Az "adat volt, nincs"-ről ...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 04. 29., h – 14:21

Mennyi ilyen van... Cisconál nem kell ehhez 8 év az egyik korábbi field notice-ukban 3,5 év után áll meg az SSD valami eszközünkben. És ha ezt eléri utána már 8 hetente reboot kell :)

Senkiháziak kezében van a popszakma.

Jaja, de ha jól olvasok a sorok között, akkor itt annyival szennyesebb a helyzet, hogy ha rebootolsz egy régi firmware-rel hajtott eszközt, amiben 8+ éves SSD-k vannak és egy - mondjuk - RAID6 tömb esetén 3 nem indul el, mert egykorúak, akkor volt adat, nincs adat. Mert utána hiába frissítenél firmware-t, az a tömb már örökre elpatkolt ... :D

trey @ gépház

Miért is tenné a dolgát szó nélkül a hardver, amit megvettél? Reméljük az AI nem tud firmware frissítést csinálni rajta, és akkor a boomer IT-seknek megmarad a munkája.

A firmware frissítés ezen a storage-on 85 oldalnyi fenyegetés, hogy ha valamit rosszul csinálsz, hogyan inthetsz érzékeny búcsút az adataidnak. Ebben nincsen benne a storage-ban levő diszkek/SSD-k firmware-einek frissítése, ami még plusz 20 oldal ... Nem ma lesz!

trey @ gépház

Vegyel ujat.

Fogalalkozas elerte celjat.

Betojtal. Dontesz. HW olcsobb mint a ceget a semmibol ujrahuzni.

Well done.

Ritual of summoning started ... a mindig pampog hasonlo dolgokrol emberke akinek nemjegyeztem meg a nicknevet.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2024. 04. 30., k – 00:45

Aah, ez fincsi. A HP-nak is voltak ilyen elcseszett SSD firmwarejei, ahol valami uptime vagy timestamp számláló körbefordul, és ettől a vezérlő téglásítja magát. Gondolom nem gondoltak rá, hogy a saját belső journaljében lehet olyan helyzet, amikor az aktuális timestamp kevesebb, mint a már beírt bejegyzésé.

Itt is van: https://www.techpowerup.com/261560/hp-enterprise-ssd-firmware-bug-causes-them-to-fail-at-32-768-hours-of-use-fix-released

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!