hordozható mini nvme/ssd

jelenleg egy:

 

ex100u 1tb

 

-ot használok, mivel kb. 430 MByte/sec tényleges írással a T450-esemen (1 db nagy file) és relatíve kicsi fizikai mérettel jön

 

de tudtok a piacon esetleg ettől kisebb méretűt (és víznek/pornak jobban ellenállót?), ami hasonló király írási/olvasási sebességgel rendelkezik?

 

köszi!

Hozzászólások

A T450, mint Thinkpad T450, vagy milyen T450 ez? Könnyen lehet ám, hogy nem az ex100u "lassú", hanem az USB a gépeden nem tudja kihajtani. Amit írsz 430MB/sec, az 5Gbit/sec, és "sima" USB 3.1-nek tűnik. Eközben USB 3.2 Gen2x2 vagy micsoda a cuccod. Érdemes megnézni topiknyitás előtt ám a gyári speckót.

Szia, itt van 101 termék értékelés alapján rangsorolva, ami mind ilyen (kis méret, MSATA/NVME).  Ezek keretek, bármekkora, bármilyen NVME kerülhet bele, ami megfelelő méretű, szabványú. Így már csak 36 termék, ha csak az NVME marad. Javaslom az utóbbiból választani. Konkrét javaslat, robosztus, fémből van, könnyű szerelni, passzív hűtés adott ez miatt, Asus termék adatlap, árak: ASUS ROG Strix Arion M.2 PCIe ESD-S1C. Ebbe én komolyabb Samsung **** PRO, WD vagy esetleg komolyabb Kingston terméket tennék, minimum 3, de inkább 5 év garanciával. Szűrés csak erre a 3 márkára, ebből 155 termék van. Így kihozod a maximumot: kicsi és nagyon gyors.

Mivel nem USB 3.2, amivel használni fogod, megfontolnám, hogy olyan keretet vegyek, amibe MSATA is kerülhet, az a sima SATA sebességű. Itt van 3 Kingston MSATA eszköz, több ilyet használok hasonló korú laptopokba és elégedett vagyok, éve óta mennek. Így jóval olcsóbb lesz. Később, tudod cserélni a keretben lévő eszközt, vagy laptop-ba rakni. Ez kicsi és gyors így.

Kár, hogy nem kapok jutalékot az árukeresőtől... :-)

Sakk-matt,
KaTT :)

Nosztalgia, de nekem volt régebben egy eSATA SSD stick, ami kurva gyors volt, USB stick méretű, de kiment a divatból, alig kapni gépet eSATA csatlakozóval. :)