Szerintem ... felhasználó nem autentikusan önmaga, hanem valaki(k) által propaganda célokra van használva.

Címkék

Mindannyian (akik IT-ben járatosak) tudjuk, hogy az internet veszélyeket rejt magában. Az ember sohase lehet biztos benne, hogy tényleg egy személlyel beszélget, vagy valaki mással, aki egy személynek tetteti magát. Ez például lehet egy megtévesztésre kitalált "személyiség", akit csak azért hoztak létre, hogy politikailag bomlasszanak, propagandát terjesszenek.

Főleg, ha az adott nick alig, vagy soha nem posztolt, kommentelt szakmailag. Ha valaki csak a politikai topicokban érdekelt.

Konkrét HUP-os nick-ek megnevezése helyett, kérek mindenkit, hogy csak egy szavazatot adjon le.

Nem érdekes az, ha egyetértesz, vagy nem a nick által közvetített értékítélettel.

A kérdés az, hogy hány nick-et érzel úgy, hogy az nem egy adott személy véleményét fejezi ki, hanem valakik felhasználják a felhasználónevet a saját céljaikra, gyakorlatilag egy alternatív személyiséget, egy perszónát kreálva, hogy a politikai üzenetüket közvetítsenek.

Ebbe nem tartozik bele az, aki néha kifejti a politikai véleményét. Viszont, ha valaki csak a politikai "véleményét" fejti ki, nulla szakmai hozzájárulás mellett, az már okot adhat arra, hogy az emberben kétségeket keltsen a "személy" szándékaival kapcsolatban.

Választások

Hozzászólások

🍿

(Na megyek a szaunába, majd visszanézek pár óra múlva! 😆)

trey @ gépház

szerintem 0, de ez nincs a lehetőségek között. mindenkiről jóhiszemű vagyok!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Reálisan nézve 0, de maga a jelenség létezik csak erősen kétlem, hogy itt. Egyebet jelöltem.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Főleg, ha az adott nick alig, vagy soha nem posztolt, kommentelt szakmailag. Ha valaki csak a politikai topicokban érdekelt.

Én már évek óta csak a flame miatt járok ide, de neked mennyi szakmai tartamad van, bagoly? :D

Egyéb: nem érdekel. Igyekszem kimaradni a politizálásból, elvégre ez egy szakmai fórum.

miből lehet felismerni egy fórumról, hogy szakmai?

hint: nem unixos fórum, az már fix.

Sajnos nem úgy tűnik, hogy a szezonális leadandó költelező programok megoldási segítségén kívül nagyon szakmai lenne. Csak a nagyon alapszintű és visszatérő kérdések jellemzőek, ami rtfm-mel is megoldható lenne.

Szerkesztve: 2024. 03. 20., sze – 09:51

engem egyátalán nem érdekel hogy ki írta valójában az adott megjegyzést, ha az számomra bullshit/érdektelen/értelmetlen, akkor simán ignorálom.

 

Ha lenne 'ignore' funkció, ami eltüntetné előlem az általam megadott nick-ről jövő faszságokat, használnám is azonnal :)

Ennek hiányában - ha az a 'nick' esetleg 'széttúrja' az adott topikot, akkor az egész topikot ignorálom, és nem követem tovább.

Ha ez a jelenség esetleg nagyobb mértéket öltene - akkor az egész portált 'otthagynám' - az élet túl rövid ahhoz hogy idiótákkal töltsem ;)

Az a baj hogy a világon mindenhol úgy lezüllesztették a politikát hogy sok embert egyszerűen nem érdekel. Ha a politika arról szólna hogy lehetne jó, még jobb és még pár közül választani akkor lehet beszélnénk róla, de jelenleg mindenhol a világon van a szar meg a szarabb, felesleges vele foglalkozni. Ez a dögöljön meg a másik és csak az én álláspontom a szent igaz kategória értelmetlen, a másik sározásából él mindenki ahelyett hogy valóban a nép érdekét képviselnék közös álláspontok és konstruktív viták mentén.

Én megteremtettem magamnak a kis életemet, az aktuális vezetéstől tök függetlenül el tudom dönteni mit kezdek vele, ha akarom összepakolom a családot és átmegyek a világ másik végére, ha akarom akkor eléldegélek itt úgy hogy a hétköznapjaimat semennyire se befolyásolja hogy most épp melyik mocsok banda lopja az ország pénzét.

A másik fikázása helyett meg van jobb dolgom is, felesleges erre az időt pocsékolni.

ami rosszat a fidesz szavazó nem tapasztal az életében ami ezekből fakad az számára nem létezik. sőt, jobb is neki ha elhiszi hogy nem létezik. aki pedig a legnagyobb nyomorban él itthon az pedig azt hiszi azért csak ennyire rossz mert orbán mindennap megküzd soros györgyel meg a migránsokkal meg brüsszellel akik elveszik magyarország pénzét

egyébként hogy hozzászóljak a témához is engem a CIA pénzel guruló dollárokkal és a Gúcsány adja át minden nap levélben a dollárocskákat azért hogy a hupon szidjam ezt a szent fideszt :)

az úgy nem ér,  ha szja csökken, de helyette szochó nő. Vagy plusz adókat vetnek ki (pl a 15% kamatadó mellé 13% szocho). És ágazati adókat vetnek ki, mondván "nemháríccsa át a vállalkozás, mert nem bevételből él". Mert a 27% áfa mellé még többféle különadóval toldják meg a termékeket bújtatott módon a keresekedőn át ránk terhelve. Ez pl, a nyugdíjasoknak is fáj.

az úgy nem ér,  ha szja csökken, de helyette szochó nő. Vagy plusz adókat vetnek ki (pl a 15% kamatadó mellé 13% szocho).

Lecsökkent a SzJA, az ÁFA és a kisker forgalmi adó meg felcsökkent, meg jött egy csomó szektorális különadó, aztán az átlagpolgár meg néz, hogy a lószarért kerül ennyibe a bank, a biztosító meg a telefon és az internet. :D

Ez pl, a nyugdíjasoknak is fáj.

