Hozzávalók 2 személyre:
- 1db, kb 0,5kg-os csontos steak hús
- oliva olaj
- só, frissen őrölt bors
Pácolás előtt:
From 2012.07.13 Steak |
Sütés elött:
From 2012.07.13 Steak |
Brikett beizzítva:
From 2012.07.13 Steak |
4 perc egyik oldal:
From 2012.07.13 Steak |
DIY eszköz az indirekt hősugárzásra:
From 2012.07.13 Steak |
Jöhet a másik oldal:
From 2012.07.13 Steak |
Fűszevaj a pihentetéshez:
From 2012.07.13 Steak |
Pihentetés közben:
From 2012.07.13 Steak |
A sütés menete:
- pácolás, sütés előtt max fél órával
- faszén/brikett (én ezt jobban szeretem, egyenletesebben adja a hőt) beizzítása minnél melegebbre
- 3-4 percig felforrosítom a grillrácsot
- 2 perc egyik oldal, majd utána 45 fokban elforgatom a húst, hogy kialakuljon a jellegzetes rácsozás és újjab 2 perc
- 4 perc másik oldal. a sütés teljes ideje alatt lefedem a húst, hogy az indirekt hő ne vesszen kárba.
- amint kész a hús, ráteszek pár fűszervaj karikát, majd ez elfogyasztás előtt 5 percig alufólia alatt pihentetem
Én a közepesen átsütött steak-t szeretem, talán ebben az esetben kb. egy-fél percel tovább sütöttem a kelleténél. Minden alkalommal fejlődik az ember.
Köretnek valami nagyon egyszerű nyers salátát érdemes választani a hús intenzív ize miatt.
Fűszervajat lehet készen is kapni, mint amit a mostani esetben használtam, de én jobban szeretem ezt a kombinációt: vaj, kék márványsajt, fokhagyma, só, őrölt bors.
Mahlzeit!
- hofi75 blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzászólások
Fél ötkor ilyeneket postolni az kínzás.
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mea culpa.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1, bár én most olvasom, és most sem jobb :-D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tudom trollkodas, de azert 4-4 perc utan a belseje meg mindig nyers, miert kell akkor egyaltalan a kulsejet megpiritani?
---
return NEVER;
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Egyáltalán nem trollkodás. Én is kételkedve csináltam első alkalommal, de ez tényleg így működik. Steak-et nagyon puha és zamatos húsból szokás csinálni, aminek nagyon kevés sütési időre van szüksége. A 8 perc sütés talán már sok is, ha egy ilyen enyhén inas húst sütünk.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Steak-et nagyon puha és zamatos húsból szokás csinálni,
Kb. itt kezdődik a steak sütési probléma, ennek a beszerzésénél. A többi ehhez képest már gyerekjáték.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Étteremben a közepesen sült steaket, ahogy én szoktam kérni, 3-3 percig sütig a sütőlapon. Akkor marad szép rózsaszín a belseje, és valami fantasztikusan szaftos. Jobban megsütni a finom marhahúst bűncselekmény kategória szerintem. :D
A külsejére pedig kérget kell sütni, hogy a húslé ne távozzon idő előtt (mielőtt felvágnád :))
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"A külsejére pedig kérget kell sütni, hogy a húslé ne távozzon idő előtt"
A kéreg nem zárja be a húslét, ez csak egy széles körben elterjedt tévedés.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
szerintem normalis holegkeveres nelkul steaket sutni halal :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Álltalában a steak-nek gyors, nagy hőhatásra van szüksége. A pihentetés alatt szétáramlik a rostok közt a húslé és a kéregben felhalmozott hő tovább hőkezeli a húst. Asszem... :-)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Talán igazad van, de lehet csak túlságosan elkényelmesedtél a technikai vívmányok miatt. Nyugodtan hidd el, ennek is megvan a maga öröme. Mint ahogy nálad modellautó készült a kormánymünél kis vagdalkozással, pedig ahhoz is vélhetöen lehetne megfelelö kasztnit kapni készen, így a fenti esetben a steak készült általad nem megszokott módszerrel. :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A jo sutesnel, hirtelen egy kerget csinalsz a husra mindket oldalon, es nem hagyod, hogy a belsoben levo anyagok elillanjanak, es azt kicsit meg tovabb "parolod". Legalabbis a nagyok ezt allitjak, hogy az igazi steak igy keszul.
http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
> pácolás, sütés előtt max fél órával
A steak nem attól steak, hogy érlelt húsból készül? Két hétig fűszeres pácban? Vagy mit nem értek?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az érlelés és a pácolás két független dolog.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
amire te gondolsz az a tatarbifsztek, de azt nem sutik.
a steaket mifelenk, nem pacoljak. megsozzak aztan mehet a grillracsra(szigoruan faszenes).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
sub
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni