Vajon mikor fog ez a balfaszság megjelenni: óravédő tok

Hozzászólások

Ha azt mondjátok, hogy ez már létezik, tökön szúrom magam :D

trey @ gépház

Persze, meg az összes F1 pilóta, akinek _kötelező_ felvennie egy bizonyos márka low end modelljét a futamok után (ahogy pl. egy baseball sapkát is), miközben egyáltalán nem olyan sapkát és órákat hord :D

^ Aki keveri a média/reklámmegjelentetéseket a valósággal :D

trey @ gépház

Egyik automata fémszíjas seikomat sem kell 3 naponta tölteni, a napelemes is elmegy 3 hónapig. 
Csak arra próbálok rávilágítani, hogy van olyan akinek(kevesebb mint a rolex tulajok egy ezreléke)kellhet vmi védőtok egy apple watchra vagy akár egy igazi órára is. A seikonak is vannak olyan búvárórái amin van egy könnyen cserélhető műanyag u.n. shroud ami megvédi az ütésektől. Jelenleg csak azért nincs gshockom mert nem szeretem a digitális kijelzőt, a mutatós gshockok vagy nem tetszenek, vagy bazinagyok, vagy Rolex árban vannak.

Nem én mászok, de el tudom képzelni, hogy valaki szívesebben visz egy olyan órát egy párhetes expedícióra amit nem kell naponta tölteni AHOGY TE IS JAVASOLTAD. De azér mégse akarja összekarcolni szándékosan és a vászon fedőtokok se jönnek be neki.

MRG-G2000GA-1ADR Pl ez nagyon patentul néz ki de chrono24en már rá se merek nézni és elfogadtam, hogy sose lesz ilyenem, még az új sárga 30/40 éves limitált frogman meg nagyon jól néz ki de £6000 egy gshocra nekem már sok. 

Próbáltad már szállítani is? Láttál már gyári csomagolt Rolexet, hogy azon milyen lünetta védő van, amivel leszállítják?

https://i.imgur.com/axKLRwZ.png

Láttál a lófaszt, megint csak a szád jár. Feleslegesen.

Van az órákon gyárilag egy ilyen védő, de az NEM AZÉRT VAN, HOGY AZOKKAL EGYÜTT VISELD, BAZMEG :D

trey @ gépház

Ezt nem adják ki normál esetben végfelhasználónak. Hivatalos Rolex butikokban leszedik az összes fóliával együtt. Gyártói utasítás. Kizárólag szállítási időben van rajta, plusz egy műanyag coffin-ban érkezik maga az óra.

Szürkében utazó simlis viszonteladók adják el flippereknek így, mert így a Chrono 24-en többet kapnak érte (gyári csomagoltként lehet hirdetni).

Kár felizgulnod, ez nem jelenti azt, hogy ilyen balfaszsággal jár valaki az utcán.

A tudatlanságod nem szégyen, kérdezz nyugodtan. Lényegesen többet tudok erről is, mint te.

trey @ gépház

én értem, hogy viselés közben senki nem rak rá ilyet. de hát szállításkor is minek ilyen balfaszságot elkövetni? pusztán ledöbbentem, kiesett a kezemből a pohár víz miközben olvastam, rettenetesen szomorú ez. 

Ezt nem adják ki normál esetben végfelhasználónak. Hivatalos Rolex butikokban leszedik az összes fóliával együtt. Gyártói utasítás. Kizárólag szállítási időben van rajta, plusz egy műanyag coffin-ban érkezik maga az óra.

tehát A Rolex fél hogy szállítás közben esetleg valami baja lesz az órának. ők nem olyan bátrak mint te! nem osztják a nézeted hogy balfasz aki ilyet rak valamijére. :D

amúgy arra már van válasz, hogy mióta #1 gaming platform a linuksz?

Ebben a postban azt próbálod feszegetni, hogy egyáltalán miért csomagolják be az árukat? Majd abból akarnál arra mutogatni, hogy ha az árukat becsomagolják, akkor normális az, hogy csomagolásban hordjuk?

