Az agymosásról....

Fórumok

Az alábbi felsorolást olvasva érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon a mindennapokban találkozol-e az alábbi technikával.

 

  1. ) Az emberek figyelmét és agyát le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. A felelősségtudat, önállóság elvétele érdekében figyelmüket el kell terelni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan eseményekkel és hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. "Kenyeret és cirkuszt" A versenysport, végtelen filmsorozatok, autó-mánia, divat, hogy csak a jelentősebbeket említsük.
  2. ) Álproblémák - álmegoldások - A valódi irányítók intelligensek és a háttérben vannak, így nem támadhatóak. Az álca érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis/kreált riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell az átlagemberre zúdítani (világhíradók, mely eseményekre nem lehetünk hatással), amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Mindig vannak megoldások, csak valahogy az alapprobléma nem kerül terítékre, és kiderül hogy ismételten csak egy háború lehet a megoldás.
  3. ) Veszélyérzet, pánikhangulat keltése - Ellenségeket kell találni. A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami sokkal rosszabb van a láthatáron. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a “feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak, pl. álszakértők, ál-civil szervezetek). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ha az ellenségkép miatti szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
  4. ) A kudarcok félremagyarázása fals jövőképpel - a nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. "Fájdalmas, de szükséges" Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).
  5. ) Az embereket le kell szoktatni a következetes gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. Ismétléssel kell sulykolni az elvárt viselkedést és gondolatokat. Racionális érvelés helyett gyerekesen, lekezelően kell kommunikálni. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naiv lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
  6. ) Az emberek érzelmeire kell hatni minden adandó alkalommal, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt. "Ezt akarom, tehát jó - te mást akarsz, és az rossz"
  7. ) Elbutítás - az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Engedelmességi reflex kialakítása: butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze. Az agresszió elfogadtatása és a vallásosság terjesztése.
  8. ) Ál-valóság kialakítása - Trendi, középszerű, vagyis sznob álomvilág - a népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Erősíteni kell a vallásos megnyilvánulások, mítoszok, nacionalista legendák szerepét. Vélemény-buborék építése. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a szervezeteket és médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
  9. ) Az egyéni bűntudat keltése, megbélyegzés - fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet. Az életben tapasztalható kudarcok nem a társadalmi rendszer, hanem kizárólag az adott személy hibái, gyengeségei, mert nem elég intelligens, nem tett elegendő erőfeszítést, vagy nincs a megfelelő képességek birtokában. Ezekért kifejezetten ő okolható. Aki nem tartozik az elitbe: szegények, hajléktalanok, háborús és gazdasági menekültek fogalma mind ide tartoznak. Választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert.
  10. ) Tömeges nyilvántartás és elemzés - mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.

Szerintetek?

Hozzászólások

Feltételezem, a legősibb társadalmak óta így van ez -- már amennyire az épp aktuális technika lehetővé tette és amennyire a körülmények megkövetelték.

Ha az ember szerencsés és olyan helyen és környezetben él, ahol nem mérgezték és nem korlátozták túlzottan, lehet esélye arra, hogy valamelyest elszigetelje magát a mocsoktól, de a rokonairól, leszármazottairól és az ismerőseiről nem biztos, hogy gondoskodni tud.

>a legősibb társadalmak óta így van ez

Nem, az igazán ősi társadalmak még ettől tiszták voltak, ezen módszerek a romlás részei. Majd reméljük jön a tradicionalistánk és felvilágosít, én bővebben nem tudom kifejteni. De tényleg nem. Nem szabad abból kiindulni, hogy az ember eredendően rossz, mert káros tévút.

Nem, az igazán ősi társadalmak még ettől tiszták voltak

Ezt honnan tudjuk?

Nem szabad abból kiindulni, hogy az ember eredendően rossz, mert káros tévút.

Egyetértek: az ember nem "rossz", csak balszerencséjére olyan világban él, ahol ilyen körülmények alakultak ki, és ezen már aligha lehet változtatni.

