[UA] IBM Hashicorp

Hozzászólások

Akkor most már ajánlhatom a munkahelyemen a Hashi cuccokat.

Szoval mostmar az IBM-e az Ansible es a Terraform is? Ugyes. :)

A HCL-ben évekig kínlódtak (esetleg kínlódnak ma is) olyanokkal, amit ha nem NIH-szindrómások, és akár csak egy meglévő programozási nyelvre építenek, alapból kaptak volna.

A Puluminak van x nyelvi frontendje, bármelyikben megírhatod (némi kötöttséggel, de messze nem olyan durvákkal, mint a HCL) az infrádat, így ha bármelyiket ismered, nem kell új dolgot tanulnod, és megkapod szinte az összes nyelvi feature-t, amely kifejlesztésével a HCL vért hugyozik.

Terraform, Consul, Vault - szép :)

Boundary helyett tud valaki alternatívát? Esetleg fork? A Teleport is korlátozza az ingyenes hozzáférést a 16-os verziótól kezdődően. :-(

Amit az ingyenes community verzió tud az több mint elég. Nem kell session recording. Legyen OIDC auth integráció meg legalább CLI a kapcsolat felépítéshez (a web ui sem hátrány, de lehet élni nélküle). SSH, TCP (HTTP-hez, DB-hez). Vault integráció, credential injection nem kell.

NIS2 miatt kéne megoldás. SCB vásárlás nincs tervben helyette keresek szoftveres megoldást ami részben vagy egészben lefedi. Ja, on-premise megoldás kell, nem cloud. Év elején még a Teleportot néztem ki, tök jónak tűnt papíron, a héten már épp nekifutottam volna kipróbálni mikor a letöltésnél most ott virított az üzenet ami eddig nem volt, hogy már nem mindenkinek van ingyen. Innen jutottam el a Boundary-hoz, amiből az ingyenes verzió elég is lenne, sőt ha a password authja tudna TOTP-t csúcs lenne mert még OIDC sem kellene. Lassan be kéne valamit vezetni, erre most jön ez a hír. Ha most májusban bevezetem a Boundary-t az IBM meg nyáron bezárja az egészet akkor kezdhetem újra a keresést. Kezd a hócipőm tele lenni ezekkel.

Az SPS jó, és van mellé kellemesen integrálható IDM is ugyanolyan színben - a kérdés az, hogy mekkora a budget, illetve mi az a "must have" feature set, amire szükségetek van - ide értve a támogatás meglétét, illetve a jelenlegi infrastruktúrátokba való integrációnak a várható problémáit, kockázatait is. Mert lehet, hogy az xyz opensource motyó "ingyen van", de az ár csak egy a teljes költségből.