DevOps Engineer

Fórumok

*** DevOps / Linux / *BSD / Puppet / Salt / Docker / Go ***

I have an exciting new full-time role available for a DevOps Engineer at our company, MTier Ltd. The company is a long time open source contributor to several open source projects like OpenBSD, Gnome, Puppet, etc. We are searhing for someone who loves to develop, deploy and manage complete solutions based on open source software.

The ideal candidate for this role would need to have at least 2 years of experience of the following:

  • excellent technical knowledge of Linux (RedHat, Centos)
  • at least minimal knowledge of *BSD (OpenBSD and FreeBSD)
  • commercial experience of Configuration Management (preferably Puppet)
  • experience creating, managing and deploying docker containers from scratch
  • experience in The Go Programming Language
  • excellent written and verbal skills in English

Desirable:

  • experience in using Bacula
  • experience in contributing to open source projects

What we offer:

  • competetive salary
  • a permanent job oppurtinuty
  • the possibility to travel to "exotic" countries
  • 100% home office

The candidate must not be a US citizen or a greencard holder, and we also require the candidate to be self-employed.

If you would be interested in hearing more about this opportunity please apply with your most recently updated CV in a private message.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Én ezt nem értem, amerikai állampolgárnak lenni miért rossz? :((

Szerintem kurvára nem érted a lényeget. A vízum ahhoz kell, hogy a célország beengedjen. De itt nem az a probléma, hogy a célország nem engedi be a szerencsétlent, hanem az, hogy a szerencsétlent a saját országa _otthon_ megbünteti, mert a célországba merészelt menni.

Amúgy nem csak az odamenés a gond, a probléma ennél sokkal széleskörűbb: azért simán megbüntethetnek egy amerikai állampolgárt, mert mondjuk az USA-n kívül egy nem amerikai cégnél dolgozóként szoftvert fejleszt, amit utána a nem amerikai cég (akit ugye kurvára nem köt semmilyen amerikai törvény) elad egy, az USA által nem szeretett országba.

Az hogy egy orszagba vizum kell az rendben van, de hidd el vannak helyek ahova egy US utlevellel nem fogod megkapni a vizumot, de ha meg is kapod, olyan hosszu es problemas a folyamat, hogy egyszerubb bele sem kezdeni. Lehet tulzas volt azt irni hogy egyaltalan nem engednek be, ezert itt helyesbitenek ... szinte lehetetlen kuldetes, de csak szinte. Ezen kivul vannak olyan helyek is ahol orszagon belul is kulon vizum kell, de persze wikipedian ezt nem fogod megtalalni.

nameg az exotic countrykba nem biztos h szivesen beengedik az usa pogart.

torolve

az "exotic countries" olyan helyeket jelent, ahol lonek?

Up! Jelzem, eddig 0 jelentkezes tortent, erdekelne az ok :)

Engem nem erint a hirdetes, de az egzotikus orszagok miatt biztos passzolnam :) Ket okbol is.

1. Nem biztos, hogy mindenkinek az ugrik be elsonek egzotikus orszagnak, ami neked. Es lehet hogy sokkal rosszabbra gondolnak, mint ami, ezt lehet kifejthetned jobban.
2. Onmagaban az utazas is szivas, foleg ha nem tertek el pozitivan a munkaugyi torvenytol. Ezert sem mindegy, hogy kethetente kell-e orakat utazni oda-vissza (lasd egzotikus orszag, nekem ebbol jo hosszu, elozo napos utazas ugrik be, hetvegen kulon orom), ami a torveny szerint nem munkaido, ergo ha nem vagy egy vilagutazo alkat, urambocsa csaladod van, akkor total szivas. Mivel az elonyoknel van lehet tenyleg csak egy lehetoseg, de lattunk mi mar karon varjut :) Szoval ezt a reszet is ki lehetne fejteni.

Hat ez az. Excellent == anyanyelvi, vagy excellent == Angol nyelvu munkakornyezet sem okoz gondot?

Utobbi azert nem annyira veszes. En pl. nem tartom magam excellentnek. Persze kinek mi a merce, az alap angol tudassal szenvedo gyari alkalmazotthoz kepest excellent vagyok, angol anyanyelvuhoz kepest meg a fasorban se.