Ezt honnan tudjuk?

Megmaradt természeti népek vizsgálata, néprajz, őshitek bölcseletek elemzése, népmesék, népdalok, régészet, történelem, stb.

Kezdd ezzel (könyv):  Sánta Őz, a sziú indián sámán

A legősibb vallás, vagy eszmerendszer, a sámánizmus. Máig megmaradtak bizonyos részei, bár nehéz vizsgálni, mert nem volt egyházuk, se szent irataik, se követendő megváltóik, szájhagyomány útján marad fent. Érdekes, hogy az egész bolygón az alapértékeik egységesek voltak, már-már kísérteties a hasonlóság az ázsiai és az amerikai sámánhitek között. Az ősember barlangrajzain fellehetőek a sámánizmus szertartásai, több tízezer évere teszik az eredetét. Érdekes, hogy magyar vonatkozásban is vannak töredékek, Máté Imre - Yotengrit című könyvében gyűjtötte ezeket, ezen kívül Diószegi Vilmos munkája is felbecsülhetetlen.

A sámánizmus eszme és hitrendszerében ez a 10 parancsolat értelmezhetetlen, egészen biztos, hogy ezektől mentes volt a természeti népek élete. Az is érdekes, hogy az emberiség történetében ez a hit tartott a legtovább, de aztán történt valami és elindult a leromlás.

Mielőtt bárki lenézné a sámánizmus eszmerendszerét, ismerkedjen meg vele, mert magasan a legtisztább, legemberibb és Istenhez legközelebb levő. A szabadság olyan fokát hirdeti, amit ma el sem tudunk képzelni és a férfi-nő kapcsolat akkor még egészséges volt, minden ami utána következett, hitvány lezüllés.      

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Köszönöm a könyvajánlatokat! Ahogy nézem, könnyen hozzáférhetők könyvesboltokban, így, mivel érdekel a téma, beszerzem és elolvasom!

De addig is, érdekelne, mi történhetett, ami miatt elindult a leromlás, a hitvány lezüllés.

Szívesen :)

Ha komolyabban érdekel, Máté Imre örökségét ők gondozzák https://yotengrit.hu és minden évben indul náluk egy tanfolyam Yotengrit Akadémia néven amit Cser Zoli vezet, aki a Buddhista Főiskola tanítója. Ez némi ellentmondásnak tűnhet, de nem az, a régi hitünket BÜÜN-nek nevezték, ami meg közös eredetű a BÖÖN (bön, bon) buddhizmussal, ami egy sámánhit és a buddhizmus keveréke. Szóval nincsenek is olyan messze egymástól. A Zoliék Tibetbe járnak a magyar sámánhitet tanulmányozni, mert az ottaniaknak vannak emlékeik rólunk.

A leromlás meg nehéz kérdés, szerintem senki sem tudja a választ.

A sámánhitek szerint a "világok születnek és halnak", talán most a világunk vége felé járunk, elöregedett és nemsokára meghal, hogy újjászülethessen. Nincs szerencsénk :) Vagy így vagy, vagy nem :) Ezek a hitek nem éppen dogmatikusak, nagyon lazák. Teremtés történetből van legalább háromféle, de ezen sem akadtak fent, mondván úgysem volt ott senki aki látta :D

Szóval mindent a természet törvényeiből eredeztettek, abban pedig mindenki megöregszik és meghal, nyilván így járnak a nemzetek, a bolygók és világok is. Ez az élet rendje.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2024. 05. 09., cs – 13:25

woke definíciója

1. Klímaharc

2. Klimaöntudatosság, energiaváltás

3. Klímaváltozás

4. Atomenergia helyett 100% megújuló energiaforrások használata

5. Az atomenergia veszélyes

6. Méhlegelők a megoldás, le a fűnyírókkal

7. Aki nem zöld, az náci.

8. A gázárak csökkennek, sikeres a "leválás"

9. Aki nem öntudatos és esetleg ráhajtana a magukat a zebrához ragasztókra, az is náci.

10. Ha nem vagy fenn a fészbukon, nem is vagy már ember.

Nagyjából egyetértek, de a klímaváltozás nagyon is valós probléma, az nem kitalált.

