Hívásrögzítés Android 14 után

Fórumok

Jelenleg egyetlen módot látok normális minőségű hívásrögzítésre Android 14-től: root

Ez az ACR plugin: https://acr.app/ működik root mellett, azaz nem a mikrofonnal bohóckodva próbálja a másik felet rögzíteni, hanem az eredeti hangfolyamot rögzíti. Vannak ennél jobb alternatívák hívások rögzítésére? Van még root nélküli megoldás? Esetleg LineageOS-t mobilra telepítve működik a root nélküli hívásrögzítés ? A friss LOS 21-et feltételezve természetesen. 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 02. 15., cs – 09:09

-

Engem is érdekelne. CubeACR-t használok, de nálam az csak kihangosított telefon mellett megy ami nem túl praktikus.

Szintén nem praktikus megoldás, de nálam sajnos a SW-es megoldások nem működtek eddig amiket próbáltam.

Csak a telefon FW csere segíthetett volna, azt pedig nem vállaltam be, mást pedig nem találtam aki biztonsággal megcsinálta volna.

Így vettem egy ilyet:

https://www.aliexpress.com/item/1005005447670345.html

Ez gyakorlatilag egy BT headsetként csatlakozik, rögzít mindent, nem csak telefonhoz jó, akár diktafonként is használható :-)

Ez érdekesen hangzik.

De hogy használom ezt, ha saját fülest, kihangositót, android autot használok és ezek között hivás közben váltogatok is?

Eddig, ha BT füleshez kapcsolódott a telefonom, akkor ott zajlott a hivás és sem a saját hangszórón sem más kihangositón nem lehetett beszélni, amig kézzel át nem kapcsoltam rá, de onnantól meg a BT füles nem látott/hallott semmit.

Egyébként samsungon android 13-ig jól ment a cube acr a helper app-al, 14 óta csak kihangositva veszi fel a másik felet.

BT headsetként látja a telefon, ezen keresztül telefonálsz (van hozzá jack dugós füles) mint egy rendes headsettel és ez rögzíti a hívást, nem a telefon. Nyilván csak akkor működik ha ez az aktív BT eszközöd hívás közben. Mondom nem a legpraktikusabb megoldás, de a kihangosítva felveszem másik telefonnal megoldásnál jobb  :-)

Szerkesztve: 2024. 02. 15., cs – 15:34

Nem kell hozzá root feltétlen:

Xiaomi Redmi 8, 9, 10 alapból is benne van amikben néztem. Én a xiaomi.eu rom használattal kezeltem a  hívásrögzítést, csak be kell kapcsolni, melyik mappába, milyen tömörítéssel, és dátum - telefonszám fájlnév módon ott gyűlnek, valamint ha az adott személyre/számra lépsz a tárcsázó appban a telefonon, látod az összes rögzített hívást, ha megnyitod, vissza tudod azonnal hallgatni a dialer appból indítva.

Sok éve kiválóan és megbízhatóan működik. Ha egy hívásban vagy, és másik hívást is felveszel vagy konferenciaként összenyitsz, akkor az első hívásba rögzíti, hiszen az még nem zárult le.

Arra figyelj, hogy root esetén több Andorid app nem fog elindulni biztonsági okokra hivatkozva. Nekem legutóbb a McDonalds app nem ment. 

Ha még nem tudod, akarsz xiaomi.eu romot vagy nem, akkor olyan Redmi változatot vegyél, amiben Qualcomm Snapdragon van, mert azokhoz van rom és később kipróbálhatod, és vissza is állhatsz az eredetire. Én mindig hagytam, mert jobb a xiaomi.eu rom mint az alap, csak nem mindenki szánja rá az időt, hogy cserélje. Mediatek Helio és egyéb chipset esetén eddig nem volt hozzá xiaomi.eu féle rom.

Ha csak ekkora a lista akkor belefér (root). 

xiaomi.eu romok a legújabb Xiaomi mobiloknál is feloldják a hívásrögzítés funkciót? 

Qualcomm alap, MTK és egyéb gyártók chipjeivel máshol is bajok vannak, apró kompatibilitási hibák, nincs LineageOS rájuk és hasonlók. Még a Samsunk Exynosa lenne rendben, de az nincs Xiaomi mobilokban. 

Van egy jó hírem, de ez nem garancia semmire: az alap, magyarországon vett Redmi telefonok, amiket én vettem vagy ismerősnél megnéztem, azok alap esetben is tudnak hívás rögzítést, root és xiaomi.eu rom nélkül is, az összes! Úgy rémlik, ezeken global rom volt, és ott van hívásrögzítés. Konkrétan a Redmi 9 szériától kezdve amit én megnéztem, az összes telefonban alapból volt és működött a hívásrögzítés. Ezek a tapasztalataim.

A kérdés, hogy azokon Android 14 fut-e? Van nekem is Xiaomi, amin eu rom fut, de az régebbi és nem Android 14 fut rajta.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Szerintem fordítva ülünk a lovon. A <tetszőleges jelző> EU a Google-lel karöltve, a bűnözők, zaklatók, akár pedofilok(csakhogy valami aktualitás is legyen) mellé állt és a jogkövető hívott fél nem tudja egyszerűen rögzíteni a hívást. A hívó, ha nem akarja, hogy rögzítsék, ne hívogasson!

Nem tudom, az EEA-s Oppom előszeretettel rögzít hívást :) Egy apk upgrade és néhány global property beállítás. 
Persze lehetne régiót váltani és akkor lenne official call recording, dual sim, meg Oppo (redtea) roaming is, de a GDPR fontosh. :)

Igen, a Oneplus is tudja legalábbis a 4pda alapján úgy tűnik a Oneplus 11 még igen: 

https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1047687&st=8640#entry125901967

Oppo-n a oneplusos incallui 14.0.5-ös is kellett hozzá (mert az oppo-s incalluiban nincs op_voice_recording_supported_by_mcc)

https://www.apkmirror.com/apk/oneplus-ltd/oneplus-phone-2/oneplus-phone…

Side effect, hogy az incallui angol lett (nincs magyar nyelv az apkban), de lehet Oneplushoz ez nem is kell, 7t-nél egy szimpla:

adb shell settings put global op_voice_recording_supported_by_mcc 1

paranccsal be lehetett kapcsolni, volt rá valami app ami minden indításkor megcsinálta (mert ott csak restarting tartott), az oppo nem resetelte így ott elég egyszer beállítani.

Ez OnePlus gyári alkalmazás, amúgy nem engedné az incallui-t frissíteni (ugye a tanúsítványnak egyezni kell , ha privapp-ot upgraded az ember) , szerintem valami indiai ColorOS 14 bétából származhat, annyiban különbözik , hogy a többivel ellentétben ebben elfelejtették kivenni a op_voice_recording_supported_by_mcc ami felülbírálja az ellenőrzést, hogy az mcc-n van hívásrögzítést. Az Oppo incallui-ja a behelyezett SIM mcc/mnc-je alapján dönti el van-e ilyen menüpont, még az eea-son is. Ez a paraméter egyszerűen felülbírálja a gyári listát, hogy van. 

Helyzet az, - az itt elmondottakból is kiderül, - hogy aki akarja, így is rögzíteni fogja a hívásokat. Tehát a hívásrögzítés technikai eszközökkel történő meggátlása a gyártók részéről, leginkább a hatalmi elit érdekében tett lépésnek fogható fel. (A politika ahol a sárdobálás naponta folyik, ott nem szeretnék az esetleges hívások rögzítését. - Ahol a globalista maffiák is erőteljesen érdekeltek, és ehhez még érdekérvényesítő képességük is van.)

És ahogyan a mostani MP-Varga példa mutatja, a hívásrögzítést ha kell úgy is megoldják.