Mivel Dev Opst keresnek es nem muforditot, gondolom az excellent verbal english annyi, hogy folyekonyan lehessen vele beszelgetni, es nem "ooo.. hmm.. aaa.." minden masodik szava. Ez azert nem olyan megugorhatatlan akadaly, ketlem hogy kizarna devops-ok 90%-at. Az emberek 90%-at lehet kizarja, de kit erdekel hogy Mari neni a kisboltban tud-e excellent angolul beszelni, ha amugy semmi mas feltetelnek sem felel meg? :)

Emberek alatt nyilván a hirdetést olvasó és a jelentkezést megfontoló emberekre gondoltam. ;) Tehát csak egy részhalmazra, ha ez így érthetőbb. Mari néni nem hinném, hogy rendelkezne a megfelelő linuxos kompetenciákkal.
(Kivéve persze, ha egy vezető politikus anyósa vagy strómanja, ez esetben természetesen pont ő lenne a megfelelő ember.)

"erdekelne az ok"

Engem nem érint, de valaki nagyon dolgozott, hogy egy rendes creepy hirdetést rakjon össze, sok-sok lebegtetett sejtetéssel, konkrétumok nélkül:
"excellent written and verbal skills in English"
"The Go Programming Language"
"must not be a US citizen or a greencard holder"

Ez eddig egyenként is olyan ami kizáró ok. Aki az elsőt tudja, az már jó eséllyel nincs odahaza. Vagy bejelentve nem self employee-ként is eleget keres. A második... wtf... A harmadik simán bizarr és sok minden beugrik róla, csak a teljes törvényesség nem.

"the possibility to travel to "exotic" countries" ??? Egzotikus, mint...? Lőni fognak ránk keleten, letapiznak Indiában mert jé-nézd-fehérember, vagy valamelyik csődben lévő banánköztársaság? A noUScitizen alapján még Oroszország ugrik be.

"competetive salary" Minthamagyarokírtákvolna

Igazabol en azt nem ertem csak hogy miert angolul hirdettek mikor teljesen ugy nez ki hogy Mo-rol kerestek embereket.
Ettol meg megertjuk hogy ha kiirod hogy a fluent english az alapkovetelmeny.
Ha meg nagyon angolos hirdetest akartok akkor a fizut illik megjelolni legalabb egy tol ig-ot.

Én így gondolkodnék, ha DevOps-os állást keresnék:

Hát, itt nagyon meg van kötve a kezem. Nem megoldásokat kellene szállítanom, hanem helyette mások által kiválasztott szoftvereket (Puppet, Bacula stb.) használnom. Egyrészt mi van, ha én az Ansible-t és az Amanda-t szeretem? Másrészt miért pont ezt a két őskövületet kellene használnom? Háthát, ez az állás így önmagában nem valami vonzó.

Mivel lehetne még vonzóvá tenni? Például pénzzel. Adtok ezért 1.5 millió Ft bruttót és megfontolom, hogy jelentkezzek. Nem fogom élvezni a melót, de az már jó pénz, megéri érte "szenvedni" is egy kicsit. Nade nem írtok pénzt. Á, biztos nem fizettek ennyit. Hagyjuk inkább.

Nocsak, a 100% home office azért jól hangzik. De mondjuk nem ellensúlyozza az első kettő negatívumot. Végülis megcsinálhatnám, hogy elmegyek oda dolgozni, aztán otthon simogatom a hasamat, meg néha csinálok ezt-azt esetleg, ami meló jellegű, de ehhez túl tisztességes vagyok, meg halálra is unnám magamat. Á, nem.

Na, pl. ezért. Meg én mondjuk most nem keresnék DevOps munkát, de az mindegy...

Miert kuldene el egy olyan ember barhova az oneletrajzat, aki nincs raszorulva, hogy munkat keressen?
Itt a cegnek kell uj munkaero, tehat a celja gondolom az, hogy jo emberek jelentkezzenek. Jo embereknek meg mar van jo munkaja.

Igy ha kelloen sokat ajanlana egy ceg vagy eppen kelloen izgalmas munkat (utobbi itt leiras alapjan nem derul ki), akkor talan valaki elgondolkozna allason. De ez nem csak erre igaz. Barmelyik masik hirdetesre is.

