Vodafone - inflációkövető díjkorrekció

Fórumok

Megérkezett a mobiltelefon számlám, ami a szokásos 35 000 forint körüli összeg helyett ~44 000 forint lett. 

Megnéztem a számlarészletezőt, eddig első olvasatra is értelmezhető volt a számla, most viszont nem tudtam hova tenni a sok pluszos és mínuszos összeget. 

Felhívtam hát a kedves szolgáltatót, már az automata közölte, hogy márciustól inflációkövető díjkorrekciót alkalmaznak. 

Egyrészt várom, hogy mikor fogják csökkenteni a havi díjat, mivel az infláció 5% alá csökkent, másrészt az infláció a csúcson volt 17,5%, ez viszont 26 körül van. Most akkor mivan? Átvette a Vodafone Magyarországot a jó magyar állam és ezen keresztül is szipolyozzák az embert? 

A magyar állam soha nem vetemedne ilyenre.

Szerk.: Beszéltem supporttal, kb 1,5 hónapról szólt a számla. Tehát nem 26% volt az emelés, úgyhogy sztornó. 

Hozzászólások

Egyrészt várom, hogy mikor fogják csökkenteni a havi díjat, mivel az infláció 5% alá csökkent

Úgy érzem, nem vagy tisztában az infláció fogalmával.

A havi KSH közleményekben mindíg ott van részletezve, hogy mi hány %-os volt. Az élelmiszernél röpködtek a 40%-ok. Ami itt megzavarja a kedves felhasználót általában, hogy egy "standard" fogyasztói kosarat néznek, amiben esetleg még súlyoznak is. Ugyanakkor ahol a zseton nagy részét kajára, rezsire költik, ott egy hasonló infláció az nagyon keményen odavág.

Szerkesztve: 2024. 03. 27., sze – 02:20

Miért fizetsz ilyen sokat? Még a 35e is brutál sok, vagy egy egész iroda telefonszámlája?

Vannak 7e Ft-os flották is.

azta'.... :o ugyanez egy flottaban (igaz "csak" 50G adattal), nincs 6k-sem/szam. ha meg felted a flottatol a szamod, akkor azt atrakod sima prepaidra, azon hivhatnak.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nekem az elmúlt 4 évre visszaosztva 400 ft a mobiltelefonszámlám. (nincs munkáltatói mobil, csak ez az egy magán van, mindenre) [feltöltőkártya, telekom]

Én azt szeretném elérni, hogy egyszer ilyen user legyek. Teljesen feleslegesen ne lógjak a telefonon, és egyre jobban ebbe az irányba tartok...

Jelenleg egy alternatív szolgáltatónál vagyok. Korlátlan hívás, 50 Gb net (az az én felhasználási módom mellett korlátlannak számít), 6000-7000 Ft között van havonta (de ez szorozva néggyel, annyi előfizetés van a családban).

A korlátlan hívás nekem szerintem teljesen felesleges, mert valószínűleg nem telefonálok annyit, hogy a kisebb csomag ne legyen elég. De a másik három előfizetésben van ahol ez a jobb, és nem variáltam.

Voltam én is adatforgalom korlátolt csomagban, csak én úgy léptem túl mindent, hogy többet fizettem, mintha korlátlan csomagom lenne (értsd 20k+ per előfizetés, nomád vállalkozói életmód hátránya). 

Akkor váltottam korlátlan csomagra, így csökkent a telefonszámlám. Azóta abban vagyok, így ha az irodában megdöglik a net (volt már rá precedens, nem is egyszer), akkor mobilnetről tudok teljes kapacitással tovább dolgozni.