"Karácsony akkor áll ki vitázni, ha az egyik kihívója már visszalépett"

Hozzászólások

Rajongóit (gelei stb.) kérdezném, hogy hol is van az az oldal, amelyik Karácsony ígéreteit követte? Melyikből mi lett, mennyire valósult meg stb.

trey @ gépház

Persze, hogy volt! Itt örömködtek, amikor a 100 elemes listából néhány semmitérő tételt kiszínezhettek zöldre. :)

Ja megvan!

http://igeretfigyelo.hu/

Szia Uram!

Az Ígéretfigyelő egy másik, sokkal nagyobb projekt fejlesztése miatt határozatlan ideig szünetel, de hamarosan teljesen megújulva visszatér!

Kövesd az Ígéretfigyelő Facebook-oldalát, mert amint lesznek fejlemények, ott értesülhetsz róluk.

Muhahahahw! Szégyenében befejezte "Szia Uram!", nem is csodálom.

Itt még ment az örömködés,

https://www.facebook.com/igeretfigyelo/posts/pfbid0xJB1X7kYANh6MHavXpqn…

trey @ gépház

[Karácsony Gergely 155 ígéretéből eddig 30 teljesült, 7 részben, 41 folyamatban - Frissítés - 2021. április 6. ] - idő 40%ánál (az oldal szerint)

https://web.archive.org/web/20211008151551/http://www.igeretfigyelo.hu/…

--

A srác maga írta, hogy azért függesztette fel az oldalt, mert nem akart a kormányzatnak segíteni vele :)

Nem fogok tudni ertelmesen valaszolni, mert Pestrol is elkoltoztem vagy 2 eve, es benchmark adataim sincsenek. Szerintem nem tudnek fejbol felidezni otnel tobb konkret igeretet a fopolgi valasztasbol.

Nekem a valasztasi temak kozul leginkabb a tomegkozlekedes volt erdekes. Azzal meg nagyjabol elegedett vagyok, az elmult 5 evben szinte teljesen leszoktam a varoson beluli autozasrol. Nekem jo igy. Legyen meg tobb bringasav. Tobb BUBI dokkolo. Legyen tobb agglomeracios P+R. Legyen ervenyes az orszagberlet a Lime rollerekre is. Negyes metro meghosszabbitasa a Velencei-toig. Mittudomen.

Ha szavazhatnek a kovetkezo valasztason, ujra arra szavaznek, aki a legfaszabb tomegkozlekedesi intezkedeseket igeri. Hogy ez Karacsony-e, azt nem tudom.

Vicces, úgy fest, hogy már egykori rajongói is lemondtak erről a szerencsesüteményről.

trey @ gépház

mink mosdatlan, fogatlan, tanulatlan-tudatlan (mert itt nem gyön be az rtlklub) vidéki birkaszavazók nem foghassuk fel a bangónék, vvzsoltik és kaligelik fővárosi szellemi fölényét, nem érünk föl a nagy cáljaik igazságához

Szerintem ez baromi nagy hiba részéről, beleesett a hülye odamondogatók gödrébe. Ugyanakkor az látszik az ide írogatók stílusán, hogy igazából igény sincs a vitára. Ide gyűlölködés kell.

Ugyanakkor az látszik az ide írogatók stílusán, hogy igazából igény sincs a vitára. Ide gyűlölködés kell.

30 év internetezés alatt sem sikerült rájönnöd, hogy mi az a flame topik. Esetleg neked valami ahhoz, hogy a haverotok menekül a nyilvános vita elől?

trey @ gépház

Sok-sok évig voltam aktív résztvevője a linux-flame listának. Ott annak ellenére, hogy a 'flame' része volt a lista nevének, kifejezetten jó vitákat is lehetett olvasni az értelmetlen flame-en kívül. Az is volt persze, a gőzt le kell vezetni néha.

Esetleg neked valami ahhoz, hogy a haverotok menekül a nyilvános vita elől?

Vagyis még azt se olvasod el, amire válaszolsz? Érdekes. Ráadásul nem haverom, sose láttam, sose beszéltem vele. Az, hogy a személyragok használatához is síkhülye vagy, egyre kevésbé lep meg.

Szerintem ez baromi nagy hiba részéről, beleesett a hülye odamondogatók gödrébe.

Nekem az a gondom, hogy nem egyszeri botlásnak, hanem folyamatosan ismétlődő karakter hibának tűnik: rengeteg dolgot megígért és láthatóan még a próbálkozás legapróbb jelét sem mutatta, hogy bármit is véghez vigyen. A kezdeti lekesedésben a hivatalában dolgozó más emberek egyike másika próbált valami érdemit csinálni, de gyorsan felülkerekedtek azok akik a városházát -is- kizárólag kifizetőhelynek használják; és Karácsony is elég gyorsan irányt váltott:

Kezdeti ígéretei közül:

  • párttól függetlenül minden budapesti főpolgármestere szeretne lenni: ezért mindent meg fog tenni azért, hogy ne legyen főváros-kormányzat szembenállás
  • neki a főpolgármesteri szék nem ugródeszka a miniszterelnökséghez, nem fog elindulni a választáson: neki a város a szívügye

..amik nagyon jól hangzottak, de az első hetek után teljesen más irányba ment. A miniszterelnök jelöltség és az azóta felmutatható eredmények (hiánya) nálam a maradék hitelességét is kikezdte.

--

Ugyanakkor az látszik az ide írogatók stílusán, hogy igazából igény sincs a vitára. Ide gyűlölködés kell.

Szerintem szó sincs róla: csak senki sem nevezett meg konkrétumot vagy vetett fel ügyet amiről konkrétan társalogni lehetne.

Segítségképp kiindulási alap lehet:

[Karácsony Gergely 155 ígéretéből eddig 30 teljesült, 7 részben, 41 folyamatban - Frissítés - 2021. április 6. ]

http://web.archive.org/web/20211008151551/http://www.igeretfigyelo.hu/k…

párttól függetlenül minden budapesti főpolgármestere szeretne lenni: ezért mindent meg fog tenni azért, hogy ne legyen főváros-kormányzat szembenállás

Ezen elég sokáig el lehetne vitázni, hogy mennyire múlt rajta a jelenlegi szembenállás. Általában kettőn áll a vásár, azonban nem egyenlő arányban.

neki a főpolgármesteri szék nem ugródeszka a miniszterelnökséghez, nem fog elindulni a választáson: neki a város a szívügye

Változnak az idők, akkor úgy gondolta, később másként. Ezt a részt valóban elszúrta, nem kellett volna belemenni a jelöltségbe. úgy gondolom, könnyen befolyásolható ember, és sikerült őt meggyőzni.

Szerintem szó sincs róla: csak senki sem nevezett meg konkrétumot vagy vetett fel ügyet amiről konkrétan társalogni lehetne.

QED. Sokan hozzászóltak, anélkül, hogy bármi konkrétumot leírtak volna. Arra nem tellett, negatív jelzőkre annál inkább.

Változnak az idők, akkor úgy gondolta, később másként.

Ezzel sincsen gond: a következő(?) főpolgármesteri ciklusa alatt azt tesz amit akar; addig viszont tett egy ígéretet a választóinak: az lett volna a minimum, hogy a miniszterelnöki székért induláskor ezért elnézést kér (vagy valahogyan máshogy de jelzi, hogy eltér az ígérettől pont az ellenkezőjére.)

Szerintem kb ez volt az egyik sarkalatos pont ami után már mint ellenfelet kezelték: és joggal, hiszen a városházát végig mind hídfőállás és kampány bázis használ{t/j}a. Elég látványos példa erre BKV reklámhelyek öncélú kampány felhasználása.

>> a főpolgármesterség kezdetétől nyírta a kormány.

> valami konkrétumot. Nekem a kezdetéről ez jut eszembe:

Ez volt a szál amibe beleböffentettél egy irreleváns linket.

