TikTok vége?

Betiltották az USA-ban a TikTok-ot.

#szólásszabadság, #jogállamiság

A felsőháznak már nem nagyon volt választási lehetősége: az Ukrajnának és Izraelnek szánt segéllyel együtt került napirendjére a TikTok tiltása, így külön nem foglalkozhatott a kérdéssel. Joe Biden elnök már korábban bejelentette: aláírja a törvényt a kongresszusi elfogadás után.

Hozzászólások

Az oldal nem található... Szerintem ez is mehet a devnullba...

Nyugi, ettől nálunk nem kell félned, mivel Kína a legnagyobb kereskedelmi partnerünk. Putyin után a második legnyálasabb faszú Micimackó.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Gondolom a hárombetűsek nem tudták kontroll alatt tartani olyan hatékonyan, mint a "hazai" szolgáltatókat.

Ennél sokkal szomorúbb a történet: Sem a hárombetűsek, sem az amerikai dollármilliárdos multikból álló hízódisznóvá növekedtetett tech-piac nem tud nála sikeresebb platformot felmutatni. Felvásárolgatni pedig mindig is egyszerűbb volt, mint innoválni.

Ugyanakkor, az amerikai arrogancia már ezen is túlmutat, ők gyakorlatilag einstandolni akarják a Bytedance amerikai érdekeltségét és piacát a szokásos álszent "nemzetbiztonsági" baromsággal.

Az amerikai tech-piac utolsó, világot megmozgató innovációi az iPhone, a Facebook és a cloud (mint koncepció) voltak. Amik már több, mint egy évtizedesek. Azóta semmi nagy innovációt nem voltak képesek felmutatni. Minden más távol-keleten vagy Európában született.

mi volt a hivatkozott nemzetbiztonsági kockázat?

jó, hát csak kérdezem, mert pressmann szerint nekünk nem lehet szuveneritásvédelmi hivatalunk, szokott menni a legyintgetés a datadatra, szokott menni a legyintgetés ennél komolyabb külső nemzetbiztonsági kockázatokra, meg itt vannak nekünk a "demokraták" által kézivezérléssel működtetett amerikai központú szociálishálózatok, stb

Azt megsúgom azért, hogy nem fog sikerülni.

"Everything fails, all the time."