A nyugdíjasoknak az fáj, hogy 2012 óta reálértéken maradt a nyugdíjuk, annyira leszakadtunk a régiótól, hogy mindenki megelőzött minket ebben. Szerencse, hogy nem tudják a nyugdíjasok, mert különben idegesek lennének. :D

Még nem vagyok nyugdíjas. Viszont sose volt önmagában dealbreaker az SZJA szintje. Abban egyetértünk, hogy volt túl magas SZJA szint, és volt olyan is, amikor szemforgatóan nem SZJA kulcsnak hívták a legmagasabbat, hanem szolidaritási adónak, és kedvem lett volna őket lerugdosni, amikor papíron megtartották a két kulcsost SZJA-t, ami a valóságban négy volt. Nem az a megoldás, de az sem, hogy kreálunk egy teljesen lineáris SZJA-t aztán egyéb adókon (ÁFA, ilyen-olyan különadók rendszere, amit úgyis mi szívunk meg) keresztül beszedjük a többit - ráadásul átláthatatlan, ad-hoc módosításokkal.

Szóval annak ellenére, hogy még aktív kereső vagyok (nem sokáig), sose volt dealbreaker a 15% lineáris SZJA.

Így vagy úgy, de az osszes nick mögött egyelőre hús-vér ember pötyög, ugye Trey? ;)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ilyen szemmel nem figyelem a nick-eket, illetve az e féle tevékenységet.
Engem generálisan zavar a politikai flame jelenléte a hup-on. Különösen olyankor, amikor aljadék kültelki proli attitűd társul hozzá.
Azt feltételezné az ember, hogy egy ilyen réteg-jellegű szakmai fórumra javarészt értelmiségi emberek járnak.

Azt feltételezné az ember, hogy egy ilyen réteg-jellegű szakmai fórumra javarészt értelmiségi emberek járnak.

 

De mér'? Ugyan mér' feltételezne ilyet bárki?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A régi görögök szerint - akik ugye feltalálták a demokráciát - aki nem foglalkozik politikával az idióta. Ez, hogy politizálni valamilyen alávaló dolog volna, ilyen újkeletű "okosság", és szerintem éppen azért találták ki és terjesztették el, hogy a nép könnyebben vezethető legyen az orránál fogva. Mégis kinek használ ha nem politizálunk, nem beszéljük meg a közösségi élet kérdéseit? Szerintem csakis a zavarosban halászóknak, azaz a politikai "elitnek".

A görögöknél viszont ez volt az idiotis jelentése, nem jelentett idiótát, csak a közügyekkel nem foglalkozó embert. A mai jelentését csak a rómaiak tették hozzá.

A másik, hogy szerintem épp az, hogy nem a hagyományos politikai elitnek (ami azért sok országban valamiféle jól képzett, értelmes réteget jelentett), hanem a populistáknak jó, ha nem politizálunk, szépen mindenki benne marad a saját buborékába, ahol csak a sajátjához hasonló vélemények langyos lábvizében radikalizálódik.

(x) Egyeb

Nulla, mert szerintem nem ugy mukodik, ahogy leirod. Tegyuk fel, hogy megrogzott fideszes vagyok, de beallok DK-s aktivistanak? Miert tennek ilyet? Szerintem harom archetipus van:

  1. a tanacsado - ennek tokmindegy, mi az uzenet, ez csak egy munka, penzert csinalja
  2. az influencer - az image-uket a tanacsadok epitik fel, vagy hisz benne, vagy nem, tokmindegy, a potencialis elonyokert csinalja
  3. az aktivista - o hisz abban, amit mond, ingyen adja a szabadidejet, akar hivatalosan, utasitasok alapjan, akar hobbibol

Nem olyan nagy ez a hup, hogy ide penzt kelljen adni valakinek, hogy eljatsszon karaktereket. Van eleg veresszaju onkentes mindket oldalon ahhoz, hogy legyen eleg politikai kontent az oldalon.

Szoval nulla. Nem ezeket a droidokat keresed.

Talán nem is úgy kell ezt érteni, hogy politikai chatbot-ok generálnak ide politikai tartalmat. Hallottunk már olyan "műhelyekről", ahol a sok kis szorgos hangya a létező összes fórumra ráakaszkodik, és valamilyen esemény kapcsán igyekszik a beszélgetést politikai irányba terelni. A leggyengébb próbálkozás a "kinek mit intézett a kormánya", de gyakran látunk politikai kiáltványnak is beillő tirádákat egy egyszerű technikai problémához beírva. Épp csak nincsenek 12 pontba rendezve :-(

Szerintem ebben tévedsz. Én bizony ismerek olyanokat, nem is keveseket, akik hajlandóak voltak alacsonyabb életszínvonalat választani, illetve az egzisztenciájukat kockára tenni azokért a dolgokért, amikben hisznek. Szerintem a megéri-e az egy mindenkinél létező paraméter a döntésekben, de korántsem mindenkinél a legmagasabb prioritású.

Csaba

Szerintem a jelen korban már nincsenek olyanok, akik az egzisztenciájukat, vagy az életüket is feltennék arra, amiben hisznek.

Lásd például az oltástagadókat: ők az egzisztenciájukat, vagy az életüket is felteszik arra, amiben hisznek, sőt, minden lehetséges fórumon téríteni próbálnak. :D

Jóval silányabb erkölcsi szinten dől el a matek: megéri-e.

Lófaszt, senki nem ennyire racionális, főleg, ha találtak egy közeget, ahol mindenki más pont olyan hülye.

Ebben nem vagyok biztos. A benzin illatát én például szeretem, mások szerint hiába büdös, szerintem finom illata van. Akárcsak az aromás hígítónak, ellentétben a szintetikus hígítóval, ami tök közönséges, kár, hogy a legtöbb festékhez az kell. Szóval ki tudja, lehet, hogy fincsi lenne a kőolaj, igazából még sosem kóstoltam. Van aki már igen? 

Valamilyen szinten igazad van.

De azért azt se felejtsük el - te is emlékszel rá valószínüleg, hiszen régóta vagy itt -, hogy régebbi felhasználónevek bizony cseréltek gazdát. Mivel direkt úgy írtam ki a szavazást, hogy neveket ne említsünk, ezért én se fogok, de szerintem emlékszel arra, amikor kitiltása után valaki mindenáron vissza akart jönni, és sikerült is neki, elég sokszor, különböző, régebben regisztrált felhasználónevek alatt. Ilyen-olyan módszerekkel, de sikerült neki.

