Az elemlámpáról ...

Tegnap este, vaksötétben sétálok a parkban a kutyával, jön egy ismerős szembe a saját ebével, kezében egy random iPhone-nal idegesen hadonászva ...

- Te, nem tudod hogyan kell ezen az iPhone-on kikapcsolni az elemlámpát?

- Nem.

- Hát nem tudom, kerestem mindenfelé ... <hadonászik vele a levegőben, hátha az segít>

- Amikor nekem iPhone-jaim voltak, akkor úgy kellett, hogy ....

- Nem megy ... <szerencsétlenkedik vele>

<2 perc szerencsétlenkedés>

- Hát, passz. Hogy kapcsoltad be?

- Hát, a többi kutyás segített bekapcsolni, mert kerestünk valamit a földön, de már elmentek.

- Ühüm ... Na nekem mennem kell, mert a kutya menne ...

- Jaja, sziasztok! Remélem hazáig nem merül le ... <és betette a világító iPhone-t a táskájába>

- Sziasztok! 🤦‍♂️ 🙄 😆 🤭

Hozzászólások

Gyorben is vannak eletkeptelen emberek? Nahat. Azt hittem mar mindenkinek atadtad a tudast \o/

Elmagyarázom. Apple felhasználó egy átlag kretén, aki amikor merül az elem, akkor erősebben nyomja a távirányítót. Dolgos István ezt észrevette és amiatt csinálta meg így. (Az iphone is mindig merül...) Ha pedig ő így álmodta meg, akkor az így jó.

Boven Steve Jobs utan raktak oda azt a kurva "nyomogombot" a lock screenre... :)

Gyakorlatilag a UX az egyetlen terulet, ahol egyertelmuen lehetett erezni, hogy Jobs mikor hagyta abba a tesztelest. A tobbit nagyjabol nelkule is megugorjak idonkent azota is. De miota Jobs lemondott a zoesiksz UX minden evben kap egy uj elbaszott defaultot a regi jol kitalalt helyere es egy ertelmetlen feature-bonyolitast. Az iOS is.

Már régóta nincs. Van nálam jópár 1-2-4-18TB -os, egyiken sincs. Utóljára az ilyen 120gigás-okon láttam.

Már csak a helye van meg kivezetés formájában, valamennyi tákolással le lehet venni innen egy jelet, ami vezérelhet egy saját magad által össze-eszkabált LED-es világítást.

a nyitóban írtad le, hogy te se tudtál neki segíteni kikapcsolni. :D

Eszem ágában nem volt a problémájával foglalkozni.

van itt informatikus aki egy billentyűzet kiosztást sem tudott beállítani mac-en.

Egy? 20 éve hallom sípolni itt az embereket. Eleinte mindenféle "innen töltsd le, töltsd be" szarokkal gagyiztak, talán már eljutottunk oda, hogy nem kell rá egy külső billentyűzet? Hurrá! 2024 a Mac éve!!! Ja, nem.

trey @ gépház

érdekes megfigyelni, hogy ameddig 3D Touch volt, minden Androidos azért verte magát, hogy az szar, meg be fog törni a kijelző, és miért nem long tappal van megoldva mint minden normális Androidos rendszeren.

most hogy nincs 3D Touch csak long tap, így már ez a szar :D:D:D:D

imádom mikor valami random droid user jön és megmondja hogy valami szarul működik szerinte egy készüléken amit nem használ és amit mi 7 éve használunk és jó. :D  loller, kecire hiteles.

Pl. alkalmazás törlése. De alkalmazásfüggő is, hogy a hosszan nyomásra melyik funkció érhető el egyből, pl. a jegyzetek alkalmazás hosszú nyomásra felkínálja, hogy újjegyzet, új ellenőrzőlista, új fotó vagy dokumentum szkennelése.

Valamikor sok verzióval ezelőtt (talán az XS-nél) hozták be a Force Touch funkciót, akkor a nyomás erősségével lehetett ezeket előhívni, aztán a Force Touchot hardveresen kivezették, maradt helyette a hosszan nyomvatartás. Szóval nem is túlságosan új funkció. És persze a nyitóképernyőn a lámpa illetve a fényképezőgép is pont ezt csinálja.