Na már ez is. Az WW Asus telefonjaim még rögzítenek. Azt hittem elfelejthetem a root-ot, meg a Magisk-ot, erre a jövőben mégis újra kelleni fog...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Mobilarena-s tesztelő szerint. Remélem nekik nem kínai ROM-osat küldtek tesztelésre, hanem olyat, ami releváns - bár lehetnek irregularitások, igazad van...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Itt még van némi eszmefuttatas a témában: https://xdaforums.com/t/enable-native-call-recording-in-google-dialer.4…

A natív app tartalmazza a funkciókat (regionálisan van tiltva), gyakorlatilag csak fel kell oldani a tiltást.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerkesztve: 2024. 02. 19., h – 09:13

LOS 21: ugyanúgy ott a record gomb hívás közben a natív tárcsázóban mint eddig. Semmi extra app vagy trükk nem kell.

Elvileg a LOS is explicite letiltja néhány országban a jogi megfelelés érdekében, de magyarország úgy tűnik egyelőre nincs feketelistázva.

Régebbi állásfoglalásban a érintett engedélye nélkül is lehetett rögzíteni, csak harmadik félnek átadni nem - néhány speciális esetet kivéve. Gondolom ez valami EU-s jogharmonizáció eredménye.

Mint minden jogszabály be- illetve be nem tartása - a várható retorzió függvényében - mérlegelés kérdése. Alapból a rögzítés ténye nem derül ki csak ha elő kell állni a farbával. Akkor viszont sokkal többet hozhat a konyhára, mint az a néhány 10 vagy 100 eFt amit bírságként ilyenkor ki szoktak szabni. Szóval mérlegeljen mindenki a saját racionális és morális belátása szerint.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Mert rámcsapták a telefont amikor már vagy nyolcszor diktáltam le az azonosítót és még mindig nem tudott az Anydesk vírusírtóhoz csatlakozni. Mondjuk az már a magyar haverja volt, a banki IT biztonságtól várni kellett 30 másodpercet míg "átkapcsolnak" hozzá, ami furcsa volt , hogy az "átkapcsolás" után ugyanaz a csaj hallatszott a háttérben aki a rejtett erőforrás alatt is épp egy másik ügyfelet fűzött. Nem lehet nagy cég az OTP.

Nekem Xiaomi Poco F3 van, Android 14 crDroid ROM-al root nélkül. Az alap ferde kagyló ikonú tárcsázó (com.google.android.dialer) mellett van egy másik, függőleges kagyló ikonú (com.android.dialer) Ez utóbbi alapból tudja a hívásrögzítést, a beállításaiban pedig be lehet kapcsolni, hogy autmatikusan rögzítsen, amint a hívás felépül. Valamint lehet választani rögzítési formátumot: AMR-WB vagy AAC. Én nem vettem észre minőségbeli különbséget a két formátum között.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Lehet, hogy a sajátja, nem ismerem a stock rendszert. Vásárlás utáni első bekapcsoláskor bootloader-t nyitottam, kivártam az egy hetet, addig bottal sem piszkáltam, majd ment rá a crDroid. Gyári ROM-ok nem az én idegrendszeremnek valók. Meg a túlttolt GDPR sem.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Van kéznél másik telefonom, kihangosítva szeretek telefonálni, szóval az kézenfekvő, hogy azon indítom a hangrögzítőt. Amikor a gép mondja, hogy felveszik a beszélgetést, azt szoktam mondani, hogy nem baj, én is.

Azt en is mindig benyogom:)

 

Egyebkent mar jartam ugy, hogy ramnyomtak a telefont, meg hogy en nem tehetem, csak ok.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kb android 9 óta nem néztem mi a helyzet ezzel. Akkoriban az volt a megoldás Samsung vonalon, hogy mivel ez EU-s szabályozás miatt van, tölts le olyan régiós fw-t amiben ez engedélyezett, és benne van az általad használt nyelv is.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol