Hangfelvétel-zavaró eszköz, főleg titokban készített hangfelvételek blokkolására

Fórumok

I Bought a Recording Jammer. It’s Legal.

https://www.youtube.com/watch?v=FyeCn7HlLck

Hozzászólások

és akkor mégis a családom érdekében hogyan tudok ezentúl felvételt készíteni a feleségemről???

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Szerkesztve: 2024. 05. 08., sze – 14:01

Na és akkor beállítasz egy hardveres frekvenciavágást mondjuk 16 kHz-től és máris tiszta lesz a felvétel, vagy eléraksz a rejtett mikrofonnak egy olyan fizikai tulajdonságokkal bíró akusztikus szűrőt, ami képes elnyelni ezeket a frekvenciákat. Vagyis, nagyjából ennyit kell tennie a titkos társaságnak, ami le akar hallgatni.

A másik oldalon pedig már látom előre az üzleti, politikai és egyéb szupertitkos™ tárgyalásokat, ahogy ezzel védik™ majd és 10 év múlva véletlenül™ rájönnek, hogy lehet, hogy nem kellett volna ultrahanggal megsüketíteni a résztvevőket. Mert az egészségügyi hatások figyelembe vétele valahogy mindig fordítottan arányos a hype mértékével.

Adja Isten, hogy maradjon AliExpress-es kínai hulladék és ne kapja fel egy multi, milliárdos marketinggel és FUD-dal elterjesztve.

Nem véletlen írtam, hogy hardveres. Profibb felvevőkben tudsz beállítani frekvenciaszűrőt és pl. ha kivágod a 120 Hz alatti részt, hiába fúj bele a szél, nem fogja túlvezérelni úgy, mintha minden 120 Hz alatti komponens is átmenne. Tehát a szűrés valószínűleg az előerősítőben történik meg, még mielőtt azt bármi is rögzítené.

Telefonon bekapcsolt hangfelvevő nem egy profi eszköz, az ellen ez elég. Titkosszolgálatok ha le akarnak akkor előbb-utóbb úgyis le tudnak hallgatni.

Pár éve láttam egy cikket, amiben lehallgatáshoz villanykörtét használtak: az abban lévő mikrofon jele ember számára észrevehetetlen fényerő változásokká lett alakítva. Kicsit macerásabb lézeres lehallgatás.

Azért a titkosszolgálat, és a részeg kőműves között széles a skála. Én úgy mondanám, hogy aki le akar hallgatni, az előbb-utóbb úgyis le fog hallgatni. Még a részeg kőműves is(*).

Amúgy a kedvencem, már műszaki szempontból: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Thing_(listening_device)

 

*) Pl. az esetében már esélyes, hogy van annyi kosz a mikrofonban vagy körülötte, hogy jó ha a beszédhang átvergődik rajta, nemhogy a többi. Magamból indulok ki.

ha jol ertem nem minden mikrofon(tipus) ellen hatasos. amugy akkor mar inkabb hasznaljanak EMP-t :)

Nagyon érdekes a felvétel és a megoldás is.