Oneplus-ra valtas?

Tisztelt HUP kozosseg,

Sok eve egy ismert gyarto termekeit hasznalom mobiltelefonkent is, azonban erosen megingott a bizalmam mind a termekek minosegeben, mind a problemak kezeleseben a kepviselet altal.

Felmerult bennem, hogy a Oneplus marka fele fordulnek es lattam, hogy epp aktiv elorendeles is van a Oneplus 12-re.

Kerdesem az lenne azok iranyaba akiknek szemelyes tapasztalatuk van a gyartoval, hogy mennyire megbizhatoak keszulekek? Mennyire rendszeres a hibak javitasa? Osszessegeben mennyire elegedett a Oneplus gyartotol szarmazo eszkozukkel (amennyiben elegedetlen, akkor 1-2 mondatban leirna, hogy miert?).

Meg soha nem volt a kezemben Oneplus keszulek.
Nyilvan, nem biztos, hogy pont egy uj keszulekkel erdemes egy szamomra uj gyartot kiprobalni... Mert a konkret tipusrol nem sok tapasztalat lesz olvsahato :)

Koszonom

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 01. 24., sze – 13:59

nekem Nord CE-m van - de ugye ez nem mai darab. Cserébe ma is megállja a helyét, a szerény 12Gb RAM-jával :)

eddig 0 (zero) problémám volt vele, jelenleg is ezt használom, és a terveim stzerint egészen addíg amíg kap security frissítéseket.

 

A választásom oka: erős hardver, sok RAM, kevés - és nem kiálló - kamera, jack dugó :) és minimális OS hákolás/customizálás van rajta. (Oxigen OS)

mondjuk én 'flagship' modellt biztosan nem vennék, mert azok mindíg erősen túl vannak árazva - szerintem

Ha hirtelen most kellene újat vennem, akkor a 'Nord 3 5G' lenne az. - de hiányozna róla a jack ;)

1. ez kicsit ugyanolyan "hívőség" mint az apple vagy az elektromos autó
2. a múltbéli teljesítmény semmiféle garanciát nem jelent a jövőre nézve - ahogy azt már számtalan esetben láthattuk

Hajrá.

Gábriel Ákos

Multbeli pozitiv esemeny nem jelent garanciat ;) A negativnak viszont lehet hosszutavu hatasa :)

 

Nekem volt OnePlus 5 (8GB ram limited edition) A telefon olyan csuszos volt mint a takonyba hempergetett hal. Tok nelkul nem lehetett hordani mert szo szerint kiugrott a kezembol.

2 evet birt meghalt benne az akku. Akkoriban tortent a "hazatelefonalo" app botrany is. Azota nagy ivben kerulom mint a pestist. 

Nekem 5 és 7T volt, egyikkel sem volt bajom. Bár ha jól tudom egy jóideje már ColorOS-el nyomulnak mint az Oppo (csak náluk még bootloadert sem lehet nyitni, hogy esetleg 3rd party firmwarel kicsit időtállóbb legyen)

Most néztem meg - 2015 óta OnePlust telefont használok.

Oneplus1, 3T, most 7pro...

De, a 12-s ára úgy lesokkolt, hogy most azon gondolkodom, hogy Google Pixel 8-s lesz a következő...

A Community is tele van felháborodott EU felhasználókkal, hogy itt miért kerül 150-300 EURO-val többe, mint máshol.

A oneplus one óta csak és kizárólag onepus, nincs vele gond, a családban is elerjedt... (1+, 3T, 5T, megjelenése óta Nord...)

Családban több is van, ugyan régebbiek (2db 3T és 2db 6T), a 6T-ket használjuk a mai napig feleségemmel, ha jól rémlik 1 éves korukba vettük őket. Mi 100%-ig meg vagyunk velük elégedve, a következő is Oneplus lesz (anyósomnak az egyik 3T után most nord CE 3(?)-at vettünk, mert az egyik 3T most makkant meg, tippünk szerint a töltő miatt, de ezt még nyomozom, de akkor is elég régi mobil volt) Mind a 3T-ket mind a 6T-ket küldtük gari utáni szrvizelésre (pl akksi csere, semmi komoly), elképesztő tempóban is igen jó árban dolgoznak. Az egyik 3T-nek a kijelzőjének volt valami hibája, alul az üveg alatt egy fekete csík (a digitizer és a kijelző között mintha egy pixel csíkban elváltak volna egymástól, működést nem befolyásolta), így kijelző csere lett, meg akksi csere illetve még volt azt hiszem usb csatlakozó csere (ha már ott volt alapon), ez 2-3 éve volt, nem volt 40 ropi a javítás futárral. Miután megkapják a készüléket felmérik és küldenek egy listát szerintük mit érdemes/kell cserélni és amíg nem bólintasz rá, addig nem történik semmi, szóval nem terhelnek meglepetéssel. Mondjuk most nem tudom milyet kellene venni, mert az újakkal átvették a 8millió kamerát és az engem rohadtul zavar (0 mennyiséget fotózom kb aminél számítana) és rettenet rondák ez miatt....

Szoftveresen amíg támogatott addig havonta jöttek rá frissítések (már a 6T-re sincs semmi 2022 év vége után, Oxygen OS 11.1.2.2), biztonsági még sűrűbben ha úgy döntöttek.

De, most nézem, hogy a kérdésedre nem válaszoltam...

Ami nekem mindig tetszett:

  • bloatware mentes
  • Tényleg optimalizált op.rendszer - elenyészően ritka a laggolás, akár valami durva játék közben is.
  • Megbízható működés. Évente két- három alkalommal kellett újra indítanom.

Kb. 50 eve Oneplus keszulekeket hasznalok. Kb. rendben van. Viszont 1 eve Oneplus 11 keszulekem van es azota elegge szarakodik a hivasminoseg. Szerintem a VoWifi nem mukodik (ami 1 dolog), de a varosban (Bp.) is gyakran degradalja a kapcsolatot EDGE-re. Vagy a franc tudja, pontosan mit csinal, de vmiert szakadoznak a hivasok, vagy csak recsegnek es olyankor edge-et ir a 4G helyett. A gyakran azt jelenti, hogy naponta tobbszor.

Vodafone, igy nem vagyok benne biztos, hogy nem az a ludas. Mas Vodafone-os keszulekeknek ott nincs baja.

A paromnak Oneplus Nord vmije van. Neki a varosban nem szarakodik, csak otthon, tehat neki csak a VoWifi hianya faj.

Nekem Oppo X2 Find Pro-m van most (kb Oneplus 8 Pro) , VoLTE/VoWIFI azon se nem volt (ahogy kb egy Oneplus telefonon sem amit én próbáltam tákolás nélkül :)) 

Letölt, olvas , telepít van VoLTE: 

https://github.com/RikkaApps/Shizuku
https://github.com/kyujin-cho/pixel-volte-patch/blob/main/README.en.md

Bár VoWifi most sincs Telekomon (mást meg nem próbáltam)

1+1 -> 1+6t -> Pixel8

A Pixel 8-at visszalepesnek erzem.

Szoval a szubjektiv velemenyem:

Amit eleinte a legfajobbnak gondoltam, de aztan olyan sokat nem hasznalom (viszont amikor kene, akkor a relativ elmeny eleg keserves), az a keszulek nemitasa. Fizkai gomb vs. tapicskolas ide-oda.
Hasonlo dolog a zseblampa funkcio. Ritkan kell, de akkor aztan nagyom vagyom a regi OnePlusra.
Aztan. Elso bekapcsolastol kezdve ordit a telefonrol, hogy az egyetlen celja, hogy a Google szamara reklamfeluletet biztositson. Ezen lehet alakitani, pl. masik launcherrel, de akkor is, reg volt ennyire nyilvanvaloan az arcomba tolva, hogy kusslegyen, te vagy a termek.
Az Oneplus/OxygenOS a kepernyo aljat hasznalja navigalasra. Egy elt. A nagyszeru stock andorinak ugyanehhez harom kell, es igy persze osszevesz azokkal az appokkal, amik szinten hasznalni akarjak pl. a jobboldali elt.
A gombok elrendezese is... 1+6t-n nagyon kenyelmes (volt) a kepernyomentes, mert az ellentetes oldal gombjait kell(ett) nyomni. Most, hogy egy oldalon vannak, ez... hat, nyomorusagos. Balkezesek mondjuk jelentos elonyben.
Az akkuidotol se verem magam a foldhoz, bar forumokrol megtudtam, hogy hulye az, akinek nem eleg az egynapos uzemido(*). Ha mar ketto, akkor az mar mindennek a teteje.
A bamulatos Googe photos csak addig jo, amig a marketingkepeket kell matatni, mihelyst egy kicsit trukkosebb a kep, fostocsa az eredmeny (persze ez kb. percrol percre valtozhat, en az elso napok csalodasa utan, az elet rovid felkialtassal befejeztem az ezzel ugyeskedest).
Ja, a kepernyo aljan van egy feher csik, mert csak. ¯\_(ツ)_/¯ Elvileg azt hivatott jelezni, hogy most bizony simogatassal navigalsz, nem gombokkal. Gondolom a celkozonseg bepanikol ha nincs gomb, vagy legalabb egy csik. (Eleinte azt hittem hogy azt jelzi, hogy a keszulek hallgatozik.)
Amugy elmegy, de nem egy jol osszerakott, atgondolt telefon erzetet kelti (ami viszont megvolt az 1+1-tol kezdve).

*) Ez most vagy javult a frissitesekkel, vagy mar hozzaszoktam.

Nagyon korrekt leiras; ez az, amit az android PO-inak olvasgatniuk kellene.

"elesben" hasznalva, nemcsak a boltban nyomkodva teljesen mas a felhasznaloi elmeny.

Amit irsz, annak nagy reszt BTW a lineageos, vagy tetszoleges klonjai tudjak (crdroid, ...), de persze 100% egyetertek, hogy ha 500+ eurot fizet az ember egy mobilert, akkor elvarja, hogy a gyarto adjon hozza tisztesseges rendszert, ne neked kelljen kokanyolni.

Csak en spec. nem tudok olyan gyartot, akinek a mobilja a "long-term" hasznalat kozben is tokeletes, ES emberi aron adja a mobiljat. Az egyik mindig serul. De fogalmam sincs, miert; ha mar ugyis ROM-ot fejleszt, mi a tokomert nem tud egy lineageos-t adoptalni ra gyarilag es kesz? Mindenkinek egyszerubb+olcsobb lenne...

Nekem Pixel 5 van LineageOS-szel, de az alábbiak szerintem így vannak a Google pixel osben is:

Zseblámpát én kiraktam a zárolási képernyőre (is), igaz ott meg véletlenül is be lehet kapcsolni.

(Navigálásra gombokat én kb 5 éve használtam, azóta nem eszi semmi ilyesmi a képernyőterületet - nagyon hozzá vagyok szokva a gesztusokhoz.)

Képernyőmentés az alsó élről felfele elérhető, nem kell hozzá gombot nyomni.

Az alsó csíkon balra-jobbra simítva az alkalmazás ill főképernyő váltás van.

Oneplus7: learazva vettem a 7T vagy a 8as megjelenese korul. Az elso meglepetes az az volt, hogy nincs ra LineageOS. Valamiert a Oneplus7Pro-ra koncentralt mindenki, s ez kimaradt. Par evre ra lett ra nem-hivatalos, most mar azt hiszem hivatalosan is tamogatva van.

Flip-cover tipusu huzatot akartam vasarolni, de mig a regebbiekhez lehetett venni a gyartotol, ehez mar nem gyartottak. Egyetlen egy gyartotol kaptam, bar nem igazan tetszett a kinezete, valami kellett ra, mert uveg elol-hatul, en meg ketbalkezes vagyok. :) Vagy ket evet birta, akartam venni egy ujat, de mar senki sem gyartotta... :(

Az AlwaysOnDisplay flip-cover nelkul neha bekapcsolt a zsebemben, es a telefon fenykepez, meg filmez, ugyhogy ki kellett kapcsoljam amikor nem kaptam tobb Flip-covert...

A hires nemito gomb oldalt az nekem nem valt be, volt, hogy atkapcsoltam, de o nem vette eszre, ugyhogy mindig ellennoriznem kellett a kepernyon, hogy most el van-e nemitva vagy probaljam meg ujra.

Az Android12 frissitesuk utan a Do-Not-Disturb funkcio, hol megy hol nem (elvileg be van kapcsolva, de az ugyanolyan fajta ertesitesek az ejszaka kozepen hol csipognak hol nem).

Se a VOLTE, se a VOWIFI nem ment nekem, s ugy olvastam, hogy egyetlen szolgaltato se tamogatja errefele...

A hardware amugy nagyon gyors, meg ennyi ev utan is, a Bluetooth fulhallgatojuk is nagyon tetszett, de a szoftveruk meg a hosszu tavu tamogatas hianya (huzatok elerhetosegere gondoltam par ev elteltevel) miatt egyelore nem tervezek tobb Oneplus-t vasarolni.

A megjelenése után külföldről rendeltem meg a OnePlus One-t. Sokáig használtam, nagyon jó telefon volt. Mai fejjel már bánom, hogy anno eladtam. Akkor még minden újdonságra ugrottam. Cserélgettem a telefonokat. Volt utána Huawe, Honor, Zuk Z1, Xiaomik. Kb. 3 éve egy Oneplus 8T-t használok teljes megelégedéssel. Nem émlékszem, hogy bármi gondom lett volna vele. Kipróbáltam rajta a LineageOS-t is korábban, de visszaraktam végül a gyári rendszert. Azóta is tökéletesen működik.

Pusztán a kíváncsiság miatt tettem rá. Ill. volt egy olyan próbálkozásom, hogy Google fiók/szolgáltatások nélkül akartam használni a telót.

Ezt a az unlock dolgot nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni. Megmondom, nem figyeltem ilyesmire.

*szerk.: ennél a telefonnál határoztam el, hogy nem fogom lecserélni, amíg bírja szuflával, működnek vele az általam használt alkalmazások (nem sok van), vagy más mechanikai behatás miatt használhatatlan lesz (ipari környezetben/építkezéseken is dolgozom). Ha a rendszerre nem lesz gyári támogatás, megy rá LineageOS.

Szerkesztve: 2024. 01. 24., sze – 20:30

Az első Nord volt a legjobb OnePlus telefon amit használtam. A Nord 2 meg se közelítette felhasználói élményben, bár hardveresen kissé jobb volt. Ennek a garancia lejárta után tönkre ment a rádió modulja. Vettem egy iphone 15 pro max-ot, mert hagytam magam rábeszélni. Egy hónapig bírtam vele a kínlódást. Feladtam. Most egy OnePlus 11-em van, ez kb olyan mint az első Nord. Esélyes volt még a Nothing Phone (2) is, de a b.zi glyph interface miatt inkább kihagytam. Ugyanitt, alig használt iphone 15 pro max 512 gb van eladó.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Lássuk:

- képtelen voltam megszokni, hogy nincs vissza gomb, csak ilyen béna legyezgetéssel, vagy a bal felső sarokban egy pici nyilacskával lehet egyet visszalépni, az egész navigáció logikátlan

- zavart ha alulról húztam fölfelé, hogy lássam a megnyitott appokat, akkor sokszor be is zártam az aktuálisat, túlhúztam

- zavart, hogy a kontakt listában mindenki legalább háromszor szerepelt (a hivatalos android -> iphone szviccselő appal másoltam át a cuccokat a régiről, valószínűleg itt lehetett valami gebasz)

- a régi telefonon volt egy csomó zene könyvtárakban, mindegyik könyvtárban egy cover.jpg, ezeket faszán berendezte albumokba, napokig tartott mire kipucoltam

- csak bizonyos könyvtárakhoz engedett hozzáférni, végülis mi közöm hozzá, hogy egy app mit és hol tárol?

- a képek számítógépre mentése/szinkronizálása egy rémálom volt (nekem)

- képernyőre kirakott widgeteket nem lehet átméretezni... végülis mi a faxért nekem egy egész heti naptárat látni, bőven elég nekem egy-két nap is, nem b+!

- a feladataimat a Google Naptárban tartom, ezek közöl sok a helyfüggő, ezekhez a koordinátákat Plus Codeokkal (pl: G2FJ+32G Budapest) írom be a naptárba, ha rábökök egy naptár bejegyzésben a hely mezőre, akkor Androidon feljöttek a telefonon lévő navigációs alkalmazások, na ez iPhone-on, nem működött. Az Apple Maps (vagy mi a neve) nem is értette ezeket a kódokat, de ha nagy nehezen rávettem, hogy ne a saját szarát, hanem a Google Maps-et vagy a Wazet nyissa meg, akkor a + jel helyett szóközt adott át ezeknek, így azok nem értették, hogy mi van. Oké, elkezdtem szélesség/hosszúság formátumban beírni a koordinátkat; a címre navigálás pl külterületen vagy zártkertben nem igazán opció

- nem tudtam rájönni, hogy tudnék egy bejövő hivást kinyomni; csak felvenni lehet, hibába nyomkodtam a gombokat, akkor se lehet, oké, biztos ez is megszokás kérdése

Voltak azért jó dolgok is:

- szép hangja volt, de általában fülessel használom a telefonokat, szóval kb mindegy is

- a kamerája tényleg csúcs

- az arcfelismerés is kényelmes

Összességében kb ugyanazokat az alkalmazásokat használtam mint Andriodon, úgyhogy akár jó is lehetett volna.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Gyanítom, hogy legtöbb itt kommentelő szakemberből, az iOS által "menedzselt korlátok" hülyét csinálnak. (Egy értünk működő rendszert mi kezelünk, és nem az bennünket. - Érvényes ez a Windows 10-re és a további fejlesztéseire is.)

Szerkesztve: 2024. 01. 25., cs – 00:44

/off, ha mar ennyi oneplus tulaj van itt. Valaki tudna kuldeni egy oneplus 9 pro getprop | grep ro.product kimenetet?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Olyanom nincs, nem tudom segít-e, de az innen letöltött romot kibontva és felmountolva a következő stringek vannak:

 

root@home:/mnt# find . -name build.prop | xargs grep "ro.product"

./product/build.prop:ro.product.build.date=Thu Nov 11 21:00:19 CST 2021
./product/build.prop:ro.product.build.date.utc=1636635619
./product/build.prop:ro.product.build.id=RKQ1.201105.002
./product/build.prop:ro.product.build.tags=release-keys
./product/build.prop:ro.product.build.type=user
./product/build.prop:ro.product.build.version.incremental=2111112053
./product/build.prop:ro.product.build.version.release=11
./product/build.prop:ro.product.build.version.release_or_codename=11
./product/build.prop:ro.product.build.version.sdk=30
./product/build.prop:ro.product.vndk.version=30
./system_ext/build.prop:ro.product.system_ext.name=qssi
./vendor/build.prop:ro.product.first_api_level=30
./vendor/build.prop:ro.product.board=lahaina
./vendor/build.prop:ro.product.vendor.brand=OnePlus
./vendor/build.prop:ro.product.vendor.device=OnePlus9Pro
./vendor/build.prop:ro.product.vendor.manufacturer=OnePlus
./vendor/build.prop:ro.product.vendor.name=OnePlus9Pro
./vendor/build.prop:ro.product.vendor.model=LE2120
./vendor/build.prop:ro.product.cuptsm=OPPO|ESE|01|02|100T
./odm/etc/build.prop:ro.product.odm.brand=OnePlus
./odm/etc/build.prop:ro.product.odm.device=OnePlus9Pro
./odm/etc/build.prop:ro.product.odm.manufacturer=OnePlus
./odm/etc/build.prop:ro.product.odm.name=OnePlus9Pro
./odm/etc/build.prop:ro.product.odm.model=LE2120
./system/build.prop:# ro.product.cpu.abi and ro.product.cpu.abi2 are obsolete,
./system/build.prop:# use ro.product.cpu.abilist instead.
./system/build.prop:ro.product.cpu.abi=arm64-v8a
./system/build.prop:ro.product.cpu.abilist=arm64-v8a,armeabi-v7a,armeabi
./system/build.prop:ro.product.cpu.abilist32=armeabi-v7a,armeabi
./system/build.prop:ro.product.cpu.abilist64=arm64-v8a
./system/build.prop:ro.product.locale=en-US
./system/build.prop:ro.product.property_source_order=odm,vendor,product,system_ext,system

A 7T tulajoktól kérdezném, hogy a LOS-sel meddig húzható a támogatás? Ha jól nézem most Android 13 alapokon van. Várható rá még 14 alapú is? Banki APP-ok gond nélkül mennek?
Nem szoktam mókolni a telóimat, de még kifogástalanul működik. Telepítés nagy cucc?

Az kérdéseid nagy részére válaszol a megfelelő oldal:

https://wiki.lineageos.org/devices/hotdogb/

Telepítése kb. az mint minden LineageOS-kompatibilis eszközé. Egy átlag sz.tech. technikusi szint elég hozzá. A banki dolgokra:

https://wiki.lineageos.org/quirks/snet/

Dolgozni kell vele valószínűleg.

trey @ gépház

Itt azért én tuti többször olvastam, hogy vannak megoldások amelyek pozitív irányba billentik a mérleget, szóval aki tudja ne tartsa magában, legalább a helyes megoldáshoz (*) vezető linkeket. (Engem 1+6-oson - enchilada - érdekel, amelyhez szintén ugyanezt a quirk oldalt linkelik.)

(*) helytelent nyilván kismilliót találok én is, de kibányászni a gyöngyöt nagyobb szopások nélkül nem triviális. (Legutolsó alkalommal 2 független és nagyon részletes és nagyon precíznek látszó leírást is találtam egy gyári állapotba visszaállító feladathoz fastboot + adb alapon, de kb 2 hétre visszavetett, hogy láthatóan nem próbálták ki.)

opo9pro los + root. google wallethez mokolni kell "sokat", neha van hogy a google teker rajta egyet, es akkor a SafetyNet fail lesz, de par nap utan hozza heggesztik az okossagot, es utana ujra jo lesz. macska-eger harc, ezvan.  erste app + revolut eddig nem reklamalt, de nem is hasznalom gyakran.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Lehetne rosszabb, az OTP új gányolása azzal indít, hogy lekéri a telepített appok listáját (amihez mellesleg kb semmi köze és valószínűleg teljesen GDPR kompatibilis megoldás) és a hideolt Magisk Managert is kiszúrja , persze a Magisk Manager nélkül a rootolt telefon teljesen megfelel neki. (azaz nem a root fáj neki, hanem a manager app :))

Gyakorlatilag minden megy "basic integrity" -vel nalam: tobbfele banki app, tobbfele tozsdei app. A legjobb, amikor pont az ikea app anyazik, hogy root-olt a telefon; mintha szamitana neki. Meg van egy par hasonlo, total mellekes kis app, ami nem szereti. Sima magisk denylist megoldja persze. Nem tudom, mire jo ez nekik...

Amit irsz, az a 'device integrity', es azt is meg lehet kerulni, ha a sajat firmware-edben levo kulcsot hasznalod. Rovid google (keyword: "pif.json"), es meglesz. NB, en nem csinaltam meg, mert igazabol minden ment device integrity nelkul is.

Ezeket a kulonbozo integrity-ket lehet ellenorizni, pl. a 'YASNAC' meg hasonlo app-ekket.

Egy Samsung A70-re húztam fel nemrég a Lineageos 21-et (azon még unofficial). Én is sokat kínlódtam, mire véletlenül megtaláltam a megoldást, hogy hogyan is tegyem fel a lineageos recovery-t (a twrp-t nem javasolják a 21-es verzió telepítésére). Miután felment a rendszer, nem volt semmi google, de nekem kellett volna a google wallet. A recovery-ből (az Apply updates menüponttal) felraktam a MindTheGapps-14.0.0-arm64-20240225_232108.zip (https://github.com/MindTheGapps/14.0.0-arm64/releases) fájlt, ettől már lett google play. De nem indult el a wallet. Pár nap múlva jött egy OTA frissítés, amit felraktam, és utána bekonfiguráltam az ujjlenyomatot (addig csak jelszó volt, lehet, hogy az se volt elég a wallet-nek). A recovery-ből (az Apply updates menüponttal) felraktam a Magisk 27-es verzióját (https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases). A reboot után szólt, hogy így nem sikerült rendesen telepíteni, mert recovery-ből nem látja pontosan a telefon adatait (vagy valami ilyesmi), és kérte, hogy telepítsem újra (felkínálta a lehetőséget, volt rá menüpont). Megengedtem neki :) Az újabb reboot után bekapcsoltam a Magisk-ben a Zygisk kiegészítést (ez alapból benne van), és ezzel bekapcsolhatóvá vált a Denylist opció is (közvetlenül a Zygisk alatt van). Miután azt is bekapcsoltam, állíthatóvá vált, hogy milyen alkalmazások elől szeretném elrejteni a root-ot. Bejelöltem a google play-t (rá kell bökni, mert alatta még van egy csomó minden, ami alapból nem látszik) és a google wallet-et is. Mintha ezek alapból nem is lennének benne a listában, fent engedélyezni kell a system dolgok megjelenítését is (vagy valami ilyesmit, bocs, nem jegyeztem meg szó szerint). Ezután telepítettem a Magisk-ben a PlayIntegrityFix modult (https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix/releases/tag/v15.9.6 https://lineageos.org/PlayIntegrity/). Még kellett egy reboot, és utána elindult a google wallet, sikerült is beletenni egy kártyát (bár kipróbálni még nem próbáltam, hogy tudok-e vele vásárolni, de - elvileg - felveszi a kapcsolatot a bankkal a kártya berakásakor). Ezzel az alkalmazással (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.nikolasspyr.integrityc…) tudtam ellenőrizni, hogy mit lát a google a telefonnal kapcsolatban. A Magisk nélkül "meets_device_integrity - red", "meets_basic_integrity - green", "meets_strong_integrity - red" volt a helyzet. Érdekességképpen mondom, hogy a Contacts alkalmazásban hiába állítottam be a google accountot, nem tudta letölteni a névjegyeket (a naptár és a gmail működött), amíg a Magisk-os részt meg nem csináltam.

Van egy Oneplus 7T Pro McLaren Edition készülékem is, amire - sajnos - szintén nincs jó ideje gyári támogatás. Nemrég a Lineageos21 official lett rá, úgyhogy tervezem, hogy hamarosan felrakom rá (talán a jövő - hosszú - hétvégén). Akkor majd jobban dokumentálhatom a dolgokat, ha valakinek szüksége lenne rá...

Annyiban árnyalnám a dolgot, hogy: régen amikor megvettem egy telefont, az első dolgom volt megrootolni.
És játszottam ezt az általad sajtreszelőnek nevezett dolgot.
Cserébe kaptam egy szignifikánsan jobban használható készüléket.
Ahogy jöttek ki az újabb Android verziók, megoldottak számomra fontos dolgokat úgy, hogy root nélkül is megvalósíthatók legyenek. Így is szükséges némi hekkelés, de már a root-on innen esik a sweet spot. Nekem.

Ez régen is sufnituning volt, viszont kellett csinálni, mert érezhető különbség volt felhasználói szempontból a gyári és a custom megoldás között. Mára ez a különbség jórészt megszűnt, a gyári rom-ok stabilak lettek (gondolom felvették a rom készítő srácokat jó pénzért) ezért erre már nincs szükség. Az igény azóta se változott: egy olyan telefont szeretne mindenki ami stabilan és megbízhatóan működik, amin keresztül mindig el tudnak érni és én is el tudok érni másokat, amely lefedi a hétköznapi felhasználási eseteket, illetve ami kellően biztonságos. 

Ezt egy Apple, egy Samsung, de már egy Xiaomi is hozza.

Oké, de nehogy már számon kérjük azokat, akik egy "sufnituninggal" foglalkozó oldalon még mindig azzal foglalkoznak ... :) Eleve, a Linux világ a hackelésről szólt mindig. Nem mi változtunk, hanem ti öregedtetek meg.

Én a mai napig Linuxot használok elsődleges rendszeremként, én nem változtam.

trey @ gépház

Azért, ha valaki Windows-t akar értelmesen használni, na az igazán csak a "sufni-tuniggal" mehet. Nincs hét, hogy ne kéne bogarászni a netet valamilyen probléma megoldására, vagy megelőzésére. (Kimondottan "kedvelem" a több száz hack és konfig alkalmazás-verziók utáni vadászatot, amivel azután valamivel kényelmesebben lehet a Win-t biztonságosabbá tenni.)

Linux, BSD világában ez nem szokásos, mert napról-napra, hétről-hétre kikapcsolom-bekapcsolom és ugyanúgy, biztonságosan működik. Akár évekig is.

"Azért, ha valaki Windows-t akar értelmesen használni, na az igazán csak a "sufni-tuniggal" mehet. Nincs hét, hogy ne kéne bogarászni a netet valamilyen probléma megoldására, vagy megelőzésére."

Ez érdekes... Mikori a saját tapasztalatod ezen a téren? Mert amit látok 100-as nagyságrendben telepített Windows desktop-okat, ts-eket vaélahogy nem látom a folyamatos sufnituningolni való dolgokat... De pl. egy Linuxon ha véletlenül van 3-4 hangeszköz meg ugyanennyi alkalmazás, ami mindenféle módon akar hangoskodni, nos... ott azért kell sufnituning meg konfigfájlturkálás - és még úgy sem biztos, hogy működik például a Zoom hangja...

 

Véletlenül nem úgy van, hogy azon a 100-as nagyságrendű windowsos gépen 5-8 alkalmazást futtathatnak a userek mindössze? Mert akkor még szép, hogy azokat képes úgy futtatni, hogy nem omlik össze lépten-nyomon, és a userek amúgy se tudnának tuningolni egy dekát se rajta (gondolom)...

Munkaeszköz a gép, igen, a használható/használt alkalmazások száma összességében ennél jóval nagyobb, de valóban, a felhasználók kevés kivétellel korlátozott fiókkal dolgoznak, de akik nem (azaz van joguk "piszkálni", alkalmazásokat telepíteni/leszedni/kipróbálni), és admin joggal bírnak a gépükön, azoknál sem jellemző az általad írt probléma.

Nem számonkérés volt, csak a leírást olvasva az nekem n+1 helyről összevakart komponensekkel történő sajtreszelős sztorinak tűnt...
Én '94 óta használok Linuxot, hol elsődleges, hol "csak" üzemeltetett rendszerként - attól függően, hogy az adott környezetben, feladatokra mi volt a kényelmesebb megoldás: Linux, Windows, Windows+cygwin, Windows+VirtualBoxban Linux, Linux és abban virtualizálva futó Windows, vagy épp Windows+WSL2-ben Linux(ok)...

Mit csináljak, ha külön git repóban / weboldalon tartják a szükséges vackokat? :)
Egyébként, ha egy Oneplus 7T Pro McLaren Edition telefonról beszélünk, akkor nehogy már azért kelljen kidobnom, mert az adott cég nem ad hozzá támogatást, miközben a hardver meglehetősen bika még most is, plusz van hozzá community támogatás... És ha ahhoz, hogy ne kelljen 300k-t kiadni egy hasonló kaliberű hardverért az kell, hogy pár órát beleölj abba, hogy naprakész Android legyen rajta (és továbbra is használható legyen), akkor - tedd a szívedre a kezed - mondd ki, hogy nem próbálnál meg harcolni egy kicsit - már csak kihívásnak, szórakozásnak tekintve a dolgot is... Mennyivel jobb 30-50-100 km-eket gyalogolni, mint egy 300k-s telefont életre kelteni? :)

A telefon egy eszköz, ami munkára, szórakozásra, elérhetőségre szolgál. Nálam a 300k HUF bőven túl van azon a határon, amit egy ilyen eszközre hajlandó vagyok kiadni, pláne ha még arra is szükség van, hogy pár év után a használni kívánt alkalmazások alá órákig kell reszelni azt - mindenféle random forrásból összelapátolt komponenseket használva.

- valaki 20 év alatt nem változik semmiben

Ilyen állítás - semmiben - nem volt. Ezt te költötted ide, dramaturgiai céllal.

- valaki 20 év alatt ugyan változik de azt nem hajlandó elismerni

Balfasz kötekedés, amit egy általad állított szalmabábra fűztél fel. Lásd első válasz.

Kicsit több önismeret, kicsit több önreflexió nem árt senkinek - szerintem.

Tehát az lenne az önreflexió, hogy már ne Linuxozzak/"sufnituningoljak" akár élesben, akár hobbiként, helyette használjak proprietary operációs rendszert? Vagy mi itt a key takeaway?

Az én útravalóm: kevesebb okoskodás

trey @ gépház

jo hat ha nem ertesz hozza akkor nem kene ebbe _is_ beledumalni....

ezt a huhuhuuu sufnituningot egyszer kellett megcsinalni, azota mukodik. android upgrade utan csak kozolte hogy vissza kell allnia eredeti nevre, miutan visszallt, elvegezte amit akart (rootot berakta), megkerdezte hogy eltuntesse-e magat ujra. talan egy reboot kellett, nem figyeltem mert hupoztam mikozben dolgozott.... egy los+gapps telepites fastboot+recovery bonyolultabb folyamat.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Használni akarom az eszközt, nem pedig élvezkedni azon, hogy random weboldalakról össze tudom-e vadászni a működésre bíráshoz szükséges információkat meg fájlokat, és el...tolni ezzel (is) több órát - aminek az eredménye vagy sikeres, vagy sem - ha nem, akkor meg lesz egy darab e-hulladék is akár az egészből.

