PHP/Python backend fejlesztő

Fórumok

Friss agyakat keresünk (Economic Stúdió Kft.) webfejlesztő csapatunkba

PHP/Python backend fejlesztő munkakörbe

Saját költségkeretből kialakítható munkakörnyezet, szabadon választható platform, családias hangulat!

Küldd el önéletrajzodat az szm@ecostudio.hu e-mail címre, vagy weboldalunkon, az ecostud.io-n, ahol egyéb lehetőségeket is találsz!

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Mindketto P betus scriptnyelv :)

"Saját költségkeretből kialakítható munkakörnyezet, szabadon választható platform" - ez hatalmas plusz!

(egyebkent a honlapon kiderul, mindkettore keresnek embert, 7 nyitott pozicio van osszesen - lehet, hogy valamire tobb is)

--
Hi, welcome to Fight Club.
First of all, how did you hear about us?

Tekintve, hogy a csapatot bemutato oldalon tobben is vannak, akiknel ott az almas logo, nem hiszem. Hacsak nem vetettek hasznaltan 1. generacios iPad-et.

--
Hi, welcome to Fight Club.
First of all, how did you hear about us?

40k huf-ból egy normális monitor nem jön ki, két monitor alatt meg nem neveznék fejlesztői gépnek valamit. Lehet rajta fejleszteni, mint ahogy egy androidos telefonon is, de a hatékonysága miatt nem neveznem "fejlesztői gépnek" a telefont

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

en pont igy csinalom: csak addig emelem fel a notebook fedelet, amig bekapcsolom, aztan eger, kulso bill es monitor. Sokkal jobban kezre all (nekem)...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

volt szerencsem meg evekkel ezelott hasznalni egy az ibm fejlesztette "csodas" hibajegykezelot. Kb. 2 monitor szeles volt a weboldal :-) Aki fejlesztette, nyilvan 2 display elott ult, csak arrol az aprosagrol feledkezett el, hogy tort le volna a keze, nem mindenki van annyira eleresztve, mint o...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Ez amúgy tök igaz, használok én is ilyesmit néha, és az ablak azon része átlóg az alsó munkaterületre. Használható, nekem kényelmes is. Windows alatt kivitelezhetetlen (bár, mintha a 10-esben feltalálták volna a spanyolviaszt, és el is adják, mint az évezred találmánya).
Otthon PC-t használok, és az FHD-n simán elfér egy böngésző, 2 és terminál ablak. Viccesnek tartom, mikor vki nyit egy notepad-et windowson, és az első dolga az, hogy maximalizálja az ablakot - így persze, hogy kell 20 monitor.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Amit a jelenlegi munkahelyem biztosít (multi, vidéki telephely):

  • Thinkpad T430 (8 GB RAM, SSD nincs) - amazon alapján (refurbished): 154.000 Ft
  • Thinkpad Ultra Dock - árukereső alapján: 60.000 Ft
  • ThinkVision 22" monitor (L2250p) - amazon alapján (refurbished): 23.000 Ft
  • Lenovo vezetékes egér (M028UOL) - ebay alapján (used): 14.000 Ft
  • Lenovo vezetékes billentyűzet (SK8825) - amazon alapján: 14.000 Ft
  • Haworth Lively Task szék (típus: Home Office) - haworth alapján: 100.000 Ft
  • Szék nélkül összesen: 265.000 Ft
  • Összesen: 365.000 Ft

Amit otthon gyűjtögettem össze magamnak:

  • Thinkpad E431 (4 GB RAM) - 2013-ban véve: 171.000 Ft
  • 4 GB RAM notiba - 2013-ban véve: 12.000 Ft
  • Kingston SSD (120 GB) - 2013-ban véve: 24.000 Ft
  • Thinkpad OneLink Dock - 2014-ben véve: 32.000 Ft
  • Samsung 14" monitor (SyncMaster 710n) - 2004-es, anyukámnak már nem kellett: 0 Ft
  • Genius Netscroll vezetékes egér (100X) - 2014-ben véve: 1000 Ft
  • Logitech vezeték nélküli billentyűzet (K800) - 2014-ben véve: 27.000 Ft
  • Topstar Open Point SY szék - 2015-ben véve: 79.000 Ft
  • Szék nélkül összesen: 267.000 Ft
  • Összesen: 346.000 Ft

Otthonra még jön egy vezeték nélküli egér (valószínűleg Logitech Anywhere MX: 17.000 Ft) és egy új monitor (nem tudom még milyen). A munkahelyibe talán kapok egy SSD-t. Asztali géppel lehet beleférnél a 200-ba (szék nélkül), de akkor ugrik a rugalmasság: home office, készenlét, stb.

Helyből két normális monitor billentyűzettel, egérrel elviszi minimum a felét, de inkább 120-130k-t. Alkatrészekből összegányolva, i5, legalább 16 giga memória és egy 250-es ssd olyan 180k lehet, de normális helyre valamilyen márkás üzleti gépet vesznek, vagy egyből notebookot dokkolóval, és akkor a határ akár a csillagos ég is lehet. És itt a fejlesztő még a földön ül :D

Gondolom annak is a kérdése, hogy milyen fejlesztőről van szó, de nem gondolom, hogy komoly monitor vagy egér kellene egy programozó keze alá. Nekem határozottan nincs rá szükségem. Két LG W2243S előttem, fejenként 40k. A képe jó, biztos grafikusok mondanák a magukét, de egyik fejlesztőeszközöm használatához sincs szükség színhű monitorra. Kezemben egy 5e forintos LG egér. Az egyetlen szempont az volt, hogy kényelmes legyen fogni, és az is. SSD árakról is lehetne vitatkozni, meg lehet venni 180 ezerért is. Az árgép szerint 40k annak a Samsung SSD-nek a 250 gigás verziója, ami a munkagépemben boldogan elvan két éve.

Monitornál azért nem mindegy, milyen szervízháttér van hozzá, milyen használatra tervezték, mert nagy cégnél az olcsó hamar drágább lehet. Szóval nem a színhűségről van szó. Konkrétan 22-es Dell monitorokkal számoltam, 55 darabja, 10 marad egérre és billentyűzetre. A gépben meg ugyan ezzel az ssd-vel számoltam, 36-ért :)

Pusztán csak érdeklődésből, de miért olyan kurva bonyolult programozni megtanulni és nem egy nyelven gondolkodni legalább alapszinten?

Nálunk pl. C# és PHP van elsősorban, meg PgSQL és MSSQL és nyomokban MySQL. De fut C++-os kód is. Ha valaki nem tudja az egyiket, majd itt megtanulja.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Jobb helyeken ja, de nem mindenhol nézik jó szemmel, ha a kolléga hónapokig nem produktív, mert nem tudja azt a nyelvet, és nem mindenki olyan okos, hogy hamar át tud állni egyik nyelvről a másikra. Meg hát azért egy nyelv nem csak a szintaxisról szól.

--

Ehhez képest a Python szintaktikailag viccesen kilóg a sorból a többi nyelvhez képest.
Míg a legtöbb nyelven simán írsz egy kódsort egyetlen sorba és/vagy indent nélkül, Pythonban ez némi nehézségbe ütközik :)
Ezzel csak arra akartam utalni, hogy nem feltétlenül igaz az, hogy elég gondolkodni tudni, az még a produktív munkától nagyon messze tud lenni.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

"Jobb helyeken ja, de nem mindenhol nézik jó szemmel, ha a kolléga hónapokig nem produktív"

A kiírásban fejlesztőről van szó, nem pedig 0 km-es kezdő egyetemistáról.

"és nem mindenki olyan okos, hogy hamar át tud állni egyik nyelvről a másikra."

Ez rendben van, van sok szép másik szakma a világon, ha algoritmizálni sem hajlandó megtanulni csak kódot kopipasztázni.

"Meg hát azért egy nyelv nem csak a szintaxisról szól."

Pesze, de ne mondja már nekem senki, hogy az normális egy - ismételten - fejlesztőtől, hogy hónapok kellenek ahhoz, hogy bármit le tudjon írni egy nyelvben.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ez rendben van, van sok szép másik szakma a világon, ha algoritmizálni sem hajlandó megtanulni csak kódot kopipasztázni."

Azert szerintem letezik mas is ebben a szakmaban mint ez a ketto, pl architektura-t nem tudnam se kodmajom se algoritmizalasi tevekenysegbe sorolni. Mindketto emlitett szamomra eleg low levelnek hangzik, van azert ennel kicsit magasabb is, kerdes hogy annak mennyi koze van a tenyleges programnyelvhez, de azert nem arra gondolok amikor az ember mar kodot se lat, van azert a ketto kozott meg, aki az adott nyelv sajatossagait tudja otvozni a magasabb celokkal

Hozzáteszem én a 2 nyelv köré épülő "ökoszisztéma" miatt csodálkoztam rá. Nem hasonlítható össze a kettő és a weblapjukat megnézve csak php-s megoldásokat látok.

Tehát szerintem nem lehet csak úgy php/python-t írni mintha mindegy lenne, mert nem csak a nyelv szintaktikája tér el, hanem egy csomó minden más is.
--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

Őőőőő... én sem értem igazán miért olyan nagy meglepetés a php + python kombó. Simán el tudom képzelni, hogy van egy php alapú weblap, ami az adatok egy részét nem közvetlenül adatbázisból, hanem egy python alapú backendből szipkázza. Sőt, szerintem elég sok ilyen van, max python helyett java, nodejs, neadjisten c/c++?

"Friss agyakat keresünk" - ez már a zombi apokalipszis? :D

--
laco

Pontosan mit kell érteni a saját költségkeretből kialakítható munkakörnyezeten?

A dolgozó beviszi a saját gépét, és ő veszi meg az irodaszéket is?

Ha jol latom Szasz Marci az egyik leendo munkatars.

Fedora 22, Thinkpad x220

mi (lesz) a devops fejleszto feladata?

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Csak pasik? :D Mindjárt írok az ombudsmannak! :D
--
Coding for fun. ;)

Néha elgondolkozom, hogy ha sok embernek ennyire nehéz az írott magyar nyelvet értelmezni, akkor miért internetezik vagy ha internetezik akkor miért szól hozzá ?

#irónia ON
Igen, a saját költségkeret azt jelenti, hogy a fizetésedből levonják a dekoráció árát. Sőőt, a virág / kert öntözéséhez elhasznált víz és csatornadíjba is be kell szállnod.

gyk:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia
#irónia OFF

az meg kevesbe szep, hogy a hirdeto ennyire leszarja a sajat topikjat...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

1 honap alatt ennyire voltal (te es a ceged) kepes? LOL...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

ha tévedek, sorry, de szerintem a szász marcival lehet együtt dolgozni...

Ha jól nézem:
Márton
CTO

korábbi képek a google programban.

------------------------
Jézus reset téged