Ujra elmondom hogy miből állna elküldeni az önéletrajzát ha érdekli vajon mennyit fizet ez a cég? Nincs rászorulva tehát megtudja mennyit kapna azt köszöni szépen, ehelyett itt találgat össze-vissza. Valamiért hozzászólt a hírdetéshez tehát szerintem valamilyen szinten csak érdekli a dolog.

Nem, ez az állás tényleg nem érdekel, nagyjából a fentebbiek miatt nem keltette fel eléggé az érdeklődésemet. Abban próbáltam segíteni, hogy szerintem:
- ha az ajánlott meló több szabadságot nyújtana
- ha a fizetés meg lenne jelölve és jó magas lenne
akkor felkeltené az érdeklődésemet. Ez lenne a cél, gondolom.

Egyébként az álláshirdetéseket két okból olvasom:
- mindig nyitott lennék nagyon jó ajánlatokra (a "mitől jó?" kérdésre lásd a választ fentebb)
- tanulni akarok a többi hirdetés hibáiból, hogy amikor én írok hirdetést, akkor jobbat, vonzóbbat írjak, mint mások

Most is keresek pl. Windows-ra kihegyezett DevOps embert, és itt megtanultam, hogy mit ne írjak a profilba :-)

Olvasom itt a kommenteket es komolyan mondom nem tudom mit gondoljak. Miert van az hogy minden allashirdetes szet vann trollkodva, hogy ez azert nem jo- az azert nem jo...
Mi a baj ezzel a hirdetessel? Angolul kell tudni (nana, az IT doksik 98 % angol es meg is kell szolalni nem csak magyarokkal kommunikalni) erteni kell alap dolgokhoz (alap dolgok egy bizonyos szint folott). Sokkal tobb info beszerezheto a ceg weboldalarol is...
Ez szerintem egy jo hirdetes es en biztos kaptam volna rajta tavaly amikor a "gap-year"-emet toltotttem otthon, orultem volna ha erdekes munkat vegezhetek es maradatok meg egy ideig.
Kezdem azt hinni hogy azok akik megutik a szintet ugy szakmailag mint emberileg (kommunikalnak normalisan, vallaljak a kihivasokat, megvan a tapasztalat es hozzaallas) azok mar valoszinuleg koszonik elvannak es nem is szolnak a temahoz, a trolloknak - a kakan csomot keresoknek meg egyszeruen savanyu a szolo...
Az anyagiakrol pedig: Magyarorszagon es a vilagon mindehol van egy piac ahol mindennek meg van az ara - beleertve az ITs szakambert is. Annyi amennyit a piac diktal. Kerestek engem meg MO-rol es ajanlottak ottani piachoz kepest jo penzt de gyors szamolassal eldontottem h az kb 1/4 lenne a mostani penzemnek. Megis tudom h ez nem az egyedi cegek hanem a piac tulajdonsaga, igy nem volt harag, egyszeruen elmondtam hogy nem felel meg de koszonom az erdeklodest. Lehet tudatosan vallalni a piaci korulmenyeket vagy lehet keresni mas piacot, de akkor vallalni kell az azzal jaro veszodsegeket is. "Ingyen sor marpedig nincs!"
Ezzel a hozzaszolassal nincs szandekomban senkit megserteni, csak le szerettem volna irni, hogy nem ertem mi ez a kifacsart hozzaallas: vannak jobban es rosszabban kiirt allashirdetesek, a feladok nyilvan hogy tudatosan a celkozonseghez szolnak, es ahelyett hogy erdeklodes lenne egy egyebkent korrekt munkalehetoseg miatt megy a siras hogy keves a penz(latatlanban, megjegyzem!) es szetszedik a hirdetest neha hajuknal fogva elorangatott indokokkal... Kicsit olyan mindha a munkavallalo lenne az atyauristen, mindentudo akinek a munkaltatok orulniuk kell hogy megkaphtnak es kulonben is kegyet tesznek a ceggel hogy meltoztatnaak oda menni... Ez egy ketoldalu egyezseg. Mindket fel kot egy uzletet, merlegel, es ha kolcsonosen javara valik mindket felnek akkor letrejon a munkaszerzodes/megbizasi szerzodes. Ilyen egyszeru ez... Es uzeltkotes elott celszeru tajekozodni, informaciot beszerezni, email es telefon nem ordogtol valo... Szoval trollkodas helyett hasznosabb es elorevivobb lenne a kerdes/valasz kombo szerintem...
PS. Ez nem csak erre a hirdetesre ervenyes de mindig csodalkozva olvasom az itteni hirdeteseket - bevallom amolyan Popkorn bekeszit allapot - de valahol belul mindig elszomorodom... Nem tetszik ez a fajta legkor nekem sajnos, es nagyon szeretnem remelni hogy ezzel nem csak en vagyok igy egyedul.

Hjam baromi savanyu egy piacvezeto cegnel dolgozni aki megduplazta az eves revenue-t 3 ev alatt es a kovetkezo 3 evben valoszinu ez megint sikerul majd.

Penz miatt nem sirtam de pl szeretem tudni mire jelentkezek (ez az allashirdetes pont nem az en szakmamba vag) de a cegeknek is fel kene noniuk es nem csak divatozni mikor allashirdeteseket adnak fel.

Meg ez a felhivod kiderul 2 perc alatt visszavagas...

Nem hivom fel baszki mert nem farasztom magam ilyesmivel meg jarok interjukra feleslegesen es akkor a vegen kiderul hogy hat hmm piiz az nincs de cukorkat adunk pluszban (ezt mindenki vegye magara akinek inge de a Mo-i cegek 80%-ra ez igaz).
Nincs szuksegem arra hogy en nyomozzak mert kb uldozom el a fejvadaszokat hogy ne csesztessenek.

Akinek komoly munkaja van es elert egy bizonyos szintet annak vannak egyszeru elvarasai es a legfobb cel hogy ne raboljuk egymas idejet.

Nem rolad szolt :) Ez egy hirdetes. Ha valakinek szakmajaba vag, valaki munkat keres es nem a fejvadaszokat kergeti el, akkor ennek ez egy lehetoseg. Nos az allaskeresok igenis hivjak fel, erdeklodjek meg es amugy altalaban targyaljanak ertelmesen a feltetelekrol. Akit meg nem erint miert kell belekotni? Csak halkan kerdezem...

Tudod hallgatas beleegyezes es attol hogy szemelyesen nem erint maga a hirdetes a trend amit kepvisel nem tetszik es ennek hangot is adtam.
Masik topicban pont en voltam az aki vedte az ausztriai vagy nemetorszagi fizetest mikor Mo-rol elkezdtek fikazni hogy minden informatikus ennyit keres otthon meg hat nemeri meg stb (mindezt ugy hogy a 80% -uk meg mindig a mama altal kotott Iron Maiden -es pulcsiban flangal a negyeshatossal kezeben az aktualis geek teloval es csak elkepzelesei vannak kulfoldrol...)

Plane hogy ez egy londoni illetosegu ceg illett volna akkor ugy feladni az allashirdetest is es mindenki boldog lenne.
Akik meg jonnenek hogy de ebbol lejon a rezsi azokat majd leoltom en nem kell emiatt a topicnyitonak aggodni :D)

En is London mellett vagyok oszt meg elek...

Ha nem a te szakmadba vag, akkor miert nezted meg?

Akinek kerdese volt, az e-mailben feltette azokat es megkapta ra a megfelelo
valaszokat. Annak semmi ertelme nincs, hogy fizetest jeloljunk tol-ig, mivel
akkor irhatnank 30k-100k EUR-t mert a jelentkezo az alapjan lesz bearazva, hogy
milyen tudasa van es persze, hogy o mit var es hogy mit tud kialkudni.
Ha tul alacsony osszeget raksz ki, senki nem fog jelentkezni, ha pedig tul magasat,
akkor tul sok lesz a jelentkezo. Ez az en velemenyem, de en nem vagyok HR-es.

8 eve nem dolgoztam magyar emberekkel, de most par nap alatt rajottem, hogy
nem is hianyzik :)

Epp erre gondoltam en is es reszint pont ez okozza a szomorusagot bennem.
Azaltal hogy ennyire szedszednek egy hirtest egy - egyebkent intelligens es szakmai - kozosseg kvazi kirekeszti magat hogy olyan relevans lehetosegrol ertesuljon amik a kozosseg egyes tagjai szamara hasznosak lehetnenek. Kicsit tartok tole, hogy a hirdetok inkabb masfele nezelodnek mint beugranak az oroszlanok koze, holott a celkozonseg megvan a szakertelem szinten itt van es megis kisstilu bohockodasba megy at barmilyen jol megfogalmazott es elso korben kozzeteheto infot tartalmazo hirdetes is.
Miert nem lehet elore gondolkodni? Segiteni kell a hirdetoket is mert ezaltal segited a kozosseget hogy bevonzzanak olyan lehetosegeket amelyek valakinek hasznosak. Viszont ha sztrollkodjuk a dolgot akkor elobb-utobb elfogynak azok akik akar lelegzetvisszafojtva is hajlandoak ajanlani valamit ezeken a forumokon...
Legalabb annyi pozitivuma azert van ezeknek vitaknak hogy eletben tartjak a topikot, viszont eleg jo gyomrot kivan a hirdeto reszerol IMHO, hogy az ezzel jaro kellemetlenkedest turelemmel kezelje...

Engem az erdekelne (nem konkretan csak ehhez az allashirdeteshez kapcsolodoan, hanem ugy altalaban is), hogy ilyen tavolrol dolgozas eseten a helyi fizetesnek mekkora reszet lehet elkerni realisan.

30k GBP (nem EUR) Londonban meg az egyetemrol kiesett kezdo fizeteset sem eri el, otthoni viszonylatban viszont eleg jo fizetes meg bruttoban is - ha mondjuk szamolunk egy atlagos 60k-val (tehat ennyit kapna az ember, ha helyben dolgozna), akkor megkapna mondjuk a 30k-t remote?

No es hogy adozik ez a tipusu jovedelem? Vagy kifizetik az embert mint contractort, es akkor vallalkozokent egyeni szoc problema?

El vagy kicsit tajolva a fizukkal.
Lehet sokat keresni de nem egyetemrol kiesve azok az egyetemistak akik ilyen almokat kergetnek a mekiben dolgoznak vagy leginkabb sehol. 30-40K az mar jo/atlagos irodai ber itt. 50K felett mar seniornak vagy valamilyen spec emberkenek kell lenned valamiben. Szerintem a ket eves devops tapasztalat ezt a szintet nem uti meg.
Mivel contractorkent lennel fizetve a te dolgod mit hogyan adozol le.

UK-ban normalis cegnel fejlesztokent a kezdo fizetesek 20k-tol indulnak (de ez nagyon a minimum, inkabb 20k es 30k kozott vannak), London sokkal dragabb es altalanos szabalykent lehet +10k-val szamolni. Tehat szerintem a 30k kezdo brutto evi fizetes Londonban valoban a minimum...

Senior fejlesztoket (5 ev tapasztalat) olyan 40k -tol 50kig keresnek, szinten ervenyes a szabaly, hogy Londonban ott van a +10k vagyis 50k-60k kozott...

Specialis tudas, vagy csoportvezetoi feladatok eseten erre meg tehetsz +10k es mondjuk meg +5k valamilyen egyeb modon kifizetve (ceges auto vagy ilyesmi)

London nagyon draga es ha oda kell ember akkor a cegeknek meg kell fizetni ezt a plusz koltseget... (pelda evi vonat berlet ha 'videkrol' jarsz Londonba dolgozni (mondjuk 40km) 6000 GPB - szoval a +10k szinte semmi)

Ha kulsoskent dolgozol szerzodessel akkor a napi dijak fejlesztokent 180-200GPB-tol indulnak (kezdo fejleszto Londonon kivul) egy tapasztalt fejleszto olyan 380-450GPB napi dijat kaphat (ebbol meg lejon olyan 10% ha kozvetito cegen keresztul szerzodsz), nyilvan itt nincs felso hatar... tudok olyat aki 700GPB / nap -ot kapott egy 11 honapig futo projekten... (nem London)