"Lecsapott a NAV: inkasszózták egy revolutos számláját"

A Revolut litván banki egysége által vezetett számlák eddig is inkasszózhatók voltak, ám a magyar adóhatóság gyakorlata eddig azt mutatta, hogy nem éltek ezzel a lehetőséggel - írja a Revb.hu. Ám most már lehet tudni olyan esetről, amikor a NAV egy magyar Revolut-felhasználó német fizetését inkasszózta.

A Revolut Bank UAB litván licenccel rendelkező bank több százezer magyar ügyfélnek vezet számlát határon átnyúló szolgáltatásért. Ezek a számlák jogilag eddig is inkasszózhatók voltak, ám a NAV nem igazán élt ezzel a lehetőséggel, legalábbis eddig.

[...]

A tanulság: a NAV elől a revolutos számlákon sem lehet és nem is érdemes elrejteni a pénzt, ha valakinek adótartozása van.

Link: https://www.portfolio.hu/uzlet/20230704/lecsapott-a-nav-inkasszoztak-eg…

Hozzászólások

Mivel bank es az EU-n belul van igy a NAV tud rola az orszagok kozotti adatcsere miatt.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ez miért hír? Bárki gondolta egy percig, hogy egy "fintech", amúgy már bank, ami az EU-ban rendesen működik "elrejti" a pénzét?

Hát én nem kereskedek, csak használom, és pár hónapja dobálja fel, hogy kell adóazonosító jel, aztán egy ponton határidőt is szabott, hogy utána korlátozásokkal fogom tudni használni, így inkább megadtam nekik.

Én úgy emlékszem, legutóbb (tavaly vagy idén az első negyedévben) egy sima account kreáláskor bekérték az adószámot.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Országtól függ, hogy mi a neve. Itt, Angliában pl. a national insurance number (NINO)-t kell megadni. Brazíliában meg a CPF-et. A Revolut valami körülírást használt, már nem emlékszem a pontos szavakra, de kb. olyasmi, mint egyedi adózási azonosító.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Mit gondoltok a Wise -ról?  Ott dollárban tartom a pénzem.

Az az Egyesült államok területén vezetett, valódi amerikai számlaszám.

Vajon ez mit sem számít?

Szerintem elolul nincs buvohely, inkabb csak a navnak lenne sokkal kisebb mozgastere - vagy szerintem a kettos adoztatas szabalyozasanak felmondasaval Amerikanak lett szar?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem érdekel a Belga kamatadó. Ez csak parkol. A lényeg, hogy ne forintban legyen, és a csodakormányunk ne tudjon egy éjszaka alatt olyan törvényt hozni, amivel hirtelen rendelkezhet fölötte.