A jóemberkedésről ... #2

Papa megígérte, papa megrendeltette. Kollégák is beszálltak. Papírmunka és hamarosan postázásra kerül.

Hozzászólások

Nekem ilyenkor az jut eszembe, hogy "ha adsz, akkor adj..." es meg az, hogy milyen jo, hogy befizetjuk azt a sok adot es egy lofasz billentyu egeret nem tudnak a vegen venni.

Nem magansuliba lesz ahogy latom, mert oda magic mouse es tarsai menne a apple dolgokhoz.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Persze, értem én (mondjuk az iskola kérte, hanem a témaindító), de ettől függetlenül jogos.

Messze megy ez a téma billentyűzettől is, pl. miért a szülők viszik be a wc-papírt és szappant stb.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

:D 

nem, én az vagyok aki az adóját azért fizeti be hogy az országnak ezen szolgáltatásaira költsön az állam. egészségügy, oktatás, utak, stb stb stb... nem pedig hatvanpuszta meg megafon reklámok meg stadionok, meg focisták észbontó fizetése céges autóval stb stb stb.

olyat ne kérj számon adófizető állampolgárokon ami az állam feladata lenne.

nagyon szép dolog, hogy adtál. az már nem, hogy most mindenki mást leszarozol amiért nem adott. nem értem, mi nem érthető ezen?

A rinyagépek (nevergone is érdekes ebből a szempontból ... aki szerint ide politikát nem kéne hozni, kivéve, ha ő hozza :D), akik szerint a politikát nem kéne a HUP-ra hozni. ^

BTW: szerintem te magad kiállítod magadról a bizonyítványt, ehhez nekem semmit sem kell hozzátennem.

trey @ gépház

Idézek néhány gondolatot:

  •     Kezdd a környezetedben! ✅
  •     Neked felesleges, másnak aranyat érhet
  •     Használd ki, amiben jó vagy! ✅
  •     A kisebb összegek is számítanak ✅
  •     Önkéntesség = közösséghez tartozás ✅
  •     A jótékonykodás nagyon fontos mozzanat ✅
  •     A jótékonykodás önmagunknak is jót tesz ✅
  •     A jótékonykodás a közösség életét is befolyásolja ✅
  •     A jótékonykodás az empátia mozgatórugója ✅

🤷‍♂️

trey @ gépház

lehet fel kéne lőni az áfát 27-ről mondjuk 50%-ra meg a fizumból is 80%ot és akkor talán lenne pénz teljesen általános filléres szarokra a gyerekek részére akiknél állítólag nincs fontosabb ebben az országban. :D ja nem, valszeg akkor is el lenne lopva a faszba és neked kéne random suliknak billentyűzetet venned :D

lehet fel kéne lőni az áfát 27-ről mondjuk 50%-ra meg a fizumból is 80%ot és akkor talán lenne pénz teljesen általános filléres szarokra

Inkabb Trey jotekonykodjon, minthogy emezeket megemeljek.

Bocsi, de nem szavazok a partodra, amit most ezzel a programmal megnyitottal. :)

Lopnak a 27% AFA-bol es a <80% jovedelemadobol is eleget, az ellenzek is lopna belole eleget, ha ok ulnenek ott, a jo kurva anyjukat emelgessek tovabb.

Jelenlegi meg az általad hőn várt másik kormány SZJA-ja között -tekintve azt a bizonyos 7%-ba tartozást- lenne kb. 20 % difi.

Fogd fel úgy, hogy ez az ocsmány kormány szabad kezet adott neked arra, hogy azt a 20 %-ot kinek adod.

Te erre azt mondod: nem adok senkinek.

Lelked rajta.