Egyébként Androidon is van long press, gondolom, nem tudtál róla,ha ez meglepett iPhone funkcióban.

Persze, minden ami Apple, az szar. Kb ugyanolyan hülye álláspont, mint az Apple-fanoké, bár szerintem még röhejesebb, mert az érvek is toták hülyeségeken alapulnak, és nagyjából az első ekézésen már elesik a user, ahogy itt is. Egyébként konzisztens, mert amikor a force-touchot bevezették, a force-touchot hardveresen nem tudó készülékek már akkor is long touch-csak működtek.

Persze, neked is mindenki hülye, aki az Apple szaraira (szerinted) rosszat mond ... AMIÓTA Apple-fanboy lettél.

  1. Az is hülye, aki egy hülyéknek gyártott eszközön nem tudta kikapcsolni a lámpát
  2. Én is, hogy röhögök rajta
  3. Én is <egyébként mindenért is>
  4. Az is, aki konzisztens működést várna

Szekták működnek kb. így, szektatagokkal :D

trey @ gépház

tudtad <> akartad

Konzultálj erről valakivel. Jelentős a különbség, ugyanis.

Erről jut eszembe: az hogyan és mitől lehet, hogy telefonszupport kb. úgy néz ki nálunk, hogy Android vs. iPhone supportkérések aránya 1:10, miközben a telefonok aránya 90:10? 🙄

trey @ gépház

Le lehet ragasztani, mint a kamerát a PC-n.

Jó azért ez tényleg darwin díjas. Lock screenen alapból ott a gomb, ez bizony kőkeményen user error.

Ha ez nem sikerül akkor quicklaunch vagy hogy a rákba hívják lehúzós cuccon is ott van (hacsak ki nem vette szándékosan onnan), esetleg egy hey siri, turn of the light. Harry potter fanoknak bónusz hogy lumos és nox parancsokkal is kapcsolható.

A fenti leírás alapján emberünk egy mezei egygombos zseblámpával is bajban lett volna. 

Kontrolként ha legközelebb összefutsz vele adj neki oda egy droidos telót bekapcsolt zseblámpával, lássuk azzal mire jut.

nem-nem. ez az apple hibája. nem elég intuitív hogy oda van baszva egyből az első képernyőre egy zseblámpa ikon. :D:DD:D:D 

mégis honnan lehetnél biztos benne hogy az a zseblámpa ikon bekapcsolja a hátlapon a ledet? lehet hogy a számológép indul el ha megnyomod. ki tudja?

Itt nem ez a kérdés.

A kérdés: minek valakinek egy Iphone-ja vagy egy androidja, -tök mindegy, de legalább az Iphone biztosan drágább- ha még ilyen egyszerű feladatok, mint a lámpa ki-be bekapcsolás is meghaladja a delikvens képességeit.

Lehet legközelebb a kutyának kellene odaadni a telefont, neki lehet hamarabb menne, vannak kifejezetten okos egyedek közöttük.

amit fikázni szoktatok hogy még körbe is kell pörögni meg táncolni meg énekelni neki? arra gondolsz igaz? amit azóta telibe lemásolt mindenki? :D

nekem nincs bajom a rajzolással, de szerinted intuitívabb V betűt rajzolni a képernyőre? ez egyértelműbb mint hogy oda van rakva egy konkrét zseblámpa ikon?

szerintem akin egy zseblámpa piktogram nem segít, az nem fogja kapásból azt mondani hogy nyilván egy V betűt kell rajzolni a képernyőre hogy bekapcsolja a ledet. 

tőlem múltkor a cégnél a portás kérdezte meg egy androidos telefon kapcsán, hogy hogyan kell megosztani a mobilnetet a telefonjáról, meg hogy honnan és hogyan tudná letölteni a wazet. ncoreon kereste, de ott nem volt. #azandroidfelhasználókokosabbak xD

akkor ebből  levonom én is azt a következtetést hogy a probléma az sorozatosan, hogy Android felhasználók nem tudják a saját szarukat használni.

Aki bolyongott már sötét mélygarázsban úgy, hogy egyik keze tele volt, másikban a telefonja, az majd próbálja ki, hogy milyen kurva egyszerűen lehet vakon a telefonja kijelzőjére egy V-t rajzolni a hüvelyujjával ;)

Ki-be.

Most majd ugyanezt, ugyanebben a scenario-ban a balfasz elemlámpa ikont keresgetve, egy kézzel vagy orral hosszan böködve a fisz-fasz méretű zseblámpa ikont, hosszan nyomva tartva :D :D :D :D :D

trey @ gépház

készítsek róla videót, hogy hogy kell egy kézzel benyomni azt a gombot?

1. lépés: fogd a kezedbe a telefont

2. lépés: a bal alsó sarokban nyomd meg a zseblámpa ikont és amikor rezzen egyet a taptic engine akkor engedd el.

 

uh, mondjuk így leírva tényleg geci bonyolultnak tűnik.

nálam el se kezdődött a flashligt téma mert nálam mindig működött. panaszt soha nem hallottam erre. te találkoztál valakivel aki valószínű egy androidos telefonon se tudná bekapcsolni a flashlightot. onepluson el se jutna az off screen gesture menüpontig, vagy ha igen akkor fel se fogná mi az. (ha már egy zseblámpa ikont nem ismert fel akkor ez 100%, hogy így lenne.)

sajnos kiskunfélegyházáról már nem érek győrbe, de nektek jó étvágyat és kellemes időtöltést kívánok!

ühüm, továbbra is sajnálom hogy nehézséget okoz lenyomni egy gombot majd elengedni. biztos szar lehet így élni. be lehet állítani egyébként Action Buttonra is, lehet neki mondani hogy Hey Siri, Turn on the flashlight. ez utóbbinál még hozzányúlni se kell ha már ez ekkora probléma. :D

nem, szimplán le kell nyomni a bal alsó sarokban egy 100%ig mindenki által zseblámpának nézett ikont. le lehet húzni a control centert és ott is be lehet kapcsolni. megkélrheted a sirit hogy kapcsolja be. be tudod mappelni az action button-ra i15 Pro-n. bár már látom, hogy itt az egyetlen jó megoldás a problémára csak az ha rajzolok egy V betűt a kijelzőre. :D:D

https://www.youtube.com/watch?v=fXf11G08K3o

Ez volt a probléma. Nyomkodta, húzkodta jobbra-balra, hiába.

Nagyon intuitív, hogy nem nyomkodni kell, meg húzkodni, hanem lenyomva tartani ... :D Annyira, hogy a faszi (gondolom okkal) videót is csinált róla :D

trey @ gépház

teszt kedvéért:

2 kollegámnak odaadtam a 15 Pro-t. az egyik egy fiatal srác, a másik egy középkorú nő.

a srácnak nem sikerült bekapcsolnia a zseblámpát. tappolgatta és huzigálni próbálta jobbra balra az ikont. a nőnek sikerült kb 5 másodpercen belül bekapcsolni, úgy hogy sosem használt még iPhonet.

a srác elmondása alapján, ő Androidon ahhoz van szokva, hogyha rezzen/kattan egyet a telefon egy gomb lenyomására akkor valamelyik irányba el kell húznia azt a buttont amit lenyomott. 

I hate that damn flashlight on the iPhone TEN. The hard press doesn’t work always. It’s super weird. I wish they’d used swiping, like for the camera if the screen is locked but just the opposite side of course.

[...]

Thanks so much Im laughing at myself I didnt know how to control the flashlight Im new to IPhones thanks again for your help

[...]

Thanks man my flashlight has been on for a couple hours and I got super annoyed

[...]

Thank you soo much , my flashlight has been on for aa couple hours, I couldn’t figure it out

[...]

Excuse me,, i'm already enable both camera and flashlight,,, i'm if i touch it,, it still can open them,, what should i do???

[...]

Flashlight is grey it doesn’t let me press :(

[...]

dam the iPhone x is annoying but thanks!

Kommentek :D :D :D Besírós.

Ezek szerint még iPhone-ok közt sem konzisztens a működés ...

trey @ gépház

én beismerem... neked sokkal jobb az életed hogy egy átlag iPhone userhez képest 1-2 másodpercel hamarabb be tudod kapcsolni a ledet a telefonodon! 

nálam mondjuk biztos nem vagy gyorsabb a rajzolgatással, mert nálam Action Buttonra van állítva, de ez most mindegy is, mert ennek ellenére vagy ezt, vagy azt használom. sőt, van néha hogy a Control Centerből kapcsolom be, mert ugye ott lehet állítani a LED erősségét is. ez utóbbit lehet androidon/onepluson is, nem?

Előttem van, ahogy valamelyik kretén moziban, színházban botorkál a sorok közt és üvöltözi, hogy "Vingarium Leviosa!"

🤣

(Sajnos vizuális típus vagyok!)

Mondanivaló lényege: vannak helyzetek, amikor nem kurjongatsz, mert illetlen, vagy csak simán debilnek néznek.

trey @ gépház

Érted, zseblámpa, világosíts fel!!!!négy!44! badummtss.gif

Következő hup talin vérre menő zseblámpakapcsolgatás verseny! :) 

Amúgy tegnap este kipróbáltam csak mókából amikor egyik kezemben elaludt gyerek volt és sötét, egy kézzel simán tudtam kapcsolni i13minin. Igaz nem színházba vitt pórázon lógó kutya, de remélem megfelel a követelményeknek.

Itt a user bukott meg. Biztos a oneplusos V betű elsőre ment volna neki.

Ha ezt nem sikerül megugrani akkor ott tényleg komoly baj van. Egyetlen ismerősöm se szaladt még bele ebbe pedig van bőven köztük iphoneos. Még anyám is rájött pedig bőven 60 felett van és gyárilag immunis a technikára.

Sőt, mivel amerika a fő piac ahol köztudottan mindenki hülye ott se lett belőle balhé. A linkelt videód is 6 éves, nekem nem rémlik hogy lett volna flashlightgate.

Szóval:

1. Ez nem intuitív

2. Userünk füléből tényleg nem szabad kivenni fülest mert megpusztul a kilégzés-belégzés.mp3 nélkül.

Mit erőlködjek? Idióták vannak mindenhol. Itt te erőlködsz azon hogy ráhúzd az ios-re hogy nem intuitív pedig ha ugyanennek az embernek adsz egy droidos telót pont ugyanígy falnak menne vele.

Napi szarazájóeszshitpost aminek nyugodtan lehetett volna az is a címe hogy "a gyökerekről akik még egy zseblámpát se tudnak ki/bekapcsolni". 

én konkrétan befejeztem a témát. nem fogok olyannal vitázni aki nem tud lenyomni egy elemlámpa kinézetű gombot. :D

azt akarod mondani hogy minden androidos telefonon minden létező funkció és gomb ugyanúgy működik és ott nincs ilyen gond? :D

Mondjuk ha tüntizni kellett volna a lámpa akkor be és ki tudta volna kapcsolni akár többféleképp is, ráteszek egy húszezrest. Az emberek hihetetlenül kreatívak tudnak lenni, ha van ösztönző erő.

Amúgy ha a gombra rányom a tag a lock képernyőn és nem villan fel ill. nem alszik ki, akkor is a gomb mérete picit megnő.. aztán egy emberszabású őserdei akármi talán már kipróbálja mi történik, ha 0.1 másodperccel tovább tartja rajta az ujját, hogy még nagyobb legyen a gomb.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Most hogy mondod már lassan én is kezdem elfelejteni hogy kell kikapcsolni. Lehet jött új modem update a 13.4-el és a covidoltás csipsze betolta a fejembe az új firmwaret.

Szerencse hogy androidon mindenkinek minden elsőre magától értetődő, sose találkoztam még olyannal aki letöltött reklámokkal teli flashlight appot mert nem találta a gyárit (ohh wait).