Az van, hogy önmagában az nem fog gondot okozni, hogy 2023-ban átléptük a 1.5 fokot, hanem az ez által kiváltott következményeket fogjuk nagyon megszopni:
1. olvadó jégsapkák -> kevesebb légáramlat -> kevésbé egyenletes csapadékeloszlás -> árvizek és tűzvész -> nagyobb népvándorlás
2. olvadó jégsapkák -> kevesebb tengeri áramlat -> összeomló vízi ökoszisztáma -> kevesebb hal és sushi -> éhinség -> nagyobb népvándorlás
3. megváltozott éghajlat -> sivatagosodás és tengerszintnövekedés -> kevesebb farmterület -> éhinség -> nagyobb népvándorlás
4. drágábban fenntartható munkahelyek és lakhatás -> nagyobb népvándorlás
5. tarthatatlan monetáris és gazdasági rendszer + nem elég termőföld + megnövekedett népvándorlás -> háborúk
6. háborúk -> valamelyik degenerált fasznak viszketni fog a tenyere és előbb utóbb rátehénkedik a nagy piros gombra -> epic fail
...stb.

Szóval a klímaváltozás nagyon is reális és valós veszély, csak épp nem azért, amiért mondják a tévében meg a fészbúkon, hanem az indirekt következményei miatt a társadalomra nézve. Ezek ráadásul (mint ahogy a fenti listából is látszik), sokszor összefüggnek, és egymást erősítő spirálba rántják a bajokat. Egy esetleges atomháború már csak az utolsó csepp, és ha nem is következik be, annélkül is már rohadtul megszoptuk.

A klímaharc abban a formában, ahogy tálalják, az valóban hazugság. Nem igaz, hogy a kisembereknek kell(ene) tenni ellene elsősorban, francokat, az ipari méretekben szennyező vállalatok a leginkább sarasak (másodsorban a magánrepülővel és luxusjachtokkal flangáló gazdagok), nem az átlag Mari néni, aki nájlonzacskóban kapja a közértben a lecsópapirkát. Mari néninek aligha van választása ez ügyben, ne akarjuk már rákenni a felelősséget, mert ez egy vicc.

Érdekes, hogy a szóhasználatodból úgy tűnik, mintha kizárólag kormányokat azonosítanál a fenti agymosási technikák alkalmazói, gyakorlói között.

Forrás? Mintha láttam volna már, de nem emlékszem hol.

Valami francia blogger találta ki aztán ész nélkül átvették mindenhol és egy idő után Chomsky-nak kezdték tulajdonítani mert hivatkoztak rá és írt hasonló dolgokról több könyvben is a médiával kapcsolatban amikhez megpróbálták hozzákötni.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ez Chomsky "tízparancsolata" néven híresült el:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Noam_Chomsky

Chomsky szerint politikai meglátásai „meglehetősen hagyományos anarchista, valamint a felvilágosodásból és a klasszikus liberalizmusból eredő” nézetek, és dicsérőleg nyilatkozott a libertariánus felfogásról. Szimpatizál az anarcho-szindikalizmussal, valamint tagja az IWW nemzetközi munkásuniónak. Az anarchizmusról írott könyve 2006-ban, Chomsky az anarchizmusról (Chomsky on Anarchism; ISBN 1-904859-20-8) címmel jelent meg az AK Press anarchista kollektíva gondozásában. A tévesen neki tulajdonított, és az interneten keringő ún. "Médiamanipulációs 10 parancsolatot" – saját bevallása szerint – nem ő írta, bár a szövegegyüttes bizonyos elemei valóban az ő nézeteiből eredeztethetők.[35] (A szöveg eredeti forrása Sylvain Timsit webszerkesztő.[36])

Talán az eredeti:

http://www.syti.net/Manipulations.html

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

see pic:

tv

For Whites Only meeting room!