A te farmerodon rajta van a gyári nejlonzacskó, amiben érkezett? A cipődön a cipős doboz?

Te tényleg ennyire gyopár vagy?

trey @ gépház

nem, nyilván nem erről van szó. szerintem itt azokkal van baj, akik évek óta nem akarjak megerteni, hogy igen, vannak olyan emberek akik leejtik a telefont, és nem akarják hogy ilyenkor osszetörjön. 

a helyett hogy elfogadnád ezt, évek óta értetlenkedsz a dolgon. már semmi építő nincs ebben az egészben, egy értelmetlen végnélküli cicaharc az egész. 

tenyleg nem érzed, hogy mennyire értelmetlen ezen ugrálni? 

Egyáltalán nem érzem értelmetlennek az idióta balfaszságokra való rámutatást, sőt, ez engem kifejezetten szórakoztat. Ha nem tenné, nem csinálnám. :D

Azt te nem érzed gáznak és felesleges cicaharcnak, hogy látod, hogy ezen nem tudsz változtatni, de évek óta úgy repülsz rá ezekre a postjaimra, mint légy a szarra? Miért nem ignorálod, ha szerinted ezek a postok értelmetlenek?

Ja, az a fránya tudatalatti, hogy ott motoszkál a fejedben, hogy azért van abban valami, amit ez a hülye trey mond ... :D

trey @ gépház

mindenki szívesen hordaná tok nélkül a telefonját, csak van aki tudjáról magáról hogy úgyis le fogja ejteni. kevesen vannak akiknek ténylegesen feláll rá hogy tokban hordják a telefonjukat. 

viszont az óra tokkal egyetértek, felesleges az esetek 99,9999999999%-ban.

mindenki szívesen hordaná tok nélkül a telefonját, csak van aki tudjáról magáról hogy úgyis le fogja ejteni. 

Vannak ilyen készségfejlesztő játékok, mint a LEGO stb. 

viszont az óra tokkal egyetértek, felesleges az esetek 99,9999999999%-ban.

Akkor mit küzdesz itt ellenem folyamatosan? Elég egy +1 aztán haladjunk. Régi szokások nehezen kopnak?

trey @ gépház

A gyári műanyag óravédőt ne keverjük össze egy form fit szilikon óravédővel. Értjük, hogy szerinted csúnya (mert az), nem neked van, nem kell megvenni. Aki akarja megveszi és felrakja amikor úgy érzi kell. Egy időben a paneraiokra volt divat a mindenféle színű szilikon tok amin volt 2-2 “rács” keresztben az üvegen, hogy úgy nézzen ki mint a nehézbúvár sisakok.

en ertem hogy nem ilyennel hordjak, de sem azzal villogtal a tengerparton. de szallitas kozben egy dobozban miert kell? eleve ott a dobozban a tarto cuccban ul, nemtud nekiutodni semminek. remelem nem ugy dobaljak szallitas kozben mint a kinaiak a pufis csomagot! :DD

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Miért ciki az, ha megpróbálom megőrizni az eredeti állapotát, hogy tovább legyen jó. Nem vettem apple watchot, mert abban az igazi sport- és tájékozódó funkciók csak külön előfizetéssel érhetők el (Strava, különféle túraappok), a Garminban (fénix) meg, bár drága, de out of the box, és külön költség nélkül megvan minden, ami nekem kell, plusz még az Ultrának is lófasz az akkuideje.

 

A garmin óratokja strapabíró, de üvegfóliát, és terepen szilikontokot is rakok rá, mert azt, semmilyen óra nem bírja, ha véletlenül sziklának csapódik, a G-schock sem, legalábbis én nem szeretném utána évekig nézegetni a mélyen karcolt/repedt tokot. 