Tartani kell kb fél másodpercig de lehet még annyit se, érzésre olyan 0,2-0,3 sec. Igazából egy "nyugdíjas tap" is elég hogy aktiválódjon.

Fentebb írtam hogy valószínűleg azért van benne egy minimális delay hogy zsebedben kotorászva ne kapcsold fel véletlenül.

Régen volt 3D touch de sok éve kinyírták, azóta egységes.

Elég sűrűn kijárok a szabadba (főleg amióta jó idő van), nem tudom ez honnan jött hogy nem.

Korom sötétben úgy hogy megy a telefonod kijelzője amin van egy ikon amire ha ráteszed az ujjad elkezd nőni és ha elengeded összemegy, de legalább fél másodperc se hogy bekattanjon és te nem fogod fel hogy ez mit akar jelenteni az gáz tökmindegy hogy milyen telefonról beszélünk.

Lehet erre ráhúzni hogy szar az ios ergonómiája (ahogy ezt te is feszegeted mert szeretsz trollkodni/flamelni), de ez akkor is user error marad. Erre nincs mentség főleg manapság amikor mindenki hozzá van nőve a telefonjához. Találkoztál egy mezei egybites júzerrel, régen ezeken az embereken azért röhögtünk mert nem értenek az asztali gépükhöz de úgy néz ki 2024-re elértünk oda hogy már a lebutított telefon OS is kihívás valakinek és ez rohadt szomorú.

Abban azért ki tudunk egyezni hogy akinek egy zseblámpa fel/lekapcsolása egy telefonon nem megy akkor ott nem a telefon lesz a hibás hanem a user? Komoly pénzt mernék rátenni hogy androidos telefonnal is pont ugyanez a helyzet lett volna, ennek semmi köze a szoftverhez.

Pontosan tudom hogy hülyül az emberiség, sajnos ez tény ahogy a post is mutatja. 

Abban tudunk kiegyezni, hogy ha iOS-en évtizedek óta nem nagyon volt olyan gomb, amit 90 fokban mint hülyegyerek tolni kell befele x sec-ig, akkor nem kéne erőltetni. Mi a fasz baj volt azzal, hogy monjuk fel- vagy lefele kellene húzni? A másik oldalon levő kamera ikonnal mit kell csinálni? Azt is nyomni kell?

trey @ gépház

Mindkét ikon ugyanúgy működik, de a kamera igazából felesleges mert balra elhúzod bárhol a lockscreent ugyanúgy bedob a kamerához. 

Az x sec meg 0,2 és 0,3 környékén van és van mellé feedback is amit ha nem fogsz fel akkor az bizony user error.

Nem kell semmit huzigálni sehova, ráteszed az ujjad és lőn világosság, kikapcs detto. 2024-ben aki ezt nem tudja megugrani az tartson magánál egy zseblámpát meg egy papírfecnit amire fel van írva hogy kell a zseblámpát ki/bekapcsolni ha esetleg elfelejtené kutyasétáltatás közben.

I hate that damn flashlight on the iPhone TEN. The hard press doesn’t work always. It’s super weird. I wish they’d used swiping, like for the camera if the screen is locked but just the opposite side of course.

Győrből Amerikából üzenik. Tehát, nem az a baj, hogy hülye, hanem az, hogy hol működik, hol nem :D

trey @ gépház

A hülye júzer akkor is hülye júzer marad ha épp a nagy víz másik felére születik, sőt ott többnyire hangosabb is.

Könyörgöm, arról beszélünk hogy egy gombon rajta kell hagyni az ujjadat fél másodpercig se. Amit pedig itt kiemeltél hard press pedig a 3D touch történet lesz amit már elég régóta beszántottak almáék, talán 6S-től (2015) ment X-ig (2017), azóta egységesen ez a 0,2-0,3 seces megoldás van mindegyik telefonon (igen, még azon is amelyik gyárilag 3D touchos volt).

Nem én leszek a te embered, írj az apple ügyfélszolgálatnak hogy szeretnél pontos számokat ezügyben :)

Az én feltételezésem pont annyit ér mint a tiéd: lószart se. 

Valamiért így döntöttek, nyilván van mögötte telemetria meg rohadt sok tesztelés mielőtt eldöntik hogy valamilyen gomb hogy nézzen ki és hogyan működjön.

Az meg hogy te belefutottál egy ilyenbe: ahogy írtam egyre több a hülye, neked is szembejött egy. Ez van, idővel lesz több is és nem csak almásból.

Ekkora faszt :D

Ui a gyerekem “Lumos” felkiáltással vezérli, vagy kettőt koppint a hátuljára. Mert a lock screennél is egyszerűbb.

Csak akkor van egy interakciónál több, ha fényerőt is kell állítani.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

És milyen funkciót kell még ilyen módon ki-, bekapcsolni, hogy nyomva kell tartani az ikont? Itt nem az a kérdés, hogy emberünk megtalálta-e az ikont. Hanem a megszokott rábökök-be-rábökök-ki módszerrel nem ment. Mert ha már valamire 0,2-0,3 másodpercet várni kell, az nem reszponzív ugye? És visszajelzés sincs a folyamatról, hogy történik valami.

Mert ha már valamire 0,2-0,3 másodpercet várni kell, az nem reszponzív ugye? És visszajelzés sincs a folyamatról, hogy történik valami.

Ha rányomsz az ikonra akkor elkezd nőni (ha elengeded összeugrik), a kapcsolásra pedig van haptic feedback. Kikapcs detto.

Kéretik tapasztalat híján nem hülyeségeket beszélni.

És melyik funkciót kell még így bekapcsolni? Mert hát az ember fia megszokta, hogy vannak kapcsolók, amiket elhúz, vannak kapcsolók, amire rányom. Ez a nyomom és növekszik és rezeg kapcsoló valahol megjelenik még a felhasználói felületen más funkció bekapcsolásához?

Félre ne értsd, ez nem az Apple ellen szól direktben, más rendszereken is jellemző. Csak leginkább az Apple felhasználók szokták felhozni hogy mennyire konzisztens a rendszerük.

Van rengeteg módja hogy ki-be kapcsold a zseblámpát. Backtap-re be lehet állítani, control center, ez az ikon, siri, action button ha ezt mappeled rá, de biztos van még más is amit sose használtam. Nekem ez a sztori az első alkalom hogy hallom hogy valakinek nem sikerült megugrania ezt a rendkívül bonyolult feladatot.

Hogy ez most konzisztencia vagy sem, apple felhasználók mit hoznak fel vagy nem sajnos nem tudok mit kezdeni. Én nem vagyok egyik oldal pártolója sem, azon az állásponton vagyok hogy mindenki használja azt ami neki bevált, ellenben amellett kitartok hogy aki ezt nem tudja megugrani ott nem a telefonnal van a baj.

Amúgy tudtommal ez a két lockscreen gomb működik így (lámpa és kamera), de a kamera swipe-al is behozható lockscreenről és ahogy írtam a zseblámpát is aktiválhatod elég sok módon.

Szavazati joga van ? Van.

Szokott szeretett Admirális Generális vezérünkre szavazni. Szokott.

Feladatát teljesítette. Minden más fölösleges.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A kocsiknak talán még van gépkönyve, ezeknek már régen nincs

Többet is elolvastam az elmúlt években. Ha bármi komolyabb problémád van (minden, ami több annál h. szélvédőmosó folyadékot töltsd be, vagy mérd meg a keréknyomást), akkor rohanj azonnal egy szervízbe. "Mi egy <insert kocsi márkanév> hivatalos márkaszervízt javaslunk."

Gondolom az eu megbaszta a gyártókat annó, hogy direktben mindenre azt írták h. vidd el vele a márkaszervízbe. Ezért  mostanában a kerülő megoldás erre az lett, h. úgy van át-szövegezve, hogy vigyed el egy VALAMILYEN kocsiszervízbe. De MI a saját márkaszervízünket javasoljuk. Így ki van cselezve a szabályozás, és amit eddig 1 mondatban olvastál el 620x, most 2 mondatra hízott, de ugyanaz maradt az üzenete.