Tőlük megkérdezted?

https://hvg.hu/itthon/20240222_219_millio_forint_jott_ossze_az_influens…

Legközelebb transzparenssel menj az összejöveteleikre:

  • minek gyűjtötök bohócok
  • egotrip
  • magamutogatás
  • hogy legyen kontent
  • mire adózok
  • nincs papír meg szappan

Szerintem nagy sikered lesz :D

trey @ gépház

tőlük miért kellett volna megkérdezni? itt egyedül te vagy aki szerint ez a kormány mindent tökéletesen csinál. mégsem merül fel benned a kérdés hogy a fizud felét behúzzák akkor az hol van és miért nem telik belőle a gyerekeknek billentyűzetre (SE) egy állami iskolában xD ha gondolod küldhetsz még WC papírt és takarító szereket is :D

te nem érted szerintem, hogy nekem az volt a bajom, hogy miután ő adott, mindenki mást lefikázott aki nem adott. mondtam is fentebb, hogy kurva szép dolog tőle hogy adott, ettől más még nem lesz egy szar amiért nem adott. azok már adtak adó formájában, arról sajnos nem mi tehetünk, hogy nem oda érkezett meg a pénz ahova kellett volna. 

de akkor most te a kormány ellen cselekedtél. ez valami bal oldali akció volt? ha minden rendben van az iskolákban és nem hiányzik semmi akkor arra akartál rámutatni a jótékonykodásoddal, hogy mégsincs rendben? :OOO

téged is az usából fizet a CIA?

én a gyerekeknek küldtem az összegyűlt 200 millióba hogy legyen hol lakniuk, de ügyes vagy hogy vettél billentyűzetet.

Reméljük, majd arra is fordítják :D

Én nem fogadatlan prókátor vagyok, mint a haverhaid. Valaki bekopogott a HUP ajtaján (ide, hozzánk, nem mi mentünk felülni a témára) és szépen kért segítséget. Én meg érdemesnek tartottam a támogatásra. Nem hívtam mellé egyetlen politikust se, hogy beszédet mondjon :D

trey @ gépház

Érdekes, eddig még mindig oda ment az adómból az 1%, ahova megjelöltem. Utánakérdeztem, meg is kapták. Ennyit erről.

Hogy szerinted mindenhova minden is jutna, ha xy lenne kormányon, kérlek ... ilyen demagóg faszságnak már 18 évesen sem dőltem be. Te igen? :D

nekem nem lett volna az egésszel semmi bajom, ha nem fikázol le mindenkit mást aki csak adózott.

Narcisztikus személyiségzavarra vannak jó szakemberek.

trey @ gépház

Nekem meg az jutott eszembe, hogy vajon ki lesz az első, akinek fájni fog hogy egy iskolával kevesebb lesz ellátatlanul :( meg is van.

Amúgy én is biztos nagyon szégyellem amikor szétadakozom magam, mert akkor már jobb lenne ha “a zorbán annyi fizeccséget adna nékiek, hogy nem kék adakozni!4!!”. Gondolom ez a gondolatmenet vége az itt károgóknál. Gerincesebb lenne megvallani gyerekek, aztán haladjunk. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerintem trey pontosan tudta, hogy mi lesz it. Bárki tudhatja, nem kell nagyon elvonatkoztatni, ez a magyar helyzet. Helye van ennek a kibeszélésének. Ha tényleg csak az adomány, és az arra buzdítás lenne a cél, akkor a kommentszekciót le lehetett volna zárni.

De magam nevében legalábbis nem fáj, hogy adakozás történt, és örülök, hogy legalább eggyel kevesebb szégyenfolt van a magyar oktatásban, és sok örömet kívánok a gyerekeknek.

És ezt a két dolgot lehet egymástól függetlenül is értelmezni.

Azert akkor sikerult eljutni logikailag addig, hogy valamiert nem csupa pozitiv kep alakul(t) ki rolad.

En nem vagyok rad irigy. Mit banom en ha 22. Rolexed lesz es meg harom panellakasod. Az utobbi evekben valtoztal de sajnos nem elonyodre. A gorcsos ragaszkodasod, hogy mindenben is neked kell, hogy igazad legyen, a magas lorol hozzaallas. Olyan mintha kicsit nem tudnad kezelni a helyzetet ahova felkuzdotted magad.

Látod, pont erről beszélek. Ebben a topikban semmi, de semmi ilyesmiről nincs és nem is volt szó, de te mégis ezeket emlegeted.

Van egy réteg - te is tagja vagy -, akinek semmi sem jó, semmit nem tud elismerni, semmilyen credit-et nem tud megadni, mert egy sikertelen-ismeretlen ember és az is marad. Sokaknak ezt nehéz valahol feldolgozni. Szakember tud ebben segíteni :D

trey @ gépház

Az, hogy hogyan itelnek meg az nem az adott topicban levo megnyilvanulasaid alapjan tortenik hanem surprise az osszes alapjan. Elertel, egy olyan szintet, hogy mindenhova is berangatod a politikat beszursz lenezo megjegyzeseket. Az utobbi idoszakban elkezdted ezt a dobozokba pakolgatast meg a "haverjaid" etc emlegetest.

Azért az vicces, amikor úgy osztjátok az észt bármiről és mindenről, a demokráciáról és a világról általában, meg az emberi jellemről és a helyes viselkedésről, hogy már a negyedik ciklus telik anélkül, hogy érdemi képviseletet küldtetek volna az országgyűlésbe, ugyanakkor a véleményeteket vállalva tüntetni sem mentek ki. Valójában ti ültök magas öszvéren, és Ukrajna példáján láthatjátok, hogy az öszvéretek számára mennyire fontos a kelet-európai emberek sorsa.

:)

Milyen kedves tőled! Külön bónusz, hogy a helyi főnök, akinek ez a dolga lenne, de még billentyűzetre se ad pénzt, elmondhatja, hogy az oktatásban semmi gond nincs, minden a legnagyobb rendben!

Amúgy ennek az önreklámnak mi a célja? Én eddig az adakozásaimat titokban tartottam, lehet, én csinálok rosszul valamit?

Én egy weboldal üzemeltetője vagyok, aki jó példát mutat.

Azt mutatom meg, hogy a közösségnek van segítő szándéka.

Én eddig az adakozásaimat titokban tartottam

Van olyan, amit én is. Ez viszont HUP-related. Ha ez sem ide való, akkor nem tudom mi.

Ja, már tudom: a rosszindulat

trey @ gépház

A gyerekek örülni fognak neki, és ez a része jó példa. De sajnos nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy a rendszerrel viszont rossz példát mutatsz. És főleg nem örülök, hogy olyan szar a helyzet, hogy egy adomány ilyen kettős érzelmeket vált ki.

Amúgy ez mitől HUP related? Hogy billentyűzet van benne? Ha WC papírt és krétát is küldesz be, azt már nem fogod közhírré tenni? :) Szerintem nem az a legfontosabb vonatkozás, hogy van-e benne chip vagy nem. De akkor már lehetne körkérdést feltenni, ki miket küldött már be, biztos érdekes lenne.

De sajnos nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy a rendszerrel viszont rossz példát mutatsz.

A "rendszerrel"? A civil szervezetek és az ún. "civil szervezetek" mehetnek a levesbe? Mert ugye "rendszer" azok esetén értelmezhető, míg ez az adakozás egy kvázi ad hoc esemény volt.

:)

”Amúgy ennek az önreklámnak mi a célja?“

pl hogy mast is adomanyozasra sarkaljon? Nem kell mindenbe onreklamot latni, en is megszoktam osztani facsen, messengeren ha adok.

Ha valaki ezt onreklamozasnak latja es gecinek tart, legyen. Siman vallalom ezt a jelzot, ha ezert lesznek olyanok akik emiatt adnak.

remek topic ujfent, mar pattog a popcorn

A hazugságaitokkal ellentétben, szoktam gyerekekkel foglalkozni. Pl. én vagyok a Mikulás évek óta a cégünknél. Nem, nem azért, hogy a HUP-on legyen kontent. Azért, mert két választás volt: nem lesz a cégnél többet Mikulás ünnepség, vagy valaki elvállalja. Ugyan nekem akkor nem volt sem érintett korú gyerekem, mégis elvállaltam.

Azért, mert olyanban kértek itt segítséget, amihez értek és amiben tudok segíteni. Szakmába vágott. Egy levél a beszerzésnek, egy levél a logisztikának. Mindenki készséggel segített.

Tekintsék megkésett Mikulásajándéknak. Megnéztem a weboldalukat, jó helyre megy.

trey @ gépház

> Megnéztem a weboldalukat, jó helyre megy.

 

1000x inkabb ez, mint random alapitvanynak kuldeni, ahol az adomany egy (jelentos) resze maganak az alapitvany fenntartasara megy.

Ez az en szememben az, amikor egy csovesnek nem penzt adsz, hanem egy szendvicset nyomsz a kezebe.

 

Szoval igen, le a kalappal.

 

Az, hogy ez a szituacio miert alakult ki, es miert pont ide fordult segitsegert, az egy teljesen fuggetlen kerdeskor.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

https://billentyuzet-es-eger-szett.arukereso.hu/genius/apedra-km-520-69…

Bruttó 63.000 forintba.

Az 21, illetve 15,75 nettó (3-4 óra), 168 órával számolva havi bruttó 5.305.262, illetve 3.978.947.

Mindenki döntse el, hogy CTreyO ennél többet, vagy kevesebbet keres. (én úgy vettem ki, hogy a cégével vetette meg, szóval ez a kalkuláció is okafogyott)

Amúgy megy nem mindegy? Kellett billentyűzet, meg egér, lett. Örömteli, hogy valaki felemelte a seggét, és segített. Így, vagy úgy.

FYI: 4 magánszemély

Hogy mennyit keresünk, annak mi köze ehhez?

A gesztus a lényeg, hogy megmozdultunk. Sajnos nem volt nagy tolongás. De, lehet híre megy, hogy itt segítenek, jön másik iskola is. Akkor majd meg lehet mutatni. 

(céggel vetette meg: logisztika és a nagyker hozzáférés miatt, meglepő, de 25 billentyűzet nincs minden ócska webáruházban)

trey @ gépház

Tudom, te svejci vagy, de ebben az országban a nagyfőni is (bele)keveri a vallást a politikával (politikába). Szerintem miattuk kellene fogni a fejünket, mert igaz keresztyének nem így viselkednek. Más kérdés, hogy tele a világ díszmagyarokkal, díszkeresztényekkel és egyéb díszpintyekkel.

Pedig nagyon beteg dolog idekeverni. Nem is bánnám ha egy másik szálban csinálnátok, mert ha legközelebb valaki megment mondjuk egy haldokló gyereket valami komolyabb adománnyal,  s abból az esetből is politikát csináltok akkor le kellene hánynom minden károgót.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Olyan meglepő, hogy ebből is politikai téma kerekedett... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Inkább adományozzák el, mint zselés hajú labdát rugdaló életerős fiatalembereknek adnák, akik akár zsákot is hordhatnának...

Legyen  akkor vadkapitalizmus, de ha már szociális dolgokra ne költsük az adót, akkor inkább más haszontalanabb dologra se menjen. Infrastruktúrát tartsák fent, de egy fillérrel se szeretnék én se többet adózni presztizsre, Soros táblákra, focira, helikopterezésre, nemzeti tőkések fel"fejlesztésére", Budai Srácokra, balyerzsótira...

Én csak annyit mondanék: köszönöm a gyerekek nevében is.

Szuper. Köszönöm.

Az jutott eszembe, hogy pl a Microsoft egy időben úgy csinált céges csapatépítőket, hogy eljöttek hozzánk udvari játékokat, kerítést javítani, festeni. Tök jó buli volt, jókat dumáltunk, sokat röhögtünk, szívattam őket, én mint a FLOSS huszár. Nekik szinte semmibe nem került, nekünk nagy segítség volt...