A titán és a zafír se bírja, ha odavered a sziklához, és bizonyos tevékenységek közben a finommotoros képességek leromlanak annyira, hogy ez előfordul. A titán előnye, hogy szilárdságához képest könnyű, a repülőgépekhez is használják, de azért azokra is szoktak vigyázni. 

Ezzel? Mármint, hogy ilyen balfaszság létezik? Léteznek telefontokok, azért is ad valaki állítólag pénzt :D

BTW: ezeket szállításhoz használják.

Egy-két balfasz matricáztatni szokta az óráját, de azokon is csak röhögnek az órás fórumokon.

trey @ gépház

LOL

A rendesen fényezett autókra nem kell. Viszont a Tesla-kat rendszeresen fóliázzák, mert ergya a festésük / nincs hűtőrács szarrá pattogzanak.

Most már állítólag lehet gyári fóliázást is kérni, amit nem értek. Miért nem festik le egyszerűen tartósra?

Tesla Offers Factory Vinyl Wraps for Model 3 And Model Y

trey @ gépház

A mostani új autókon már nem lehetne vékonyabb a festés egyébként. Elég, ha elmész egy bokor mellett, szép fehér csíkok lesznek rajta, amit nem tudsz letörölni, vagy kipolírozni. (pl KIA)

Nem a kavics felverődés védő mellett érvelek, az nyilvánvalóan hülyeség. :) De tök jó lenne, ha nem spórolnák ki mindenből az anyagot.

Miért nem vette le? Geci kényelmetlen minden ilyesmihez órát hordani.

Egyébként pedig aki volt katona vagy ipari iskolába járt, az megtanulta egy életre, hogy ékszert, órát fizikai melóhoz leveszünk, mert balesetveszélyes.

trey @ gépház

 Platóról leugró balfasz, akinek a gyűrűsujját leszakította a fennakadó jegygyűrű ... stb.

Illusztráció:

Besenczi Árpád implantátumot kaphat a leszakadt ujja helyett

Vasárnap kötözésre ment vissza a zalaegerszegi kórházba Besenczi Árpád, akit péntek este egy színházi előadás közben ért baleset. A színész korábban elmondta, hogy a jobb kezén lévő gyűrűsujjának fele leszakadt, amit az orvosok már nem tudtak megmenteni. Most arról beszélt, hogy később még egy implantátumot is kaphat.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Besenczi Árpád éppen a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban játszott péntek este, amikor a gyűrűje beakadt egy csavarba és leszakadt a gyűrűsujjának a fele.

🤷‍♂️

trey @ gépház

Én fóliát vettem rá 400 forintért és ennyi.

A telefon fóliája on kb ugyanennyibe kerül, vettem belőle egy marékkal. Amíg működik addig kitart ez is.

van, aki telefonhoz is használ ilyen tokokat. azt se tudom megérteni

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

YouTube: Brilliant Reason Why Neil deGrasse Tyson Doesn't Put Cover on His iPhone

https://www.youtube.com/watch?v=vvFeqL86JBk

amúgy az én felhasználási eseteimben nem tudom elképzelni, hogy normál esetben kár tegyek a telefonomban. füles van a fülemben a buszon, karomon óra, ha kell telefonálni, akkor azzal intézem a hívást. ha pedig valamihez telefon kell, akkor pedig olyan helyen teszem, hogy ne legyen baja

persze pókhálóztam már be telefont. de abban az állapotban kb örülhettem volna, hogy nem magamat töröm össze :)

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Nalunk peldaul kotelezo a ceges lizingelt telefonokra, mert csak igy ervenyes rajuk a cserebiztositas.

Amugy a tok miatt nem fer be rendesen a kocsiban a pohartartoba. Ki kellett venni miatta a ragogumikat. Ha emiatt fejreallok egyszer, amig keresem az orbitomat, beperelhetem a telefongyartokat, hogy nem keszintenek normalis meretu telefonokat? Ha peklapatot akarok venni, akkor a lapatboltba megyek.

Szerintem kéne egy tok a toknak is, nehogy megsérüljön.

Le vannak maradva 30 évvel a katonasàgtól. Karóravédõ szìj a hivatalos neve. Annò, éjszakai harcàszaton a túlélést karòra szerint soroltàk. Voltak a rolexesek az instant halottak a bagósokkal együtt. Aztàn a szakaszgyilkos csipogòsok vagy Kàziósok. Végül a túlélõ tokosok, zsebòràsok, és az óra nélküliek.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Gondolom, arra utal, hogy a sötétben villogott a fém. Biztosan nem hallottak még arról, hogy NATO szíj.

Nekem ez urban legend-nek hangzik egyébként. Manapság nem cigaretta parázst, meg flashy órákat lesnek, hanem hőkamerákkal dolgoznak, ami a falon is átlát :D

Kifejezetten katonáknak szánt Rolex Explorer in action:

https://i.imgur.com/FpvXXJu.png

trey @ gépház

A NATO szíj az óra használatát könnyíti meg. Az óratok a rejtőzködést.
Az éjjellátó jó cucc, ha van. Ha nincs akkor bizony maradnak az olschool dolgok, mint a szem és a fül használata.
Amúgy jelenleg folyó konfliktusnál is jelentős számú katona döglik bele a dohányzásba. Mert a cigi izzását még zárt lombozaton keresztül is lehet látni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Kifejezetten katonáknak szánt Rolex Explorer

Ha célponttá akarják tenni a vásárlóközönséget... Fehér számlap, villogó csat, ez fényes nappal 50 pont

in action

ezen a képen nem látom, mitől in action

Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Egy ràgyújtàst 2-300 méterrõl ki lehet szūrni. Teliholdnàl 100 méterrõl észre lehet venni az óra csillanàsàt. A kvarcõràk, pityegnek, ami lopakodàs közben megint csak bukta. 

Az óravédõ szìj, letakarja a szàmlapot és hangtompítóként mūködik.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Én olyanról is hallottam, hogy vannak olyanok, akik ma is mechanikus órát vesznek (pl. rádiós, napelemes helyett) és a szépség oltárán feláldoznak heti 1-2 másodperc pontatlanságot, ami pont az óra lényege ellen van (hogy pontos).

Nem vagyunk egyformák, jobb is így…

Mivel a napi eltérés a referenciától történő +/-, így összességében akár heti is lehet a (+/-) 1-2s, mert ami egyik nap plusz, az másik nap simán mínusz.. attól függően, hogy mit csinálsz benne és milyen hőtartományban. Emiatt ugyanazt a pontosságot tudja, mint egy átlagos kvarcóra - csak ez tisztán mechanikai megoldásokkal.

A csak részben mechanikai megoldások ennél is pontosabbak, egy jól beszabályzott 50 éves hangvillás behozható valódi 0-ra. Ha egy Grand Seiko spring drive megoldását nézed, ott a napi +/- 1s tűrés havi 5-10 közé fog esni.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Így van. Emiatt szokták nekem úgy állítani mindet, hogy "hordd pár napig és csinálj mindent úgy, ahogyan eddig, ne variálj vele.. aztán gyere vissza". Meg szoktam figyelni minden nap végére mi a pálya, meg a ciklus végén is kap egy összesített számszerűsítést. Tökmindegy, mit mutatott a vibrográf.  Így állítva egy egyszerűbb Prospex vagy bármi 1 másodperces diffel megy, ha én használom. Ha más hordaná, nála erős kilengések lennének.

Viszonyítási alapnak viszont kell a computer, valamilyen pontosidős világórás oldalt szoktam használni ilyenkor.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Igen, pl. a katonák előszeretettel használtak és használnak automata órákat, mert áram nélkül is évekig elmennek :D

Azok az órák, amiket emlegetsz, önerőből pontatlan szarok. Kizárólag azért mutatnak pontos időt, mert rendszeresen szinkronizálnak valamihez. Ha az a valami nem elérhető, oda a pontosság is ...

Tehát, az általad emlegetett szarok önerőből lehet, hogy csúfosan leszerepelnének ezekkel a mechanikus szerkezetekkel szemben.

trey @ gépház

Londonban elő informatikus vagyok, nem katona.

A heti 1-2 másodpercet egy jó quartz óra is tudja és bizony ha tud szinkronizálni a világon bárhol a hosszúhullámú tornyokkal reggelente, akkor megbízhatóan folyamatosan sokkal pontosabb, mint egy mechanikus óra. Egyébként 10+ évig megy el elvileg a napelemes változat. Megvan nagyapám mechanikus órája is, évek óta nem szívattam magam vele. Ékszernek értem, de órának már a múlt.

Ha nem lehet majd elemet kapni, az óra lesz a legkisebb bajunk.

De a lényeg: virágozzék 1000 virág. Ha neked Rolex kell, lelked rajta. Másnak meg szilikon órátok kell. Semmivel sem kevésbé racionális.

Rendben, én csak a pontosságról szóló misconcepciódat tettem rendbe. Ukránoknak, palesztinoknak meséld, hogy mihez szinkronizáljanak adott esetben, ha éppen nincs mihez, de villany sincs, hogy feltöltsék a szarukat.

A szilikon óratok nélkül egyébként nem pontos a kvarcórád? Azért kérdezem, mert a tokról elkezdtél élénken terelni a kvarcórákra. Itt a tok szükségessége a kérdés. Vagy a londoni metró olyan veszélyes hely, hogy a kvarcórádra egy ilyen bumper kell?

trey @ gépház

Budapesten konkrétan Berlinből szinkronizál. Most nem nézem meg, de gondolom ilyen közel Ukrajnában vagy a közel keleten is van torony.

A témával arra próbáltam rámutatni, hogy úgy kutyázol rétegigényeket, hogy neked is van egy. (Egyébként a kutyázás zavar, nem a réteg igény…)

Most nem nézem meg, de gondolom ilyen közel Ukrajnában vagy a közel keleten is van torony.

Utána kellene nézned, hogy hol vannak ilyen adótornyok, hol foghatják a jelét, és mely órák mely adótornyok jelét képesek vételezni.

Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

akkor miert is olyan kurva fontos tudni a pontos idot?

Hát, ha palesztin lennék és az izraeli hadsereg bejelentené, hogy a lakhelyem x kilométeres környezetben 14:00 órakor megsemmisül, mert légicsapás lesz műsoron, akkor én kibaszott pontosan szeretném tudni a pontos időt :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 10. 20., p – 23:05

Diller Kevin már rápörgött a termékre, csinál belőle egy 10Mrd dolláros bizniszt: Watch Red Fox.. :D

Szuper sikersztori. Remélem feltűnik a sorok között, hogy az újabb sikeres highschool drop-out mögött is, pénzes anyuci és apuci van aki pár milliócskával átsegítette fiacskája cégét a kezdeti nehézségeken...
Amúgy tanulságos is. Nagyon jól mutatja, hogy a sikerhez nem jó, innovatív, stb termék kell, hanem a valóság torzítása. Pár éve néztem, mikor cseheknél próbálkoztak. A visszajelzések alapján nem fogadtam volna rájuk...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ott volt a végén a ":D"!

Persze hogy nem mehet be senki a Fanuc-hoz, hogy "kurvajó ötletem van elviszek egy fröccsigépet, aztán majd kifizetem ha bejött a biznisz...", Biztos hogy a biztonságiak vágnak ki. És akkor még meg kell venni az anyagellátó rendszret, a szerszámot, az alapanyagot is, illetve néhány műanyagipari mérnök többhavi munkabérét is ki kell csengetni, ami azért sok-sok pénz.

Na ennyit arról, hogy a 18 éves srác garázscége 300eFt-al elindul, és 5 éven belül 13mrd-osra küzdi fel magát. Mert kevin szereti ezt a sztorit eladni. Miközben apuka hevesmegyei nagyvállalkozó.