És nem, nem hiszem, hogy az az egyén jött volna vissza...

De szerintem nem elrugaszkodott ötlet az, hogy mások is rájöttek arra, hogy ez egy használható taktika, és régebbi felhasználóneveket eltulajdonítva - hiszen a régi reg bizalmat kelt - megpróbálják azokat a saját céljaikra felhasználni.

Ilyen volt már.

Ilyen lesz.

Szóval már csak az a kérdés, hogy jelenleg van-e ilyen?

A szavazás állása mindenesetre gondolkodásra adhat okot...

"... régebbi felhasználóneveket eltulajdonítva ..."

Ezt hogy? Ehhez tudni kéne a hozzá passzoló jelszót, vagy emailt és annak a jelszavát, nem?

Vagy volt valami inaktivitás után újra regisztrálható módszer, amivel egy másik account jelentkezett azonos névvel?

Vagy lehet látszólag ugyanazon névvel regisztrálni, a végére téve egy szóközt, vagy UTF-8 karakter hasonlósági trükkökkel? 

Amit csinál az vicces. Kiemel dolgokat, van amit joggal van amit nem.

Amiért teszi az viszont nevetséges. Ahogyan teszi, arra ráhúzható a BTK, csak senki nem rakott ebbe még ennyi munkát.

Ami az egészben igazságtalan, hogy a neved alá gyűjti a  faszságodat, így alkalmas a lejáratásodra, valamint azt a képet alakítja ki rólad, hogy csak hülyeséget beszélsz. Ha azt nézem, hogy eddig mennyi hozzászólásom volt a hup-hoz, akkor lófasz ami kint van. Ettől függetlenül kiélvezném gabu szemében a félelmet, ha találkoznék azzal a vörös törpével.

En jokat rohogtem a hupmeme-en.

Ami az egészben igazságtalan, hogy a neved alá gyűjti a  faszságodat, így alkalmas a lejáratásodra

Tizen X evesen irtam valamit, igy felkerultem. Valoszinuleg tenyleg faszsag lehetett :D

Csak senki nem rakott ebbe még ennyi munkát

Nem szabad! A hupmeme az azert jo, mert megnyitod, vegig gorgetsz az oldalon ... Latod a merget es az elegetett idejet magad elott ... Veszel egy mely levegot, bezarod a tabot es sokkal jobb napod lesz ettol. :)

Hogy ez mekkora egy sutyerák!

Persze nem azért mondom ezt, mert téged kitett, hanem az irigység beszél belőlem, mert engem bezzeg nem örökített meg. Mégis, mennyi hülyeség kell, hogy oda tegyen a falára? Hát itt Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?! Ehh, igaza lehet annak az aláírásnak, hogy már a hülyékből is kifogytunk... :-)

Új reg. kérelem a szavazás kitétele óta (kevesebb mint 4 óra): 3

😄

trey @ gépház

Kíváncsi leszek, hogy az EU választások után mely' felhasználónevek tűnnek el hirtelen.

Nem lenne meglepő, hiszen ugyanez történt nem egy felhasználói névvel a '22-es országgyűlési választások után.

Nagyon aktívak voltak politikailag vagy egy évig, de valahogy a választások másnapján eltűntek, mintha a föld nyelte volna el őket :(

Azóta se tudom, mi történhetett velük :(

ez is milyen magyarosch szavazas! ;)

Szerkesztve: 2024. 03. 20., sze – 15:56

Én ezt az oldalt szeretem a legjobban kommentek szempontjából is. Szabad! Sok véleményt tudok megismerni, sok a normális érvelés. Nem erre az oldalra jellemző az említett dolog. 0.

Én baloldali vagyok, de mi értelme lenne a szólásszabadságnak, ha nem azt jelentené, hogy még azoknak a véleményeknek is hangot adunk, amelyeket biztosan nem látsz a Facebookon vagy a YouTube-on, mert ott egy szűrőbuborékban vagyunk, és mindenki ugyanazt a véleményt erősíti meg. Ez a manipuláció, nem pedig az, ami itt történik. Néha van egy kis anyázás teljesen rendben van.

 

 

 

 

kérek mindenkit, hogy csak egy szavazatot adjon le

Minden szemelyt vagy minden nicket?

Konkrét HUP-os nick-ek megnevezése helyett, kérek mindenkit, hogy csak egy szavazatot adjon le.

Nem a szavazat mennyiségére utaltam abban a mondatban, hanem arra, hogy ne kezdjünk el véletlenül se személyeskedni, felhasználóneveket bedobni, mert nem arról szól a szavazás.

Az eredetiben a "szavazatot" szót félkövérítettem, hogy egyértelmű legyen, hogy mire gondolok.

Szerkesztve: 2024. 03. 20., sze – 18:40

Azért az tök vicces, hogy akikről személy szerint minden kétséget kizáróan meg vagyok győződve, hogy tutira politikai trollok, azok szépen sorjában bejelentkeztek ide azt próbálva bizonygatni, hogy a jelenség maga nem is létezik :-) Lámaság a köbön?

A fideszes trollhorda (és az őket irányító minisztérium(*)) létezése nagyon is nyilvánvaló, és nemcsak itt a HUP-on; ezt megpróbálni tagadni csupán csak arra jó, hogy lebuktassák magukat. És ezt óramű pontossággal biza' meg is tették most, LOL >D >D >D

Belenézek a kristálygömbömbe, és azt látom: a fideszes trollképző kézikönyv (C) (TM) következő paragrafusa pedig most arra kényszeríti őket, hogy mocskolódva szálljanak rá erre a posztra! :-)

(*) - azt már a rendőrség is megmondta, hogy még csak nem is sejthető, ki lehet az a bizonyos minisztériumot irányító Tóni, és ha márpedig de viszont ők nem tudhassák, akkor Tik sem tudhassátok! (gyk: szarkazmus)

Szerkesztve: 2024. 03. 20., sze – 18:44

Szeretném megköszönni mindazoknak akik politikai témában ellent mondtak nekem, hogy tágították a látóteremet; akár azért mert jó érveik voltak, amelyekkel gondolkodásra ösztönöztek, akár mert a pocsék kifogásaikkal megörvendeztettek, hogy nekem van igazam. 

Azok akik velem egyetértenek juszt sem kapnak dicséretet, mert velük csak többen vagyok, de nem vagyok tőlük okosabb.

Amúgy nekem ez az Ylegreg gyanús, hogy nem valódi nick, mert olyan hülye a világon nincs, aki nem csak hajlandó, de szeret oldalfüggetlenül érvelni, például a demokrácia mellet és ellen, valamint a Fidesz ellen és mellett is. Ennél még egy chatbot is képzettebb ideológiailag! :-)

Ezt nehezen tudom ertelmezni  de azert megprobalom. Az ablakon kiugras a drogokra utal? Az Oscar pedig Pedro Pascal "majdnem oscar" dijatadason valo reszegsegere, vagyis az italra utal?

Drogra nincs penzem, vagy hat igazabol lenne, csak soher vagyok. Az itallal nincs gondom, de valogatos vagyok, a tokaji edes borokat szeretem. Viszont berugni nem szoktam, max szalonspiccesre, de azt is csak tarsasagban.

Neha lemegy a vernyomasom, engem ugyanis mar most a gepek tartanak eletben, konkretan a kavefozo. Ilyenkor szoktam hulyeseget beszelni. :-)

Nem vettem észre egy ilyen nicket sem, de ettől még nem gondolom, hogy 0 ilyen lenne. Fogalmam sincs, hány ilyen nick lehet a hup-on.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2024. 03. 20., sze – 20:20

Van aki olyan hülye politikailag, hogy az ember már-már azt hiszi, hogy csak bot lehet. De ismerek ilyen embereket élőben is, úgyhogy el kell hinnem, hogy léteznek. De azért 3-5-re szavaztam :-)

Most már minden nick mögött trey van, és önmagával beszélget. ChatGPT tanulhatna tőle.

a ketto kizarja egymast? Mi van akkor ha azert ismetli a propagandat, mert egesz nap ez megy, es megragad.

Vajon az iskolaban miert magolast tanitanak? Meghallod, megjegyzed, vissza mondod. Megy a TV, hallod, megjegyzed, vissza mondod.

Mi van akkor ha azert ismetli a propagandat, mert egesz nap ez megy, es megragad.

Hogy őszinte legyek, fel nem foghatom, hogy miután egyértelműen bebizonyosodott egy forrásról, hogy folyamatosan hazudik, akkor hogy hihet a továbbiakban neki bárki is. Épeszű ember biztos nem tesz ilyent. (5 év alatt kb. 400 elvesztett per, azaz a bíróság szerint átlagban heti két hazugság.)

De itt nem is erről van szó, a lényeg, hogy attól lesz trollá és propagandistává, hogy miután egyértelműen szembesítve lett azzal, hogy az bizony hazugság, még azután sem áll le, továbbra is folytatja a fake news ismételgetését. Ehhez már vagy végtelenül hülyének kell lenni (laposföld-hívő színvonal), vagy fizetett hazaárulónak. Egyik opció sem túl hízelgő, lássuk be. Ráadásul a miért igazából nem is számít, az okozat ugyanaz marad, propagandát terjeszt.

Mennyi per? "Kb. 400"? "Vagy végtelenül hülyének kell lenni, vagy fizetett hazaárulónak", hogy ezt ne legyetek képesek érdemben kihasználni.

Hány országgyűlési választást buktatok el? Sorban négyből négyhez azért "már vagy végtelenül hülyének kell lenni, vagy fizetett hazaárulónak".

Mióta is szoptok a mögöttetek álló nemzetközi politikai-, média- és ~gazdasági háttér ellenére*? Lassan 14 éve? Hát ehhez "már vagy végtelenül hülyének kell lenni, vagy fizetett hazaárulónak".

A fentieket összeadva felmerülhet a kérdés, hogy "végtelenül hülyék" vagytok, vagy "fizetett hazaárulók". Attól tartok, a "végtelen hülyeség" és a "hazaárulás" közül számotokra egyik sem opcionális. Legalábbis a dolgaitok alakulása és az eredményeitek erre utalnak.

 

 

* miatt :)

:)

Hány országgyűlési választást buktatok el?

Mi végre többesszám? Egyetlen általam valaha is X-elt párt sem bukott el soha egyetlen egy választást sem! :-P

Ez tipikus agymosott gondolkodás, hogy aki nem Zsideszes, az Gyurcsány. Hát barátom, kösd fel a gatyádat, mert bizony azok vannak ma Magyarországon többségben, akiknek tele van már a tökük ebből az egész szánalmas színjátékból és ex-KISZes börleszkből. Nyugodtan ellenőrizheted a választási iroda honlapján a hivatalos számokat!

Ez tipikus agymosott gondolkodás, hogy aki nem Zsideszes, az Gyurcsány.

Azt mondtam volna, hogy Gyurcsány vagy gyurcsányos vagy?

 

azok vannak ma Magyarországon többségben, akiknek tele van már a tökük ebből az egész szánalmas színjátékból és ex-KISZes börleszkből.

Ez a burleszk a nyugati típusú demokrácia jobbik fele. Miért mondod, hogy a magyarok demokráciaellenesek? Tán úgy véled, hogy a magyarok okosabbak a nyugatiaknál?

 

Nyugodtan ellenőrizheted a választási iroda honlapján a hivatalos számokat!

Pontosan hol és mit ellenőrizzek azon a NER-befolyásolt oldalon?

:)

Csak egy gondolat-kísérlet:

Adott egy nagy vállalat, a folyamatok nagy részét kockás füzetben vezetik + rengeteg Excel.

Aztán jössz te és az un. “programozó” csapatod akinek feladata limitált költségvetésből átállítani a rendszert elektronikus adatfeldolgozásra. Végzed a feladatod, sok jó programozóval és kevés idiótával.

5 év alatt kapsz 700 db ticketet, a Mancikák és Pirikék szerint szar a rendszer és szar a számítógép is. Sőt olyanok is vannak akik minden fórumon elmondják, hogy ti alkalmatlanok vagytok a feladat elvégzésére, és egy harmadik céget kellene megbízni a fejlesztésekkel.

A 700 db ticketből 400 db-ból lesz issue 5 év alatt, valamint még magatoktól felfedeztek cca 300 db hibát, amit más nem vett észre.

Mindeközben a cégnél dolgozó másik külsős un. “profi” csapat, aki az Excel táblákat hegeszti egész nap, annak 5 év alatt van 300 db ticketje, ebből 40db issue. Igaz, hogy nagy mennyiségű adatnál az Excel kiakad, párszor kifagy, de emiatt nem a profi csapat a felelős , hanem a Microsoft.

Mit mutatnak a számok pls?

Nagyon rossz példát hoztál.

1. konkrétan csináltam ilyen munkát.
2. sosem állítottam, hogy tökéletes lesz a megoldás, sem azt, hogy más ne tudná megcsinálni (ellenben Orbán czáratyuska folyton azzal jön, hogy csak ő, csakis ő, senki más)
3. amikor nekem adtak egy issue-t, akkor azt szó nélkül megoldottam (a TV2-t ugye most azért van végrehajtás alatt, mert nem teljesítette a bíróság által előírt helyreigazítást)

A 700/400-on meg ne lovagolj, ezek csupán csak azok az esetek, amikor bíróság mondta ki, hogy bizony hazudtak. Ebben nincsenek benne az olyanok, hogy pl. "hülye is tudja, hogy az oroszok nem rohanják le Ukrajnát", vagy pl. "nem mi fogjuk utolsónak jóváhagyni a svéd csatlakozást", vagy pl. "nem mi tüntettük ki a pedofilt érdemrenddel", vagy akár "azok a szankciók tesznek tönkre", amik alól valójában mentességet kaptunk... Soroljam még?

Összeszámolhatjuk, mennyi is az annyi, hányszor is hazudott tényszerűen az állami média. Ha már arra vagy kíváncsi, mit is mutatnak a számok.

Te személyes támadásként éled meg azt, hogy felvázoltam egy gondolat kísérletet. De nem az.

Ezenkívül azon is fel vagy háborodva, hogy hazudik a média, vagyis arra fúj aki a pénzt adja. Ez miért meglepő? Hol élsz? Hol a módszertan ami minden kétséget kizárva mutatja azt, hogy mi a hazugság? A bírósági ítélet azt mutatja, hogy valami jogszerű vagy sem. Csak szerencsés esetben mutat a jog az igazság felé. Ha valakinek a személyi jogait sérti valami, az nem jelenti azt, hogy hazugság, de a bíróság elmeszeli az ügyet.

Evvel nem mondom azt, hogy nem hazudik a fideszes média. Látszik is messziről mikor torzítja az eseményeket. Erről szól a modern marketing: szavazat vásárlásról és megtartásról. Bele van kalkulálva a játékba, hogy a hazugság visz x forintot, de a kampány hoz y forintot, várhatóan y>x.

Az, hogy a hazugság gazemberség? Jó reggelt! Csak azt, hogy mi a nyilvános hazugság, azt manapság a média határozza meg és hiteti el a média-fogyasztóval/és akár annak ellenkezőjét is.

Pl.: Dk kiteszi a plakátot, amelyen Orbán van mint pedofília támogatója. Mindenki tudja, hogy ez hazugság? Igen. Ennek ellenére kint a plakát? Igen. Hazugság? Igen. Van per? Nincs. Ha lenne akkor nyerne Orbán? Nem. Nyugati újságok megírták, hogy mennyire gazemberség ez? Nem. Ez szerepel az ellenzéki statisztikákban? Nem.

Wow, konkrétan semmi sem igaz abból, amit írtál.

a plakátot, amelyen Orbán van mint pedofília támogatója. Mindenki tudja, hogy ez hazugság.

ROTFL. Én nem tudom, meg vagy legalább 100 ezer tüntentő sem tudja, tehát nem lehet "mindenki". Lássuk a tényeket: A Fidesz kitüntette érdemrenddel a pedofilt, a bűntársának pedig utólag kegyelmet adott. Ezen kívül számtalan Fideszest elkaptak már pedofília miatt (pl a győri Sz. Balázs vagy B. Zsolt, VII. kerületi T. László, perui K. Gábor, újbudai Gy. Péter, rákosmentei F. Tivadar, tiszaföldvári M. Dávid stb. stb. stb.). Hogy csak azokat említsem, akik már lebuktak és egy 1 perces keresés kidobja a nevüket.

De nyugoidtan megemlíthetjük a buziorgiáról ereszen menekülni próbáló Fidesz alapító Szájert is akár, ha a Fidesz erkölcsi fölényével akarnál jönni... :-P

Nyugati újságok megírták, hogy mennyire gazemberség ez? Nem.

Egy újabb tényszerűen bizonyítható hazugság a részedről. Újabb 1 perces keresés:
https://www.nytimes.com/2024/02/16/world/europe/hungary-viktor-orban-fi…
https://edition.cnn.com/2024/02/17/europe/hungary-child-abuse-scandal-o…
https://www.bbc.com/news/world-europe-68323361
...stb.

Mint említettem volt, a hazaáruló propagandistáknak az az ismérve, hogy még azután is folytatják a fake news terjesztést, hogy szembesítették a hazugságaikkal.
Most mindenki elkönyvelhette, hogy Te is ezt teszed, gratulálok!

Figy. Az egész posztom arról szól, hogy lebuktál.

hogy mi a nyilvános hazugság, azt manapság a média határozza meg

Ezt csak a propagandisták próbálják elhitetni, persze sikertelenül. Erre a média soha nem volt képes, soha nem is lesz; egy jogállamban egyébként is ez a bíróság dolga. Vagy 400 esetben ki is mondták jogerős bírósági ítéletben, hogy hazudik a Fidesz.

Te sikeresen bebizonyítottad

Félrebeszélsz. Épeszű ember nem hisz olyannak, aki folyton farkast kiállt.
Az, hogy Te mégis fenntartások nélkül hiszel nekik, csupán csak arra bizonyíték, hogy a Te fejedben baj van, semmi mást nem bizonyít.

Szerinted ez vicces?

