Az autista internetezőkről ...

Áldozatok vallanak arról, hogy hogyan zaklatta őket egy névtelen autista/aspergeres tróger az interneten keresztül éveken keresztül, majd hogyan buktatta be saját magát, amikor az ocsmány képéről véletlenül feltöltött egy videót a netre, az egyik áldozat nevében létrehozott álprofilba.

A balfaszt, aki nagyon okosnak gondolta magát, gyakorlatilag 0.0-s influencer csajok húzták csőbe (mily megalázó, nem, menőkém?) azzal, hogy az egyik, aki jogi asszisztensként dolgozott, dokumentálta az összes ténykedését, így rá lehetett bizonyítani a tevékenységét.

Amikor aztán utolérték, kiderült, az élete egy nyomorúság, se pénze, se emberi kapcsolatai nincsenek. Ahogy szokták mondani, az anyjánál él a(z) pincében emeleten ... A tevékenységét gyáva módon tagadta, amikor szembesítették.

Szakértő nyilatkozott arról is, hogy miért nem mentség, hogy autista: az autista nem érti a társadalom működését stb., de ez nem mentség arra, hogy másokat zaklasson. Amikor emberek könyörögtek neki, hogy fejezze be az életük megkeserítését, kifejezetten élvezte, hogy gyötrelmet okozhat.

De, a sorsa utolérte, majd egy évtizedre varrta be a brit igazságszolgáltatás a böribe. Ott majd megtanulja a szappankezelést. A Netflix pedig gondoskodott róla, hogy a féreg nevét az egész világ megismerje.

Remélhetőleg, az ilyen sztorik figyelmeztető jelek a hasonló, beteg emberek számára. Bár, az igazi balfaszok nem hogy mások, saját kárukon sem tanulnak ...

Hozzászólások

Ez a pár sor több huppere is illik.

vajon megállja majd a helyét a bíróságon hogy “jaj bíró úr az evone nem értett velem mindenben egyet és válaszolt egy nyilvános fórumon a hozzaszolasaimra” 🤣

 

Btk. 222. § Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Aki a zaklatást

a) házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére,

b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére,

c) hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve, illetve

d) hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben

követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki az (1) bekezdésben meghatározott zaklatást tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére követi el, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

sajnos nem volt még ilyen ügyem soha. örülök hogy te már tapasztalt vagy a témában. az internetes zaklatás fogalmakat szerettem volna példának hozni. ezek alapjan úgy látom hogy a valósághoz már megint semmi közöd. 

de sajnálom ha megfélemlítettelek azzal hogy elmondtam hogy egy béna vagy amiért nem tudtál billentyűzet kiosztást beállítani egy számítógépen, vagy azzal hogy reagaltam a kommentjeidre és nem olyan reakciót kaptál amit elvártál. :(

Emberileg fejlődhetnél már. Szeretsz visszahozni egy korábbi értetlenkedésed terméket, amit úgy mutatsz be, naiv ártatlan módon, mintha a másik lenne a hülye. Ha elfogy az érved, akkor mindig ezt teszed.  Kritikát még akkor sem viseled el, ha annak tárgya egy cég terméke. Ugyanis nem tudod hol ér végett evone, és hol kezdődik el a termék. Már a kritika meghallgatása sem megy neked. Emiatt úgy látszol, mintha pedagógus édesanyád szegénységi bizonyítványa te magad lennél. Szerintem egy beteg ember vagy, akit kezelni kellene, mert környezetedre káros a személyiséged.

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_j%C3%B3_h%C3%ADrn%C3%A9v_v%C3%A9delme

Amit most is csinálsz az a: "Valóság hamis színben való feltüntetése"

Kérdés az, hogy gonoszságból teszed vagy értelmi képességek híján.

 

Nem volt ilyen, amit állítasz. Olvass vissza és fejtsd meg, mi volt a problémám és ma is az. Varázsolni 105 gombot mégis hogyan lehet a gépre? Default beállítások miért is nem szarok?

ja, pont ugyanolyan hamis mint az hogy én zaklatlak az interneten. 

javaslom hogy ha nem szeretnéd hogy egy nyilvános fórumon válaszoljanak egy hozzászólásodra akkor ne szólj hozzá az adott fórumon. ha meg hozzászólsz akkor viseld el hogy válaszoljak rá és nem feltétlenül azt amit vársz. 

mint ahogy én is kénytelen vagyok elviselni hogy édesanyámmal példálózol vagy éppen ha olyanod van akkor a halálomat kívánod nyilvánosan. :)

Mindegy mi hogyan állja meg. Ha valaki jóval gazdagabb, akkor olyan mennyiségű perrel tudja a másikat ellátni, hogy az illetőnek dolgozni sem marad ideje. Lényegében ügyszámokkal ledarálja a másikat. Mindeközben ezen gazdag ember nem is tud már róla, min brainstromingol a jogi osztály vagy szerződött partner cég, csak fizeti a számlát.

Ezt hívják úgy, hogy tele lett a  faszom veled, és most megtáncoltatlak.

Szerkesztve: 2024. 03. 10., v – 10:56

Nem kéne megbélyegezni az összes hasonló állapotban leledző embert, akik pl nem zaklatnak senkit, mert jól elvannak saját világukban, és ha anyjukknál is élnek, max azért, mert még mindíg jobb, mintha egy intézetben lenne leszedálva, önállóan meg nem tud élni. Sajnos divat lett mindenféle betegséggel/állapottal takarózni, ahogy pl az allergiánál, de vannak tényleg beteg emberek és nekik szerintem pont nem a csajok zaklatása a legfőbb program.

