nem tudom, hogy viselkedési kódexekkel kapcsolatban egyet fogunk-e érteni, én azt sem tartom ördögtől valónak. A törvények megszabnak valami minimumot a békés egymás mellett élésre, de nagyon sok minden ezen túlmegy. Ha valamiben éppen kínálati piac van, akkor én simán elzavarnék egy céget, ha a dolgozója, akit kiküldtek, bunkó, akkor is, ha nem éppen ott, amikor nekem dolgoznak, hanem ha pl. két helyre parkolt a céges furgonnal a szupermarket parkolójában. Szóval nem véletlenül van, ahol azt is beleírják a viselkedési kódexbe, hogy a céges kocsival vezess udvariasan, és általában, ha összekapcsolható vagy a céggel, akkor ne legyél nyilvánosan bunkó.

Egyetertek, de nem eleg am fegyelmit adni, azt birosagon is meg kell tudni vedeni. :)

Amugy reszben ezert nem zavar a fent emlegetett gestapo-s szabalyozas, mert ott legalabb korrektul le van irva, hogy mit ne csinaljon a jobbagy, nem valamelyik kozepvezeto adhoc gondolata alapjan lesz felelossegre vonva, mert epp nem volt szimpatikus a jomunkasember.

Szerencsére, nálunk ez teljesen korrekten megy, nem proton.me-ről levelező értelmi fogyatékosok behuhogásai alapján ítélnek meg egy kollégát.

Szegény Jancsi bánatára éppen aznap hoztam be egy új, jelentős ügyfelet az ajtón, sok milliós szerződéssel, potenciális növekedéssel és több érvre szólóan, szóval még az időzítése is fos volt a levélküldésével. :( 😂

Jut eszembe, az üzletszerzői jutalékomat is fel kéne még vennem, ha már más munkáját _is_ elvégeztem :D

Inkább ezek maradnak meg a fejekben 🤷‍♂️

trey @ gépház

Óbazki, olyanokat írtok, hogy még Bástya elvtárs szeméből is kiugrana a csipa. Ez nem Magyarország ugye? Csakmert’ a szólásszabadságos szálban nem láttam ilyen durva terrort..

Mondom én, a kommunizmus hullája(?) tombol. Nem ártana visszanyomni a koporsóba, mert ennek rohadtul nem lesz jó vége.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez azért nem mindig ilyen egyszerű. Egyrészt ha a céggel jól azonosítható vagy, netán ott valami vezető tisztséget töltesz be, sok helyen (nyilván az olyan KKV-nál, mint a tiétek ez a léc magasabban van) ez már elég ahhoz, hogy boruljon a "magánemberként kommentelek". Márpedig itt kb. mindenki tudja, hogy te ki vagy, hol dolgozol, és ott milyen tisztséget töltesz be.

Nem névtelen senkiként írod ezeket.

Másrészt -konkrét, megtörtént eset egy volt kollegával, ahol bírósági ügy lett belőle- ha munkaidőben, munkaeszközökkel, vállalati infrastruktúráról követed el, az szintén számíthat.

Szóval közük éppen lehet, ha valaha nagyobb cégnél fogsz dolgozni, erre érdemes odafigyelni.

Persze, multinál. Pontosan ezért nem dolgozom multinál.

🤷‍♂️

BTW: etikai kódexnek hívják, általában TOP vezetőkre fogalmaz meg policy-ket, a benne foglaltakat megismertetik veled, aláírásoddal elfogadod.

A sztori a ott bukik el, hogy nem vagyok TOP vezető, nincsen olyan policy, hogy magánemberként ne kommentelhetnék (a magánvéleményem nem feltétlen tükrözi a munkaadóm véleményét), s mivel ilyen nincs, sem elfogadnom nem kellett, aláírni meg pláne nem.

De, hogy mindenki lenyugodjon, ma kifejezetten rákérdeztem. Semmi ilyen nincs nálunk. 🤷‍♂️

trey @ gépház

Nem csak multinál van ilyen, már kisebb cégek is alkalmaznak ilyeneket, persze vsz. inkább azok, akik külföldre is fejlesztenek, mert ott ez fontos.

Sima gyalogként is volt már ilyen érvényes rám (hazai "multi"), nem kell ehhez "TOP vezetőnek" lenned.

Pld. a "TOP vezető" általában a C-szint (C*O), te meg CTO-ként hirdeted magad, ami kimeríti ezt a definíciót.

Meglepődtem volna, ha lett volna. :D

Hint: "a munkáltató jogos gazdasági érdekeit a munkavállaló nem veszélyeztetheti" - Ha sarkosan szeretnék fogalmazni, egy, akár magánemberként közzétett bejegyzésed, hozzászólásod kapcsán sérülhet a munkáltatód jogos gazdasági érdeke (mert egy potenciális megrendelő/ügyfél azt mondja, hogy ahol ilyenek dolgoznak, azt köszöni, nem kéri), de ezt a munkáltatódnak kell bizonyítania.

innen a forumrol? Vagy valami kulsos arc?

 

Amugy 10 millio feljelentgeto orszaga vagyunk. Valahogy az irigysegbol johet.

Engem minden even feljelentettek eddig, tavaly volt az elso, hogy kimaradt (max. 1m3 epitoanyag tarolasa telken belul, nincs hazszam, gazos a telek, nincs magyar nyelvu leiras x honlapon, stb, stb).

 

Mondjuk nem verseny. Csak baromi lehangolo.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

epitesi engedely idejere nem vonatkozik ez a limit. Egyebkent ez keruleti szabalyozas (szoval akar az is lehetne a szovegben, hogy epitesi engedelytol fuggetlenul). Es nem tul regen hoztak, talan pont a korona idejen, es meg abban az evben fel is szolitottak, hogy (az egyebkent kerti szaletlihez valo teglat (nem bontott!)) vitessem el.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

En is emlegettem, de nem vetemednek olyanra, hogy jelentgessek. Arra meg aztan vegkepp nem, hogy protonvpnhez nyuljak :) Nem lehet, hogy a multkori jelentgeto?

( A mondandomnak pont az volt a lenyege, hogy ha megturnek maguk kozott, akkor pont ugyan olyanok. - Igy aztan tenyleg folosleges lenne a jelentgetes -)

"Amugy 10 millio feljelentgeto orszaga vagyunk. Valahogy az irigysegbol johet."

Akkor ne menj Svájcba. Fasorba se vagyunk hozzájuk képest házmestertempóban. Zürich-ben állítólag már nem annyira, de pl Bázelban meg kisebb településeken még mindig jellemző. A turbószomszédok mást se csinálnak, csak azt lesik, hogy ki mikor hibázik valami apróságban és már nyomják is fel. Különösen, ha ausie vagy. Nagynéném kb 15 évet élt kinn, mesélt pár meredek dolgot.

EDIT: látom te is írod lejjebb.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Nekem meg elt a nagyanyam a masodik vilaghaboru elott. Aki bekeidoben feljelentget, az haborus idoben, beszolgaltataskor, tszesiteskor feljelent, de meg durvabban mert anyagi haszna is van ugy, hogy szarmazik belole.

(pl. akiket 45 utan elhurcoltak a gulagba, azoknak gyujtottek meleg ruhat, mert jol jon. Oszt' telen rajtuk volt, meg azt se adtak oda.

Ezek azok. Ezek a feljelentgetok a besugok diktatura alatt, ezek nyomnak fel beszolgaltataskor. Ezek fergek. Nekem ez a velemenyem a feljelentgetokrol es a feljelentgetesrol)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

80-as években a szüleim voltak elszenvedői ennek, amikor építkeztek. Se előtte, se utána soha nem volt hogy egy építkezésre minden héten jöttek valami szürkeruhás hatóságiak ellenőrizni. Viszonylag gyorsan kiderült, hogy ki az, mert az emberkék egyszer elszólták magukat, hogy telefonos bejelentésre jöttek ki. És történetesen több háztömbnyi körzetben egyetlen házba volt bekötve telefon, a 3. utcaszomszédunkba (tanácstag volt a drága öregasszony). A rendszerváltás után valamiért elkezdtek kutyát tartani. Nagyon sok kutyát.

Nagyszüleimnek 56-ból volt ilyen emléke. 56 utáni megtorlásnál egy olyan embert vittek el a házból, aki a forradalom alatt végig ott lapított velük a ház szuterénjében (a közelben folytak elég intenzív harcok, nem volt ildomos kimenni). De elvitték az ellenforradalomban elkövetett erőszakos cselekedetekért, asszem Recsk-re került pár évre. Mikor nagyapám próbált szólni, hogy "dehát végig itt volt, ki sem tette a lábát innen", megfenyegették, hogy kussoljon, mert őt is elvihetik. "Egyébkéntis az illetőt feljelentették, biztosan ott volt." Később kiderült, a volt felesége nyomta fel. Vagyona nem sok volt, mint ahogy kb senkinek sem, anyagi oka nem lehetett. Valószínűleg egyszerűen meg akarta szivatni a volt férjét. Hát sikerült neki.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

nice. Gondolom ugyan az lehetett minden évben.... Azt nem értem ilyenkor, ha baja van miért nem jön át szólni, aztán meg lehet beszélni. Ha meg egyszer kiderül ki a kis nyomorult feljelentgető és elbeszélget vele az ember, még ő lesz felháborodva...
...márpedig egyszer kiderül.
Nem értem honnan jön ez az embereknek, nekem eszembe nem jutna valakit feljelenteni ilyenek miatt.

Tényleg, a BlackPanther-es feljelentgetősdiből mi lett?

Szerkesztve: 2024. 02. 22., cs – 09:14

Extrém bicskanyitogató, ahogy és amiket írsz, de hogy feljelentselek? :D Óvónéni a bácsi csúnyát mondott!!

Pont ez a szólásszabadság, hogy bármit mondhassunk, írhassunk, gondolhassunk. Az, hogy valaki megsértődik azon, amit mondasz, az neki fáj, nem neked. Ha rólam mondanak valamit, ahhoz semmi közöm, nem én mondtam.

Bizonyára megvan a törvény adta joga hozzá az illetőnek. Egyébként néha engem is zavar ahogy megnyilvánulsz bizonyos témában, de ez eszembe sem jutott. Mármint ennek mi értelme? Még nem éltem akkor, de a kommunizmusban volt ez divat tudtommal...

 

És hogy pozitívat is mondjak. Nagyon sokat köszönetek én és szerintem több kollégám ennek az oldalnak. Amikor a "kellemetlenségeket" mérlegelem, mindig erre dől a mérleg nyelve. :)

 

Szóval hajrá!

Ilyenkor mi szokott lenni a menet? Behív a főnök könnyesre röhögött szemekkel, hogy nézd egy balfasz? Vagy szigorú tekintetek közepette szőnyeg széle?

Névtelen feljelentő? Mindig mondom, hogy Mo-n még nem volt rendszerváltás. Vagyis a házmester nevét legalább tudtuk.

Szánalmas, de tényleg. Remélem sehol nem veszik komolyan és /dev/null-tól nem jut messzebb.

Megnézném a hazai multikat, vajon hány szarná le az ilyet, és hány kezdene bele a nyomozásba, hívna be a HR azonnal elbeszélgetésre. Ezeken a helyeken annyi kibaszott papírt meg online tréninget aláíratnak veled, h. biztos ügyet csinálnának belőle, akármilyen lényegtelen legalsószintű melós is vagy (és nem is emlegetted a munkaadód nevét benne sehol).

Azt nem ertem, hogy aki ennyire erolkodik miert nem csak megtagel az erintett szalban/topikban, pl igy,
Trey - Mi??ko G???r CTO Sz**t**s Inf**ma**i *xx. persze kimaszkolas nelkul, mivel a hup jol fekszik a google-nel ez eleg gyorsan feljonne a keresesekben es lehet pl egy ket nyugati ugyfelnel kivaltana egy kis hoborgest ami esetleg kellemetlen helyzetbe hozna a szabo csaladot stb

Szerintem egyebkent a hup jo pelda a szolas szabadtsagra, ha mar csak a pestisrac vs trey kozotti kulonbseget nezem.
Itt tenyleg minden velemenynek van hely.

Nekem ket eve volt egy privat beszelgetesem valakivel, ahol a hup es persze te voltal a tema, amit egy fb kommentem triggerelt, ez eleg tavol allt a feljelentestol/panaszkodastol.
Ugyanazt a velemenyemet mondtam el, amt itt is leirtam neked, szerintem az utobbi idoben maskeppen viselkedsz.

Szoval amennyiben errol hallottal akkor az informaciod azon resze hogy velemenyt nyilvanitottam igaz. Amennyiben nem akkor kivancsi vagyok mire gondolsz.

miota talaltak valami felfestmenyt olaszorszagban, ahol ananaszt tisztan ki lehetett venni a pizzan, azota abszolut lelkiismeretfurdalas nelkul rendelem.

Mondjuk a ketchup-ot azert feszengve szoktam kerni az ilyen olaszos helyen, es rendszerint paradicsomszoszt hoznak.

Majd hordani fogok magamnal:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én nem azt mondom, hogy te megütöd azt a szintet, de van az a szint, amikor valakit a magánéletbeli akármilyen tevékenységéért ki lehet rúgni adott munkakörökből. Pl. egy köcsög troll ne dolgozzon már olyan helyen, ahol ügyfelekkel tárgyal, de a gyártószalag mellett nyugodtan állhat továbbra is. Bíróságok is döntenek úgy sokszor, hogy pl. pedofil ember ne lehessen tanár, avval sincs baj, ugye? A cancel culture ennek az extrém továbbgondolása, amikor már csak a netes kommentelők haragja miatt is kiraknak valakit PR okokból, na evvel nem tudok egyetérteni, és egyelőre örülök, hogy még csak az USÁ-ban jellemző.

Csak azért írom, hogy legalább ne értetlenkedj, hogy miért történik ilyen "feljelentés", mert néha jogos, és a magánszemély minőség nem magyarázat. Te meg direkt rá is játszol itt, hogy virtuális ellenségeket szerezz magadnak, szóval ha nem is jogos a dolog, de várható volt :).

Azért a deplatforming (ennek az extrém esetét szokták a konzervek cancel culturenek nevezni) nem az a módja, hogy írsz a főnökének, hanem hogy nyilvánosan megírod, hogy X cégnél ilyen-és-ilyen szaralakok dolgoznak, bojkottáljuk. Aztán ha elég sokan értenek veled egyet, akkor az X cég választ, hogy megválik-e az ilyen-és-ilyen szaralaktól. Az eredeti formája ennek még alapvetően egy jogos válasz volt arra, hogy bizonyos emberek szeretik felhasználni A témában szerzett hírességüket (mondjuk szerepelt valóságsóban) arra, hogy megmondja a tutit B témáról (mondjuk, hogy ki legyen az elnök, vagy milyen nemzetiségű embereket kellene szerinte utálni). Aztán persze el lehet ebben is menni extrém mértékig, és nyilván vannak túlkapásai is, és vannak jogos esetei is. Viszont Trey esetében a deplatforming első lépése az lenne, ha nem a hupon beszélnék meg, akik számára elfogadhatatlan, mert azzal pont az ő platformját építik.

[..]bizonyos emberek szeretik felhasználni A témában szerzett hírességüket (mondjuk szerepelt valóságsóban) arra, hogy megmondja a tutit B témáról (mondjuk, hogy ki legyen az elnök, vagy milyen nemzetiségű embereket kellene szerinte utálni).[..]

influencer ~ befolyásoló/véleményvezér

Nem csak. Az influenszer is ilyen,de ilyen az is, amikor egy színész véleményét kérik ki a környezetvédelemről vagy a nukleáris energiáról, mert elegánsabban mondja, mint egy hozzáértő, és közben szebben csillognak a fehérített fogai, meg ismerős a fizimiskája, mert filmben is láttuk már, esetleg ott okos embert is játszott. Az influenszerek nagy része meg simán csak arról ismert, hogy mindenhol elmondja a véleményét (remélhetőleg a sajátját).

Szerintem az egy lényeges különbség, hogy színház már régebben van, nincs már nagyon low hanging fruit, ahhoz, hogy ismertté válj, kell valami valódi teljesítmény, legalább egyszer, egy darabban jónak kell lenni. A TV már kevésbé ilyen, és a social media egy cseppet sem. Az persze egészen más kérdés, hogy egy területen produkált teljesítmény mennyire extrapolálható arra, hogy más területen is érdemes valakit meghallgatni (gyanítom, hogy a művészetekből nagyjából semennyire, de azért máshonnan is csak nagyon közeli területekre, különben pedig marad az, hogy végig kell gondolni magadnak, hogy van-e értelme annak, amit hallasz). Viszont meggyőzni az embereket, hogy egy influenszer vagy egy színész más témában, mint amihez ért, lehet teljesen hülye attól még, hogy ismert, nehezebb, mint deplatformingolni a legnagyobb marhákat.

Nem biztos hogy ertem, hogy pontosan mi mellett ervelsz.

De egy millios kovetovel rendelkezo youtuber szokott tudni szepen beszelni (kivetel PSogli7 :) ) legalabb olyan szinten, hogy egy reklamot elmondjon. Tehat csak ezert nem kell kifejezetten szineszekhez fordulni. Egy reklamot fel lehet venni szazszor is, nem elo adas.

A Rudolf Peter fele MagnetBank reklam pl. elegge izzadtsagszagura sikeredett szerintem. Kar volt egy ilyen kaliberu embert elloni ra.

Igazából nem érveltem én most semmi mellett/ellen. A sok követővel rendelkező youtuber általában tud viszonylag szépen beszélni, de az még nem színészi teljesítmény, és egy reklámot sem ment meg az, ha van benne egy jó színész, kell ahhoz még ötlet, rendezés, stb. Amit mondani akartam, az az, hogy 1) a színész esetében az ismertséghez azért többnyire kell valamennyi valós teljesítmény, ami a youtuberre nem mindig volt annyira igaz (a szépen beszélés azért még nem kunszt, én is voltam prózamondó versenyen általános iskolában, meg tudok tartani egy előadást, akár angolul is, úgy, hogy megérti a hallgatóság, de ez nem teljesítmény, ez inkább alap kellene legyen), másrészt, 2) hogy attól még, hogy valaki jó A-ban (mondjuk a színészetben) attól még nem lesz a szakértője B-nek (mondjuk a programozásnak vagy a pénzügyeknek) és ezért ha a B-ről nyilatkozik "szakértőként" az felelőtlen, aki meg elhiszi, az hülye. Ez utóbbira reakció szerintem a deplatforming (de szerintem nagyjából ragtapasz a halottnak, nem sokat segít).

Nem csodálkozom itt én semmin :)

Ez a feljelentő (nem ő volt az első, volt kb 20 évvel ezelőtt, amikor a Microsoft Magyarország jelentett fel a cégvezetésnél és próbálta a céget hkm. zsa terelgetni, mert elindítottam a HUP elődjét, na akkor konkrétan a szönyeg szélére hívtak, de aztán amikor meghallották miről van szó, beszakadtak a röhögéstől) kismiska, volt ennél már sokkal-sokkal rosszabb, rendesen zaklató is.

Péter, a bukott szoftverfejlesztő, amelyik felhívta a céget, hogy adjanak engem, mert szervert telepítek nekik, de nincsenek megelégedve (plot twist: sosem voltam velük kapcsolatban). Kicsit szerette a füvet, volt hogy éjfélkor teljesen beállva hívott fel telefonon ...

trey @ gépház

Tomboló kommunizmusnak tűnik, még ha rejtőzik is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2024. 02. 22., cs – 11:27

Felettébb gusztustalan, de hozza a magyar tarsadalomtol varhato szintet.  Rosszabb is tortent mar olyannal, akinek eltert -vagy egyaltalan volt- velemenye.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem mondtam, hogy nem, de ujabban nagy divat lett ez a tempo.
Fellegvar tema: az egyetlen valamennyire ertelmezheto demokracia szerintem kb. Svajcban van, nem ott, ahol egy Julian Assange -t 175 ev bortonnel fenyegetnek, csak mert felnyitotta az emberek szemet.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szomszedot feljelentettek a gemeinde-nel mert a tetoteraszan (2. emelet penthouse) van egy kb ruhasszekreny meretu szerszamoskamra szeruseg. Kerni kellett volna hozza engedelyt a lakokozossegtol. Megkerte utolag mindenki alairta ugye mikor mar beazonosithato lett volna mar nem vallalta a velemenyet emberunk :D

ah, szerinttem trey bloffol. Bemondja, hogy mar feljelentettek, de nem volt hatasa, igy akarja megelozni, hogy valaki tenyleg feljelentse :D

Nyugi, csak akkor lesz ebből bajod, ha számítasz. ;)

János

 

,)

Szerkesztve: 2024. 02. 22., cs – 12:48

A Twitter-X-en keresztüliekért vagy konkrétan a HUP-on közöltekért? - (Mert ez valószínűsítheti, hogy "belülről" vagy "kívülről" történt.) Én, bár nyilván nem követek minden induló topic-ot, de talán, - politika érdeklődésűként, - az ilyen szempontból veszélyesebbeket, - végig szoktam olvasni. Nem emlékszem évekre visszamenőleg visszásabb kijelentésre. (A személyeskedésre pedig jogosan reagálsz erőteljesebb vélemény-nyilvánítással.)

Mert a HUP-on kívüli közösségi médiának fizetett politikai megfigyelői és kinevezett karaktergyilkosai vannak. A HUP-ról ezt nem gondolnám, számomra az szakportál, - (ezért nem is kedvelem az úgynevezett közösségi médiát, és az ottani kommentekhez történő hozzászólást.)

A cenzúra nem a mi világunk, csak sokan ezt nem akarják tudomásul venni!?

Igazából, minden őszinte megnyilvánulás kiválthat ilyen "fizetett" reakciókat. (Mert a díjazást, - gondolom, - válasz kommentre kapják. Azon oknál fogva, hogy Orbánt - Fidesz-t támogató, minden megjelenő "megnyikkanást" valahogyan meg kell "sorosoznia a vén marha pénzén".

Na látod, egy ilyen szófordulat miatt is támadhatnak, akár személyesen is, mert nem akarnak platformot látni, ahol ilyen megjelenhet. A választásokhoz közel ez fokozódni fog. "Birkaidomítás" címén mindent el fognak követni, a normalitásban gondolkodó emberek szavazatának megzavarására. (Akár rajtad keresztül is, és ilyen módon is.)

- Azután vannak a kocsmai szóváltások vérig sértettjei...,  ha sokat kocsmázol, inkább legyél "otthonülő"! (Persze unatkozó hülyék mindig lesznek.)

:) :) :)

>Mert a HUP-on kívüli közösségi médiának fizetett politikai megfigyelői és kinevezett karaktergyilkosai vannak.

