A legbetegebb játékról ...

A hévégén szóba kerültek a '90-es évek számítógépes játékai, kifejezetten azok, amikben "elszabadult az írói fantázia" és valami embertelenül bugyuta/beteg produktum született. Arra emlékeztem csak, hogy a '97-'98 körül játszottam egy játékkal, amiről csak ennyi emlékfoszlány maradt:

  • 3Dfx-et már tudta
  • valami francia rendezője / fejlesztőcsapata volt
  • a karakter egy félmeztelen, lófarkas férfi volt
  • lehetett benne repülni, verekedni, úszni stb.
  • és egy barlang szerű izében egy uniciklis (egykerekű "bicikli") bohóc gonosz jött szembe, nem túl jó szándékkal
  • egyébként valami fantáziavilágban játszódó, 3rd person rémálom volt mind kezelésileg, mind sztori szempontból
  • talán EIDOS produktum volt, de ez egyáltalán nem biztos

Ennyi támponttal már többször nekiálltam a keresésének. Egyszer, úgy 10 éve megtaláltam, de újra elfelejtettem a címét. Emlékszem, hogy a végén valami több száz elemes játéklistát átböngészve találtam meg. De, elfelejtettem lejegyezni, így tegnap megint neki kellett állnom megkeresni. Meglett. A fentiek alapján tippek jöhetnek!

Hozzászólások

ChatGPT:
A leírt jellemzők alapján a játék valószínűleg a "Omikron: The Nomad Soul" lehet. Ez a játék 1999-ben jelent meg, és a francia Quantic Dream fejlesztette, David Cage rendező irányítása alatt. A játékban a karakter egy szabadon mozgó lélek, aki testet vált egy férfi testbe a virtuális városban, Omikronban. A játékban számos különféle tevékenységet lehet végezni, beleértve a repülést, a harcot és még úszást is. A karakterek között valószínűleg találkoztál olyan furcsa személyiségekkel, mint a leírt egyszarvú gonosz bohóc. A játékot tényleg emlegették az őrült történetével és koncepciójával kapcsolatban. Emellett a játék támogatta a 3Dfx-et is, ami megfelel a leírásnak. Bár nem Eidos által készített játék, de a leírtak alapján ez a legvalószínűbb találat.

Szerkesztve: 2024. 03. 11., h – 11:53

Dreams to Reality? Egyebkent ha ujra elfelejted vannak itt-ott listak hogy milyen jatekok tamogattak 3dfx kartyaval.

  • 3Dfx-et már tudta ✓
  • valami francia rendezője / fejlesztőcsapata volt ✓
  • a karakter egy félmeztelen, lófarkas férfi volt ✓
  • lehetett benne repülni, verekedni, úszni stb. ✓
  • és egy barlang szerű izében egy uniciklis (egykerekű "bicikli") bohóc gonosz jött szembe, nem túl jó szándékkal 
  • egyébként valami fantáziavilágban játszódó, 3rd person rémálom volt mind kezelésileg, mind sztori szempontból ✓
  • talán EIDOS produktum volt, de ez egyáltalán nem biztos

Szerintem nyerél. :)

Fasza egy játék lehet :)) egy hónapja műtöttek, az osztályon a szomszéd ágyon egy fiatal srác feküdt.. ő volt így beállva baszod az altatógáztól. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem még régebben magyarázta orvos végzettségű ismerős, h. régóta nem gázzal altatnak (legalábbis műtéteknél biztosan nem, fogorvos lehet h. igen). Mivel az adagolása / felszívódása nem olyan precíz. Az amit az arcodra raknak az csak az oxigént adja. Valójában intravénásan kapod az altatót, az üt ki azonnal.

Gázzal nyomtak le de FIXME, harmadik szippantásig bírtam. Még emlékszem ahogy kérdezik, hogy hányat szívtam már. Ahogy kikínlódtam a hármas számot a pofámon a maszkkal, emlékszem az altatóorvos szólt valakinek, hogy akkor vigyétek 350-re kszilamila szifimi faszomtudja mit, x betűs valami volt.

Voltak akik az első szimatig bírták, az mondjuk gyanús volt jaj. Azok viszont full bebasztak, volt aki énekelve ébredt, vagy méteres kezeket látott magán. Volt aki a nővérkéből kettőt látott, a fene a fantáziáját. Ha nem fájt volna akkor úgy röhögtem volna rajtuk, hogy a csuklás vitt volna el.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

1998-ban az egyik osztálytársam mutatta meg a demóját, nagyon tetszett, aztán elfelejtettem. Pár évvel később valahol rábukkantam újra, megszereztem és végigjátszottam az, hogy addigra készült hozzá magyarítás nagyon sokat segített a végigjátszásban.

Azóta hivatalosan is meg van, talán ez volt az első játék amit a GOG-on vettem meg.

Szerintem fantasztikus játék, igen egyedi a hangulata.

Szerkesztve: 2024. 03. 11., h – 15:56

Megvagy, Dreams to Reality

https://youtu.be/ovor3OdcU3k&t=721

 

Ui ha drogos lennék ettől úgy befordulnék mint a sicc. Ez annyira beteg és szar is egyszerre, hogy csak na :D

A francia vonal amúgy Rémi Herbulot

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Biztos keveset vagy nem játszottál annak idején 3D játékokkal (se a Warcraft, se a Starcraft nem az).

Aki vett egy 3Dfx kártyát akkor 2-3 havi fizetés áráért, az kb. örült, ha kapott valami 3Dfx tartalmat. Volt eleinte 3-4 játék rá. Nagy várakozással vártuk ezt is ...

trey @ gépház

Nekem volt voodoo2 és elég sok jó játékra emlékszem. Innen csemegéztem ki azokat amiket játszottam anno:

carmageddon 2, deus ex, diablo 2, driver, fifa 99, gex gecko, gta 1-2, heretic 2, hitman codename 47, jane's WWII fighters (imádtam, apámmal játszottuk rengeteget), montezuma returns (nekem max montezuma néven ragadt meg valamiért), NFS3 hot pursuit, quake 2, red baron 3d, screamer 2 (zenéje mai napig a fülembe cseng), sw rouge squadron, unreal tournament (magyar szinkronnal zseni).

Nekem több is rémlik, szóval szerintem nem fullos a lista, midtown madnessnél tisztán emlékszem a 3DFX logóra, akárcsak a monster truck madness 2 és a motocross madness 2-nél, metal fatigue (stratégia, giganagy kardos robotokkal lehetett aprítani), mintha tomb raider 2-nél is rémlene a logo induláskor.

Régóta tervezem egy 98SE retro gép összerakását de lehet hogy inkább XP lesz a jó út. Majd. Egyszer. Ha nagyobbak lesznek a gyerekek és vevők lesznek rá. Vagy lenyúlják apa PS/switch/xboxát és akkor apa megy retrolandre :D 

A Diamond Monster 3Dfx (Voodoo 1 chipset, ha úgy tetszik) 1995-ben jött ki. A Dreams to Reality 1997-ben.

Amikor megvettem a Diamond Monster 3Dfx-et, talán 2-3 játék volt rá, ami működött is. 

A Voodoo2 (amiről te beszélsz) 1998-ban jelent meg. Addigra már voltak játékok.

trey @ gépház

Akkor csak túl fiatal vagyok. A házban ahol laktunk volt egy kocka srác akinek amikor én megkaptam a 333 celeron + voodoo2-t (általános iskola első és második közti nyáron) már P3 gépe volt voodoo 3-al. Szóval késői érkező voltam így is, gondolom addigra lett emberi ára a v2-nek.

'97-98'-ban (pontosan nem emlékszem) 100 ezer forint körül vettem a Diamond Monster-t. Amihez ugye kellett egy plusz 2D videókártya is, hogy egyáltalán működjön.

Egy komplett konfig olcsóbb volt, mint a 3Dfx társkártya. Havi fizetésem akkoriban nem volt 30 ezer forint se talán.

trey @ gépház

ennek az ordas nagy (es ures) tweet boxnak itt jobbra mi ertelme van?

Szerkesztve: 2024. 03. 12., k – 15:59

Ecstatica ugrott be elsőre.

Szerkesztve: 2024. 03. 13., sze – 10:52

Ha már retro, és valaki nem hallott ezekről mostanában:

https://youtu.be/LxiMY1HTQ0U  Star Wars: Dark Forces Remaster

https://youtu.be/G3keWHf2Mas  Rise of the Triad: Ludicrous Edition

https://hu.ign.com/quake-ii-enhanced-edition/88890/review/teszt-quake-2…   Quake 2 remastered

https://corsixth.com/   CorsixTH aims to re-implement the game engine of Theme Hospital, and be able to load the original game data files. After most of the original engine has been re-implemented in open source code, the project will serve as a base from which extensions and improvements to the original game can be made.

https://manicminers.baraklava.com/  Manic Miners is a free remake of LEGO® Rock Raiders