 

Az, hogy a telefonját 1234 random helyről összevakart komponensből kellően sok techrecskázás árán hozza (ismét) működőképes állapotra, az mi, ha nem sufnituning? A Linuxos hangrendszerek káosza és "használhatóra" reszelése mi, ha nem sufnituning?
A telefon használati tárgy, egy eszköz, amit nem reszelni meg tutujgatni vesz az ember, hanem használni. Jaaa, hogy anno csilliószázezres áron vette, és fáj, hogy a sokkal olcsóbbakhoz hasonlóan nincs rá frissebb OS, és valahogy szeretné menteni a menthetőt? Ezt elfogadom - de az, ahogy ezt össze lehet rakni, az akkor is sajtreszelős sufnituningnak néz ki.

loop

(senki sem vitatta, hogy az, azzal van itt baja az embereknek, hogy te - érdekes módon - azt rovod fel az embereknek egy sufnituninggal foglalkozó weboldalon, ahol sokaknak ez nem csak megélhetése, de hobbija is, hogy ilyesmikkel foglalkoznak, ha kedvük úgy tartja aka. ne terelj!)

trey @ gépház

Nevetni fogsz, 50 ezerért vettem, a céges telefonom volt :)

De szerinted inkább vennem kellene valami olcsót, mert arra van céges támogatás? Nekem kihívás, hogy tudok-e új rendszert tenni rá, egyszerűen szórakozás :) Mint amikor a pi-re crosscompilerrel fordítottam magamnak rendszert, mert volt olyan videóm, amit nem tudott lejátszani alapból. Ha van community támogatás a telefonomra, akkor miért vennék helyette másikat, ha semmi baja, csak frissebb rendszert szeretnék rá? Furcsa egy hozzáállás ez tőled, amit most képviselsz...

Nem vagyunk egyformák - nekem ez sajtreszelősdinek tűnik - neked meg kihívás. Az, hogy sikerült, az jó, öröm és bódottá' meg minden, de engedtessék meg nekem ezt annak tartani, amit fentebb írtam :-)

Nekem a nagyon régi telefonjaimra nincs támogatás (semmilyen), az előzőre meg tartalékként szükségem van (A2), azt még nem kezdeném el reszelgetni - pláne ezek alapján a "sikersztorik" miatt, amikben elég sok a "ha..." meg a "random helyről random fájlt letöltve és...". Elmúlt a hekkelős korszakom, na... :-D

> Ezt egy Apple, egy Samsung, de már egy Xiaomi is hozza.

Ezzel azért vitatkoznék:

Apple-t nem használok és sose tettem, így nem tudom minősíteni. Samsungot régebben használtam, de mind Samut mind Miaut a mai napig "supportálom" rokonok, ismerősök telefonján. Hááát:

- a gyárilag duplán telepített "alapalkalmazások" (van Chrome és valami gyártói böngésző; van Gphoto és gyári képnéző; Google Keep és gyári jegyzetelő, GCalendar és gyártói naptár; és így tovább a végtelenségig) - nekem személy szerint nem tetszenek, mint ahogy az sem, hogy akár családon belül az egyiken egyszerűen levakarható, a másikon csak befagyasztható, a harmadikon az sem.

- a gyári telepítésből érkező ilyen-olyan pénzes alkalmazások demo, meg 1 hét/hónap után lejáró verziói nagyon zavarnak. (Ezekkel legalább az a tapasztalatom, hogy egyre inkább emlék nélkül eltávolíthatóak, de nem volt mindig így) Külön öröm ebből az, amikor a korábbi Androidok nem túl fényes drótnélküli fájltranszferjének hiányosságait pótló alkalmazások vannak, de közben a Nearby share (Közeli megosztás) ott van a telefonokon vagy 3-5 éve, csak nincs bekapcsolva / konfigolva.

- többször mantráztam már itt, hogy hányszor futok bele abba, hogy az ecceri felhasználó fotóz a telefonjával és utána dróton akarja átvinni a képeit (pl. tudatosan kikapcsolja a GPhoto-szinkront, vagy épp nincs is wifije, a mobilnetet meg nem erre akarja elpazarolni), de egyáltalán nem, vagy épp hektikusan működik az "összedugom" és felugrik a választóüzenet (amit amúgy jelentős számú felhasználó nem lát; de ha lát is nem ért; ha látja és érti, akkor is kényelmetlen neki ez a megoldás) - de hogy ez a mai napig a fejlesztői menüből kell átállítani (amely beállítás aztán ideig-óráig működik)

Szóval nem, szerintem ezek miatt fentiek (sem) hozzák az érzést. (Én pl. egy félmillás Samsunggal futottam lukra, amikor a szintén nem olcsó de legalább szintén Samsung okosTV-re (ami nem androidos)  akartam simán átlőni az iszonyat felbontású éjszakai felvételt, amit a gazdája csinált vele. Szerencsére  a gazdi türelmesebb volt, és 2 hét múlva már sikerről számoltak be, bár egyelőre még nem tudom mi volt a trükk.)

Banki appok simán mennek LOS-on csak használd a ih8sn -t. Ha root-olod, akkor persze birkózósabb. Ha nem akarsz mókolni akkor tök fölösleges a root, pláne hogy adb root-ot tud adni a LOS rootolás nélkül is ha mégis meg kellene csinálni valamit a telón (pl diagnosztika, modem firmware frissítés, ilyenek).

Oneplus 1 óta használom, volt 1+1, 1+3, 1+5, 1+7pro, 1+9pro és most egy 1+ open van. Mindegyik telefon a családban lett továbbadva, általában a váltás azért történt, mert a feleségem lezúzta a nála levőt (beleejtette a bográcsba miközben főtt benne a pörkölt, kiesett a zsebéből és átment rajta a kocsi, átharapta egy kutya stb. szóval extrém dologra kell gondolni, nem arra, hogy a normál napi használat közben mentek tönkre). Szoftveresen - amíg én használtam - teljesen korrektek voltak, nem azt mondom, hogy hibamentes, de különösen bosszantó hibára nem emlékszem. A security patchlevel szempontjából kb. 1 hónap késéssel követik a Google-t, a 1+ open pár napja kapta meg a január 5-i biztonsági frissítéseket.

Oneplus 3-at használtam 7+ éven keresztül, ez idő alatt a jack dugó aljzatot cseréltem benne (ebay rendelés, 1000 Ft alatt, kb. fél óra szerelés). A gyári update-ek megszűnése óta LineageOS van rajta. Kisebbik lányom használta egy ideig, még mindig működőképes.

Azért cseréltem, mert navigáció közben, tokban eléggé melegedett, ilyenkor előfordult, hogy újraindult. Akkumulátora sem volt már tökéletes, egy napot általában már nem bírt ki.

Németeknél megy a huzavona betiltással Nokia szabadalmak miatt, nem tudom mire fut ki majd. 2 éve használok egy 8T-t, még gyors, akksija 1 napig bírja most eredeti kapacitás kevesebb mint felével.

OnePlus X-ről váltottam Pixelre.

Erőltetik még a piros 1-es számjegyet a lock screen óráján? Nálam gyakorlatilag deal breaker ha nem lehet egy konfig opcióval kikapcsolni.

Két 8T van a családban. A fiam telója romolgatás közben elvesztette a Videvine L1 képességet. Azóta SD-ben megy a Netflix és a HBO streaming. Nála ez deal breaker.

Hardveresen nincs gond a 8T-vel. Gyors, az akumlátor is bírja. A11-el jött ki a telefon. Azonban az A12 & A13 -al, a color os -edés során folyamatosan vesztette el azokat a jó tulajdonságait, amiért korábban érdemes volt ezt a gyártót választani. Az értesítések körüli balfaszkodás kifejezetten idegesít. Számomra sokkal kevésbé vonzó a 1+, mint 4-5 éve.

Szerkesztve: 2024. 01. 27., szo – 01:37

Én eddig 1+ 1, 3, 3T, 5T, 8T és Nord N10 5G típusokat vettem.
A 1+ 1 Asszonynál egyszercsak megállt. Én a 1+ 3 megjelenéséig használtam, Asszony akkor kapott 1+ 8T-t, amikor a 9 megjelenésr miatt "akciós" lett.
A 1+ 3-at leejtettem, helyette vettem a Nord N10 5G-t (gyorsan kellett telefom, ez volt a szolgáltatónál elérhető)
A 3T és 5T szüleim használastában vannak a modellek megjelenése óta. A 3T-ben majdnem cseréltünk akksit, de kiderült, hogy felhasználójibás volt. Azüta is az eredeti akksival megy.
Most egy Oneplus Opennel szemezek, de visszatart, hogy nincs rá hivatalos Lineage OS támogatás.

Az összes meglévő, ill. elpusztult készölék 1. napjüktól Lineage OS-el mennek. A Nordhoz sajnos nincs hivatalos verzió, így van vele némi javítatlab szoftveres gond. Nem is szeretem ezt a telefont. A még működő készülékeket imádják a tulajaik. :)

Szerkesztve: 2024. 01. 28., v – 15:40

6T-t használok a mai napig, hibátlan, bár a hátlapját összetörtem. Annyiból jár egy fekete pont a gyártónak, hogy az utolsó hivatalos OOS frissítéssel elrontották a wifi stabilitását és aztán már soha nem is lett javítva az EOL miatt. Emiatt váltottam LOS-ra amivel gyönyörűen működik azóta is, nem is volt soha semmi komolyabb gondom vele.

Telekom/Yettel Volte+Vowifi simán megy vele.

Én is vásárlás előtt állok, egy öreg Galaxy J5-öt kellene lecserélni mert:

  • betelt a hely, már semmit sem tudok törölni (képek meg egyéb adat már régóta egy SD kártyán van), hogy valamicske helyet csináljak rá
  • az akku sajnos már nem bírja, eleinte 3-4 napot is eltotyogott egy töltéssel, most naponta kell tölteni.

Mivel a telefont 80%-ban két dologra használom: navigáció meg szarás közben hírek olvasása, nem kell semmi szuper. Nézegettem a Xiaomi különféle modelljeit, de most szembe jött velem a Nord CE 3 Lite is. Az ára kb ugyanaz. Megéri inkább ezt megvenni valamelyik Xiaomi helyett?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

OnePlus 8 pro: A telefon szép, jól működik, eddig tartósnak is ígérkezik.

Ami nálam kiverte a biztosítékot, hogy a Oneplus fórum tele van jogos panaszokkal mégsem történik semmi (a legtöbbre mát az issuet is megtaláltam). Ha már fizettél a telóért, utána le vagy sz*rva kb. Sokszor hangzott el a különböző médiákban, hogy a OnePlus nem Európára fókuszál első sorban, ezért van, hogy ide minden utoljára érkezik, a készülékek újabban már irreálisan magas áron a többi országhoz képest.

Android 11-12 upgrade leírásában annyi volt, security patch upgrade. Aztán mehetett a downgrade, mert jópár dolog nem ment vele. Egy akkori flagship telefonnál nem szeretnék béta teszter lenni, itt pedig pont ez történhetett.

Most Android 13 van fent, pár hónapja toltam fel Android 11-ről. Számomra semmi jót nem hozott, sőt az annó nagyon hangoztatott AptX támogatás el is tűnt a telefonból.

Szóval nálam, amíg megy marad utána sztem. nem OnePlus lesz a következő telefonom.

Hali, kb egy hete megjött a 12R. Ahogy Trey javasolta, itthoni webshop, jóárasítva, magyar ÁFÁS számlával.

Pöpec a kisgép, három nagyon jó tulajdonsága van az eddigi 7Pro-hoz képest:

5000 mAH akksi, azt jelenti, hogy reggel leveszem a töltőről, és következő reggel 60%-n van.

A 7Pro kijelzője gyakorlatilag használhatatlan volt erős napfényben... Na ennek brutál fényereje van. Szinte bántóan erős.

Szoftver... Szegény 7Pro utolsó frissítés, kb 22 vége, vagy még volt egy talán 23 elején... Nem szeretem, ha nem frissül a SW...

A játékok érezhetően gyorsabban töltődnek, kevesebb a laggolás.

Maga a régi HW tökéletes, majd 5 évesen 80%-s az eredeti akksija, de a szoftver miatt megkapja a kedvesem 10 éves fia. Tökéletesen el fog rajta fortnite-zni...

Ne töltsd soha 100%-ra, mert az aksi kapacitás hamar amortizalodik, viszont ha 80%-ra töltöd (és használod is a telót), akkor meg ugyanott vagy mint előtte. Nekem is 5000mAh-s akksi van a telómban, ami eleve már csak 93%-os (4600mAh) pár hónap után...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

OnePlus-on elve van

  • Smart Charging
    • (éjjelre is fent hagyhatod, nem fogja túltölteni, reggelre befejezi, mire felébredsz - használati profilból tudja mikor lesz az)
  • Stop charging at 80%
    • önmagáért beszél

És a Smart Charging-et használom, van, hogy éjjelre is fent marad. 4 hónap után is 99% a Battery Health-em.

trey @ gépház

Ne töltsd soha 100%-ra, mert  ...

Mekkora faszság már ez ... Soha nem foglalkoztam vele, mikor mivel meddig töltöm, sőt legtöbbször egész éjjel a töltőn van.  A több mint 3.5 éves pixel 4a-nak még mindig 90%-s az akksija ...

Nekem is 5000mAh-s akksi van a telómban, ami eleve már csak 93%-os (4600mAh) pár hónap után...