Sajnos ha lesz elég erőforrásuk, akkor továbbmennek. Azért csak a legnagyobbakon csinálják, mert erre telik jelenleg. De a módszer lényege az, hogy ne hagyjanak teret egyáltalán eltérő véleménynek. Feljelentősdihez elég egy read only hozzáférés, még user sem kell.

senki nem jelentget random twitter-posztolokat a munkahelyen

Itt Magyarországon / magyar nyelvű tartalmaknál valóban nem jellemző. De az USÁ-ban ennek pont, hogy állítólag nagyon nagy divatja volt, főleg még a pre Elon időkben. Még talán pont itt a HUP-on is lehetett ilyesmiről olvasni bejegyzést, hírt.

Mely bejegyzése(i)d kifogásolta? :)

En elobb asnam el az illetot, minthogy feljelentsem. En a szenvedo oldalon allok.

Meg egyetem alatt 6 evig kellett jarnom "tanuskodni" egy hasonlo(?) ugyben. Kb. mint Oregon.

Aki nem tudna: baromi koltseges buli tanuskodni, egyetemistakent kulon orom volt.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2024. 02. 22., cs – 14:26

Teljesen abnormális, h a munkavállalónak ne lehetne és ne közölhetné akár a munkadójával ellentétes, vagy akár annak gazdasági kárt okozó véleményét. Ezen passzus csak a Fidesz átali a munkavállalót a végletekig kiszolgáltatott helyztebe hozó szándék példázata, amit a lehető legsürgősebben el kéne törölni a jogrendből!
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az igazan szomoru az egeszben, hogy elerte a celjat. Ezen porog, rabolja az ember idejet.

Nalam is mindig jogszabalyturas volt a vege, meg ajanlott level irasa/szemelyesen befaradas. Utalni valo egy dolog.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Es csak ilyen kis egy emberes dolog, vagy rendes class action?

Ha az utobbi, azt hol kell alairni?

Ohh, Trey, akkor te amatőr vagy ezen a téren. :)

Engem jelentettek már fel. Ennél durvább helyzet kerekedett belőle. A feljelentő ki akart rúgatni az új munkahelyemről, sőt, még az új munkahelyem (nem pici cég volt) is sóval akarta behinteni. De hát az új munkahelyemen jobban bíztak bennem (meg elég tökös volt a főnököm és a cégtulajdonosok is), hogy megtartsanak. Jól is tették.
Egyszer majd részletesebb blogposztot is írok róla. Tiszta krimi volt.

Engem is anno ki akartak rúgatni, mikor még tanár voltam, de akkor még nem volt tankerület, így azt mondta a diri semmi gond. Ha majd a minisztériumból szólnak le, akkor nem tud megvédeni. Úgy tűnik a minisztérium nem jutott eszébe a kiscsírának, mert végül én jöttem el sok évvel később.

Talán valami dehonesztáló megjegyzést tettél a munkaadódra? Ezt nem gondolnám, de ebben az esetben sem etikus köpködni. Ha meg nem volt ilyen, akkor a munkaadód küldje el a *csába!

#házmestertempó

[Falu.Me]==>[-][][X]

hm. spamfilteretek nincs ?

HUP te Zsiga !

"feljelentettek a munkaadómnál"

Nekem már ez a szóösszetétel sem értelmezhető. A munkaadó nem egy hatóság, hogy lehet bárkit feljelenteni ott?

Kedvenc sztorim a témában: két arc jól megkedvelte egymást, az egyik kommentelt a másik oldalán és céges email címmel regisztrált. A másik házmestert játszott, a domain alapján kikereste a cég központi email címét és írt egy bemószeroló levelet, hogy a másik munkaidőben kommentel az interneten és a többi... Ennek is elég nagy röhögés lett a vége, mert a balfék nem nézte meg a kapcsolat rovatot az oldalon, mert akit megpróbált kirúgatni, azé volt az egész cég 🤣