CIB Bank API kliens - Technikai dokumentáció

Fórumok

Sziasztok!

A CIB bank online fizetését szeretném bekötni egy alkalmazásba.
A Technikai dokumentációban 2015-ös és 2018-as példakódok vannak. Most 2024 van.
Ami persze nem jelenti, hogy nem működnek, de nagyon fura, hogy 6 éve nem módosítottak rajta.
Ami még furább, hogy a zip nevében 2012-es év szerepel :) (lásd lejjebb)
Próbáltam keresni a neten, Github-on, hátha valaki már írt egy a mai trendeknek megfelelőt PHP-ban vagy Javascript-ben, de sajnos eddig még nem találtam.

A BIG FISH Payment Gateway szolgáltatását ismerem és több ügyfelemnél is használom, de a mostani projekt/ügyfél kapcsán ez úgy néz ki nem jöhet szóba.
Van valakinek esetleg infója, linkje olyan CIB-es API kliens-ről, amit használni tudok? ( a WordPress meg e-Commerce plugineket hagyjuk ki )
Előre is köszi!

CIB-es url-ek:

- Doksi: https://www.cib.hu/document/documents/CIB/SME/kartyaelfogadas/saki_1_50…
- Weboldal: https://www.cib.hu/en/egyeni-es-kisvallalkozasok/kartyaelfogadas/eComme…

Hozzászólások

Nagyon rég csináltam CIB-es fizetést php-ban  webshopban.

Többnyire felhasználtam a példakódokat, lett kb 1-2 függvény/metódus és ennyi. Nem bonyolult sztori. Szerintem még ugyanaz lehet ezek szerint, nem hiszem, hogy bonyolult lenne.

Igazából egyik fizetési szolgáltató se bonyolult, úgy gondolom.

 

Hol akadtál el? Megpróbáltad egyáltalán?  Nem hiszem, hogy fogsz találni hozzá open source-t.

Nem akadtam el, mert még el sem kezdtem. :)
De nem is hinném hogy el fogok akadni, már csináltam ilyet párat (Barion, Simplepay)
Úgy tervezem, hogy megcsinálom szépen, github-ra és packagist-ra feltöltve, tesztekkel, stb.
Csak addig neki sem akartam/akarok állni, amíg nem tudom biztosra, hogy valaki nem csinálta-e már meg ezt esetleg.
 

szerintem ez a SAKI neven futo api-s fizetos cucc mar kihalt a dinoszauruszokkal egyut. meg 10+ eve szopkodtam vele par ugyfelnel, mert php-bol akar futtatni valami binarist a szerveren, ami 32 bites volt raadasul...  ott meg az ugyfel weboldala kerte be a kartya szamokat es atadta ennek a binarisnak ami encryptelte valahogy aztan azt a stringet kuldte el API-n a cibnek.

gondolom a MFA-s 3D stb fizetesi modok miatt ez mar nem is tudna mukodni, meg amugy se volt sose valami secure. manapsag a weboldalra atiranyitgatos meg visszairanyitgatos (ahogy a Simple es Barion is muxik) modszer a divat.

a cib-es ugyfeleknel mostanaban ez fut, mukodik szepen es nem volt tul draga se:  https://bankkartyas-fizetes.hu/drupal

"ügyfél weboldala" == 2 szereplős fizetés. Ezt nem nagyon szereti senki se. OTP-nél láttam ilyet régebben, egyszer építettünk is be ilyet, de akkor se volt egyszerű, azért engedte az otp mert a megrendelőnek volt valami kapcsolata.

Ami saki-s cuccot én toltam kb 8-10 éve, az már simán átirányítós volt (3 szereplős).

Én következő melómban már csak a https://stripe.com/en-hu/payments -t fogom használni. Nem szívatom magam PayPal, Barion és társaival. Kódolni sem feltétlen fontos Stripe-ban. Össze is lehet klikkelni az admin felületükön, és a linkeket beilleszteni a pricing kártyákra. De természetesen dinamikus is lehet.
A ChatGPT-nél jött ez nekem szembe, ők ezt használják.

Hagy legyen Stripe, szeretik a puják! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Alapvetően ezt a megrendelő dönti el, hogy mit kér. Nem a technika a fontos, hanem az, hogy melyik szolgáltatóval tud jó megállapodást kötni. A banki díjak nem egyformák és sokszor lehetnek egyediek is.

A stripe-ről hallottam érdekességet ismerősi körben (én is dolgoztam vele, valóban jól dokumentált és egyszerű). Volt olyan eset, hogy a vásárló bekamuzta, hogy át lett verve. A bolt bemutatott minden bizonyítékot a stripe-nak, hogy ő igenis teljesített és mindent rendesen csinált. Ennek ellenére a stripe a vevő javára döntött és szépen visszaadta neki a pénzt.

Ilyen esetben sokat számít, ha hazai szolgáltatóval dolgozol és nem külföldivel. Nem hiszem, hogy egy simplepay vagy barion ezt így meg merné lépni.