Senior rendszergazda kollégát keresünk a MagNet Bank csapatába

Fórumok

Senior rendszergazda kollégát keresünk a MagNet Bank csapatába

Főbb feladatok:

  • Szoftver és hardver infrastruktúra üzemeltetése, fejlesztése;
  • Rendszerszoftverek működésének optimalizálása;
  • Linux és Windows szerverek üzemeltetése;
  • Vmware infrastruktúra üzemeltetése;
  • Részvétel az IT rendszerek továbbfejlesztési projektjeiben;
  • Kapcsolattartás a társterületekkel és beszállítókkal;
  •  Hálózat és architektúra tervezése, kialakítása, dokumentációk

készítése.

A munkakör betöltésének feltételei:

  • Microsoft technológiák magas szintű ismerete (Windows Server, Active Directory, File share, Exchange);
  • Powershell magas szintű ismerete;
  • Több éves elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a következő témákban: VmWare, Veeam, Storage és SAN ismeretek;
  • Hasonló területen szerzett legalább 5 éves tapasztalatot;
  • Szakirányú, informatikai/műszaki végzettség;
  • Strukturált gondolkodás;
  • Jó szóbeli és írásbeli kommunikációs készség.

Amit kínálunk:

  • Barátságos légkör, elkötelezett csapat;
  • Értékközösség és felelős pénzügyi szemlélet;
  • Kellemes és kulturált munkakörnyezet, változatos munkakör;
  • A tevékenység átfogó gyakorlása, komplexitás, szakmai fejlődési lehetőség;
  • Csapatmunka mellett önálló, felelős munkavégzés biztosítása.

Az alábbiakat kérjük:

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődésed, és úgy látod, megfelelsz a fent leírt elvárásoknak, küldd el fényképes önéletrajzod és motivációs leveled - „Senior rendszergazda” tárgy megadásával -, bérigény feltüntetésével a karrier@magnetbank.hu e-mail címre.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Nagyon jo kiiras, viszont megforditanam az elejen a kovetelmenyt, ha mar a Windows a magas szintu kivanalom.

Szinte latom magam a poziban, aztan megsem. :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2021. 09. 07., k – 01:11

Elsődlegesen Windows-os kiszolgálók üzemeltetése/kezelése/hangolása lesz a feladata a leendő kollégának, ez így van, azonban a napi munka során szükséges, hogy az infrastruktúrát/mentést adó megoldások, illetve a kapcsolódó nem windows-os rendszerek se legyenek "fekete dobozok" a számára. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ha volna nagyvállalati múltja/tapasztalata, meg némi itsec "vénával" is rendelkezne, az csak hab lenne a tortán :)

Ejjj, ha nem Windows lenne a fo csapasirany! :) :/

Ez igaz, de egyik sem olyan korrekt, társadalmilag is kiemelkedőt nyújtó cég, mint a MagNet, így egyáltalán nem érdekelnek. Nekem speciel a pénz másodlagos tényező munkahelyválasztásnál, inkább a környezet, maga a meló/technológia, a közösség stb. jobban érdekel.

Nekem speciel a pénz másodlagos tényező munkahelyválasztásnál, inkább a környezet, maga a meló/technológia, a közösség stb. jobban érdekel.

++++ nagyon sok. Amióta nem kell windows-al foglalkozni azóta a vérnyomásom is rendben van (viccen kívül, tényleg jobb lett mindenféle gyógyszer nélkül).

Szerkesztve: 2021. 09. 07., k – 11:52

Én szivesen jelentkeznék hozzátok. ;)

Keresünk olyan Windows-os infrastuktúra kollégát, akinek ezek mellett van IaC (Ansible, Puppet, Chef), MS packaging (Chocolatey - nuget), Azure / bármilyen publikus cloud és általános CI/CD tapasztalata - sikertelenül.
Ennyire kevesen lennének hasonló kvalitásokkal?

Igen. Amugy nem, csak A, ok mar erre rajottek es vallakozokent toljak B, gyonge a kinalt csomag.

Cloud minimal tapasztalattal is mar onmagaban annyit tamadnak, hogy az kimeriti a zaklatas fogalmat.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Lehet, hogy három emberből álló csapatot keresel egy személyben... ugyan vannak olyan emberek, akik több különböző témához is megfelelően értenek, de a többség "együgyű", egyvalamihez ért valamennyire, ráadásul ezek olyan technológiák, amelyeket jelenleg nem oktatnak sehol közoktatásban, vagy önerőből szedi fel az ember vagy valahol megtanulja és megfelelő helyen dolgozik. Szóval lehet, hogy fel kellene venni bárkit és kitanítani...

... vagy szét kell szedni a feladatot "belsős csapatra" meg "külsős csapatra".

Belsős csapat lehet az aki hosszabban ott marad mert neki fejlődési lehetőség az adott meló és el tudja üzemeltetni.
A külsős csapat meg az aki rutinból összerakja (gyorsan, jól, nem olcsón) aztán továbbáll a következő hasonló feladatra - amire neki már megvan a tudása, rutinja, doksitemplate-je, scriptgyűjteménye...

Gábriel Ákos

Azt, hogy túl lennél-e fizetve, nem tudom megítélni.

Mivel automatizált infrastruktúra managementben még inkább szakemberhiány van, lényegesen magasabbak a fizetések, mint a "hagyományos rendszergazda" a pozíciókban.

Ezek a szakemberek jellemzően közel dolgoznak fejlesztési folyamatokhoz, könnyen lehet váltani infrastruktúráról build és release folyamatok támogatására, vagy akár kódolásra.

Nem akarom Ziziről lerántani nagyon a leplet, végülis mégcsak tizennyolc éve ismerem személyesen, de tekintve, hogy volt már bankcsoportnál infrastruktúra Atyaúristen, és maga se szokta tagadni, hogy nem éhbérért dolgozik (meg nem is lenne értelme), ezért szerintem sejti, hogy őt nem éri meg IC jelleggel alkalmazni ezekre. tudtommal nem a medián béreken dolgozik, és nem sysadmin.

Jahogy. De itt alkalmazottat kerestek a hirdetésben is, meg a kommentben is arra utaltak. Contractorként szívesen segítek mindkét helyen, és ott az árban is megegyezünk valószínűleg könnyen.

Egyébként az egyik rákfenéje erre a témára embert felvenni az, hogy az elején van vele egy csomó meló, kiépíteni az infrastruktúrát, "becsomagolni" 1-200 alkalmazást, megtervezni a folyamatokat, megértetni a kollégákkal a rendszerek és folyamatok használatát - aztán meg jól elfogy a meló, havota egyszer megfrissíteni a csomagokat a friss verziókra nem is tart sokáig, meg nem is túl izgalmas. Emiatt tényleg nem ér sokat innentől a munka, így nem is reális túl sok pénzt kérni/kapni érte.

Miért követelmény a szakirányú végzettség? Nem mintha érdekelne az állás (nem érdekelnek azt MS technológiák), csak érdekel, miről maradtam le, hogy más  - egyébként matek szigorlatos szakon - végeztem.