--

Te most beszélgetni akarsz, vagy a farkaddal helikopterezni?

Más intellektuális szinten folyt a társalgás mielőtt megjelentél: nem tudom képes vagy-e részt venni benne. Ezzel a hozzászólással nem azt jelzed, hogy képes vagy rá.

Kérdeztél valamit, választ kaptál, aztán elkezdtél ventillálni megint!

Nem vagyok biztos benne, hogy tudod mit is jelent a ventillál kifejezés.

Városliget project, Lánchíd-felújításra támogatás, így elsőre ezek ugranak be.

De persze van több is, iparűzési adó egy részének elvonása, szolidaritási adó megemelése, tessék:

https://archiv.budapest.hu/Lapok/2023/igy-vette-el-a-kormany-a-fovaros-…

https://nepszava.hu/3137628_ujabb-szazmilliardos-elvonas-budapest-megin…

"Városliget project, Lánchíd-felújításra támogatás, így elsőre ezek ugranak be."

Ebből a Lánchídas támogatást épp Karácsonyék szaboltálták.

A megállapodás úgy szólt, hogy akkor fizet a kormány, ha a forgalom korlátozás időtartalma nem haladja meg a 18 hónapot.

Amikor elkészült a híd és át lehetett volna adni a forgalomnak - vagyis teljesíteni a megállapodást - kirakták a behajtani tilos táblát* a híd két végére.

Jogos akkor lett volna a kormány támogatását kérni, ha a felújítás vége és a nemzeti konzultáció budapesti lakógyűlés között legalább néhány hétig nincs korlátozva a forgalom.

 

* Kivéve BKV, Taxi

Összesen 500 budapesti választót kérdeztek meg okostelefonra telepíthető alkalmazás segítségével. A felmérés eredménye a következőképp alakult:

  • Karácsony Gergely (DK–MSZP–Momentum–Párbeszéd): 39 százalék;
  • Vitézy Dávid (LMP–Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület): 22 százalék;
  • Szentkirályi Alexandra (Fidesz–KDNP): 16 százalék;
  • Grundtner András (Mi Hazánk): 2 százalék;
  • Brenner Koloman (Jobbik-Konzervatívok): 1 százalék;
  • Nem tudja, nem válaszol: 20 százalék.

Dolgoztok Karácsony Gergő következő választási győzelmén! Csak így srácok, Geri köszöni szépen a kontraproduktív fidesz propagandát!

Orban meg akkor all ki vitazni, ha...

Ungár Péter sem tartja fairnek, hogy Karácsony Gergely közpénzből kampányol

Megdörzsölöm a szemem! Mit nem olvasok! KÖZ-PÉNZ-BŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐL?!?!?!

[...]

Ungár Péter közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely a budapesti adófizetők pénzén kampányol pont olyan stílusban, mint ahogyan a kormány és Rogán Antal szokta tenni. Az LMP frakcióvezetője szerint a főpolgármester „elvesztette a morális felsőbbrendűségét.″

[...]

trey @ gépház

Ez ugyanaz a Karácsony, aki Fidesz-proxynak nevezte az LMP-t? Hát (ahogy az Illetékes Elvtárs mondta) nem a gyorsaságával fog kitűnni. Inkább a lassúságával. (Vagy eddig is tudta, csak nem került szóba.)

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége csütörtöki ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének

Lemondtak róla, hogy befutó lehet a fővárosban?

stadionstop-geli közben boldogan szelfizgetett a stadionban

Vagy lesz belőle szénsavas és szénsav nélküli is.

a balliberális oldal a Karácsony Gergely mögé felsorakozó pártokkal nem egy polgári Budapestben hisz, hanem zsákmányként tekint a fővárosra, már jó előre szétosztva a még el sem ejtett medve bőrét

úgy néz ki ez a neo-neo-neo-"jobbik" már nem a jakabi éra, amikor parizer urat nem lehetett lefejteni impexklárika kacsójáról :D

nem is menti át őket a feri az mp-kauszton!