A4 (2019-es), szélvédőmosó tartály. több emberen tesztelve (legalább 10 éve és több autót vezettek): kinyitom a motorháztetőt, ha két percen belül megtalálod fizetek egy kávét. senki nem találta meg. úgy találtam meg mikor már elkapott az ideg, hogy ilyen nincs, ez az egy kék (és kerek!) van a motortérben: kézikönyv tartalomjegyzék, 42. oldal, lapozz a 96. oldalra, lapozz a 159. oldalra, lapozz a 128. oldalra és ott volt, de ott se egyből mert ott csak a szöveg kezdődött a kép a másik oldalán volt a lapnak.

nincs aláírásom

Szerkesztve: 2024. 03. 06., sze – 16:47

Mondjuk az en androidomon konkretan alkalmazast kellett telepiteni, hogy be lehessen kapcsolni az elemlampat.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Biztos valami idióta gesture van rá, mint kb. mindenre iPhone-on. Megveszel egy £1600-os készüléket, aztán kezdd el még tanulgatni azt az agyfaszt, amit a kaliforniai drogosok kitaláltak.

> - Sziasztok! 

Aranyos sztori. Főleg h így az ebek is megszemélyesítődnek (jó kutyás szokás szerint)

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tegnapi facebook leállás közben sorban jöttek a telefonok, hogy "elromlott a számítógép" Ezeken nem lehet segíteni. Ha lett volna nála egy normális elemlámpa, azt se tudja ki-bekapcsolni. A melltartóját is csak azért tudja kikapcsolni, mert 5 kan versenyzik érte.

✓ Van elemlámpám.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

elemlámpát, az elemlámpa boltból ... :)

//ja ezt a szar defyt +rázom, akkor világít, ha még1szer, akkor kikapcsol, ráadásul kutyaszarálló :):):)//

Hogy micsoda kalandokba keveredhetsz egy nyugis esten Europa sziveben!

Siman jo alap egy-ket szezon sorozathoz ma mar: Kisvarosi kutyabaratok. Pszichodrama, vagy sitcom, de ez majd a sorozatirok altal elfogyasztott anyag donti el.

Kutyarol es a kis haverjaibol mesekonyvek, plussallatok. Talan egy egesz estes rajzfilm, ahol megmentik a suket, vaksi es szaglasserult gazdikat a macskaktol.

Spinoff meg lehetne a telefonos hosunkrol. Kozeppontban a szuperkepessege, hogy halottakat lat a lampasaval. Igy felgongyolit egy sorozatgyikossagot a toketlen Kovacs II szazados helyett.

Szerintem a kutyatartásnak legalább annyira kelléke az elemlámpa, mint a nyakörv.

Nálam egy NEBO Columbo 150 van erre a célra rendszeresítve. Kicsi, olcsó és jó fénye van.

Tudom, a fizikai gomb egy telefonon már boomer dolog, de nálam úgy működik, hogy egy gombnyomásra bekapcsol az elemlámpa, újabb gombnyomasra meg kikapcsol. Sötétben, egy kézzel akár.

Szerkesztve: 2024. 03. 08., p – 20:22

A lámpa be és kikapcsolható ha sirinek elmondjuk a az ide vonatkozó Harry Potter varazsszavakat. "Lumosz" illetve "nox" de latom megeloztek. :(

Szerkesztve: 2024. 03. 15., p – 19:03

Hogy mennyire egyszerű bekapcsolni a zseblámpát?

https://youtu.be/oYrIgFUR5lg

Rámappeltem a Watch Ultra-n az Action Buttonra, így még vakon is simán megelőzöm trey-t a versenyben :D

Az Apple megint bebizonyította, hogy innovatív, user-friendly, és a legjobb termékfejlesztő a piacon.

Még a telefont se kell kivennem a zsebemből.

Ennél gyorsabb, kényelmesebb nem is lehetne.