[pol] Nvidia story

Hozzászólások

nem kattintok random linkekre bármi körítés nélkül

Az élethez szerencse is kell. Nyilván fontos dolog, hogy elő mert állni a kéréssel, de a Sega CEO is jól látta a helyzetet, hogy egy becsődölt beszállítóval sokkal nagyobb szarban lettek volna mert így még ideje korán elvarrták a szálakat. Szerintem ez egy jó példa arra amikor egy előre jól látható veszteség elkerüléséért hajlandóak fizetni a felek.

Az tény, hogy erre csak kevesek képesek.

Miert lett volna a Sega nagyobb szarban? Nekik rovid- es kozeptavon ez egy oriasi (vagy csak siman) veszteseg volt.

Hosszabb tavon kaphattak egy halas es huseges partnert, bar ez az uzleti vilagban nehezen ertelmezheto IMO.

 

Baromi nagy szerencseje volt. Es merem mondani, h nem ennyi volt a sztori, biztos volt ott meg a hatterben egyeb feltetel es megallapodas is.

 

MA csokarol egyebkent azt mondjak, oriasi nagy koponya, mint manager, valoszinuleg eleg teheteseges targyalopartner lehet. Konkretan az egyik CEO (CF v. a Hubspot) egy tweetben ugy jellemezte, h egy masik ligaban jatszik, nagyon tisztelik.

Azért mert ha egy új terméket úgy dobnak piacra, hogy kiesik alóla az egyik fő komponensének a gyártója, az valszeg többe kerül mint ha még előtte beszállítót váltanak ahogy történt. Ettől függetlenül persze tökösnek kellett lenni odaállni, hogy gyerekek ez nem fog menni.

Elbeszélünk egymás mellett. Én pusztán annyit mondtam, hogy nagyobb bajba lettek volna ha a projekt vége felé borul meg a Nvidia és nem az elején tudják menedzselni a kérdést. Annak, hogy fizettek nyilván akkor volt valami oka, de ezt csak a Sega főni tudja, hogy mi. Lehet ennyi zsetont megért befektetni a jövőbe.