Megkérdeztem szakembert, ő azr mondta, hogy kb. a hajlamot lehet szűrni, mást nem. Máig nem tisztázott a kialakulása és az sem bizonyított kétséget kizáróan, hogy örökölhető.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A pszichiatrian sem az autistakbol van tobb. Fuggokbol, traumaval rendelkezokbol, skizofrenekbol, stb. Az autizmus legtobb fajtajat sem lehet csak ugy szuletes elott kiszurni, barmennyire is egyszerunek tunik. Van korrelacio a genetikaval, de szuloi stresszfaktorokkal is - ahogy korabban a vakcinalassal tarsitottak, mert csak 3-4 eves korban tunik fel. Arrol nem is beszelve, hogy sok fajtaja van. Kezelni lehet, gyogyitani nem igazan. De ismerek olyan gyereket, akirol azt hittek kezdetben autista, pedig valoszinubb hogy elhuzodo fulgyulladasa miatt nem tanult meg koran beszelni.

A legtobb autistat eszre sem veszed, ma mar spektrumkent definialjak, de nem is egy dimenzios. 

Kávét kérek, két cukorral...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

errol nemreg hallgattam a podcastot, az is jo volt!

Britek egy kulon alatfajta. Amugy neplelkileg igen hasonloak magyarokhoz, csak maskent.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nekem csak azt magyarazza el valaki, hogyan lehet interneten zaklatni? Ha nem tetszik a masik kepe, akkor nem mesz arrafele. Eleg nagy az internet.

Vagy mostmar mindenki influenszer, es csakis valos nevvel + keppel lehet internetezni? Ott is van spam (ez se tobb keretlen hozzaszolasnal), torli, es megy az elet tovabb.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

 Nabumm.

 

Mondjuk valoszinu en vagyok mar oreg ehhez, de en nem nyomulok seholse igazi nevvel. Minek?

Ahol tenylegesen ki kellett "nyulni" a valo vilagba, ott "cegnevet" hasznaltam, hogy irl tudjak talalkozni emberekkel.

 

Valahogy tetszett nekem regen az internet anonimitasa. (mostanaban a legutolso github projekt is cla alairast ker).

Szerintem az internet nem ugyanaz, mint a valo elet, es kar lenne egyenlosegjelet tenni koze.

 

Mondjuk lehet nekem is csak par ilyen stalker hianyozna, oszt' rogton megvaltozna a velemenyem.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem vagyok benne biztos, hogy a "Az autista internetezőkről..." cim jo otlet-e, azt sugallja, hogy minden autista/aspergeres ilyen.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

De az is lehet, hogy azt sugallja, hogy autista internetezőkről van szó a szövegben...

Ha a cim igy hangzik: "A magyar internetezokrol..." akkor te egy konkret magyar internetezo szemelyre gondolsz vagy az osszes magyarra? (Vesd ossze az altalad eloszeretettel hasznalt "fajtad" kifejezessel amivel mindenkit egy kalap ala veszel...)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem tudom, külső segítség nélkül képes vagy-e megérteni, mi a kettő között a különbség...

Az a szep benne, hogy nem muszaj megertenem ;)
Annyi mindenesetre vilagos, hogy a szemelyeskedesrol es sertegetesrol nem szoktal le, sajnalatos... de fenti gondolatmeneted alapjan ez (is?) miattam van, valahogy majdcsak elviselem ezt a terhet...

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Az a szep benne, hogy nem muszaj megertenem ;)

Nem tudom, ez hogy merült fel benned, de ha jól sejtem, a gazdáid váladékán úszott fel a gyomrodból a szádig, hogy ideköphesd. És én azt mondom: a fajtádtól ez is valami.

 

de fenti gondolatmeneted alapjan ez (is?) miattam van, valahogy majdcsak elviselem ezt a terhet...

Ugyan szövegértésben gyenge vagy, de az áldozatpóz felvétele nagyon jól megy. Biztos lehetne rosszabb is.

:)

Pedig egy idōben szinte az összes szexuális ragadozò és internetes būnelkövetō az volt... 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Pedig egy idōben szinte az összes szexuális ragadozò és internetes būnelkövetō az volt... 

Errol van valami cikk/statisztika?
Az "egy idoben" mit jelent?  Azt is mondhatjuk, hogy "egy idoben az osszes internet felhasznalo a DARPA-nal dolgozott" :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Jó tíz évvel ezelött, tōlünk nyugatabbra majd minden màsodik būnözō az aspiekàrtyàt vette elō a bíròsàg elōtt.(Hergeltem is vele az itteni nagyérdemūt.) Nàlunk is próbàlkoztak hasonló jókerrel, de itt sem jött be...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Alapvető eltérés, hogy az amerikai jogrendszerrel szemben, nem a bíró és az esküdtek egyedi elbírálása alá esik, hogy a szegény betegecske fiúcska megússza-e a börit vagy sem. Hazánkban az elkövető AS-e legfeljebb kis színt visz az eljárásba, de az esetek többségében ugyanazt kapja, mint egy egészséges elkövető.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "