( FeriX | 2024. 03. 01., p – 09:31 )

Erre már most is képes. A tesztek megírására is. Még a megírt programot is lefuttatja (még csak Python nyelven). Ez már nem utópia, csak a szabályozások és a kapitalizmus még nem kompatibilis vele, így nem az MI öli meg az embereket, hanem a profitéhség. Nem kapitalizmus ellenes vagyok, ne értsd félre. Ez egy olyan új terület az emberiség szemszögéből, hogy még felfogni is nehéz. Biztos vagyok benne, hogy ez egy jó dolog az emberiségnek. Az LLMs olyan kontextusból is képes elemezni a rábízott feladatot, amire az ember még nem is gondolt.

Az, hogy az emberek képtelenek a jó oldalát nézni, és idióta feladatok hibás válaszát csípőből elutasítják vagy kritizálják az csak egy dolog. Ettől függetlenül olyan tudást hordoz magában szinte minden nyelven, amit nehéz felfogni. Bármennyi energiát is igényel, alanyi jogon kellene minden embernek odaadni. Magamból kiindulva nem hiszem, hogy ez egyfajta gondolkodás hanyatláshoz vezet. Inkább tudattágító képességet ad az embereknek, magabiztossággal vértez fel, az emberek ne féljenek kérdezni, hogy hiányos vagy nem létező tudást pótoljanak.  

De talán én vagyok az egyetlen aki itt a jó oldalát nézi, és nem szektásodik vagy elutasít kifogásokat és hibákat keresve abban ami előrébb viheti az emberiséget.