Ubuntu 24.04 vs. W11

Hozzászólások

Flame-mentesen, ha lehet: Elképzelhető, hogy egy másik dobozos disztró még gyorsabb, mint az Ubuntu? Vagy ezen a szinten már nem mérhető a különbség? (A külön optimalizált gentoo-k ebben a versenyben nem vesznek részt)

A "darabszámra több első hely" szépen mutat, de elég sok esetben 2-3% vagy az alatti a különbség, ami picit más körülmények között bármerre is billenhetne - ezektől megpucolva az eredményeket azért nem annyira "hűdenagyonsokkalgyorsabb" a buguntu... (És vajonmegy már OOB három hangeszköz vegyes működtetése, és egyes hangforrásokból származó hangok (Zoom, böngésző, teams, stb.) akár menet közbeni átpakolása egyik kimenetről a másikra? )

A take away message számomra az, h a linux gyakorlatilag felzárkózott teljesítményben a windows-hoz. Korábban ez azért nagyon nem így volt.

 

Funkcionalitásban lejhet, h nincs meg a parity, bar ott én azt latom, h almát a körtével esete van. Van, amiben a linux a jobbabb (nekem pl. a windows nagyon nem áll kézre).

Én 9 hónap linux után álltam vissza windowsra és számomra érezhető volt a windowson az alkalmazások lassúbb elindulása win 11 alatt. Win 10-et tettem fel és azóta ugyanaz a sebességélmény, mint linuxon. (Persze minden tök más :)

Szerkesztve: 2024. 04. 21., v – 21:45

Közvetlen link:
https://www.phoronix.com/review/framework-16-windows-linux

Összefoglaló:

If taking the geomean of all 101 benchmark results, Ubuntu 23.10 was 16% faster than Microsoft Windows 11 while Ubuntu 24.04 enhanced the Ubuntu Linux performance by 3% to yield a 20% advantage over Windows 11 on this AMD Ryzen 7 7840HS laptop. Ubuntu 24.04 is looking very good in the performance department and will see its stable release next week.

Amibol a lenyeg:

van vegre egy olyan laptopgyarto (framework), aki komolyan foglalkozik a linuxszal.

(eleg a forumjukra ranezni, rendesen valaszolgatnak linuxos elakadasokra).

 

Amint szallitanak Mo-ra es van magyar billentyuzet, en komolyan megfontolom, hogy beruhazzak egyre.

Ez realisan olyan 2025 nyara idoben. Es arban olyan 1Mft korul lesz.

 

Addigra kikupalodnak a gyerekbetegsegek.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....