Akkor az egy fos telefon/akksi ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Én is csodálkozok, hogy most találták fel az akku védelmet, amit ráadásult nekem kell bekapcsolni.

Én mindig azt hittem, hogy ha töltőn hagyom a telefont, laptopot, akkor automatikusan megoldja, hogy az akkut ne tegye tönkre a felesleges töltéssel. Soha eszembe nem jutott, hogy ha 100% a töltöttség, akkor is tölti tovább és ezzel tönkreteszi...

Meg érdekes ez a 80%-ra töltés, mert nekem ez olyan, hogy hozzászoktatnak a 80%-os állapothoz, és mikor az akku ténylegesen leromlik 80%-ra, majd még tovább romlik, csak utána tűnik fel, hogy valami nem jó... Nem az akkut kíméli ez szerintem, hanem jelentősen eltolja, hogy a user észrevegye, gyengült az akku...

kb mar a nokia 5110-ben is volt akku vedelem :D . ez a "szedd le mert tonkremegy" valami fb-s hulyeseg (ott lattam mar tobbszor). valamikor volt errol szavazas is itt. nem ezzel lehet kifingatni az aksit hogy 90% vagy 100% tolod.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

attol fugg. a korrekt gyarto amikor 5000-et ir ra, akkor ugy lovi be, hogy 5000-5500 koze essen a szoras, tehat a nevleges kapacitasat mindig hozza, de meg ha alatta van is, benne legyen az 1%-os meresi hibaban.

lehet is latni sok review-ban, hogy oromkodnek a userek, hogy "nahat, azt irja, 4600mAh, aztan 4800 van benne !!1!!!" :)

AZ 1+6t-t kb. a lehető legrosszabb(*) módon használtam, lemerült, este töltőre, reggeling azon főtt, és újra.

Na, most már lusta vagyok előkeresni, hogy hány év után lett gyanús, hogy izéke, már nem az igazi az akku. De akkor már kerestem az utódját, mert már egy ideje nem jött hozzá frissítés.

 

*) Már ugye ha van még valós alapja ennek a dolognak, és nincs valami viszonylag értelmes védelem beépítve.

Én azért váltottam OnePlus 6-ról, mert baromi gyenge volt az akkuja, néha eldobálta a hálózatot, nem ment rajta a VoLTE (pedig specifikáció szerint tudta). A felhasználói élmény nem volt rossz ezeket leszámítva, de nem vennék újra Oneplust. Vettem helyette rejoy-on egy Galaxy S21 5G-t, ezzel meg vagyok elégedve. Hiányzott a vezetéknélküli töltés (irodában minden asztalban van indukciós töltő), illetve azt hiszem Android 10 vagy 11 a legfrissebb oprendszer rajta, így nem tudtam felvenni a kártyámat Google Play-be. Ráadásul jó áron kaptam meg a Samsungot, jó állapotban. Azonnal vettem is rá tokot meg üvegfóliát.

A VoLTE/VoWiFI-hez kell hogy az adott szolgáltatóhoz legyen profile a modem firmware-ben, sok (főleg régebbi) készüléknél gond a hiánya, pláne ha más régióból származik.

Viszont OnePlus-nál utólag lehet cserélni a modem firmware-t unlock/root nélkül, így tudja az indiai 6T-m a VoLTE/VoWIFI-t Mo-n (LineageOS-en).

A 6T legutolsó gyári frissítése egyébként katasztrófa volt, nálam újraindításig elvesztette a hálózatot ha mélygarázsból jöttem fel, illetve a wifit állandóan eldobta. LineageOS-re váltva hibátlanul működött újra.

Köszi. Kipróbálom a LineageOS-t :)

Szerk.: Feltettem, működik. Most azt nem értem, hogy Android 14 van a 21.x alatt, hogy ezt gyári rommal miért nem merik meglépni? Közben az akkuidő is javult. Kapott a telefon újabb jónéhány évet. 

Szerkesztve: 2024. 03. 14., cs – 14:51

Kötelező említés: csillagcsavarhúzóval javítható telefon, eredeti alkatrészek megvásárolhatók a weboldalról, 5 év gari, 8(!) év software update.
https://www.fairphone.com/fairphone-5

Oneplus 3, 5, 8, és most 10 - elégedett vagyok.

Egyszer elcsesztem a persist particiót a telefonon. Beküldtem hibára, azt írták nem tárolják az eredeti persist adatokat, alaplapcsere. 1 hét múlva vissza is érkezett a telefon, nem kellett érte fizetni...

OnePlus 5: Picit genya volt a ceg hozzaallasa mikor a legutolso oprendszer update-ben olyan szintu bugokat hagyott amiket nehez maskepp ertelmezni minthogy direkt kerultek bele. Egeszen odaig teljesen rendben voltak a frissitesek semmi latvanyos hiba, majd furcsa mod a legutolsoba belecsusztak orbitalis hibak. Pl: csak egy fele notification sound van amit a telon beallitottal. Idonkent ujra kell inditani mert az appok belefagynak abba ha a galeriat megnyitod egy foto file belinkelesehez/stb... Nyugtattak a jonepet, hogy ki fogjak javitani, huztak az idot majd mikor lejart a hivatalos tamogatasi ido, benyogtek, hogy nincs tobb frissites, koszonik a reszvetelt vegyunk uj telefont. Akkor donottem el, hogy OnePlus-t soha tobbet! 

A beepitett akksi hatranya tovabbra, hogy 3 fok alatti hidegben mar keptelen az akku leadni a megfelelo energiat fuggetlenul a toltottsegtol(!). Pedig a vas alapvetoen eleg eros lenne a mai appok futtatasahoz.

ket oneplusom volt, mindketto szar, foleg a kamera, a masodik pl foleg kicsit is sotetben nem talalta a fokuszt

A fizikai "esim" kártyát sajna az Oppo/Oneplus nem likeolja. Azaz addig likeolta amíg nem lett rátöltve Telekom HU esim, azóta azt mondja az app, hogy nem találja a sim kártyát. (legalább az az egy profil működik :))

E SecureElement-OplusTerminal-SIM1: Deny access when no ARA rules available...

Ilyen , de biztos van másmilyen is, amíg nem volt rajta profil ment az appja amivel rátöltöttem a Telekom HU-s esimet qr kóddal, aktiváltam is a profilt,  ezután azt mondja nem találja a simkártyát pedig a rátöltött telekom profil remekül megy, csak ugye sok értelme nincs ha másik profilt már nem tudok rátenni. (pedig a telefon a támogatott listán van.)

Nyitottam rá jegyet, lehet egyszer válaszolnak. :)

jah, ilyenem nekem is van. opo 9pro + los 21, megy. igaz en kulfoldon hasznaltam utazos esimnek.

ha van debug, akkor logcat-tal nezzel ra, hatha irja mi baja. (eloszor nekem se ment, aztan bugreport utan a losban kellett javitani egy sort)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!