A kitüntetést próbálnád tagadni? Felesleges:
https://archiv.budapest.hu/Lapok/2015/barczy-istvan-dijat-adtak-at-a-fo… (segítség: Szalay-Bobrovniczky Alexandra = Szentkirályi Alexandra)
https://kormany.hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/allami-kitunt…
https://infostart.hu/belfold/2016/03/11/allami-kituntetesek-marcius-15-…
https://rtl.hu/hirado/2024/02/10/bicskei-gyerekotthon-pedofil-igazgato-…

Vagy netán azt, hogy kegyelmet kapott K. Endre? Ezt aztán tényleg mindenki tudja, hogy megtörtént.

Az, hogy még a szembesítés után is próbálod itt tovább tolni a hazugságaid, egyértelmű jele annak, hogy hazaáruló propagandista vagy. A továbbiakban irogass magadban!

hogy a tüntetés arca egy nyíltan aberrált, mint kiderült: pedofil celeb.

De akkor ezek szerint a kormany tenyleg durvan pedofiltamogato. Hiszen K. Endre Orban-csalad baratja kegyelem, Kaleta ejnyebejnye, VV CelebZsoti szabadlabon, Nagy Janos, Orban osztalytarsa kiengedve.

De mar az is valami, hogy ezek kozul a celebet nem terjesztette fel kituntetesre Orban Viktor egyelore :D

Siman valaszolok. A 50-150k emberre gondolsz, akik a pedofiliat tamogato kormany ellen tuntettek esvagy inluenszer fanok? Miert kellene oket barhogy nevezni? Gondolom tuntetoknek vagy fanoknak kell oket nevezni. De az o nevuk miert fontos?

Gondolom ok csak valtozast szeretnenek, hogy a pedofilokat es tamogatoikat szigorubban buntessek vagy, hogy kormanyzati szinten ne lehessen elsikalni Orban haverjainak pedofil ugyeit. Ha kiderulne, hogy VV Zsolt is pedofil, tehat elitelik, akkor gondolom legkozelebbi tuntetesen gondolatban ellene is tuntetnek majd, ha lesz megint ilyen. De egyelore ott tart az ugye, hogy a pedofilia miatt 2x is youtuberol letiltott PestiSracok fikalapnak helyreigazitast kellett kozolnie, amiert pedonak nevezte a celeb buzit.

A kormany kozbelephetne a celeb eseteben is, ha nem lenne ennyire pedofilsimogato.

A kérdés ez volt: ha az általad belinkelt valós esetek alapján kijelenthető, hogy Orbán támogatja a pedofíliát, akkor az általad említett 100.000 tüntetőt minek minősíted annak fényében, hogy a tüntetés arca egy nyíltan aberrált, mint kiderült: pedofil celeb.

A válaszod nem erre vonatkozik.

Azt kerdezted minek neveznem oket. Elmondtam.

Ha valaki tud rola, hogy a celeb tenyleg pedofil es ugy kimegy tuntetesre, az is lehet teljesen korrekt ember, hiszen most a pedofilia ellen tuntettek, nem a celebert. Ha a tuntetes temaja az lenne, hogy vedjek meg a pedofilokat, akkor mas lenne a helyzet. Vagy ha a 100 ezer ember kituntetne Zsoltit gyerekvedelemert vagy kiszabaditana a bortonbol, miutan elitelik, akkor viszont nagyon negativ lenne a kep roluk! Igy jelenleg csak a gyerekvedelemert tuntettek. Foleg, hogy nagyobb reszuk valszeg nem is tudott Zsolt dolgairol.

Raadasul jelenleg meg nem iteltek el. Sztem ha pedo lenne, akkor a kormany tett volna mar valamit barmennyire is pedofilsimogato, hiszen a VV Zsolti homokos es lipsi, amik gonosz dolgok.

Ha valaki tud rola, hogy a celeb tenyleg pedofil es ugy kimegy tuntetesre, az is lehet teljesen korrekt ember, hiszen most a pedofilia ellen tuntettek, nem a celebert.
 

Átalakítottam kissé amit írtál:

Ha Orbán tud róla, hogy az általa kitüntetett ember tényleg pedofil és úgy kimegy kitüntetésre, az is lehet, hogy Orbán teljesen korrekt ember, hiszen most a szakmai teljesítményét díjazta, nem a pedofíliát.

A te analogiad akkor lenne jo, ha celebzsotit kituntetne a tomegbol mindenki, aki ugy gondolja rola, hogy pedofil es ezert mentek volna oda. De itt ilyenrol szo sincs. Olyannyira nincs, hogy nem iteltek el pedofiliaert a celebet (helyreigazitas is volt). Masreszrol nem zsoltiert mentek oda, hanem a gyerekvedelem miatt :)

Majdnem stimmelt az analogiad :D

Orban eseten kulon szar, hiszen

K. Endre elitelt bunozo: Orban testverenek es felesegenek baratja. Egyutt dolgoztak gyerekekkel is. Orbani nyomasra kapott kegyelmet ez az elitelt bunozo, miutan tudtak, hogy pedofilsegito. Majd Orban kegyelmenek hatasara ugyan ugy folytatta gyerekek zaklatasat.

Majdnem stimmelt az analogiad :D
 

Szerintem stimmel, mert azt a Kendrét sem azért tüntettek ki mert nagy a farka.

Egyébként nem vagyok a téma szakértője, különösebben nem érdekel, média felhajtásnak tartom, de a kedvedért rákerestem az Orbán kapcsolatra.

https://nyugatifeny.hu/2024/02/09/k-endre-erdelyi-kapcsolatai-a-fideszh…
 

Ez is azt a nézetemet erősíti meg:

  1. Balog a szarházi az ügyben, egyháza egy másik topik
  2. Mivel Balog jól fekszik a Fideszben, ezért direkt vagy balfaszságból rászedett mindenkit
  3. Az ellenzéki média hekkeli a dolgokat, és igyekszik lejáratni a fideszt, emiatt személyesen Orbánt támadja, mint mindig
  4. A Fidesz sem tétlen, a Fidesz média szintén bevet mindent.
  5. Orbán nem támogatja a pedofíliát
  6. A Fidesz óriási szervezet, egy két rohadék mindig becsúszik.

Amugy a nepesseg 1-4 szazaleka pedofil. Tehat egyertelmu, hogy sok pedo lesz minden oldalon. Meg a tuntetok kozott is biztos volt.

Az egesz inkabb azert erdekes, mert latni, hogy mit kezd a hatalom a pedofilokkal es a pedofiliaval. Erre lattunk peldat.

K. Endre az Orban csalad baratja egyreszt Levai Aniko reven, masreszt Orban Gyozo leven. A kapcsolatot igazolja az is, hogy az Orban csalad ugyvedjet is bevetettek a pedofil csavonal.

De itt nem all meg az ugy. Miutan elitelik K. Endret, meg kegyelmet is kap az Orban csalad nyomasara. Majd kegyelem utan K. Endre tovabb folytatja tevekenyseget ott, ahol abbahagyta. (rtl video)

Ez nem egy megoszto ugy. Mindenki utalja a pedofilokat es a gyerekbantalmazokat meg a bortontoltelek utolso semmirekellok is. Ellenben az Orban-csalad es a kormany meg simogatja oket.

Majd Orban, nok szoknyaja moge bujik. "Igazi ferfi" ilyen egy "hazafi"

Mert hihetően adod elő, rákerestem az interneten.

Ezt találtam: https://ujnepszabadsag.com/2024/02/22/a-fideszes-pedofilmaffia-korvonal…

Az egész egy konspirációs elmélet. Nem akarom megcáfolni az állításait, mert nem tudom, és nem akarok rá időt fordítani sem többet.

Ha van konkrétumot tartalmazó link azt szívesen fogadnám.

A pedofília bűncselekmény, ha ehhez köze van Orbánnak, akkor fel kell jelenteni. 

Orban nem kovetett el semmilyen pedofil buncselekmenyt, mindossze csaladi es hatalmi erdekbol tamogatja a pedofiliat es mentegeti vagy vedi a gyerekbantalmazokat.

Ez van. Annyira erdekel pont, hogy forumon lehet rola beszelni, viccelodni vele vagy epp lenezni es lesajnalni vagy epp kopkodni azokat akik ehhez asszisztalnak :)

ha az általad belinkelt valós esetek alapján kijelenthető, hogy Orbán támogatja a pedofíliát,

Nem. Az jelenthető ki minden kétséget kizáróan, hogy a NER-esek és a Fideszesek bármilyen aljas bűncselekményt megúsznak, még a pedofíliát elkövetők és bűntársaik is kegyelmet kapnak Orbán uralkodása alatt. Ez tény.

az általad említett 100.000 tüntetőt minek minősíted

A tüntetők olyan emberek, akiknek annyira elegük van már Orbán hazugságaiból, hogy már utcára is vonulnak emiatt.

nyíltan aberrált, mint kiderült: pedofil celeb.

Melyik bíróság mondta is ezt ki és mikor? Ugye itt konkrétan rágalmazol, mert a bicskei igazgatót és társát jogerősen elítélte a bíróság, míg a celebről csupán csak a hozzád hasonló hazaáruló propagandisták állítják ezt, mindenféle bizonyíték nélkül.

Megjegyzem: a posztod kimeríti a rágalmazás fogamát, ami a Btk. 226. § (1) értelmében bűncselekmény, és legalább egy év szabadságvesztéssel bűntetendő.

(1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

(3) * Nem büntetendő rágalmazás miatt annak a cselekménye, aki az (1) bekezdésben meghatározottakat a közügyek szabad megvitatása körében sajtótermék vagy médiaszolgáltatás útján követi el, feltéve, hogy cselekménye nem irányul a sértett emberi méltóságának nyilvánvaló és súlyosan becsmérlő tagadására.

(kiemelés tőlem) Elég egyértelmű, hogy a Fideszes médiában terjesztett lejáratókampányok nem felelnek meg a (3) pontban foglalt feltételnek, ráadásul nagy nyilvánosság előtt történnek, a helyreigazításokat pedig nem közlik, bocsánatot sem kérnek a hazugságaikért.

Valójában ha Magyarország jogállam lenne, akkor a hatályos jogszabályok értelmében a bíróságnak nem csupán helyreigazításra kellett volna köteleznie a Fidesz médiát, hanem le is kellene csukatni a szerkesztőket legalább két évre.

Legalább olvasd el magadat mielőtt beszélsz össze-vissza:

Wow, konkrétan semmi sem igaz abból, amit írtál.

a plakátot, amelyen Orbán van mint pedofília támogatója. Mindenki tudja, hogy ez hazugság.

ROTFL. Én nem tudom, meg vagy legalább 100 ezer tüntentő sem tudja, tehát nem lehet "mindenki".

vs.

ha az általad belinkelt valós esetek alapján kijelenthető, hogy Orbán támogatja a pedofíliát,

Nem. Az jelenthető ki minden kétséget kizáróan, hogy a NER-esek

 

A tüntetés valódi oka szerinted:

az általad említett 100.000 tüntetőt minek minősíted

A tüntetők olyan emberek, akiknek annyira elegük van már Orbán hazugságaiból, hogy már utcára is vonulnak emiatt.

de jó lenne ha tájékozódnál, hogy miről is szólt a tüntetés, tudod google, mindjárt pár találat: "Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért": https://www.klubradio.hu/adasok/odakinn-most-szornyek-jarnak-tuntetes-a…

És mielőtt megint tolnád az üres fecsegést vedd figyelembe, hogy feljebb ezeket írtam:

"Evvel nem mondom azt, hogy nem hazudik a fideszes média."

"az általad belinkelt valós esetek alapján kijelenthető"

A kérdés amire röviden válaszolhatnál is az volt: ha az általad belinkelt valós esetek alapján kijelenthető, hogy Orbán támogatja a pedofíliát, akkor az általad említett 100.000 tüntetőt minek minősíted annak fényében, hogy a tüntetés arca egy nyíltan aberrált, mint kiderült: pedofil celeb.

És pls olvasd el mit írsz, ne kelljen nekem idézgetni az önellentmondásaidat. Kösz.

A tüntetők olyan emberek, akiknek annyira elegük van már Orbán hazugságaiból, hogy már utcára is vonulnak emiatt.

Ezek ugyanazok az utcák, amelyeknek tele kellene lenniük ún. "fekete autókkal", ha a fajtád rettegő hangulatkeltései igazak lennének?

 

Valójában ha Magyarország jogállam lenne, akkor a hatályos jogszabályok értelmében a bíróságnak nem csupán helyreigazításra kellett volna köteleznie a Fidesz médiát, hanem le is kellene csukatni a szerkesztőket legalább két évre.

Ha Magyarország jogállam lenne, te és elvtársaid börtönben ülnétek, vagy jobb esetben egy kőfejtőben melóznátok. Gyk. a jogállam nem attól jogállam, hogy a törvények olyanok, amilyeneket te kívánsz, hanem attól, hogy az illetékesek által meghozott törvények be vannak tartatva. Ugyebár most nem a fajtád az illetékes, hanem Orbánék. Tehát ha hiszed, hogy igazad van Orbánék aljasságával kapcsolatban, úgy azt javaslom, ne kívánd, hogy Magyarország jogállam legyen...

:)

Kikérem magamnak az ilyen kijelentéseket, mint "elvtársaid", "fajtád" stb. Ha éppen tudni akarod, amikor legutóbb szavazni voltam, a Fideszre szavaztam (bocsánatos bűn, fiatal és naív egyetemista voltam na, és ingyenes felsőoktatást ígértek. Persze akkor is hazudtak, megválasztásuk után egyből eltörölték még a már meglévő támogatásokat is.)

Tehát ha hiszed

Nem "hiszem", hanem a Fidesz-féle végrehajtói maffia áldozata vagyok, amit tárgyi bizonyítékokkal tudok igazolni. (Hogy mást ne is említsek, a végrehajtást egy olyan bíróság rendelte el, ami nem is illetékes, olyan összegre, amit soha semmilyen bírósági végzés nem hagyott jóvá, és nem elhanyagolható módon a Vht. által meghatározott maximum többszöröse.)

Előtte le se szartam a politikát, nemzetbiztonsági ellenőrzést igényő munkaköröm volt mind a Gyurcsány és mind az Orbán rendszer alatt is, mindig, minden adómat becsülettel befizettem, soha nem politizáltam. Az, hogy most már nyíltan kritizálom az Orbán-Gyurcsány-Rogán maffiát, csakis saját maguknak köszönhetik. Ha békén hagytak volna, még mindig csöndben tenném a dolgom.

És korántsem vagyok ezzel egyedül, a hozzám hasonló elégedetlenek és becsapott áldozatok száma folyamatosan, napról napra, szigorúan monoton nő, a legutóbbi választáson már 7 millió magyar nem az Orbánrra szavazott (hivatalos adat a választási iroda honlapjáról).

Kikérem magamnak az ilyen kijelentéseket, mint "elvtársaid", "fajtád" stb.

A tények alapján már azelőtt kikaptad, hogy kérted.

 

Ha éppen tudni akarod, amikor legutóbb szavazni voltam, a Fideszre szavaztam

Ennek mi a relevanciája?

 

Nem "hiszem", hanem a Fidesz-féle végrehajtói maffia áldozata vagyok, amit tárgyi bizonyítékokkal tudok igazolni. (Hogy mást ne is említsek, a végrehajtást egy olyan bíróság rendelte el, ami nem is illetékes, olyan összegre, amit soha semmilyen bírósági végzés nem hagyott jóvá, és nem elhanyagolható módon a Vht. által meghatározott maximum többszöröse.)

Azt hiszem, akkor a te nézőpontodból továbbra is reális az a javaslatom, hogy ne "jogállamot" kívánj, hanem mondjuk "nyugati értékrendű :) jogállamot".

 

Orbán-Gyurcsány-Rogán maffiá

Ez a nyugati demokrácia maga.

 

csakis saját maguknak köszönhetik

Nem. Azoknak köszönhetik, akik demokráciáról kiabálnak, de közben a demokráciában nem vesznek részt tevőlegesen.

 

Ha békén hagytak volna, még mindig csöndben tenném a dolgom.

Most hangosan teszed. Nekik így is jó, mert hangos vagy, nem pedig okos és fáradhatatlan.

 

És korántsem vagyok ezzel egyedül, a hozzám hasonló elégedetlenek és becsapott áldozatok száma folyamatosan, napról napra, szigorúan monoton nő

És? Leváltjátok az elit X részét ~ugyanazon elit Y részére, és elégedetten hátradőltök, mert működik a demokrácia? Aztán pár év múlva megint sírni kezdtek, mert az Y csapat is csal, lop, hazudik?

 

a legutóbbi választáson már 7 millió magyar nem az Orbánrra szavazott (hivatalos adat a választási iroda honlapjáról)

Segítek: 8 221 065 választásra jogosult - 3 060 706 = 5 160 359 nem szavazott Orbánék listájára.

Adok még egy kis segítséget: 5 717 182 tényleges szavazó (beleértve az érvényteleneket is) - 3 060 706 = 2 656 476 nem szavazott Orbánék listájára.

Javaslom, ne csapd be magad és/vagy ne hazudj.

:)

nembaj ha hazudnak, nembaj ha nem ez a jó irány. ha elhisszük hogy ez a jó irány akkor ez lesz a jó irány. :D:D:D

ezeknek tényleg kurva mindegy minden. ha a szemük elé rakod hogy több százszor lettek átbaszva csak rántanak egyet a válukon.

bár a bírósági ítélet már kónya endre esetében is mindegy volt. 

azt akarod mondani hogy ha rólad olyat állítana az Origo, hogy vered otthon az asszonyt meg a gyerekeket akkor azt mondanád, hogy

egye fene! ha az origo mondja akkor biztosan igaz! ki vagyok én hogy kételkedjek benne! nem vagyok én ellenzéki hogy megtámadjam ezt a hazugságot magamról!

és csodálkozol hogy bólogató birkának nevezünk titeket. 

múltkor éppen te fenyegettél meg engem hogy beperelsz és hogy arra fogod használni a vagyonod egy részét hogy teljesen lenullázz engem. már elfelejtetted?

Csak egy van, szavazásokat indító Apple fanboy :D

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

akkor nem csak az én szememet szúrta ki a sok poloska fölbukkanása az oldalon...